-
από 195/55/15 yokohama a539 πήγα στα πάνω λάστιχα σε 195/50/15.
Αισθητή αρνητική διαφορά στην άνεση, με αντίστοιχη θετική διαφορά στην αμεσότητα.
Στα yokomaha είχα καταλήξει σε πίεση 35-34 μπρος πίσω (ή 35-35). Στα καινούργια ανέβασα από 1 βαθμό την πίεση. Σωστό;
Για τα συγκεκριμένα λάστιχα, πολύ ικανοποιημενος προς το παρόν, αν και ζεσταίνονται πιο δύσκολα από τα yokohama. -
με τα 539 ησουν ευχαριστημενος? Υπερ/κατα?
στο βρεγμενο?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
με τα 539 ησουν ευχαριστημενος? Υπερ/κατα?στο βρεγμενο?
Απιστευτο λαστιχο, κάνε ένα search να δεις και σε άλλα fora.
Aπόλυτα ευχαριστημένος, μάλιστα προσπάθησα να ξαναβάλω αυτά αλλά δεν υπάρχουν.
πολύ καλή ρυθμισιμότητα και χάσιμο της πρόσφυσης πολύ ομαλά, ενώ αξιοσημείωτη πτώση στην απόδοση είχαν μετά από ΠΟΛΛΑ χιλιόμετρα, και ενώ είχαν γίνει σχεδόν FLAT. Πραγματικά δεν μπορείς να καταλάβεις την ηλικία τους. Τα έχουμε και στο xsi της μάνας μου που δεν τα πιέζει και δεν λένε να 'ξεραθούν'.
Το μόνο μεγάλο μειονέκτημα τους είναι στο βρεγμένο όπου η απόδοση τους μειώνεται τόσο αισθητά που σε εκπλήσει αλλά και έχουν υδρολίσθηση ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ λόγω απουσίας αυλακιών. Ακόμα και στο 106 που έχουν μικρό πλάτος 185. -
το καινουργιο που εβαλες πως λεγεται?
απο θεμα ανεσης που εχασες ισως δε φταιει το ελαστικο αλλα το χαμηλοτερο προφιλ
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το καινουργιο που εβαλες πως λεγεται?απο θεμα ανεσης που εχασες ισως δε φταιει το ελαστικο αλλα το χαμηλοτερο προφιλ
σίγουρα έχει σχέση το προφίλ, αλλά δεν περίμενα τόση διαφορά σε άνεση (ταλαιπωρία οδηγού αυτοκινήτου και κάποιοι τριγμοί στο ταμπλό που δεν ήταν τόσο έντονοι πριν) αλλά και οδική συμπεριφορά (αμεσότητα στο τιμόνι και στις στροφές), γιαυτό ρωτάω για τις πιέσεις.
REGAL RACER
με εργοστάσιο κατασκευής νότια αφρική, θυγατρική κάποιας γνωστής κτλ
συνολικό κόστος 220ευρώ με ευθυγράμμιση-ζυγοστάθμιση
δεν βρήκα πολλά πράγματα στο ίντερνετ, αλλά είπα να τα δοκιμάσω αφού έχουν ωραία χάραξη και είναι μαλακά στο πίεσμα με το...νύχι. Μέχρι στιγμής είναι οκ επιλογή σε στεγνό-βρεγμένο.
http://www.trohoexelixi.gr/regal.htm -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
σίγουρα έχει σχέση το προφίλ, αλλά δεν περίμενα τόση διαφορά σε άνεση (ταλαιπωρία οδηγού αυτοκινήτου και κάποιοι τριγμοί στο ταμπλό που δεν ήταν τόσο έντονοι πριν) αλλά και οδική συμπεριφορά (αμεσότητα στο τιμόνι και στις στροφές), γιαυτό ρωτάω για τις πιέσεις.
REGAL RACER
δεν βρήκα πολλά πράγματα στο ίντερνετ, αλλά είπα να τα δοκιμάσω αφού έχουν ωραία χάραξη και είναι μαλακά στο πίεσμα με το...νύχι. Μέχρι στιγμής είναι οκ επιλογή σε στεγνό-βρεγμένο.
http://www.trohoexelixi.gr/regal.htmΑυτα εχουν την ιδια σχεδον χαραξη με τα 539(στην αρχη αυτα νομιζα οτι ηταν).
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
REGAL RACER
http://www.trohoexelixi.gr/regal.htmτα 539 δεν υπαρχουν πουθενα δηλαδη πλεον?
δε βγαζει κατι αλλο αντιστοιχο?κατι αλλο εχεις να μου προτεινεις για το δικο μου. Καλα τα 539, αλλα θελω να μπορω να παω και σε βροχη.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
REGAL RACER
http://www.trohoexelixi.gr/regal.htmΑυτα εχουν την ιδια σχεδον χαραξη με τα 539(στην αρχη αυτα νομιζα οτι ηταν).
αυτά μοιάζουν με τα parada, όπως περηφανευόταν ο έμπορος . τα 539 έχουν πολύ μικρότερα αυλάκια.
Σπύρο, εγώ αν δεν έβαζα αυτά θα πήγαινα στα S-Drive με 280-300 ευρώ, όπου έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
REGAL RACER
αυτά μοιάζουν με τα parada, όπως περηφανευόταν ο έμπορος . τα 539 έχουν πολύ μικρότερα αυλάκια.
Σπύρο, εγώ αν δεν έβαζα αυτά θα πήγαινα στα S-Drive με 280-300 ευρώ, όπου έχω ακούσει πολύ καλά λόγια.Μια μειξη και των δυο ειναι μαλλον.
-
Απορία:
Αφού τοποθετηθούν τα λάστιχα στο αυτοκίνητο και γίνει ευθυγράμμιση και ζυγοστάθμιση πόση είναι η περίοδος στρωσίματος και τι ενέργειες χρειάζονται να γίνουν μετά (πχ εκ νέου ευθυγράμμιση); Επίσης, υπάρχει περίπτωση πρόωρης φθοράς σε ένα ελαστικό το οποίο τοποθετήθηκε, στρώθηκε αλλά μετά έμεινε σε ακινησία για μεγάλο διάστημα (πχ 2-3 μηνών ή και παραπάνω);
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Απορία:Αφού τοποθετηθούν τα λάστιχα στο αυτοκίνητο και γίνει ευθυγράμμιση και ζυγοστάθμιση πόση είναι η περίοδος στρωσίματος και τι ενέργειες χρειάζονται να γίνουν μετά (πχ εκ νέου ευθυγράμμιση); Επίσης, υπάρχει περίπτωση πρόωρης φθοράς σε ένα ελαστικό το οποίο τοποθετήθηκε, στρώθηκε αλλά μετά έμεινε σε ακινησία για μεγάλο διάστημα (πχ 2-3 μηνών ή και παραπάνω);
Για στρώσιμο δέν ξέρω να σου πώ. Νομίζω οτι δέν χρειάζεται καθόλου. Μόνο θέλει προσοχή μέχρι να φύγει το προστατευτικό φίλμ γιατί γλυστράει.
Ζυγοστάθμιση υπο κανονικές συνθήκες δέν θα χρειαστεί ξανά. Εγώ πάντως που τα κανιβαλίζω τα λάστιχα και μου τρώγονται μονόπατα, μετά απο κάθε βόλτα θέλει ζυγοστάθμιση
Αν μείνει ακίνητο για μεγάλο διάστημα μπορεί να γίνει επίπεδο το λάστιχο εκεί που πατάει στο έδαφος. Το αποτέλεσμα θα είναι παρόμοιο με αυτό της κακής ζυγοστάθμισης (τρέμουλο στο τιμόνι, κραδασμοί) αλλά δέν θα διορθώνεται με ζυγοστάθμιση γιατί ευθύνεται το σχήμα του τροχού και όχι η κατανομή βάρους. Μπορεί τα συμπτώματα να ελλατώνονται ή να εξαφανίζονται όταν ζεσταίνονται τα λάστιχα.
-
Χμμμ... ο λόγος που τα ρωτάω όλα αυτά είναι διότι όπως έλεγα και παλαιότερα, το Tempra θέλει ελαστικά αλλά λυπάμαι να δώσω χρήματα για να τα αλλάξω, να το κινήσω καμιά δεκαριά ημέρες και μετά να το αφήσω πάλι στο γκαράζ για μεγάλο διάστημα που θα βρίσκομαι πάλι στο εξωτερικό. Από την άλλη βέβαια το αυτοκίνητο φοβάμαι να το κινήσω με τα ελαστικά που έχει τώρα επάνω του, εκτός αν το παρατήσω στο έλεος του Θεού (και του γκαράζ) άγνωστο για πόσο πάλι.
-
Ευθυγράμμιση πάντως μετά από αλλαγή ελαστικών δεν χρειάζεται...Μόνο ζυγοστάθμιση!!
-
Θέλει. Τουλάχιστον έτσι λένε οι λαστιχάδες.
Σε μακρόχρονη ακινησία καλό είναι να βάζουμε κανά 42αρι πίεση στο ελαστικό -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Θέλει. Τουλάχιστον έτσι λένε οι λαστιχάδες.Μήπως για να τσεπώσουν στα γρήγορα κάνα 20ρικάκι;;
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Θέλει. Τουλάχιστον έτσι λένε οι λαστιχάδες.
Μήπως για να τσεπώσουν στα γρήγορα κάνα 20ρικάκι;;
συνήθως το κάνουν μέσα στη τιμή (; )
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
συνήθως το κάνουν μέσα στη τιμή (; )
Ευθυγράμμιση μέσα στην τιμή των ελαστικών; Όχι δα. Μόνο ζυγοστάθμιση.
-
Κατά κανόνα οι λαστιχάδες δεν έχουν ιδέα από ευθυγράμμιση. Ούτε εξοπλισμό έχουν ούτε τους πίνακες του κάθε κατασκευαστή που αναφέρουν τις σωστές τιμές για τη γεωμετρία των τροχών του κάθε μοντέλου (κάμπερ, κάστερ, toe-in, κλπ).
-
Γειά σε όλους. Έχετε κάποια πρόταση για ελαστικα 205/55/16 για Focus 1600 115Hp (του 2006); Τα Michelin Primacy που φορούσε, έχουν πλέον αισθητά μειωμένη απόδοση. Έχει δοκιμάσει κανείς τα Continental Premium Contact 2 ή Sport Contact 2, Goodyear Eagle F1 GS-D3, Goodyear Excellence, σε αυτή τη διάσταση;
Eυχαριστώ προκαταβολικά όσους βοηθήσουν. -
από τα Continental Premium Contact 2 είμαι πολύ ευχαριστημένος traction AA.... αλλά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ τα primacy ..... που μάλλον προσφέρουν καλύτερη άνεση ...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....