-
.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
O προσανατολισμός των HP είναι για πολλά ήσυχα χιλιόμετρα σε εθνικό δρόμο, νομίζω οτι καλύπτει τον ιδιοκτήτη του Α4Mirage< βγαίνουν σε 195/60/15?
Του χρόνου ετοιμάζω τα energy για αλλαγή.
Και αυτές οι προδιαγραφές είανι λουκούμι -
Από 16αρα και πάνω. Εσύ μπορείς να βάλεις Saver αν και θα προτιμούσα τα Πρίμιουμ σε αυτή την διάσταση, αν υπάρχουν
-
Επειδή σιγά-σιγά ψάχνω για λάστιχα για Golf V TSI (140 hp) προς αντικατάσταση των άθλιων Energy που φοράει......ήθελα να ρωτήσω από τα λάστιχα της Michelin (που μάλλον θα προτιμηθεί λόγω οικονομικών διευκολύνσεων) τι θα προτείνατε...Η διάσταση είναι 205/55/16.....για τα Energy Saver έχω ακούσει πολύ καλά λόγια αλλά μάλλον ψάχνω ελαφρώς καλύτερο λάστιχο. Primacy ή Pilot Exalto?
-
Εξαρτάται τι ζητάς. Το εξάλτο είναι σαφώς ανώτερο σε στροφοδιαδρομές, αλλά μάλλον δεν θ αντέξει όσο το primacy, αν το πιέσεις.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Καλησπέρα, να ρωτήσω και εγώ κάτι.
Έχω :
307cc 1.6
205/55/R16ΣΚέφτομαι για :
P Zero Nero
P Zero Rosso
Exalto PE2Ποια είναι προτιμότερα? και σε δείκτη V ή H ?
Ευχαριστώ
Η μήπως πρόκειται να πηγαίνεις συνέχεια πάνω από 210 πραγματικά χλμ ? Θα ζεσταίνεται πιό εύκολα και είναι και φθηνότερο.
Το V δεν ζεσταίνεται εύκολα σε κανονικές συνθήκες και είναι ακριβότερο.
Το θέμα τιμής δεν με επηρεάζει. Απλά θα ήθελα γνώμες για το πιο από τα τρία που προαναφέρω θα ήταν 'καλύτερο' για το αμαξάκι μου, μιας και δεν έχω πολλές σχετικές με λάστιχα γνώσεις.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Εξαρτάται τι ζητάς. Το εξάλτο είναι σαφώς ανώτερο σε στροφοδιαδρομές, αλλά μάλλον δεν θ αντέξει όσο το primacy, αν το πιέσεις.Ζητώ καλό all-around λάστιχο που να σε βοηθάει να το ευχαριστηθείς πραγματικά σε στροφοδιαδρομή...αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάθε φορά θα το πιέζω τέρμα, σίγουρα ο κανόνας είναι το κάπως πιο χαλαρό, όπως επίσης και τα ταξίδια σε εθνικές οδούς... Επίσης δεν ξέρω αν μεταξύ των δύο, κάποιο θέλει να ζεσταθεί αρκετά (=να πιεστεί) προκειμένου να αποδώσει.
Επειδή δεν πρόκειται να το σκίζω καθημερινά, από τη μια σκέφτομαι καλά τα Exalto ώστε όταν θέλω να τους δίνω να καταλάβουν, από την άλλη σκέφτομαι, ίσως τα Primacy να είναι αρκετά (φαντάζομαι είναι καλύτερα από τα Energy!).
Πάντως τα δικά μου Energy (τα παλιά, όχι τα Saver) μετά από 25.000 χλμ και 18 μήνες πλέον δεν μου εμπνέουν σιγουριά. Σύμφωνα με τους δείκτες φθοράς (TWI) έχουν πολύ ψωμί ακόμα αλλά εγώ νιώθω ότι το αυτοκίνητο δεν κρατάει ούτε φρενάρει πλέον όπως παλιά.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Ζητώ καλό all-around λάστιχο που να σε βοηθάει να το ευχαριστηθείς πραγματικά σε στροφοδιαδρομή...
exalto
εξαιρετικό και στο βρεγμένο και δεν χρειάζεται και ζέσταμα για να αποδώσει σε επίπεδο καθημερινών αναγκών
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ζητώ καλό all-around λάστιχο που να σε βοηθάει να το ευχαριστηθείς πραγματικά σε στροφοδιαδρομή...
exalto
εξαιρετικό και στο βρεγμένο και δεν χρειάζεται και ζέσταμα για να αποδώσει σε επίπεδο καθημερινών αναγκών
Συμφωνώ σε όλα, αν και δεν έχω σχηματίσει πλήρη άποψη ακόμα λόγω περιορισμένων διηνυθέντων χιλιομέτρων. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικότατες σε επίπεδο πόλης και ανυπομονώ να τα δοκιμάσω και σε ανοιχτό δρόμο.
-
Στους 4Τ Απριλίου έχει δοκιμή στην διάσταση 205/55/16
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Στους 4Τ Απριλίου έχει δοκιμή στην διάσταση 205/55/16πολύ φτωχή σε σχέση με άλλες προ 3-4 ετών
-
Σήμερα η γυναίκα μου έσκισε ένα εμπρός λάστιχο σε πεζοδρόμιο. Δεν φτιάχνει, αφού το ξεκοίλιασε. Τα λάστιχα (Pilot Exalto 205/55/16) έχουν 24.000 χιλ. και ειδικά τα πίσω έχουν ακόμη πέλμα. Αξίζει να αλλάξω μόνο το ένα ή τα 2 εμπρός ή να τα αλλάξω όλα αφού σε 5-6Κ χιλ θα τα άλλαζα έτσι κι αλλιώς.
-
βαλε ενα μεταχειρισμενο προσωρινα ,και αν μπορεις να ειναι το ιδιο λαστιχο.
λαστιχα θα αλλαξεις το φθινοπωρο.
-
Πήρα τους 4Τ Απριλίου για τη δοκιμή στη διάσταση 205/55/16...απ' όσο φαίνεται, τα Energy Saver είναι εκπληκτικά λάστιχα που δεν υστερούν σχεδόν καθόλου σε επιδόσεις σε σχέση με τα Exalto, ενώ προσφέρουν και μικρότερη αντίσταση κύλισης........
Για να δούμε..
-
αγωνιώ να τα δοκιμάσει ...κάποιος να μας πει εντυπώσεις .... Γιατί τα προηγούμενα energy ήταν ΓΤΠ.
-
ψιλοαπογοητευτικη διασταση η 16αρα...
υγ.μπουγατσα η λολα ερχεται..καποτε και ο φαδερ ηξερε 5 πραματα...
-
Επιμένω και για τα Σέιβερ.
Τα έχω δοκιμάσει σε 13άρι Σουίφτ με τη μαμά διάσταση ελαστικού (185/60/R15).
Απίστευτο μαγούλιασμα σε στροφιλίκι (δείγμα του μαλακού πλαινού προφανώς).Πρόσφυση επιεικώς μέτρια τόσο ελκτική, όσο και πλευρική.
Φρενάρισμα ανώτερο των τρισάθλιων ένερτζυ, που αντικαθιστούν.Αλίμονο άλλωστε!να'ταν χειρότερα?
Γενικότερα ανώτερα των μαστιχοένερτζυ.
Αλλά καμμία ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ επαφή στην αίσθηση κρατήματος σε σχέση με τα Εξάλτο 2 (195/50/R15) που έχω στο δικό μου αυτοκίνητο.Ακόμα και με 24000 στην πλάτη τους.
Χωρίς υπερβολή.
Ok διαφορετικές διαστάσεις, θα πείτε, συγκρίνεις.Αλλά και πάλι...
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Πήρα τους 4Τ Απριλίου για τη δοκιμή στη διάσταση 205/55/16...απ' όσο φαίνεται, τα Energy Saver είναι εκπληκτικά λάστιχα που δεν υστερούν σχεδόν καθόλου σε επιδόσεις σε σχέση με τα Exalto, ενώ προσφέρουν και μικρότερη αντίσταση κύλισης........Για να δούμε..
στην πίστα (έστω και μέγαρα)... Σε σχέση με το ελληνικό σαπούνι δεν ξέρω τι λέει.
-
Πάντως αν θυμάμαι καλά στο τεστ αναφέρει για το μαγούλιασμα και τα πολύ μαλακά πλαϊνά. Και μην ξεχνάμε ότι άλλο πράγμα οι χρόνοι και οι μετρήσεις και άλλο η αίσθηση ενός ελαστικού.
-
Βγήκαν σήμερα τα χειμερινά ελαστικά και τοποθετήθηκαν για 3η χρονιά τα turanza ER300. Σκληρό μου φαίνεται. Εντάξει σε σύγκριση με τα χειμερινά είναι σκληρά όλα αλλά στην επόμενη αλλαγή σκέφτομαι να βάλω κάτι πιο μαλακό. Άλλωστε δεν κάνω 'άγρια' χρήση.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....