-
Όχι μόνον σφάλμα ταχυμέτρου (το οποίο είναι αμελητέο και πιθανά να διορθώνει και μια αρχική αισιόδοξη ρύθμιση...): το αυτοκίνητο θα γίνει λιγάκι πιο άνετο και λιγότερο άμεσο, κάτι που κατά την γνώμη μου , μάλλον καλό θα κάνει στο Pandaκι, που ίσως παραείναι σκληρό για τα ελληνικά δεδομένα...
Θεωρώ πως θ'αλλάξει προς το καλύτερο για καθημερινή χρήση, χωρίς να χάσει ιδιαίτερα σε στροφιλίκι, άσε που θα σου γλιτώσει λεφτά: ενδεικτικά δες τα προηγούμενα ποστ, όπου ψάχνω κι εγώ στην ίδια διάσταση. Για το δικό σου, νομίζω τα Michelin Exalto 2 που εγώ τα βρήκα με 270€, είναι εξαιρετική λύση. Εγώ σκέφτομαι μάλλον τα Conti PremiumContact 2, που είναι λιγότερο σπορ.
-
τα PremiumC2 έχουν traction AA temperature A και δείκτη φθοράς 280
τα michelin Exalto2 ? -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
τα michelin Exalto2 ?Πού τα βρίσκεις αυτά τα στοιχεία; Έψαχνα κι εγώ αλλά δεν βρήκα κάτι!
-
το γράφουν πάνω τα λάστιχα .....
-
το γράφουν πάνω τα λάστιχα .....Πρέπει όμως κάπου να τα βρεις για να το κοιτάξεις ...
Επιβεβαιώνω πάντως, διότι τα έχω στο αυτοκίνητό μου ! -
το γράφουν πάνω τα λάστιχα .....Ε, έλεγα μήπως υπάρχει κάποιο site!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
το γράφουν πάνω τα λάστιχα .....
Ε, έλεγα μήπως υπάρχει κάποιο site!
Αυτά τα νούμερα λέγονται UTQG (Uniform Tire Quality Grading) και ο οργανισμός που ελέγχει και κατατάσει τα λάστιχα είναι ο αμερικάνικος NHTSA.
To site είναι εδώ: http://www.safercar.gov/portal/site/safercar/menuitem.13dd5c887c7e1358fefe0a2f35a67789/?vgnextoid=9f4baa8c16e35110VgnVCM1000002fd17898RCRD
Επιλέγεις μάρκα ελαστικού απο το menu και βγάζει όλα τα μοντέλα της εταιρίας που έχουν ελεγχθεί. Αν το λάστιχο δέν έχει πανω του νούμερα σημαίνει οτι δέν έχει ελεγχθει μέχρι τώρα απο το NHTSA.
-
Eυχαριστώ!
τα michelin Exalto2 ?Από το παραπάνω site, για τα Michelin Exalto 2 έχουμε:
PILOT EXALTO PE2 traction A , temperature A , δείκτη φθοράς 240
Συμπέρασμα;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Eυχαριστώ!τα PremiumC2 έχουν traction AA temperature A και δείκτη φθοράς 280
τα michelin Exalto2 ?Από το παραπάνω site, για τα Michelin Exalto 2 έχουμε:
PILOT EXALTO PE2 traction A , temperature A , δείκτη φθοράς 240
Συμπέρασμα;Διάβασε και αυτό ...
-
Παιδιά Καλημέρα
Θέλω την βοηθειά σας μιας και ήρθε η ώρα να αλλάξω και εγώ για πρώτη φορά τα λάστιχα στο αυτοκινητό μου (Opel Astra 1.3 CDTI). Δεδομένου οτι δεν είμαι και πολύ σχετικός από αυτά κάθε βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη.
Το αυτοκίνητο από την μάνα του έχει τα Continental Premium contact σε διαστάσεις 205/55/R16 91H. Μέχρι τώρα έχω κάνει περίπου 65000χλμ και σχετικά καλές εντυπώσεις. Τι έχετε να μου προτείνετε? Έλεγα να δοκιμάσω τα Continental Premium contact2 που βλέπω οτι αναφέρονται πολύ συχνά εδώ μέσα. επίσης έχω βάλει και ένα όριο τιμής τα 400Ε.Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
sorry βρε παιδιά ... αλλά 65.000χλμ με ένα σετ ελαστικών ... ????
-
Το ξέρω οτί ειναί πολλά τα χιλιόμετρα με ένα σετ αλλά φαντάσου τον Μάιο είχα γύρω στα 40000 και είπα κάτσε να περάσει το καλοκαίρι και να τα βάλω μετά. Αλλά έλα που έκανα πάρα πολλά ταξίδια μέσα σε αυτούς τους μήνες με αποτέλεσμα να έχω σήμερα αυτά τα χλμ. Βέβαια είχα βάλει τα εμπρός πίσω στις 30000χλμ.
-
στο 106 μου έχω βάλει πρόσφατα τα Premium Contact 2 σε 185/55/14
και είμαι overall ευχαριστημένος ... κακά λάστιχα (εκτός από αυτά του πολύ
χαμηλού κόστους) νομίζω δεν υπάρχουν. Είναι θέμα προτεραιωτήτων, τι ζητά
ο καθένας μας. Μια συμβουλή μόνο ... μην βάλεις τύπου 'energy' γιατί η πρόσφυση
τους για το τίμημα της μικρής αντίστασης, είναι άθλια κατ εμέ.Δες κι εδώ http://www.autoexpress.co.uk/products/t ... guide.html
-
Ο χρήστης sarandavgas έγραψε:
Παιδιά Καλημέρα
Θέλω την βοηθειά σας μιας και ήρθε η ώρα να αλλάξω και εγώ για πρώτη φορά τα λάστιχα στο αυτοκινητό μου (Opel Astra 1.3 CDTI). Δεδομένου οτι δεν είμαι και πολύ σχετικός από αυτά κάθε βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη.
Το αυτοκίνητο από την μάνα του έχει τα Continental Premium contact σε διαστάσεις 205/55/R16 91H. Μέχρι τώρα έχω κάνει περίπου 65000χλμ και σχετικά καλές εντυπώσεις. Τι έχετε να μου προτείνετε? Έλεγα να δοκιμάσω τα Continental Premium contact2 που βλέπω οτι αναφέρονται πολύ συχνά εδώ μέσα. επίσης έχω βάλει και ένα όριο τιμής τα 400Ε.
Ευχαριστώ εκ των προτέρωνAstra 1.3 CDTi ; Πολύ συνειδητοποιημένη επιλογή !
PremiumContact, που να άντεξε τόσο δεν έχω ματαδεί (τα δικά μου τ' άλλαξα στα -σχεδόν- 19.000χλμ., γιατί είχαν φθαρεί αρκετά, παρά τα σχεδόν 6.000 που διανύω ανά έτος...) ... Τέλος πάντων, τα PremiumContact 2 αποτελούν μια ιδανική, γενικής χρήσης επιλογή, με τα Pirelli P7 και Dunlop SP Sport fast response ν' ακολουθούν κατά πόδας.Υ.Γ.: δώσε και κανένα νούμερο κατανάλωσης, να ζηλέψουμε εμείς οι των 'μεγάλων πόλεων' ...
-
Δες και αυτά ... Michelin Primacy HP
φαντάζομαι ότι δεν το πολύ πιέζεις .... και είναι ένα
αρκετά μαλακό λάστιχο ... με καλή πρόσφυση και
κάλη οικονομία καυσίμου ..... αν και με το diesel
ίσως έχεις λύσει αυτό το θέμα !!! -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Astra 1.3 CDTi ; Πολύ συνειδητοποιημένη επιλογή !
PremiumContact, που να άντεξε τόσο δεν έχω ματαδεί (τα δικά μου τ' άλλαξα στα -σχεδόν- 19.000χλμ., γιατί είχαν φθαρεί αρκετά, παρά τα σχεδόν 6.000 που διανύω ανά έτος...)Υ.Γ.: δώσε και κανένα νούμερο κατανάλωσης, να ζηλέψουμε εμείς οι των 'μεγάλων πόλεων' ...
Φαντάσου οτι ακομή έχουν μια σχετική προσφυσή
Από καταναλώσεις να σου πώ. Μέσα στην αθήνα έχω γύρω στα 5,5 και εκτός γύρω στα 5,0 δεδομένου οτι το αμάξι το πιέζω αρκετά. Αν πάς κανονικά θα δείς και 4,4-4,5Ξέχασα να αναφέρω ένα σημαντικό παράγοντα. Οτι κάνω ταξίδια αρκετά συχνα και το αυτοκίνητο το πιέζω αρκέτα οπότε θέλω κατί καλό. Τα Premium Contact2 είναι καλύτερα από αυτά που έχει ήδη πάνω ('όχι στην κατάσταση που είναι βέβαια ) Ύπαρχει κάτι καλύτερο απο τα continental σε michelin?
ευχαριστώ για την βοηθεια σας
-
Ο χρήστης sarandavgas έγραψε:
Ύπαρχει κάτι καλύτερο απο τα continental σε michelin? Ευχαριστώ για την βοηθεια σαςΣτη συγκεκριμένη διάσταση μάλλον όχι... Τα PremiumContact 2 έχουν ίδια απόδοση με τα Energy Saver/Primacy HP στο στεγνό, αλλά στο βρεγμένο τα ξεπερνούν κατά κράτος. Το μόνο θετικό των Michelin είναι η αντοχή τους στην φθορά (οπότε δικαιολογούν και τον 'οικολογικό' τους χαρακτήρα, αφού ό,τι δεν φθείρεται, δεν το πετάμε κιόλας ...), αλλά αυτό μάλλον μπορεί να χρησιμεύσει ως εργαλείο marketing και τίποτε άλλο...
Δες και δύο δοκιμές (από ADAC) :
205/55/16 V και 195/65/15 V. -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Ύπαρχει κάτι καλύτερο απο τα continental σε michelin? Ευχαριστώ για την βοηθεια σας
Στη συγκεκριμένη διάσταση μάλλον όχι... Τα PremiumContact 2 έχουν ίδια απόδοση με τα Energy Saver/Primacy HP στο στεγνό, αλλά στο βρεγμένο τα ξεπερνούν κατά κράτος. Το μόνο θετικό των Michelin είναι η αντοχή τους στην φθορά (οπότε δικαιολογούν και τον 'οικολογικό' τους χαρακτήρα, αφού ό,τι δεν φθείρεται, δεν το πετάμε κιόλας ...), αλλά αυτό μάλλον μπορεί να χρησιμεύσει ως εργαλείο marketing και τίποτε άλλο...
Δες και δύο δοκιμές (από ADAC) :
205/55/16 V και 195/65/15 V.Ευχαριστώ πολύ Govus! Κατί άλλο εκτός από Continental η Michelin που να είναι πιο καλό από αυτά έχετε να προτείνετε? (π.χ Avon, Pirelli, Goodyear, Fulda, Dunlop, Bridgestone)
Σε τι τιμές κυμαίνοται αυτές οι διαστάσεις των ελαστικών γνωρίζει κανείς? (Στο περίπου δλδ)
Οταν πάω να αλλάξω τα ελαστικά μου πως θα δώ ημερομηνίες παραγωγής γιατι μου είπε κάποιος φίλος ότι είναι πολύ σημαντικό η ημερομηνία παραγωγής (και λογικό το βρίσκω) -
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
... εβαλα Michelin Energy Saver 185 / 65 / R15.To θεμα ειναι οτι μου φαινονται μαπα αλλα ακομα ειναι αστρωτρα αφου εχω κανει μολις 200 km με αυτα.Παλια ειχα τα Bidgestone B250 ....βαρανε και πολυ στις λακουβες....Περίεργο τα Michelin να σου φαίνονται πιο σκληρά από τα Bridgestone... μήπως ο λαστιχάς έχει βάλει καμιά περίεργη πίεση???
-
Φοράω τα Avon ZZ3 225-60-15 W εδώ και 1 χρόνο και 23000 χλμ στην BMW E39 520i. Τα έχω φάει και κάπως... αλλά μάλλον είμαι ολίγον βίαιος.... Τα λάστιχα αυτά τα έχω συμπαθήσει πολύ (σε στεγνό, σε βρεγμένο, στο όριο και πιο πάνω, ακόμα και κακούς χωματόδρομους Κυθήρων αντέξανε!) αλλά τώρα τελευταία γλυστράνε κάπως περισσότερο και το ABS μπαίνει πιο εύκολα. Θα περιμένω να δω τι θα γίνει μόλις καθαριστούν οι δρόμοι από τίποτα βροχές αλλά μάλλον ετοιμάζομαι.
Λόγω της περίεργης και σπάνιας διάστασης εκτός από τα υπάρχοντα είχα βρει τα Continental PremiumContact 2, Michelin HX MXM και Primacy και μάλλον Τoyo CF1. Από αυτά τα ΖΖ3 ήταν τα μόνο χαρακτηριζόμενα σαν το καλό ultra high performance μοντέλο της εταιρείας και αυτό μαζί με την τιμή του (~20% λιγότερο από Mich-Conti) με έκαναν να τα επιλέξω.
Λέω να βάλω τα ίδια αλλά δεν αποκλείω να δοκιμάσω κάτι άλλο. Δεν με νοιάζει η απόδοση στη βροχή. Επειδή όμως τα τρώω μάλλον γρήγορα η τιμή έχει σημασία.
Πείτε μου τι να πάρω και πόσο το βρίσκετε και πού (στον άξονα Αθήνα-Θεσ/κη-Αλεξανδρούπολη) στη συγκεκριμένη δύσκολη διάσταση.
Ευχαριστώ!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....