-
Ο χρήστης Γιώργος έγραψε:
Παιδια θα ηθελα τη βοηθεια σας!
Εχω ενα Alfa147 (95.000χλμ. - 195/60/15) και θελω να αλλαξω λαστιχα για 2η φορα.
Στην πρωτη αλλαγη ειχα βαλει τα ContiPremiumContact 2, απο τα οποια εμεινα αρκετα εως πολυ ικανοποιημενος,ειδικα σε βγεγμενο δρομο.
Τωρα ειμαι να διαλεξω τα ιδια παλι ή τα Michelin Energy Saver ή τα Goodyear Hydragrip.
Γενικα με ενδιαφερει το θεμα της ανεσης και της ασφαλειας, δεν πολυπιεζω σε στροφες κλπ...
Τι προτεινετε???τα hydragrip απαραδεκτα.
τα αλλα δεν κανουν για 147 -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Περίμενε να καθαρίσουν λίγο οι δρόμοι.Συμφωνώ, έτσι όπως είναι τώρα οι δρόμοι είναι πολύ δύσκολο να βγάλει κανείς συμπερασμα για τα ελαστικά.
-
Δεν ξέρω τι λέτε, πάντως το πέταγμα πωπού ή γλίστρημα με τα τέσσερα δεν είναι και πολύ μακρυά πλέον οπότε είμαι σαν κοτούλα στις στροφές πια
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Καλημέρα,
Ποιά η χρηματική διαφορά μεταξύ 2 ίδιας μάρκας ελλαστικών αλλά σε διαφορετική διάσταση & συγκεκριμένα μεταξύ της 205/55/16 & 225/45/17??
Με ενδιαφέρει να μάθω για να αποφασίσω για 17άρες.....(Ενδεικτικά)
205/55/16 και 225/45/17.
Τα Potenza RE 050A, με δείκτη W (π.χ.) κοστίζουν περί τα 350 ευρώ στην πρώτη διάσταση και περί τα ...520 στη δεύτερη. Βάλε και το κόστος των ζαντών κι αμέσως-αμέσως έχεις χάσει το πλεονέκτημα της 'συγκρατημένης' κατανάλωσης, που συζητούσαμε αλλού !!Thanks φίλτατε, δηλ στις 3 αλλαγές που θα κάνω η 1 θα βγαίνει δωρεάν (άν δεν αλλάξω διάσταση)......μάλλον θα μέινω εδώ που έδώ που είμαι...
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Δεν ξέρω τι λέτε, πάντως το πέταγμα πωπού ή γλίστρημα με τα τέσσερα δεν είναι και πολύ μακρυά πλέον οπότε είμαι σαν κοτούλα στις στροφές πιαΠάνω που πάω να πάρω μια απόφαση, αμέσως να μου το χαλάσετε!
Πάντως, δεν νομίζω πως υπάρχουν και πολλές εναλλακτικές σ'αυτή τη διάσταση... Ή το Conti PremiumContact2 ή το Michelin Exalto 2.
To τελευταίο, το φοβάμαι γενικά για αστική κίνηση, αφού είναι πολύ ευαίσθητα τα πλαϊνά του (φανταστείτε και ο koutsan ακόμη που πάει σαν σαλιγκάρι λόγω του γήρατος, κατάφερε να σκίσει ένα... ).
Δεν ξέρω τι να κάνω, μάλλον το Conti προς το παρόν... Θα περιμένω λίγες μέρες ακόμη μήπως έχω καμία άλλη πρόταση ή ιδέα (να κρυώσει λίγο ο καιρός, ώστε να μην 'ψηθούν' πολύ τα καινούρια λάστιχα... ) και βλέπουμε... -
Γεια σας παίδες!
Αποφασισμένος σήμερα τελικά ν' αλλάξω λάστιχα στο C4 (205/50/17), πάω σε αρκετά μεγάλο λαστιχά (και όχι μόνο) στο Περιστέρι για να βάλω τα Nokian V, που μου τα δίνει σε καλή τιμή (580€).
Φτάνω στο κατάστημά του μετά χιλίων βασάνων (εργασίες Μετρό γαρ...) του μιλάω και μου λέει από Δευτέρα!! Αφού του είχα πει από το τηλέφωνο ότι θα έρθω σήμερα να τα βάλω!!
Τον ρωτάω αν έχει κάτι άλλο, μου λέει 'αα, έχω πολύ καλό λάστιχο, το Toyo Proxes T1R!!' Του λέω ότι αυτό είναι πολύ ακριβό και δεν θέλω, μου λέει 'κάτσε να δω... στα αφήνω στα 540€!!'
Λέω το ΟΚ με τη μία, τέτοια ευκαιρία λέω δεν την βρίσκεις κάθε μέρα.. εντάξει δεν είναι ό,τι φρεσκότερο (4507 λένε), όμως η διαφορά από άλλες τιμές που έβρισκα (>700€) είναι τόση, που το πολύ-πολύ... τα αλλάζω πιο γρήγορα!!
Όποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει ΠΜ να του πω για τον λαστιχα...
-
Εγω αλλαξα προχθες ελαστικα και εβαλα Michelin Energy Saver 185 / 65 / R15.To θεμα ειναι οτι μου φαινονται μαπα αλλα ακομα ειναι αστρωτρα αφου εχω κανει μολις 200 km με αυτα.Παλια ειχα τα Bidgestone B250 στην ιδια διασταση.Ακομα και οταν Bridgestone ειχαν φτασει τα 40000 km και τα μπροστινα ειχαν γινει σαν slick , ενιωθα πιο σταθερο το αμαξι απο οτι τωρα.Ασε που βαρανε και πολυ στις λακουβες.Αλλα ακομα ισως ειναι νωρις για συμπερασματα ... ΑΝ υπαρχει καποιος αλλος που εχει αυτα τα ελαστικα θα ηθελα να μου πει συμπερασματα σε σχεση με πριν και μετα.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Δεν ξέρω τι λέτε, πάντως το πέταγμα πωπού ή γλίστρημα με τα τέσσερα δεν είναι και πολύ μακρυά πλέον οπότε είμαι σαν κοτούλα στις στροφές πιαΈχεις τσεκάρει πιέσεις, και αν ναι πόσο βάζεις?
-
Ο χρήστης navouxodonosoras έγραψε:
Δεν ξέρω τι λέτε, πάντως το πέταγμα πωπού ή γλίστρημα με τα τέσσερα δεν είναι και πολύ μακρυά πλέον οπότε είμαι σαν κοτούλα στις στροφές πια
Έχεις τσεκάρει πιέσεις, και αν ναι πόσο βάζεις?
Οι πιέσεις είναι τσεκαρισμένες, 32 με 33 μπροστά και 30 με 31 πίσω
HighFidelity δεν ξέρω συγκεκριμένα για την αντοχή των Premium Contact. Ίσως να αντέχουν πολύ περισσότερο από τα Sport. Τα τελευταία όταν τα είχα βάλει με είχαν ενθουσιάσει απίστευτα με το κράτημά τους αλλά τον τελευταίο καιρό φαίνεται να έχουν χάσει πολύ (ίσως να οφείλεται στους βρώμικους δρόμους κατά ένα βαθμό).
Δεν νομίζω ότι θα βρεις κάτι συνολικά καλύτερο από τα Premium Contact στη διάστασή του πάντως -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Έχεις τσεκάρει πιέσεις, και αν ναι πόσο βάζεις?
Οι πιέσεις είναι τσεκαρισμένες, 32 με 33 μπροστά και 30 με 31 πίσω
HighFidelity δεν ξέρω συγκεκριμένα για την αντοχή των Premium Contact. Ίσως να αντέχουν πολύ περισσότερο από τα Sport. Τα τελευταία όταν τα είχα βάλει με είχαν ενθουσιάσει απίστευτα με το κράτημά τους αλλά τον τελευταίο καιρό φαίνεται να έχουν χάσει πολύ (ίσως να οφείλεται στους βρώμικους δρόμους κατά ένα βαθμό).
Δεν νομίζω ότι θα βρεις κάτι συνολικά καλύτερο από τα Premium Contact στη διάστασή του πάντωςΈτσι νομίζω κι εγώ, ουσιαστικά δεν έχω και πολλές επιλογές πέραν αυτών.
Όταν γράφεις για θόρυβο και στρίγγλισμα στα δικά σου, τι ακριβώς εννοείς; -
Εννοώ στρίγγλισμα σε φρενάρισμα και σε στρίψιμο των τροχών σε κλειστές στροφές. Δεν ήταν έτσι στην αρχή, αλλά μετά από 7χιλ χλμ έχουν την τάση να 'τσιρίζουν' αρκετά σε σχέση με άλλα λάστιχα με τα οποία έχω συμβιώσει παλιότερα (Michelin Primacy). Επίσης το ABS τείνει τώρα να ενεργοποιείται αρκετά πιο εύκολα... ενώ όταν τα είχα πρωτοβάλει έκαναν παπάδες γενικώς σε φρενάρισμα και πρόσφυση.
Τονίζω φυσικά ότι παραμένουν πολύ καλά λάστιχα, σαφώς ανώτερα από... Primacy κλπ -
ναι οντως τα continental εχουν αυτη την ταση.
εγω παντως στο punto εχω τα pilot exalto 2 δεν ξερω γιατι αλλα ταιριαζουν πολυ καλα στο punto.
και γενικα τα michelin ειναι πολυ ησυχα λαστιχα δεν ακουγονται πουθενα και κρατανε βεντουζα.ειμαι πολυ ευχαριστημενος.σε βαθμο που θα τα ξαναεβαζα
-
NOMIZΩ ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΥΑ ΜΠΡΙΥΖΕΣΤΟΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΑ.
-
Ωραία!
Θα μπορούσες όμως να γράφεις με πεζούς ελληνικούς χαρακτήρες; Ευχαριστώ. -
Σε 185/60/14 μεταξύ Michelin Energy Saver & Continental EcoContact 3 & Dunlop Fast Response με οικογενειακές διαθέσεις τι θα επιλέγατε?
-
Για 195/45/15, τι πρόταση έχουμε?
Τιμές που πήρα:
GOODYEAR F1 - 450ευρώ
TOYO TIR 350ευρώ
CONTINENTAL SPORT CONTACT 2 - 390ευρώ
AVON ZV3 - 330ευρώ
FIRESTONE SZ80 - 350ευρώ -
Ο χρήστης IBIZA1_0 έγραψε:
Τιμές που πήρα:
GOODYEAR F1 - 450ευρώ
TOYO TIR 350ευρώ
AVON ZV3 - 330ευρώ
FIRESTONE SZ80 - 350ευρώΜην με...βρίσεις, αλλά μήπως να πήγαινες σε 195/50/15, για να βοηθήσεις στην άνεση του Panda 100 σου, και παράλληλα την τσέπη σου; Είναι μεγάλη η αλλαγή βήματος, αλλά οχι τραγική...
Νομίζω πως περισσότερα θα κερδίσεις παρά θα χάσεις από αυτή την αλλαγή, σκέψου το!
-
-
Ο χρήστης opc έγραψε:
Σε 185/60/14 μεταξύ Michelin Energy Saver & Continental EcoContact 3 & Dunlop Fast Response με οικογενειακές διαθέσεις τι θα επιλέγατε?Εχω φορεσει εδω και 1000χλμ τα Energy Saver σε 175/65/14. Ας σημειωθει πως τα προηγουμενα που φορουσα ηταν τα Exalto 2 σε 185/60/14 και με τα οποια θα τα συγκρινω. Οι οποιες εντυπωσεις ως τωρα ειναι πολυ καλές θα ελεγα. Σε σχέση με τα Exalto 2 αυτα λειτουργουν απο εντελως κρυα... βεντουζάρουν καλουτσικα, δεν εχουν την ιδια ελκτικη προσφυση ούτε και το ιδιο φρενάρισμα (ασχέτως αν ειναι λίγο στενότερα) στις πλευρικές πιέσεις ομώς τα πάνε μια χαρά. Είναι λίγο ποιο μαλακό και ήσυχο λάστιχο... Γενικά για ενα οικολογικών προδιαγραφών λάστιχο φαίνεται μια χαρά... δεν έχω παράπονο...και δεν έχει καμίασχέση με τα παλιότερα Energy που είναι για πέταμα. Βέβαια τα χλμ ειναι πολύ λίγα και δεν είχα την ευκαιρια να τα δω ουτε στον βρεγμένο (αφου δεν βρέχει ντε) ούτε και ξέρω αν θα τα φτύσουν απο τις 5000χλμ... οπότε και θα αποδειχτούν απάτη. Πάντως τα Exalto 2 ήταν παλικάρια με σταθερά καλή απόδοση για 40-45k χλμ... ελπίζω τα Energy να τα καταφέρουν εξίσου καλά.
Αν έχεις σκοπό να κινεισαι κυρίως μέσα στην πόλη τα οικολογικά ειναι καλή επιλογή. Αν όχι... βάλε Exalto 2 ασυζητιτι...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Τιμές που πήρα:
GOODYEAR F1 - 450ευρώ
TOYO TIR 350ευρώ
AVON ZV3 - 330ευρώ
FIRESTONE SZ80 - 350ευρώΜην με...βρίσεις, αλλά μήπως να πήγαινες σε 195/50/15, για να βοηθήσεις στην άνεση του Panda 100 σου, και παράλληλα την τσέπη σου; Είναι μεγάλη η αλλαγή βήματος, αλλά οχι τραγική...
Νομίζω πως περισσότερα θα κερδίσεις παρά θα χάσεις από αυτή την αλλαγή, σκέψου το!
Το έχει κάνει ένα μέλος του club και δεν φαίνεται η διαφορά οπτικά.
Σε αυτή την διάσταση, τι προτείνουμε?
Αποτελέσματα αλλαγής προφίλ:
Δεδομένα Διάμετρος
Αρχικό Μέγεθος 556.5 mm
Επιθυμητό Μέγεθος 576 mm
Μεταβολή 19.5 mm
Ποσοστιαία Μεταβολή 3.385416666666663 mm
Eίναι καθαρά θέμα σφάλμα ταχυμέτρου ή και διαφορετικής οδηγικής συμπεριφοράς του αυτοκινήτου?
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....