-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
1)michelin energy RULES!
2)value for money, also!!!
3)Πέτρος=οδηγάρα (σκόρδα!)ε όχι και value for money...στην δική μου διάσταση είναι εκκένωσις πορτοφολιού.
καλά είναι σίγουρα αλλά ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΑ.
-
1)michelin energy RULES!σου πουλάω και τα δικά μου που έχουν κ κάποια χλμ (ανεκτίμητης) εμπειρίας
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
1)michelin energy RULES!
σου πουλάω και τα δικά μου που έχουν κ κάποια χλμ (ανεκτίμητης) εμπειρίας
το επόμενο λάστιχο που θα αγοράσω (λέμε τώρα) θα είναι χιονολάστιχο...
να ξεκουράσω κ τα energy βαρύ φορτίο έλκουν κάθε μέρα -
Ο χρήστης Spike έγραψε:
1)michelin energy RULES!
Υπερτιμημένα μεν, αλλά αντέχουν αρκετά στο χρόνο και στα χιλιόμετρα. Για όσους θέλουν απλά 'μετακίνηση', είναι νομίζω καλή επιλογή.
-
μπέρδεψες τα quotes...
το ξέρω ότι αντέχουν για αυτό και συνέχεια τέτοια έχω και στο 523 αλλά και στο πρωην Golf της γυναίκας.
μια φορά έκανα τσιγκουνιά στο 307 και...
-
τι εβαλες?
-
Fulda Carat Exelero (made in germany)
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
1)michelin energy RULES!
Υπερτιμημένα μεν, αλλά αντέχουν αρκετά στο χρόνο και στα χιλιόμετρα. Για όσους θέλουν απλά 'μετακίνηση', είναι νομίζω καλή επιλογή.
Απλά στην ελλάδα η πρόσφυση που προσφέρουν είναι @@. Όπως και όλα τα οικολογικά.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
1)michelin energy RULES!
Απλά στην ελλάδα η πρόσφυση που προσφέρουν είναι @@. Όπως και όλα τα οικολογικά.
αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω...
μια χαρά πρόσφυση έχει το λάστιχο...
άντε τα υπόλοιπα να είναι +15% καλύτερα σε πρόσφυση... παραπάνω δεν...
εδώ σε κάτασπρο χιονισμένο δρόμο με 35.000 χλμ δεν κόλλησε... αν είχε χάλια πρόσφυση θα έμενε... το παν στο λάστιχο είναι να είναι φρέσκο το πέλμα του, δηλ να μην εχει ξεραθεί... εγώ τα έχω 2 χρόνια ακριβώς με 35.000 κ αποδίδουν ακόμα γιατί δεν ξεράθηκαν κ έχει μείνει λίγο αυλάκι...άντε τα contintental sport contact 3 να είναι ποιοτικά +15%. ποιοτικά... γιατί αν μου πεις ότι το άλλο δεν γλυστράει κάπου-κάπου, θα σου πω ' φυσικά, εφόσον έχει πέλμα 205mm κ εγώ 175mm, δηλαδή 30x4=120mm περισσότερο πάτημα το αμάξι... σα να είχε το δικό μου 5 ρόδες... , κ πως τα αυτοκίνητα που τα φορούν πχ golf, έχουν antispin, esp κ δεν συμαζεύεται... εννοώντας πως κ να γκαζώσεις στις 4000 στροφές, το λάστιχο δε θα σπινιάρει όχι γιατί ειναι καλό, αλλά επειδή ο κινητήρας θα σου κόψει τη ροπή'
-
Εγώ θα σου πω ότι το ίδιο αμάξι (golf tsi 122) είχε τραγικά μικρότερη απόσταση ακινητοποίησης με καλό λάστιχο σε σχέση με όταν φορούσε energy. Νομίζω στο autobild είχε γίνει η διαπίστωση. Από κει και πέρα, τι άλλο θες...
Εγώ που είχα και οικολογικό λάστιχο και καλό λάστιχο στο ίδιο αμάξι, είμαι σίγουρος για το ότι τα συγκεκριμένα δεν δουλεύουν στην ελλάδα. Κρύα είναι χάλια, ζεστά είναι μέτρια. Στην Ιταλία που πήγα το οικολογικό δούλεψε αξιοπρεπώς, αλλά άλλο οδόστρωμα εκεί, άλλο εδώ.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εγώ θα σου πω ότι το ίδιο αμάξι (golf tsi 122) είχε τραγικά μικρότερη απόσταση ακινητοποίησης με καλό λάστιχο σε σχέση με όταν φορούσε energy. Νομίζω στο autobild είχε γίνει η διαπίστωση. Από κει και πέρα, τι άλλο θες...Εγώ που είχα και οικολογικό λάστιχο και καλό λάστιχο στο ίδιο αμάξι, είμαι σίγουρος για το ότι τα συγκεκριμένα δεν δουλεύουν στην ελλάδα. Κρύα είναι χάλια, ζεστά είναι μέτρια. Στην Ιταλία που πήγα το οικολογικό δούλεψε αξιοπρεπώς, αλλά άλλο οδόστρωμα εκεί, άλλο εδώ.
σκέψου όμως ότι εσύ τα κυκλοφορούσες με 2 πίστες κ με φαγωμένα πλαϊνά...
-
Καινούρια ήταν πανάθλια, γιαυτό μπήκα να τα φάω όσο γινόταν. Φαγωμένα πλαϊνά δεν είχε κανένα από τα 4 λάστιχα που φορούσα, μόνο αυτό που είχα για την ρεζέρβα (φαγωμένα πλαϊνά και πέλμα). Επίσης, δεν είχαν 2 πίστες πάνω τους, αλλά μία.
-
το λάστιχο πάντως για καθημερινή χρήση είναι κορυφαίο...
είναι value for money που λένε οι χωριανοί μου...
τώρα για να πλακώσω στα φρένα από 180 σε 0, εκεί μπορεί να γλυστρίσει... το καταλαβαίνω...πάντως είναι το καλύτεερο στην κατηγορία του... κ όσες φορές να βάλω λάστιχα σε αμάξι μη επιδόσεων, πάντα energy θα βάζω... εκτός αν τα καταργήσει η michelin... (μεγάλο λόγο δε λέω...)
-
τώρα για να πλακώσω στα φρένα από 180 σε 0, εκεί μπορεί να γλυστρίσει... το καταλαβαίνω...πάντως είναι το καλύτεερο στην κατηγορία του... κ όσες φορές να βάλω λάστιχα σε αμάξι μη επιδόσεων, πάντα energy θα βάζω... εκτός αν τα καταργήσει η michelin... (μεγάλο λόγο δε λέω...)
Κορυφαίο είναι. Αν δεν έχεις δοκιμάσει καλό λάστιχο. Value 4 money δεν είναι, ο Κάρολος έβαλε 15 κλάσεις ανώτερο λάστιχο από τα energy (exalto2) με 40 ευρώ παραπάνω. Και δεν γλυστράει μόνο στο 180-0, αλλά και σε πολύ χαμηλότερες ταχύτητες.
Τέσπα, αν καταλάβεις τι εστί οικολογικό λάστιχο, θα καταλάβεις και γιατί δεν αποδίδει όσο ένα 'καλό' λάστιχο, ειδικά δε στον ασφαλτοτάπητα της Ελλάδας. Τι παραπάνω να σου πω ότι με τα turanza μέσα στην πόλη δεν τολμούσα να πατήσω απότομο φρένο γιατί σίγουρα θα μπλόκαρα; Με τα contipremium2 (που δεν θα το έλεγα κορυφαίο λάστιχο) τέτοια φαινόμενα δεν υπάρχουν πλέον. Για να μην μιλήσω για ελκτική και πλευρική πρόσφυση.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Κορυφαίο είναι. Αν δεν έχεις δοκιμάσει καλό λάστιχο. Value 4 money δεν είναι, ο Κάρολος έβαλε 15 κλάσεις ανώτερο λάστιχο από τα energy (exalto2) με 40 ευρώ παραπάνω. Και δεν γλυστράει μόνο στο 180-0, αλλά και σε πολύ χαμηλότερες ταχύτητες.
Τέσπα, αν καταλάβεις τι εστί οικολογικό λάστιχο, θα καταλάβεις και γιατί δεν αποδίδει όσο ένα 'καλό' λάστιχο, ειδικά δε στον ασφαλτοτάπητα της Ελλάδας.
καλα, michelin εβαλε... ομόσταβλος είναι...
αλλά exalto 2 δεν υπάρχει σε 13άρα ζάντα... οπότε μόνο energyexalto ειχα ρωτήσει κ εγώ... από 14 βγαίνουν...
-
Το ομόσταβλος τι σχέση έχει ρε συ; Ίδιο αμάξι είναι η A-class με την SL;
Αν δεν έχεις άλλη επιλογή, φυσικά και τα energy είναι μια καλή λύση. Αλλά αν έχεις εναλλακτικές στην ίδια διάσταση για καλύτερο λάστιχο, αξίζει πέρα για πέρα.
Υ.γ. Μπορείς και να δοκιμάσεις τα ecocontact3.
-
με 40 ευρώ διαφορά ποσο καλύτερη πιστεύεις ότι είναι η γόμα στο λάστιχο στην ίδια εταιρεία... κατά 90% ίδια είναι... τα μάγουλα διαφέρουν κ η χάραξη... η ποιότητα γόμας ιδια θα είναι...
όσο για τα 'απέιρως καλύτερη πρόσφυση', αυτό το θεωρώ εξ αρχής λάθος... ίσως είναι λίιιιιιιιγο καλύτερη με 40 ευρώ παραπάνω...
πάντως το θέμα ελαστικού συνάδει με την ικανότητα του οδηγού... αν ξέρεις τις ικανοτητες του αυτοκινήτου κ του ελαστικού, δε θα γλυστρίσεις σχεδόν ποτέ... θα αφήνεις πάντα χώρο μπροστά για παν ενδεχόμενο, θα οδηγείς πιο συνετά κ θα είναι όλα υπό έλεγχο... τώρα αν ξεχνιέται κανείς κ δίνει γκάζι, ή δεν τηρεί αποστάσεις κ δεν προσέχει, τότε έχει πρόβλημα αυτοκυριαρχίας...
αλλά εγώ σχεδόν πάντα ξέρω πότε θα μου γλυστρίσει το λάστιχο, ξέρω που να τρέχω, ξέρω ότι στην βροχή ελαττώνω ταχύτητα...
κ δεν έχω κανένα πρόβλημα στους ελληνικούς δρόμους... κ αν έχω ποτέ στο μέλλον, θα τα βάλω με τον εαυτό μου που υπερέβαλλε κ όχι με το λάστιχο...sport contact δε θα βάλω, γιατί συνταγή που σου πετυχαίνει πολύ απλά δεν την αλλάζεις! το είχα σκεφτεί όταν το άλλαξα, όμως το απέρριψα...
είμαι απόλυτα ικανοποιημένος... δε θέλω να απογοητευθώ, ιδίως από περιέργεια αν το δοκιμάσω κ δε μου αρέσει... -
με 40 ευρώ διαφορά ποσο καλύτερη πιστεύεις ότι είναι η γόμα στο λάστιχο στην ίδια εταιρεία... κατά 90% ίδια είναι... τα μάγουλα διαφέρουν κ η χάραξη... η ποιότητα γόμας ιδια θα είναι...όσο για τα 'απέιρως καλύτερη πρόσφυση', αυτό το θεωρώ εξ αρχής λάθος... ίσως είναι λίιιιιιιιγο καλύτερη με 40 ευρώ παραπάνω...
Eίσαι τελείως γιατρός, Πέτρο!
-
Πραγματικά, πιστεύεις ότι η μόνη διαφορά μεταξύ energy και exalto2 (τυχαίο το παράδειγμα) είναι το πλαϊνό και η χάραξη;
Ο υπόλοιπος συλλογισμός σου είναι λάθος πιστεύω. Συμφωνώ ότι ο σωστός οδηγός πάντα προσπαθεί να μείνει εντός των ορίων του αυτοκινήτου του (λάστιχα, αμορτισέρ, πλαίσιο κτλ). Αυτό δεν σημαίνει ότι ο σωστός οδηγός δεν αξίζει καλύτερες δυνατότητες στο σύνολο αυτό, ούτε ότι δεν θα πρέπει να τις χρησιμοποιήσει όταν του παρέχονται. Φυσικά και όταν οδηγώ το 304 με τα firestone δεν οδηγώ όπως όταν είμαι με το 307, αυτό αυτονόητο είναι.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
με 40 ευρώ διαφορά ποσο καλύτερη πιστεύεις ότι είναι η γόμα στο λάστιχο στην ίδια εταιρεία... κατά 90% ίδια είναι... τα μάγουλα διαφέρουν κ η χάραξη... η ποιότητα γόμας ιδια θα είναι...
όσο για τα 'απέιρως καλύτερη πρόσφυση', αυτό το θεωρώ εξ αρχής λάθος... ίσως είναι λίιιιιιιιγο καλύτερη με 40 ευρώ παραπάνω...
Eίσαι τελείως γιατρός, Πέτρο!
έτσι!
τώρα όσον αφορά τα λάστιχα, εντάξει, οι διαφορές είναι πολύ μικρές...!
υπάρχουν κ πιο σοβαρά πράγματα να ασχολούμαστε όντως, από το πέλμα κ τα υπόλοιπα...
εν κατακλείδει, energy rules!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....