-
Αθόρυβο?
Όπου έχω διαβάσει λένε για υψηλά επίπεδα θορύβου αλλά και πάλι πιστεύω οτι αποκλείεται να είναι πιο θορυβώδες από τα Exalto. Η φθορά δεν με πειράζει αν ήταν έτσι θα πήγαινα κατευθείαν στα Energy. Από απόδοση σε στεγνό/βρεγμένο πώς είναι?
Τα parada δεν βγαίνουν ( φυσικά ) σε αυτή την διάσταση -
Η φθορα ειναι το Α και το Ω,αν φθαρει τοτε για τι αποδοση θα συζητάμε;
Στο στεγνο ειναι καλα,στο βρεγμενο ειναι προς το μάπα αλλα κατα την γνωμη μου όχι απαράδεκτα.Γενικα αν ηταν λιγο πιο ανθετικα θα ηταν σίγουρα καλά λάστιχα. -
Βρηκα αυτο το site με τιμες και ,απο οτι δειχνει,μεγαλη ποικιλια μοντελων.
http://www.elastika-online.gr/start.html
Τις τιμες πως τις βλεπεται ; -
Ο χρήστης TONY PAP έγραψε:
Ôá ðéñåëé (Þ ãëõóôñÝëé) Üóôá êáëýôåñá
....P7.... ÓêëçñÜ ..
Exì ...Ý÷ù ôá P7 óå 195/50-15 V áíôß ôïõ êáíïíéêïý 195/55-15 H
êÜðïõ óôá 6.000÷ëì ôþñá êáé ìÜëëïí Ý÷ù Üëëç Üðïøç .... ìïõ äßíïõí ôçí åíôýðùóç ìáëáêþí(êáé áò åßíáé ãéá ðåñéóóüôåñá ÷ëì áðï ôç ôåëéêÞ ôïõ) êáé ÷ñåéÜæåôáé íá ðñïóðáèÞóù ãéá íá ìðþ ìå ðüñôåò ðñÜãìá ðïõ Ýêáíá åýêïëá ìå ôá ðñïçãïýìåíá .
ÅðéðëÝïí óôéò êáìðÝò ôùí 140 âÜëå åßíáé áñêåôÜ ðéï 'ýóç÷ï' ðßóù éäáéôÝñùò êÜôé ãéá ôï ïðïßï äåí öçìßæåôáé ôï 206 éäáßôåñá óôéò åîüäïõò ôùí óôñïöþí .Óå áðïöõãÞ åëëçíéêïý ôáñÜíäïõ åðÝäåéîáí Üøïãç óõìðåñéöïñÜ -
Re 720 .... óå öéëéêü áõôïêßíçôï ðïëý êáëÝò åíôõðþóåéò .
Áèüñõâá áñãïýí íá æåóôáèïýí üðùò Üëëùóôå üëá ôá brigestone ,áñêåôÜ êáëÜ óôï âñåãìÝíï ìå ôçí öèïñÜ íá ìåéþíåôáé áñêåôÜ ìüëéò êüðçêáí íôñÜãóôåñ åêêéíÞóåéò -÷åéñüöñåíá êáé ôï êñÜôçìá âåëôéþèçêå ìüëéò áëëÜ÷ôçêáí êáé áìïñôéóÝñ Ãéá ôá Turanza äåí ãíùñßæù ... -
Για τα RE720 έχω ιδίαν άποψη αλλά δεν ταιριάζουν ( και για αυτά ) οι διαστάσεις γι αυτό πάω στα Turanza.
Στο site πρέπει να βάλεισ διαστάσεις για να σου βγάλει τιμή -
to parada δεν ειναι ιμισλικ ????
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
...........
Στο site πρέπει να βάλεισ διαστάσεις για να σου βγάλει τιμήΤο εβαλα για να συγκρινουμε τιμες καταστηματων και ιντερνετ.
Π.χ. πριν 2 χρονια εβαλα τα 4 YOKOHAMA Α539 185/60/14 290Ε.
Στο σαιτ τα εχει 55,90χ4=223,6. -
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
Re 720 .... σε φιλικό αυτοκίνητο πολύ καλές εντυπώσεις .
Αθόρυβα αργούν να ζεσταθούν όπως άλλωστε όλα τα brigestone ,αρκετά καλά στο βρεγμένο με την φθορά να μειώνεται αρκετά μόλις κόπηκαν ντράγστερ εκκινήσεις -χειρόφρενα και το κράτημα βελτιώθηκε μόλις αλλάχτηκαν και αμορτισέρΕπειδή φορούσα 720 για 4+ χρόνια (2 σετ) συμφωνώ σε όλα εκτός από το 'αθόρυβα'. Τα exalto II που φοράω τώρα, είναι πιο ήσυχα και επιπλεόν σαν κρύα κρατάνε καλύτερα σε σχέση με τα 720. Επίσης στο βρεγμένο είναι (σχεδόν) άριστα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
...........
Στο site πρέπει να βάλεισ διαστάσεις για να σου βγάλει τιμήΤο εβαλα για να συγκρινουμε τιμες καταστηματων και ιντερνετ.
Π.χ. πριν 2 χρονια εβαλα τα 4 YOKOHAMA Α539 185/60/14 290Ε.
Στο σαιτ τα εχει 55,90χ4=223,6.Η τοποθέτηση ομως ποσο θα στοιχίσει;
Επισης, τι ημερομηνία παραγωγής θα έχουν; -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Re 720 .... óå öéëéêü áõôïêßíçôï ðïëý êáëÝò åíôõðþóåéò .
Áèüñõâá áñãïýí íá æåóôáèïýí üðùò Üëëùóôå üëá ôá brigestone ,áñêåôÜ êáëÜ óôï âñåãìÝíï ìå ôçí öèïñÜ íá ìåéþíåôáé áñêåôÜ ìüëéò êüðçêáí íôñÜãóôåñ åêêéíÞóåéò -÷åéñüöñåíá êáé ôï êñÜôçìá âåëôéþèçêå ìüëéò áëëÜ÷ôçêáí êáé áìïñôéóÝñÅðåéäÞ öïñïýóá 720 ãéá 4+ ÷ñüíéá (2 óåô) óõìöùíþ óå üëá åêôüò áðü ôï 'áèüñõâá'. Ôá exalto II ðïõ öïñÜù ôþñá, åßíáé ðéï Þóõ÷á êáé åðéðëåüí óáí êñýá êñáôÜíå êáëýôåñá óå ó÷Ýóç ìå ôá 720. Åðßóçò óôï âñåãìÝíï åßíáé (ó÷åäüí) Üñéóôá.
ï÷é êáé åíôåëþò ,âÝâáéá ìðïñåß íá ôá ÷áñáêôÞñéóå Ýôóé ãéáôß ïäÞãçóç áíåõ ìïõóéêÞò äåí õößóôáôáé ãéá ôï åí ëüãù áõôïêßíçôï ...
-
Εχοντας δοκιμασει τα περισσότερα και λαμβάνοντας υπόψη και τα σχολια των άλλων πυροβολημενων miatoπληκτων ευπειθώς αναφέρω
- Toyo proxes T1S. Πολύ καλο κρατημα, αθορυβο, και με 'τρελο κρατημα' στο βρεγμενο. Μειονεκτημα: Λόγω της μαλακης γόμας φθειρεται γρηγορα και 'ξεραινεται'.
- Pirelli P-7000. Καλο κρατημα, αθορυβο και με μετριο κρατημα στο βρεγμενο. Μειονεκτημα: αργει τρομερα να ζεσταθει.
- Bridgestone 720. Εχω ακουσει πολύ καλα λογια, ιδιως για κρατημα στο βρεγμενο. Οι πιο πολλοί το χαρακτηριζουν σαν best value for money λύση.
- Michelin Pilot Exalto II. Καλο κρατημα σε ολες τις συνθηκες, απλά πολύ βαβουριαρικο.
Υ.Γ. Μιλαω παντα για διασταση 195/50/15.
-
Τελικά το Turanza ΕR070 είναι πολύ σπάνια επιλογή από οτι καταλαβαίνω
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
to parada δεν ειναι ιμισλικ ????Οχι , το parada δεν είναι ημισλίκ .... αλλά είνα κοντά
Φίλος με Type R που τα έβαλε πριν 1 μήνα είδε μεγάλη βελτίωση σε σχέση με τα εργοστασιακά (RE040 αν θυμάμαι καλά)
Ακόμα και στην άνεση και στο θόρυβο !! -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Τελικά το Turanza ΕR070 είναι πολύ σπάνια επιλογή από οτι καταλαβαίνω.ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤURANZA ΒΑΛΕ ΕR 300 ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ
-
ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ YOKOHAMA ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΕΞΗΣ:ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΡΑΤΗΜΑ ΟΜΟΡΦΑ (ΡΑΒΔΩΣΕΙΣ )ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙ Α ΣΤΟ ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΑΜΑΝ....ΚΙΝΔΥΝΟΣ....
-
Ο χρήστης 307ΚΙΑΣ έγραψε:
ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ YOKOHAMA ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΕΞΗΣ:ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΡΑΤΗΜΑ ΟΜΟΡΦΑ (ΡΑΒΔΩΣΕΙΣ )ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙ Α ΣΤΟ ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΑΜΑΝ....ΚΙΝΔΥΝΟΣ....Τα 539 οντως δεν κρατανε καλα στη βροχη.
Καλο ειναι να μην μπερδευουμε τις σειρες.
Αλλο turanza(ανεση, οικογενειακος χαρακτηρας)
αλλο potenza(σπορ λαστιχο)Για το φιλο mirage θα προτεινα να κοιταξει και τα dunlop sp sport 01.
Τα εχω βαλει στο πολο της αδερφης μου και μου αρεσαν αρκετα.
Καλο κρατημα στο στεγνο(σε σχεση με τα 720 χειροτερο γιατι ειναι και πιο μαλακα στο πλαι τα dunlop, ενω στο βρεγμενο εξισου καλα με τα 720)
Ειναι πιο ανετα απο τα 720, μου δινουν την αισθηση ενος αναλαφρου πατηματος, κατι που παρατηρω και στα δικα μου goodyearF1.
Eιναι και σε καλη τιμη. -
στο φοκους εμεις βαλαμε τελικα RE720.........σταθερη αξια και σε καλη τιμη...
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
στο φοκους εμεις βαλαμε τελικα RE720.........σταθερη αξια και σε καλη τιμη...Σωστόοοος!!!
Κρατήστε καί τα τρία διασωθέντα παλιά λάστιχα καλού-κακού. -
Παιδιά έχω ένα Πούντο 95άρι. Τώρα φοράει 165/70/14 Dunlop SP10.
Τώρα έχω 40000 χιλιόμετρα και σκέφτομαι να πάω σε λίγο καιρό σε 175/65/14 ή 185/60/14.
Από σπορ επιλογές τι είναι καλύτερο; Potenza re 720, A539, dunlop sp 01;
Από 'οικογενειακά ελαστικά'; B330evo, Michelin Energy, αυτά που φοράω τώρα;Ενώ στην αρχή ήθελα σπορ ελαστικό, τα πολλά χιλιόμετρα που κάνω ετησίως (30000) με κάνουν να θέλω καλή χιλιομετρική απόδοση, αποδεκτή άνεση και όσο γίνεται σπορ επιδόσεις. Νομίζω ότι τα Energy σε Τ ή Η θα κάνουν τη δουλειά....help;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....