-
δυστυχώς ούτε τα AVS τα ξέρω σαν επιδόσεις, σε σχέση με exalto πχ ή SC2 αν έχεις δοκιμάσει κάποιο από αυτά που θα τα κατέτασσες?
-
Ο χρήστης ata έγραψε:
δυστυχώς ούτε τα AVS τα ξέρω σαν επιδόσεις, σε σχέση με exalto πχ ή SC2 αν έχεις δοκιμάσει κάποιο από αυτά που θα τα κατέτασσες?Εχοντας δοκιμασει τα avs και τα exalto2 πρωτο σε κρατημα και αμεσοτητα τιμονιου ειναι το γιοκο.Σε διαρκεια δεν μπορω να πω γιατι τα πολλα χλμ με το εξαλτο τα κανει η μανα μου,παντως τα γιοκο κρατησαν 45000χλμ και με καλη αντοχη σε λακουβες ,δεν πεταξαν βυζι ποτε σε λακουβα.
-
Σε σχέση με τα Exalto 1 που είχα έκανα την σύγκριση, μετά έβαλα τα AVS, τότε το exalto 1 το είχανε για κορυφή εμένα τα λάστιχα μου τελειώνουν γρήγορα, τα exalto κράτησαν κάπου 15.000 χλμ αν θυμάμαι καλά αλλά κράταγαν καλά μέχρι το τέλος, μετά πέρασα στα Yoko 539 τα οποία μετά από 5000 χλμ τα χάρισα, ήταν απαράδεκτα στα αμάξια μου και κυρίως στο στύλ μου, με τα AVS ησύχασα, εδώ πρέπει να πώ ότι το ΑVS υπάρχει σαν τύπος από τα μέσα της 10ετίας του ΄80 με συνεχή ανά 2ετία εξέλιξη, είναι λάστιχο που φόρεσαν τα δυνατότερα Supercar, το φοράνε συνεχώς οι Porsche Gemballa, υπήρχε επίσης και σε χειμωνιάτικη έκδοση το έλεγε AVS Winter, τώρα η Yoko παρουσιάζει το S drive **μην το μπερδέψετε με το C drive **σαν αντικαταστάτη του AVS, εμένα πάντως μου αρέσουν πολύ και μετά από το τέστ της βροχής αν πάει και εκεί καλά όπως νομίζω θα τα βάλω και στα άλλα αυτοκίνητα. Όπως είπε και ο φίλος ποτέ δεν παρουσίασε πρόβλημα ποιότητας, σκισίματος, βυζί κλπ. άσχετα αν αρέσουν σε κάποιον ή όχι είναι ένα άριστα κατασκευασμένο λάστιχο και αρκετά ελαφρύ.
-
Νεο potenza,βγαινει σε 195/50-15,χαρακτηρίζεται ώς υπερυψηλών επιδόσεων,εχει μια απο τις υψηλώτερες βαθμολογίες για ελαστικο στο tirerack.com,και φυσικά...δεν ερχεται στην Ελλάδα
http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp ... s&place=17
Εχουμε κανεναν γνωστο λαθρεμπορα,που να μας φερει απο αμερική;
-
Θα σκάσει και δω σιγά-σιγά, φαντάζομαι.
Το θέμα είναι πότε! Αν έρχονται και Ευρώπη, όλο και κάποιος θα κάνει παραεισαγωγή, φαντάζομαι.Αντρέα, μόνο στον λαστιχά σου ρώτησες;
Edit:
Το κείμενο του tiretrack λέει Extreme Performance Summer tire member of Bridgestone's global family of Potenza, που προφανώς σημαίνει ότι δεν απευθύνεται μόνο σε κάποια εξειδικευμένη αγορά.
και επίσης:
Semi-Slick shoulder blocks, δηλαδή πλαϊνά από semi slicks. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Νεο potenza,βγαινει σε 195/50-15,χαρακτηρίζεται ώς υπερυψηλών επιδόσεων,εχει μια απο τις υψηλώτερες βαθμολογίες για ελαστικο στο tirerack.com,και φυσικά...δεν ερχεται στην Ελλάδαhttp://www.tirerack.com/tires/tires.jsp ... s&place=17
Σε παλαιότερο ποστ μου έψαχνα και εγώ αυτά τα λάστιχα...
-
Εχει κανα εξαμηνο που πωλείται στο tirerack Xaρη,και τα ευρωπαικα σαιτς της μπριτζ,δεν τό'χουν.
Το global family μαλλον αναφερεται στην οικογενεια των ποτεντζα η οποία ειναι παγκόσμια,και οχι στο συγκεκριμενο μοντελοBlocks ονομαζονται τα συμπαγη κομματια πέλματος (όσα ειναι χωρις χαραξη).Δηλαδη ο σχεδιασμος τους ειναι παραπλήσιος με τον σχεδιασμο των blocks των ημισλίκ.
Δεν πιστευω να εχουνε σκελετο απο ημισλίκ -
A, ωραία τα κατάλαβα.
-
To ξέρω...Εδώ οι δικοί μας οι λαλάκες ακόμα δεν έχουν φέρει τα RE050 A Pole Position. Τι να λέμε...
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Σε παλαιότερο ποστ μου έψαχνα και εγώ αυτά τα λάστιχα...
Εμεις οι δυο βαδίζουμε σε δρόμους παραλληλους τελικα.
-
Πάνω κάτω...αν και εγώ δεν πάω τόσο πίστα όσο εσύ που την έχεις δίπλα.
Προτιμώ τα γύρω βουνά. -
Ρίχνω μια προσωπική απάντηση σε ένα παιδί που με ρώτησε για τα S drive της Yokohama, έτσι να βοηθήσω κ να διαδόσω τις απόψεις μου
'...είχα διαβάσει για τα S drive σε ένα συγκριτικό των 4τ πριν ενα χρόνο περίπου και επαλήθευσα αυτό ακριβώς που έλεγαν στο περιοδικό.
Στο στεγνό είναι ένα λάστιχο πολύ κατευθυντικό με καλή πληροφόρηση πολύ γρήγορο ζέσταμα (καλό για τις πρώτες πρωινές ώρες του χειμώνα όταν κυκλοφορείς στην πόλη και δεν θέλεις το ABS να δουλεύει υπερωρίες σε περίπτωση απότομου φρεναρίσματος.)
Στο βρεγμένο και εξαιτίας του ότι δεν έχει το πέλμα χάραξη κατεξοχήν για βρεγμένο οδόστρωμα δεν θέλει πολλή πίεση. Το πέλμα του έχει αρκετή γόμα και οι χαράξεις του δεν είναι τόσο καταφανείς σε σχέση με άλλα λάστιχα, και ιδίως με του Michelin Exalto II που είχα πριν. Σε γενικές γραμμές το λάστιχο είναι καλό στην βρεγμένη ευθεία, δεν είναι κορυφαίο στην συμπεριφορά του σε στάσιμα νερά (η υδρολίσθηση παρουσιάζεται πιο εύκολα συγκριτικά με τον ανταγωνισμό) και στις στροφές πρέπει να κόβεις κάπως.
Στο φρενάρισμα στο βρεγμένο είναι απλώς ικανοποιητικό.
Προσωπικά, τα αγόρασα με γνώμονα την οδήγηση στο στεγνό και την απόδοσή τους εκεί....'
Σημειωτέον έχω γράψει και στιγμιαία 1.4g πλευρικής με το ταπεινό Φιέστα τη στιγμή που στο ίδιο σημείο τα Exalto έπιαναν μέγιστο στιγμιαίο 1.25
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Νεο potenza,βγαινει σε 195/50-15,χαρακτηρίζεται ώς υπερυψηλών επιδόσεων,εχει μια απο τις υψηλώτερες βαθμολογίες για ελαστικο στο tirerack.com,και φυσικά...δεν ερχεται στην Ελλάδαhttp://www.tirerack.com/tires/tires.jsp ... s&place=17
Το RE-01R είναι ημισλικ αλλά δεν έχει πάρει Ευρωπαική έγκριση
Ας ελπίσουμε ότι το RE070 που φορά το Ιαπωνικό TypeR θα εισαχθεί κανονικά (σε συγκριτικό του Best Motoring το TypeR γυρνούσε γρηγορότερα με το RE070 ) -
Που επιασες 1,4 τζι με το φιέστα;Με τι το μετρησες;G-tech;
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Ας ελπίσουμε ότι το RE070 που φορά το Ιαπωνικό TypeR θα εισαχθεί κανονικά (σε συγκριτικό του Best Motoring το TypeR γυρνούσε γρηγορότερα με το RE070 )Αν ηταν ημι-σλίκ θα ητανε σε κατηγορια competition Βασίλη.Αλλα δεν ειναι.
Στο tirerack anαφερονται ώς 'Track & Competition DOT' τα ημοσλίκς,ενω το Re-01R ως 'Extreme Performance Summer'
Εντιτ 2: να και οι ανταγωνιστες του:
http://www.tirerack.com/tires/surveyres ... sp?type=EP
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ας ελπίσουμε ότι το RE070 που φορά το Ιαπωνικό TypeR θα εισαχθεί κανονικά (σε συγκριτικό του Best Motoring το TypeR γυρνούσε γρηγορότερα με το RE070 )Αν ηταν ημι-σλίκ θα ητανε σε κατηγορια competition Βασίλη.Αλλα δεν ειναι.
Για την Ευρώπη θεωρούνται ημισλίκ λόγω σκελετού, δείκτη φθοράς και κάτι άλλο (δεν θυμάμαι ), γι'αυτό και δεν εισάγονται στην Ευρώπη
-
Ιδέα μου είναι ή τα λάστιχα στην αμερική είναι αρκετά φτηνότερα;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ιδέα μου είναι ή τα λάστιχα στην αμερική είναι αρκετά φτηνότερα;Μόνο το λάστιχα ε?
-
Με αυτό:
http://www.rpmoutlet.com/autdpic.htm
Βασικά έχω βάλει στο μάτι εδώ και καιρό μια έρημη στριφτερή και καλοασφαλτοστρωμένη ορεινή διαδρομή όπου κάνω μια γρήγορη βόλτα και βλέπω στο τέλος τη μέγιστη τιμή πλευρικής επιτάχυνσης που έχει επιτευχθεί.
Με τίποτα δεν είναι βέβαια φλατ στροφή πίστας. Εννοείται ότι οι τιμές αυτές πιάνονται σε στροφές με κλίσεις, όπως π.χ. στις αναβάσεις
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ιδέα μου είναι ή τα λάστιχα στην αμερική είναι αρκετά φτηνότερα;Μόνο τα λάστιχα??
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....