-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
ioannina27γιατί να μαγουλιάσει; Μιλάμε ότι με την 1η διάσταση έχεις προφίλ 10,175 εκ. και με την 2η (195/50) 9,75 εκ. ...ίσα ίσα που είναι κ μικρότερη η επιφάνεια.
Να 'μαγουλιάσει' λόγω φαρδους ελαστικου σε σχεση με μια στενη ζαντα εννοεί ο ioannina27.Αν δηλαδη βαλεις λαστιχο φαρδύτερο του επιτρεπομένου για μια συγκεκριμένου φαρδους ζαντα,τοτε κατα την τοποθέτηση το λάστιχο θα μαζευτει και θα παραμείνει μαγουλιασμενο για πάντα.
-
α ok...
αλήθεια γίνεται αυτό ;
-
Γιατι όχι;Αν στις εξαρες ζαντες μου,θελήσω να βαλω 245 λάστιχο γιατι 'έτσι γουσταρω' τοτε θα δεις πώς θα στεκεται το λάστιχο.
Α,λειτουργει και αντίστροφα.Αν εχεις οχταρες ζαντες και βαλεις 175αρι λάστιχο,τότε να δεις πόσο τεντώνονται τα πλαινά του προς τα έξω.
Βασικα,καθε λαστιχο θελει ενα συγκεκριμένο φαρδος ζαντας για να αποδώσει τα μεγιστα.Ούτε φαρδυτερο ούτε στενώτερο
-
ναι ρε συ...δεν είπα να κάνεις ακραία πράγματα...
εγώ είμαι υπέρ της άποψης να τηρώ τις εργοστασιακές διαστάσεις ... όχι μόνο αυτή που φορά...αλλάζοντας με την διάσταση ΚΑΙ την ζάντα.
-
Hunter και Spike ευχαριστω πολυ!Ο Hunter με εχει πιασει πολυ στον προβληματισμο μου Αυριο θα παω να ρωτησω και για Μισελεν και θα καταληξω στο τι θα παραγγειλω ενω θα μετρησω και τις ζαντες ωστε να ειμαι σιγουρος οτι ειναι 6'.Περα απο το οικονομικο οφελος, η αλλαγη διαστασεων αναμενεται να επιφερει μειωση επιδοσεων,αυξηση
καταναλωσης,ισως πιο σκληρη αναρτηση και καλυτερη προσφυση?Η μηπωςνα περιμενω και κατι αλλο?Οσο για τις αλυσιδες Hunter οπως ειπα δεν εχω γιατι μεχρι τωρα οποτε χιονιζε κυκλοφορουσα το Καντετ 1.2S του 80 με το οποιο εμαθα οδηγηση και το οποιο ειναι το μονο αμαξι της οικογενειας με αλυσιδες.Μιλαμε για αμαξι που 27 χρονια τωρα εχει παει παντου κουβαλωντας τα παντα και εχει αποδειξει οτι ναι δεν τα φτιαχνουν οπως παλια απο αποψη αντοχης!
-
Δε χρειαζεται να τις μετρησεις τις ζαντες.Κάπου πάνω τους γραφει όλα τους τα μεγεθη.Αν βρεις κάπου να να γραφει 6Χ15,τοτε το 6 ειναι το φαρδος σε ίντσες.
Ολα αυτα που γραφεις μαλλον θα προκύψουν,αλλα μαλλον θα ειναι τόσο μικρες οι διαφορές που δυσκολα θα τις αντιληφθεις.
Σιγουρα θα αντιληφθεις όμως διαφορες σε όλους τους τομεις,που περισσότερο θα εχουν να κανουν με τη διαφορα στη μαρκα και μοντελο του ελαστικου που θα βαλεις,καθως και στο ότι θα ειναι ολόφρεσκα και θα αντικαταστησουν καποια παλιά και φθαρμεναΕσυ αυτο που εχεις να κανεις ειναι να προσέξεις τον πρωτο καιρο να μην τα 'καψεις'.Θελει προσοχη τους πρωτους μηνες,να 'στρωσει' σωστα η γόμα τους και να εχεις μετα να τα χαίρεσαι για πολλά-πολλά χιλιόμετρα.
Κοίτα να μας κρατας ενημερους.
ΕΝΤΙΤ: καντετ εχω και εγω ρε συ (του '85-το 'αυγο') και τού'χω πιεί το αίμα
-
HUNTER
λαστιχάς είσαι ;
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
HUNTERλαστιχάς είσαι ;
Μπα,θα το ήθελα όμως πολύ,έτσι απο 'ψωρα'.
-
Οποτε ανεξαρτητως τελικης διαστασης εσυ αναμεσα σε Μισελεν και Κοντι τι θα προτεινες?Οπως εχω γραψει με ενδιαφερει το καλο και προοδευτικο κρατημα υπο ολεσ τισ συνθηκες και οχι η καταναλωση η' η αντοχη τους.Οταν λες στρωσιμο εννοεις στρωτη οδηγηση χωρις οριακα στριψιματα και αποτομα φρεναρισματα?Κατι επιπλεον?
το δικο μου ειναι το προηγουμενο ακριβως,εισαγωγη απο γερμανια και 27 χρονια τωρα 3 οδηγοι του εχουμε πιει τα παντα και ακομη αντεχει,αν και πλεον χρησιμοποιειται σε καθαρα τοπικο επιπεδο
-
Το Kadett μου φοράει Michelin Energy 155/80 R13.
- Τα εμπρός λάστιχα είναι τελειωμένα. Δεν όμως θέλω να είναι επάνω σε περίπτωση βροχής (ειδικά της πρώτης)
- Έρχεται νέο για μένα, και αυτό θα κάνει πιθανότατα 10000km - 15000km ακόμα πριν πάει για ανακύκλωση.
Σκέφτομαι λοιπόν να αλλάξω τα εμπρός ελαστικά. Αν όχι τα ίδια, τι άλλο;
-
Ο χρήστης ioannina27 έγραψε:
Οποτε ανεξαρτητως τελικης διαστασης εσυ αναμεσα σε Μισελεν και Κοντι τι θα προτεινες?Οπως εχω γραψει με ενδιαφερει το καλο και προοδευτικο κρατημα υπο ολεσ τισ συνθηκες και οχι η καταναλωση η' η αντοχη τους.Οταν λες στρωσιμο εννοεις στρωτη οδηγηση χωρις οριακα στριψιματα και αποτομα φρεναρισματα?Κατι επιπλεον?Δεν δοκίμασα κανενα απο τα δυο εγω προσωπικα για να σου προτεινω.Και τα δυο όμως (δε μιλάμε φυσικα για 'ενερτζυ' και 'εκοκόντακτ' μακρυα απο αυτα)εχουνε αφησει πολλούς ευχαριστημενους οδηγούς εδω μεσα στο φόρουμ.Πιστευω ότι το κοντι θα ειναι περισσότερο στην 'σπόρ'' πλευρα,ενω τα μισλέν περισσότερο στην πολιτισμενη πλευρα.
Στρωσιμο εννοώ να μην τα φτασεις στα άκρα τόν πρωτο καιρο.Οχι σπινιαρίσματα ασκοπα,όχι μπλοκαρίσματα των φρενων,όχι υψηλες θερμοκρασίες λειτουργίας.Αυτη η χρηση (που κακα τα ψεμματα,όλοι θελουμε να τα γουσταρουμε τα λάστιχα μόλλις τα φορεσουμε και εκει την παταμε)
Με το μαλακο,μεχρι να στρωσει η γόμα τους.Κανενα διμηνο λειτουργίας,ίσως και τριμηνο.Τοσο -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Το Kadett μου φοράει Michelin Energy 155/80 R13.- Τα εμπρός λάστιχα είναι τελειωμένα. Δεν όμως θέλω να είναι επάνω σε περίπτωση βροχής (ειδικά της πρώτης)
- Έρχεται νέο για μένα, και αυτό θα κάνει πιθανότατα 10000km - 15000km ακόμα πριν πάει για ανακύκλωση.
βάλε καλά μεταχειρισμένα εάν βρεις.
καινούρια μόνο εάν είναι προσιτά οικονομικά. -
Το Kadett μου φοράει Michelin Energy 155/80 R13.- Τα εμπρός λάστιχα είναι τελειωμένα. Δεν όμως θέλω να είναι επάνω σε περίπτωση βροχής (ειδικά της πρώτης)
Ρε Σταυρο,τα δικα σου τα λάστιχα πρεπει να κοστίζουν τζαμπα.Τι πάς να γλυτωσεις;Τα 100 ευρω που θα χρειαστεις επιπλέον για τετραδα;Χειμώνας ερχεται,μην φας τα μούτρα σου για ενα τετοιο ποσο της δεκαρας.
-
Όντως, κάπου ~160 θυμάμαι να είχαμε δώσει για τετράδα πριν 2.5 χρόνια.
Αν είναι κάπου εκεί οι τιμές ακόμα θα βάλω τετράδα ασυζητητί, φυσικά -
τσάμπα πράγμα...
που να δεις κάτι 17άρια πόσο κοστίζουν...
-
Όντως, κάπου ~160 θυμάμαι να είχαμε δώσει για τετράδα πριν 2.5 χρόνια.
Αν είναι κάπου εκεί οι τιμές ακόμα θα βάλω τετράδα ασυζητητί, φυσικάΕ,ναι ντε!!!10-15 χιλιαδες χιλιόμετρα που υπολογίζεις να κανεις ακομα,τα δικαιολογούνε αυτα τα λεφτα σαν μετρο αυτοπροστασιας
ΕΝΤΙΤ: μολις πάρεις το καινούριο σου αυτοκίνητο,και πάς την πρωτη φορα να αλλάξεις λαστιχα θα λές:'που'σαι καντετακι μου,να σου αλλάζω λάστιχα καθε μηνα'
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ΕΝΤΙΤ: μολις πάρεις το καινούριο σου αυτοκίνητο,και πάς την πρωτη φορα να αλλάξεις λαστιχα θα λές:'που'σαι καντετακι μου,να σου αλλάζω λάστιχα καθε μηνα'
πόσο δίκιο έχεις...205/50/17 850 ευρώ...
-
245/45/17 650
-
Πρεπει να συνεννοηθειτε οι δυο σας μου φαινεται
-
245/45/17 650
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....