-
Το κερί δεν θα το ζωντανέψει!
Καλό είναι να περάσεις από κάποιον ειδικό που θα μπορεί να ασχοληθεί με πιο ειδικά προϊόντα! -
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Το κερί δεν θα το ζωντανέψει!το χρωμα ειναι σχετικα θαμπό (είναι άσπρο βέβαια, και δε φαίνεται)
αυτο που εχω παρατηρήσει ειναι οτι σε κάποια σημεία έχει πιάσει μπιμπίκια το χρώμα (σαν μύτες απο σκουριά), και αν πιάσεις το αμάξι με βρώμικα χέρια (λαδωμένα) 'ποτίζει' η βρωμιά και δε φεύγει.
Καλό είναι να περάσεις από κάποιον ειδικό που θα μπορεί να ασχοληθεί με πιο ειδικά προϊόντα!
Η χρήση, αλλα και το κόστος του αμαξιού δε δικαιολογούν τα λεφτά που θα μου ζητήσει κάποιος 'ειδικός' για να μου ζωντανέψει το χρώμα.
Αν μπορώ να κάνω κάτι μόνος μου έχει καλώς, αλλιως θα μείνει όπως έχει.
-
Δοκίμασε να περάσεις σκληρό κερί.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δοκίμασε να περάσεις σκληρό κερί.Διάβασα καπου αλλου οτι με πηλό θα καταφέρω να κάνω δουλειά.
Από ότι κατάλαβα αυτό ειναι που χρειάζομαι σε πρώτη φάση.Πάντως έχω σκληρό κερί της sonax, οπότε μπορώ να δοκιμάσω και αυτό.
Πάλι θα μεπονάνε τα χέρια μου για καμία βδομάδα....
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Δοκίμασε να περάσεις σκληρό κερί.
Διάβασα καπου αλλου οτι με πηλό θα καταφέρω να κάνω δουλειά.
Από ότι κατάλαβα αυτό ειναι που χρειάζομαι σε πρώτη φάση.Πάντως έχω σκληρό κερί της sonax, οπότε μπορώ να δοκιμάσω και αυτό.
Πάλι θα μεπονάνε τα χέρια μου για καμία βδομάδα....
Ο πηλός είναι για σημεία, εάν περάσεις όλο το αμάξι θα τα φτύσεις οπότε πας σε κάτι σαν αυτό και έπειτα αυτό, με το τελευταίο κάναμε κάνα 4ωρο σε άσπρο peugeot 10ετίας και έλαμψε!
Μπόλικη υπομονή και χρόνο να διαθέτεις!
Αφου τελειώσεις το περνας με ένα κερί και είσαι έτοιμος!Πηλό μπορείς να χρησιμοποιήσεις στα σημεία που υπάρχουν στάμπες,ξένα σώματα,υπολείμματα πάνω στη βαφή γενικότερα!
-
Το περασμενο σαββατοκυριακο αποφασισα να βγαλω κατι γρατζουνιες που μου είχαν κανει. Δεν είχε φύγει το χρώμα του, αλλα είχε μείνει το δικό τους. Πήρα το 1z χρυσαφι απο το πρακτικερ και εκανε καλή δουλειά. Το δοκίμασα επειδή ήταν φτηνό, καπου στα 7 ευρώ.
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
σε λευκο χρώμα, πολύ κουρασμένο (και μάλλον χωρις ίχνος βερνικιού πλέον) στο οποίο η βρωμιά το 'ποτίζει' τι μπορώ να κάνω για να το ζωντανέψω?Τα παραπάνω συμβαίνουν στο ραλλί σου, διότι έχει μείνει ένα ελάχιστο στρώμα βερνικιού(ίσως και καθόλου).Αυτό οφείλεται σε παράγοντες όπως βούρτσες, έντονο τρίψιμο, καθαριστικά τύπου AVA-Svelto-οινόπνευμα-ξύδι, μη κατάλληλα για αμαξώματα, έκθεση σε ήλιο και βροχή κ.α.
Το μόνο που μπορεί να σου δώσει το αποτέλεσμα που ζητάς είναι μία καινούργια βαφή(δε γνωρίζω αν μπορείς να περάσεις και σκέτο βερνίκι).
Ο πηλός περνιέται σε όλο το αμάξι και μαζί με το ειδικό καθαριστικό αφαιρεί ρύπους της ατμόσφαιρας, λοιπά σωματίδια, άλατα.Ουσιαστικά προετοιμάζει την επιφάνεια για κέρωμα.
Το κερί στη δική σου περίπτωση επίσης δεν θα κάνει κάτι, διότι δεν έχεις ικανοποιητικό βερνίκι για να αναδειχτεί η λάμψη, ενώ η προστασία που προσφέρει, σε ένα τόσο ταλαιπωρημένο αμάξι, είναι δώρο άδωρο.
Συμπέρασμα, έπρεπε να κρατήσεις το μπλε για να έχεις ένα τέλειο ραλλάκι
-
Ο χρήστης rallye έγραψε:
Συμπέρασμα, έπρεπε να κρατήσεις το μπλε για να έχεις ένα τέλειο ραλλάκιΑυτο το ξέρω.
Και ο λόγος δεν ειναι μόνο το χρώμα...
Τουλάχιστον λευκό μου αρέσει πολύ καλύτερα, οπότε καθε φορά που το βλέπω δε σκέφτομαι το μπλε.
Καλά δε συζητάω οταν το οδηγάω...Δηλαδή να μην το παλέψω καθόλου?
Έλεγα να αγοράσω πηλό και το πάσχα που θα έχω χρόνο να το καθαρίσω και να το κερώσω. Αν είναι όμως να μην κερδίσω τίποτα, μην κάτσω και το κάνω τσάμαπα...Τη βαφή δεν την εχω απορρίψει σαν ιδέα, αλλα το σκέφτομαι γιατι το rallye το αγόρασα για καθημερινό αμαξι (για μάχιμο, δεύτερο) και δε θέλω να του ρίξω λεφτά.
-
ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΟΥ. ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΣ ΛΕΓΕΤΑΙ HOMEAUTOWASH KAI EXOYN KAI SITE
-
το κερι τελικα γυαλιζει για οχι.
σε μαγαζι που ρωτησα πλυσιμο μεσα-εξω κερωμα 45 ευρω μου ζητησε,ειναι καλα; -
Οχι, το κερι δεν γυαλιζει τ'αμαξι, απλως σφραγιζει τη δουλεια που εχουμε κανει. Για να γυαλισει ενα αμαξι ορισμενων χρονων χρειαζεται αλοιφαδορος με καποιες γυαλιστικες αλοιφες. Το κερι μπαινει μετα απο ολα αυτα, για να αντεξει το γυαλισμα που εχουμε κάνει, στο χρόνο. Σε καινουργια αυτοκινητα καλο ειναι να κερωνουμε για να αντεξει η φρεσκαδα του χρωματος απο βροχες, σκονες ..........κτλ.
-
και θα μου καλυψει τις γραντζουνιες ο αλοιφαδορος;
-
Ναι αν είναι επιφανειακές και δεν έχει φύγει το χρώμα, δεν έχει φανεί η από κάτω επίστρωση (συχνά άσπρου χρώματος). Αν είναι βαθιές ή έχει γδαρθεί το χρώμα χρειάζεται βάψιμο.
-
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΘΑΡΟ!!!!!!!
Μετα απο πολυ δουλεια εγινε σαν κενουριο το Audi !
το σαλονι του ειχε μαζεψει σκονη και ιδρωτα (κλασικη εικονα μπιχλας) τελικα με ενα καθαριστικο Vanish 500ml υγρο για πλυσιμο χαλιων και ταπετσαριες (εμπιστευτιτε το ροζ!!! πλακα πλακα δικιο εχουνε!!)χρησιμα εραλεια:
- ορεξη για τριψιμο
- καθαριστικο Vanish 500ml υγρο για πλυσιμο χαλιων και ταπετσαριες
- ενα σφουγκαρακι (οχι τον bob ) κουζινας πρασινι-κιτρινο
- κουβαδακι
- ηλεκτρικη σκουπα ( απαρετιτη)
εφαρμογη:
τιναζουμε τα καθησματα (μπατσες) να απομακρινθει η πολη σκονη μετα ρουφαμε καλα απο τα καθησματα με την ηλεκτρικη τα υπολιματα εσωτερικης σκονηςδιαλιουμε το καθαριστικο στο κουβαδακι με νερο συμφωνα με την αναλογια που προτινεται
βουταμε το σφουγκαρακι στον αφρο (να ειναι ζουμερο) και τριβουμε ενα κοματι την φορα!! π.χ. πλατη απο πισω κατευθιαν την σκουπα να ρουφιξουμε τον αφρο με την βρομια και επαναλαμβανουμε σε επομενο τμημα!!! (οσω ποιο μικρα ειναι τα τμηματα τοσο το καλητερο)
αφυνουμε κανα μισαωρο να στεγνωση!!! και..............καθησματα-μοκετα-πατακια-ταπετσαριες ολα εγιναν κουκλα!!!
μετα καθαριστικε το υπολιπο εσωτερικο οπως ταμπλο κ.τ.λ. πεσανε και τα γιαλιστικα σκουπισμα Οk!!!
απο εξω πληθικε με ενα απλο σαμπουαν με κερι της Guard με σφουγκαρι στο χερι, στεγνωθικε με πετσετα αποροφιτικη και μετα το επαλιψα κομματι - κομματι με κερι της Armor All protectan wax Π.χ καπο περιμενουμε να στεγνωσει το κερι και μετα τριψιμο με δερμα επιτα ουρανος κερι-αναμωνη-τριψιμο και ουτο καθ' εξεις........
τελευτεα εγιναν τα τζαμια με καποιο azax σκουπισμα με πανι και μετα τριψιμο με εφημεριδα να φυγει η θαμπαδα!!! πραγματικα αορατα!!
μου εφαγε σχεδων ολη την ημερα αλλα αξιζε τον κοπο εγινε κουκλι!!!!
καλα ειναι κι τα Car Wash αλλα σαν το επιμελος ιδιωτικο καθαρισμα δεν εχει!!!!!
-
Ο χρήστης lioyfka έγραψε:
...καλα ειναι κι τα Car Wash αλλα σαν το επιμελος ιδιωτικο καθαρισμα δεν εχει!!!!!
Αν δεν έβγαλες και τις πινακίδες για να καθαρίσεις από κάτω δεν έκανες ολοκληρωμένη δουλειά.
Πλάκα, πλάκα το έχω κάνει και αυτό. -
αμαν το ξεχασα αυτο !!!!!!!
οντος δεν εκανα καλη δουλεια!!παιδια καλο ειναι να το κανουμε και μονοι μας που και που !! αξιζει τον κοπο!
αρκη να εχουμε χρονο για κατι τετοιο -
....και χώρο.
-
Ενταξει ο χρονος βρισκεται το σ/κ. Ο χωρος οντως ειναι δυσκολο, ομως προσωπικα προτιμω να παω για ενα καφε στο χωριο και ταυτοχρονα να ασχοληθω με το αυτοκινητο παρα να δωσω 15 Ευρω εξω για να μου το γεμισουν γρατζουνιες. (Τα 15 θα τα δωσω σε βενζινες και διοδια ετσι κι αλλιως ).
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Ενταξει ο χρονος βρισκεται το σ/κ. Ο χωρος οντως ειναι δυσκολο, ομως προσωπικα προτιμω να παω για ενα καφε στο χωριο και ταυτοχρονα να ασχοληθω με το αυτοκινητο ).Αυτες ειναι η μαγικες λεξεις : χωρος-χωριο
αφενος οτι κατοικω επαρχια Σερρες ειμαι και 10 χλμ εξω απο την πολη σε χωριο στο Χρυσο 8 λεπτακια απο την πολη
αν και δεν εχω διοδια εχω πολες βεζινες πιγενε ελα πολη-χωριο λογο δουλειας αλλα ειναι επιλογη μου!!!! σαν το χωριο δεν εχει!!!!!! ειδικα οταν απεχει πολυ λιγο απο την πολη!sory βγεικα
-
Πώς μπορώ να αφαιρέσω βερνίκι -2 γραμμούλες κόκκινες- από άλλο αμάξι που μου άφησε σουβενίρ;
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ