-
Aς δοκιμάσετε πρώτα με κάποια 'χοντρή' αλοιφή (πουλάνε διάφορες τα καταστήματα με είδη αυτοκινήτου). Αν δεν έχει φανεί η λαμαρίνα, θα βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό. Ίσως τόσο που θα θεωρήσετε περιττή τη φαναρτζοδουλειά. Κόστος ως 15 €.
Αν μείνει θαμπάδα, υπάρχουν 'λεπτές' υγρές αλοιφές με ή χωρίς χρώμα για να γυαλίσει. -
Ο χρήστης Hliasm έγραψε:
Σορυ γιατι εχω μπερδευτει. Ο αδερφος μου χτυπησε σε παρκαρισμα μια κολωνα της ΔΕΗ την πορτα του συνοδηγου και εχει αφησει κατι πλατιες ασπρες γραντζουνιες. Rav 4 μαυρο μεταλλικο. το φανοποιειο του λεει 300 ευρω βαψιμο πορτα. Μπορουμε να προσπαθησουμε καμια κρεμα πριν τα σκασει στον φανοποιο?
Ευχαριστω εκ των προτερων100-120€ πάει το κομμάτι, όσον αφορά το βάψιμο.
Ή ληγμένα παίρνουν στο εν λόγω φανοποιείο ή έχει τσαλακωθεί η πόρτα και χρειάζεται ξεμοντάρισμα/επεξεργασία.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
την αλλη φορα πώς ειχες ποσταρει το αυτοκινητο σου?
viewtopic.php?f=5&t=13423&hilit=italakias&start=4920αμα εχεις θεληση ολα γινονται!!
απο κινητο δεν θα φαινεται καλα η μπιχλα
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Aς δοκιμάσετε πρώτα με κάποια 'χοντρή' αλοιφή (πουλάνε διάφορες τα καταστήματα με είδη αυτοκινήτου). Αν δεν έχει φανεί η λαμαρίνα, θα βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό. Ίσως τόσο που θα θεωρήσετε περιττή τη φαναρτζοδουλειά. Κόστος ως 15 €.
Αν μείνει θαμπάδα, υπάρχουν 'λεπτές' υγρές αλοιφές με ή χωρίς χρώμα για να γυαλίσει.Έχεις κάποιο link για να καταλάβω για τι είδος αλοιφής μιλάς;
-
viewtopic.php?f=6&t=22262
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Κανένα καλό πλυντήριο αυτοκινήτων στα ΒΠ για μέσα-έξω-κινητήρα-από κάτω που να υπάρχει σεβασμός στο όχημα και όχι ξεπέτα υπάρχει; ASAP, είτε εδώ είτε με PM για να μη θεωρηθεί διαφήμιση.Άργησα λίγο στην απάντηση, αλλά τεσπα. Αλλάζω πλυντήρια κάθε λίγο και λιγάκι. Ώσπου οι ρόδες μου με έφεραν σήμερα στους Θρακομακεδόνες στον αριθμό 125 θαρρώ. Είναι εκείνη η μεγάλη ευθεία που ενώνει Θρακομακεδόνες και Αχαρνές. Σε κείνη τη σειρά έχει πολλά καταστήματα. Έχει και ένα βενζινάδικο AVIN. Πλύσιμο στο χέρι από τρία παιδιά που έκαναν πολύ καλή δουλειά. Έβγαλαν ρετσίνια, κουτσουλιές και ό,τι άλλους λεκέδες υπήρχαν. Ας θεωρηθεί διαφήμιση, ούτε τους ξέρω ούτε με ξέρουν αλλά το καλό πρέπει να λέγεται. Εκεί θα ξαναπάω.
-
Μετά από ένα μικρό ταξιδάκι Αθήνα - Χαλκιδική - Αθήνα, η μούρη του μξ γέμισε με πολύχρωμες στάμπες από τα διάφορα έντομα! (μιλάμε υπάρχουν από διάφανα σε μορφή τζελ μέχρι θηρία πράσινα! )
Με τι μπορώ να τα καθαρίσω? Θα προτιμούσα όχι χημικό. Για κόκα κόλα έχω διαβάσει, ισχύει? Η light κάνει? -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Μετά από ένα μικρό ταξιδάκι Αθήνα - Χαλκιδική - Αθήνα, η μούρη του μξ γέμισε με πολύχρωμες στάμπες από τα διάφορα έντομα! (μιλάμε υπάρχουν από διάφανα σε μορφή τζελ μέχρι θηρία πράσινα! )
Με τι μπορώ να τα καθαρίσω? Θα προτιμούσα όχι χημικό. Για κόκα κόλα έχω διαβάσει, ισχύει? Η light κάνει?Καπου ειχα διαβασει οτι βαζεις μια βρεγμενη κουβερτα ή πετσετα για να βοηθησει να μαλακωσουν και να καθαρισουν πιο ευκολα.
Η κοκακολα ειναι καθαριστικο για τα νικελ νομιζω.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Καπου ειχα διαβασει οτι βαζεις μια βρεγμενη κουβερτα ή πετσετα για να βοηθησει να μαλακωσουν και να καθαρισουν πιο ευκολα.
Η κοκακολα ειναι καθαριστικο για τα νικελ νομιζω.
Βρεγμένη σανίδα κάνει?
Άφησα και βρεγμένο χαρτί πάνω και κάτι έκανε αλλά αν πρέπει γεμίσω χαρτί τη μούρη... -
Δοκιμασε μωρομαντηλα!
-
Καλησπέρα... εχθές κατα λάθος με μεταλικό αντικείμενο γρατσουνισα το ντουλαπάκι του ταμπλό και έχει μείνει μια γραμμή που τίνει στο λευκό εν αντιθέση με το μαύρο πλαστικό του αυτοκινήτου... Υπάρχει κάποια καλή αλοιφή για το ταμπλο που να απομακρύνει τις γρατσουνιές?
Επίσης κάποιος καλός τρόπος να απομακρύνω περείττωματα πτηνών (και ανθρώπων ) αν έχουν ξεραθεί? Διστυχός αργησα μια εβδομάδα και μου άφησε γερή στάμπα μιας που απομάκρυνα την βρωμιά με θυμό... ίσως έχει πάρει και χρώμα....
Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων -
Γενικά για ότι έχει ξεραθεί είτε λέγεται για περιττώματα πτηνών είτε για έντομα είτε για οτιδήποτε άλλο, η λύση είναι καλό μούλιασμα που επιτυγχάνεται με λίγο απαλό τρίψιμο στην αρχή (εάν έχουμε ένα βρεγμένο πανάκι να αφήσουμε στο λεκέ ακόμα καλύτερα) συνέχιση του πλυσίματος στο όχημα και μετά επανερχόμαστε στον επίμονο λεκέ ο οποίος θα έχει μαλακώσει. Εάν επιμένει χρησιμοποιούμε λίγο οινόπνευμα σε βαμβάκι...
-
travelman σε ευχαριστώ... καμμία ιδέα για την επιδιορθωση της γρατσουνιας του εωτερικου?
-
Ρετσίνι που έχει στερεοποιηθεί τελείως πως το διώχνω;
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ρετσίνι που έχει στερεοποιηθεί τελείως πως το διώχνω;Δοκίμασε να του βάλεις λίγο ελαιόλαδο να μαλακώσει πρωτα.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Ρετσίνι που έχει στερεοποιηθεί τελείως πως το διώχνω;
Δοκίμασε να του βάλεις λίγο ελαιόλαδο να μαλακώσει πρωτα.
Thx, θα το δοκιμάσω
-
Εάν η γρατσουνιά στο πλαστικό σου έχει γίνει έτσι ώστε να έχει αφήσει το μεταλλικό αντικείμενο λίγη από τη μπογιά του, τότε δοκίμασε να το τρίψεις έντονα με ένα βρεγμένο πανάκι μπας και φύγει. Εάν έχει γδαρθεί το πλαστικό βαθιά από το αντικείμενο δοκίμασε να καθαρίσεις τη χαρακιά με βρεγμένο πανί ή με βαμβάκι με οινόπνευμα και ίσως φύγει. Θα μπορούσες και να δοκιμάσεις λεπτόκοκκη αποξεστική αλοιφή (τη βρίσκεις σε βενζινάδικό) για εξωτερικές γρατζουνίες όμως δοκίμασε σε μικρή περιοχή πρώτα μήπως σου χαλάσει το πλαστικό...
Για ρετσίνι τα έχουμε πει, βαμβάκι με οινόπνευμα και αμέσως μετά σκούπισμα με βρεγμένο πανί...
-
Aν είναι φρέσκο το ρετσίνι, φεύγει με χλιαρό ή ζεστό νερό.
-
Στο αμάξι της αδερφής μου έχει σε κάποια σημεία πίσω ελαφρύ θάμπωμα στο χρώμα. Τι μπορώ να κάνω για να το «σβήσω»; Αλοιφή, κερί ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Στο αμάξι της αδερφής μου έχει σε κάποια σημεία πίσω ελαφρύ θάμπωμα στο χρώμα. Τι μπορώ να κάνω για να το «σβήσω»; Αλοιφή, κερί ;αλοιφή ψιλή (προτείνονται πολύ καλές, όχι μουφιές πράκτικερ κλπ)
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ