-
Παιδιά, i'm back!
Το ίδιο και το Saxo μου.Τελικά Χρήστο ο μάστοράς μου, μου πήρε 120 ευρώ μαζί με αλλαγή λαδιών και φίλτρων.
Πολύ καλά δηλαδή.Πωπω βαρέθηκα να διαβάζω πόσες σελίδες γράψατε ρε θηρία..?
Κώστα ελπίζω να έφτιαξες το Ami σου.Κάποιος μας 'μούτζωσε' τώρα τελευταία ή μου φαίνεται..?
Μάκη καλώς όρισες στο Citroen φόρουμ.Χαρά μου/μας που συμμετέχεις.
-
Σάββα καλωσήρθες.
120 ευρω είναι λογική τιμη. -
Ούτε καν 120 ευρώ γιατί μέσα στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και αλλαγή λαδιών και φίλτρων.
Γύρω στο 80άρι μου πήρε...ας είναι καλά.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Κώστα ελπίζω να έφτιαξες το Ami σου.Κάποιος μας 'μούτζωσε' τώρα τελευταία ή μου φαίνεται..?
Ναι σήμερα άλλαξα την φούσκα!
όπως πάντα, όταν κάνεις κάτι για πρώτη φορά τρέμεις μην κάνεις καμιά βλακεία αλλά τελικά όλα καλά!
Πήγα στο συνεργείο του κολλητού μου, μου έδωσε το γρύλο και όλα οκ!
Κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει πως γίνεται το ημιαξόνιο να είναι σε 2 κομμάτια που το ένα μπαίνει μέσα στο άλλο! (εκτός από τους παλιούς εκεί που το ήξεραν!!!)
Οπότε ενώ ο μηχανικός μου είχε ζητήσει 25 εργατικά και 19 η φούσκα = 44 ευρώ….εγώ με 7 ευρώ που είχε την φούσκα ο Πουλάκης καθάρισα…
-
Ρε παιδιά είμαι νέος εδώ και έχω ένα C2 και θέλω να μου λύσετε μια απορία. Τώρα με τις βροχές και τα κρύα θολώνει το τζάμι...όταν το έχω γυρισμένο στα τζάμια και από το 0 το πάω στο 1 είτε το έχω στο ζεστό είτε στο κρύο μου ανάβει και το aircondition μαζί. έτσι πρέπει να γίνεται??? Δηλαδή να αφήνω και το air condition ανοιχτό??? ΑΚόμα και με το ζεστό?? Επειδή έχω ακούσει εκατό διαφορετικές απαντήσεις, για να ξεθολώσει το τζάμι θέλει ζεστό 'η κρύο αέρα????
\Ευχαριστώ.. -
Eγώ φίλε μου με κρύο αέρα το ξεθολώνω και προς θεού όχι με το A/C on!
Πρέπει να έχεις ενεργοποιημένο το πλήκτρο του A/C ώστε όταν γυρνάς τον διακόπτη ενεργοποιήται.
Πάτα το κουμπί του Α/C την επόμενη φορά λογικά όταν το γυρίσεις δεν θα ανάψει το Air Condition σου. -
Ο χρήστης pie13 έγραψε:
Ρε παιδιά είμαι νέος εδώ και έχω ένα C2 και θέλω να μου λύσετε μια απορία. Τώρα με τις βροχές και τα κρύα θολώνει το τζάμι...όταν το έχω γυρισμένο στα τζάμια και από το 0 το πάω στο 1 είτε το έχω στο ζεστό είτε στο κρύο μου ανάβει και το aircondition μαζί. έτσι πρέπει να γίνεται??? Δηλαδή να αφήνω και το air condition ανοιχτό??? ΑΚόμα και με το ζεστό?? Επειδή έχω ακούσει εκατό διαφορετικές απαντήσεις, για να ξεθολώσει το τζάμι θέλει ζεστό 'η κρύο αέρα????
\Ευχαριστώ..με ζεστό αέρα θα κάνεις περισσότερους υδρατμούς νομίζω...
τώρα για το AC δεν είμαι ο ειδικός να απαντήσω αλλά κατά σύμπτωση εχθές διαπίστωσα το ίδιο σε ένα 206!!!
-
Owners manual έχουν τα αυτοκίνητά σας?? Διαβάστε τα.
α. Με τερμα ζεστη , ο διακόπτης ανακύκλωσης στο φρέσκο και Α/C on η παροχη αερα στο παρπρίζ και τα τζαμια ξεθολώνουν σε δευτερόλεπτα.(το Α/C ξερένει τον αέρα)
β. ύστερα κλείνουμε το Α/C αφήνουμε τον αερα στο παρπριζ και ρυθμιζουμε την θερμοκρασια ωστε να ειναι ευχαριστη το ιδιο και τον ανεμιστήρα.
Το πιο βασικό ποτέ ανακύκλωση τον χειμώνα μονο φρέσκος αέρας απ' έξωΕλπίζω να σας κατατόπισα
-
Χρήστο εγώ ποτέ δεν το έχω κάνει όπως αναφέρεις και πάντα ΜΑ ΠΑΝΤΑ μου ξεθολώνει πολύ εύκολα.
Απλά εξαερισμός και κρύος χειμωνιάτικος αέρας!
Σιγά μην ανάβω το A/C για ψίλου πήδημα κάθε φορά...*Καλό είναι τα νέα μέλη του Citroen φόρουμ να μην τα αποπαίρνεις!
-
Γιατι τα αποπαίρνω βρε συ ??
Θα τα απόπαιρνα αν έγραφα RTFM
Αυτο με το A/C οσο και αν σου φαινετε αστειο ειναι πολύ αποτελεσματικό λιγα λεπτά αρκούν να ξεθαμπώσουν και τα πίσω ακόμη.Α καλωσήρθες pie13
-
Ειχες ρωτήσει πιο πάνω τιμές για τις σωλήνες Κώστα.
Οι δυο που καλύπτουν ολες τις επιστροφες έχουν 28€ και 50€ οι οποίοι δεν μπορουν να αντικατασταθούν με κάποιους του εμπορίου μιας και εχουν πολλές διακλαδώσεις (πρεπει να το δεις για να το καταλάβεις)
Εχει και από μία σε κάθε μπροστινο αμορτισέρ που εχει 6€ και αλλα 3€ ο σφιγτήρας (μίας χρήσης). -
Αυτή με τις πολλές διακλαδώσεις έψαχνε και ο τύπος με την xanthia.
Για το Α/C ισχύει αυτό αφού ξηραίνει την ατμόσφαιρα. Σε εμένα πάντως που έχει clima οταν το βάζω στη θέση για ξεθάμπωμα στο auto έχει ειδικό πρόγραμμα και ξεθαμπώνει αρκετά καλά ακόμα και χωρίς το Α/C ανοιχτό. Αρκεί να μην είναι πολύ αυξημένη η υγρασία τότε θαμπώνουν πλευρικά παράθυρα και το πίσω τζάμι αλλά το παρμπρίζ παραμένει καθαρό σε κάθε περίπτωση -
Αυτο με τις πολλές διακλαδωσεις το βρηκα αμεσως γιατ ειναι ιδιο για ολα τα BX απο 1100 μεχρι 4Χ4. Ενα αλλο με δυσκολεψε μιας και αλλαζει αναλογα τον κινητηρα και την χρονια παραγωγης. Καλού κακού εχω φυλάξει τους κωδικού ωστε αν ξαναχρειστω να ξερω τι ψάχνω.
Αν ανοιξεις για λιγο to A/C θα ξεθαμπωσουν και τα πλαινά -
Οταν λες κλιμα θανάση εννοείς ηλεκτρονικό κλιματισμό με ψηφιακές ενδείξειςτης θερμοκρασίας..?
-
Εννοώ κλιματισμό χωρίς ηλεκτρονικές ενδείξεις. Τα χειριστήρια είναι τα κλασσικά περιστροφικά αλλά έχουν ενδείξεις για επιλογή επιθυμητής θερμοκρασίας και θέση auto για την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Ηλεκτρονικό κλιματισμό έχει η Picasso αλλά οχί οι απλές Xsara. Πάντως θεωρώ τα κλασσικά περιστροφικά χειριστήρια πιο απλά και εύχρηστρα από τα κουμπάκια των ηλεκτρονικών συστημάτων.
-
Mπορείτε να μου πείτε την διαφορά μεταξύ κλίμα και A/C...?
Oχι το ηλεκτρονικό κλίμα το απλό.. -
Air condition = ενα απλο ψυκτικό μέσο σε ενα καλοριφέρ
κλιμα= ως ανω αλλά με ηλεκτρονική ρύθμιση της θερμοκρασίας και ισως της ρυθμισης του ανεμιστήρα
τελος τα ηλεκτρονικά κλιμα = βαζοντας μια θεμοκρασία ο οδηγός ρυθμίζουν μονα τους ολες τις παραμέτρους -
Xρήστο ευχαριστωωωωώ...είμαι λίγο αδαής στο θέμα μιας και το A/C στο Saxo μου εάν έχει δουλέψει συνολικά 15 ώρες σε 5 χρόνια είναι ζήτημα.
Μόνο όταν μπαίνει κανας συγγενής-κοπελιά μου και για να δω το χειμώνα ότι δουλεύει.Pas mal..
-
Δηλαδή εγώ τι έχω?
AC ή Clima? -
Κώστα το χειμώνα ζεστέναιτε καθόλου μέσα?
Ξερω ατι τα αεροψυκτα εχουν σωληνες που φερνουν ζεστη απο τον χωρο της μηχανής. Δουλευει στην πράξη??
CITROËN FORUM