-
Ο χρήστης apav έγραψε:
Εκτός θέματος: Πώς γίνεται να κάνω δημοσίευση στις 23/2 και η τελευταία επίσκεψη μου να είναι στις 21/2;Η τελευταια εννοει πριν βγεις απο το φορουμ.Τωρα αλλαξε παλι.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Καλημερα!
Πριν πουμε για εμπειριες, αποψεις κλπ, καλυτερα να αποφασισεις ποιο απο τα δυο ειναι το υποψηφιο. Για ποιον λογο θες το αυτοκινητο, τι χρηματα δινεις, ποιες ειναι οι οδηγικες σου αναζητησεις κλπ;Είμαι φοιτητής.Ενδιαφέρομαι για το 1.6 155 και το θέλω για μια απλή χρήση αλλα θέλω και λίγο ταχύτητα...Μέχρι 20.000 δίνω.Απλά θέλω να μάθω αν το έχει κανείς και την εμπειρία με το αμάξι...αξιοπιστία κτλπ...
-
Με πολυ προσοχη τα εξης:
Γκαζι εχει και το ατμοσφαιρικο 1.6 και το τουρμπο. Το 1.4 δεν σκιζει την ασφαλτο αλλα ειναι σβελτο.
Αυτο θα το αναλυσω λιγο ακομα παραπερα.Υπερπληρες σε εξοπλισμο σε ολες τις εκδοσεις. Αν πεις οτι το 1.6Τ εχει τον φουλ εξοπλισμο, το 1.6 δεν χανει σε πολλα. Κυριως εμφανισιακες λεπτομερειες (εκτος απο τον κινητηρα προφανως), εξοπλισμος ανεσης κλπ πρεπει να ειναι παρομοιος.
20Κ θα σου βγει οριακα με εκπτωσεις και αποσυρσεις το 155αρι, καμποσο πιο κατω το ατμοσφαιρικο.Για την αξιοπιστια δεν μπορει κανεις να σου πει κατι συγκεκριμενο ευκολα. 2 αμαξια με τον 1.6 τουρμπο εχουμε χωρις θεματα γενικως. Ο κινητηρας αλλωστε δεν ειναι και στα πρωτα του χρονια πλεον οποτε προβληματα νεοτητος εχουν εξαλειφθει.
Για το γκαζι: το 155αρι ειναι αρκετα 'σκληροπυρηνικο' σε σχεση με το ατμοσφαιρικο. Πιο σκληρο, πιο δυνατο κλπ κλπ. Αν ενδιαφερεσαι για κατι που σε στροφιλικι (εφοσον ξερεις να οδηγας καλα πρωτα απο ολα) θα παει πολυ γρηγορα, ειναι πολυ καλη επιλογη. Αν θες να πατας απο φαναρι σε φαναρι σε παρακαλω παρε κανενα γερμανικο αντιστοιχο. Αν θες κατι που θα κινειται σβελτα απλα (και θα ειναι επισης καλο all-around) μπορεις να παρεις και το 1.6.
Αποφασισε ακριβως τι θες για να κανεις καμια σωστη αγορα, γιατι ειδα στο αλλο τοπικο που ρωτας για το τι αμαξι θες οτι εχεις μπλεξει τα μπουτια σου και δεν ξερεις τι θες.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Με πολυ προσοχη τα εξης:Γκαζι εχει και το ατμοσφαιρικο 1.6 και το τουρμπο. Το 1.4 δεν σκιζει την ασφαλτο αλλα ειναι σβελτο.
Αυτο θα το αναλυσω λιγο ακομα παραπερα.Υπερπληρες σε εξοπλισμο σε ολες τις εκδοσεις. Αν πεις οτι το 1.6Τ εχει τον φουλ εξοπλισμο, το 1.6 δεν χανει σε πολλα. Κυριως εμφανισιακες λεπτομερειες (εκτος απο τον κινητηρα προφανως), εξοπλισμος ανεσης κλπ πρεπει να ειναι παρομοιος.
20Κ θα σου βγει οριακα με εκπτωσεις και αποσυρσεις το 155αρι, καμποσο πιο κατω το ατμοσφαιρικο.Για την αξιοπιστια δεν μπορει κανεις να σου πει κατι συγκεκριμενο ευκολα. 2 αμαξια με τον 1.6 τουρμπο εχουμε χωρις θεματα γενικως. Ο κινητηρας αλλωστε δεν ειναι και στα πρωτα του χρονια πλεον οποτε προβληματα νεοτητος εχουν εξαλειφθει.
Για το γκαζι: το 155αρι ειναι αρκετα 'σκληροπυρηνικο' σε σχεση με το ατμοσφαιρικο. Πιο σκληρο, πιο δυνατο κλπ κλπ. Αν ενδιαφερεσαι για κατι που σε στροφιλικι (εφοσον ξερεις να οδηγας καλα πρωτα απο ολα) θα παει πολυ γρηγορα, ειναι πολυ καλη επιλογη. Αν θες να πατας απο φαναρι σε φαναρι σε παρακαλω παρε κανενα γερμανικο αντιστοιχο. Αν θες κατι που θα κινειται σβελτα απλα (και θα ειναι επισης καλο all-around) μπορεις να παρεις και το 1.6.
Αποφασισε ακριβως τι θες για να κανεις καμια σωστη αγορα, γιατι ειδα στο αλλο τοπικο που ρωτας για το τι αμαξι θες οτι εχεις μπλεξει τα μπουτια σου και δεν ξερεις τι θες.
Κοίτα φίλε μου, εχω μεχρι 20κ.Απο κει κε περα εψαχνα κατι μεχρι 1.4 σε κυβικα.τα μονα που μουα ρεασαν ηταν το αστρα και το μεγκαν το κουπέ.Αλλα μετα σκεφτηκα το προβλημα χωρου,ογκου κτλπ.Και ειπα οτι με ενα καλο και γρηγορο μινι θα εκανα πολυ καλα τη δουλεια μου.τωρα δεν θελω μινι ψοοπερ γιατι ειναι και πολυ πιο ακριβο και δεν μου αρεσει καθολου εσωτερικα (γουστο ειναι αυτα) για αυτο κοιταγα για το 1.6 το ντι ες 3...
-
Ωραια, αν αποκλεισεις τα μεγαλυτερου μεγεθους αμαξια και κανενα αλλο μικροτερο δεν σου αρεσει, απλα αποφασιζεις με βαση αυτα που ειπα κι οπως αλλιως νομιζεις αν θα παρεις το ατμοσφαιρικο ή το τουρμπο! Αν εχεις αλλες πιο συγκεκριμενες αποριες ρωτα τες για να σε βοηθησουμε πιο ειδικα!
-
Εγω προσωπικα οδηγησα το 1.4 των 95 αλογων και το βρηκα καλο αμαξι.(φανατασου οτι εχω ενα σταρλετ του 96')οποτε οδηγικα ολα τα υπολοιπα καλα θα μου φανουν.αλλα το σκεφτομαι να μετακινηθω στον 1.6 155 ps.το μονο που θελω ουσιαστικα ειναι αν το εχει κανεις να μαθω αξιοπιστια κτλπ...
-
Το εχει η κοπελα μου καμποσους μηνες και μεχρι τωρα δεν εχει θεμα. Στην οικογενεια εχουμε ενα ακομα τουρμπομοτερ και το μονο προβλημα που εβγαλε ηταν μετα απο περιπου 2 χρονια σε ενα σωληνακι που αλλαχτηκε για ~40€. Ο κινητηρας οπως σου ειπα ειναι αρκετα χρονια στην αγορα (ειτε ως τουρμπο ειτε ως ατμοσφαιρικος) και πλεον δεν νομιζω οτι θα αντιμετωπισεις κανενα θεμα. Δεν ξερω καθολου τι κανει η Citroen σε εργοστασιακες εγγυησεις, ποσα χρονια δινει πλεον.
-
Καταλαβα οποτε εμπειρια στο αμαξι σαν οικογενεια εχετε και ακουω καλα λογια το σκεφτομαι σοβαρα....
-
Κοιτα, προσωπικα τελειως (ο καθενας προφανως εχει την αποψη του), ειναι πολυ ξεχωριστο αμαξι. Γι αυτο στα ειπα ολα αυτα, μ'αρεσει αυτοι που το παιρνουν να το αγοραζουν συνειδητοποιημενα κι οχι απλα επειδη εχει 150 αλογα ξερω γω και θα κανουν βρουμ βρουμ σε καθε φαναρι (γι αυτο ειπα αν θες κατι τετοιο ας παρεις Polo ξερω γω). Μ'αρεσει επισης που δεν το βλεπω να το οδηγει ολος ο κοσμος.
Αν δεν εχεις αναγκη τους χωρους των μεγαλυτερων και λεφτα εχεις, δεν νομιζω οτι θα σκεφτεις ποτε οτι τα ξοδεψες τζαμπα σε περιπτωση που το αγορασεις. -
Καταλαβα...γενικα ειστε ευχαριστημενοι απο το αμαξι?Τα αξιζε τα λεφτα του??Τι δεν σας αρεσει πανω του?
-
Με βαση τις τιμες τις Citroen ειναι λιγο τσιμπημενη η τιμη του (ειδικα του 155) αλλα και παλι σε σχεση με ανταγωνισμο οι τιμες ειναι πολυ καλες. Η ειναι υπερευχαριστημενη. Προσωπικα δεν βρισκω κατι που να μην μου αρεσει ή να το ηθελα καπως διαφορετικα σε αυτο το αυτοκινητο, αλλα αυτο ειπαμε ειναι υποκειμενικο.
-
Eυχαριστω πολυ φίλε μου,πηγα σημερα και το παρηγγειλα 1.6 155 ΑΛΟΓΑΤΑ!!!!
-
Τσακ μπαμ ε;
Τι εξοπλισμο επιπλεον του εβαλες, τι χρωματα και τι τιμη αν επιτρεπεται; -
Λοιπον,συνολικη τιμη 19,255(με αποσυρση και δικο μας αμαξι),επιπλεον του εβαλα φιμε τζαμια και το πακετο Comfort!Χρωμα ανθρακι με μπορντο οροφη (το κλασσικο του φυλλαδιου)
-
Μια χαρα η τιμη νομιζω, ετσι;
Το πακετο Comfort ειναι αυτο που εχει αισθητηρες παρκαρισματος, φωτος, καθαριστηρων και τον καθρεπτη; -
Και το υποβραχιονιο,και σκεφτομαι να του βαλω κ ζαντες
-
Κοντά 20 χιλιάρικα και δεν έχει ζάντες !!;;
-
Να αλλαξει θα εννοει μαλλον.
Αποψη μου οτι εχει ζανταρες βεβαια... -
Ο χρήστης stavroswow έγραψε:
Και το υποβραχιονιο,και σκεφτομαι να του βαλω κ ζαντεςΔεν αλλαζεις τις εργοστασιακες ζαντες στο DS3!!!! Ειναι πανεμορφες και ταιριαζουν απιστευτα στο στυλ του αμαξιου!!!
-
Χαχαχα σε καταλαβαινω φιλε,το σκεφτομαι ειπα..μην δαγκωνετε παιδια...καλοταξιδο να ειναι και μακαρι να κρατησει χωρις προβληματα...σας ευχαριστω παρα μα παρα πολυ ΟΛΟΥς!και ενα σπεσιαλ στον Billopoulo που με ανεχτηκε λιγο παραπανω
CITROËN FORUM