-
Κώστα σε καταλαβαίνουμε, άλλωστε στο Citroen φόρουμ βρίσκεστε...
-
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
Στο δικόμου VTS 1.6 αλλά και σε φίλων Citroen (Xsara, Saxo, Xantia) όταν το αυτοκίνητο σβήνει (ιδίως τώρα το καλοκαίρι) δουλεύει κανονικά το βεντιλατέρ.
Και καλά κάνει διότι δίνει 'ανάσες' στον κινητήρα...
Μην ανησυχείς...εγώ θα ανησυχούσα εάν δεν άναβε το βεντιλατέρ!To πρόβλημα είναι οτι στα συγκεκριμένα saxο,με το κλείσιμο του διακόπτη κλείνει τελείως το βεντιλατέρ,ακόμα και αν δουλεύει εκείνη την στιγμή.Τι να πώ μπορεί να θέλει εξορκισμό
Γιάννη, μάλλον πρέπει να συμβάινει στα πρωτης γενιάς ίσως saxo όπου κλείνει το βεντιλατέρ [μοντέλα 97-98] όπως είναι και τα δικά μας αυτοκίνητα... Αφού δε στο έκανε τόσα χρόνια (όμως και στο δικό μου), κάνε μια ερώτηση στο συνεργείο σου, δεν χάνεις τίποτα.
Και εγώ το το δικό μου το εχω αρκετά χρόνια και είμαι γενικά αρκετά ευχαριστημένος [Μάιος 98]. Το προσέχω όσο μπορώ, ελάχιστα προβλήματα, ποτέ δεν με έχει αφήσει στο δρομο (πλην μπαταρίας ) Γενικά έχει βγει ένα καλό αμαξάκι
Και εγώ γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος,το αυτοκίνητο είναι μια χαρά χωρίς σοβαρά προβλήματα.Το μόνο πρόβλημα,το είχα με τα ηλεκτρικά του πρίν 2 χρόνια.Οταν είχε υγρασία και κρύο,το αυτοκίνητο παρουσίαζε έντονες διακοπές στην λειτουργία του.Τελικά άλλαξα τα μπουζοκαλώδια με τα beru powercable,έβαλα μπουζί ngk ix iridium,ενώ τώρα πια πρίν το χειμώνα ψεκάζω τις όλες σχεδόν τις ηλεκτρικές επαφές με αντιυγρασιακό σπρέι.Απο τότε το αυτοκίνητο δεν έχει ξαναπαρουσιάσει τίποτα.Α,επίσης πρίν ένα μήνα ήθελε αμορτισέρ και δοκίμασα τα decarbon perfomance που μου τα πρότεινε ανα παιδί απο εδώ.Αν και πολύ σκληρό αμορτισέρ,το αυτοκίνητο δεν κοπανάει,ενώ στα στροφιλίκια δεν παίζεται.Με τα εργοστασιακά τα οποία εδώ και χρόνια τα είχαν παίξει ψιλοφοβόμουν να το πιέσω με πολλά χιλιόμετρα γιατι τότε υπόστρεφε έντονα(όταν ήταν καινούργια βέβαια δεν είχα τέτοιο πρόβλημα).Τώρα όμως σε συνδυασμό με το καλό μοτέρ μπορεί να πάει ΠΟΛΥ γρήγορα σε κλειστό στροφιλίκι,όπως και σε εθνική οδό(πάει και γρήγορα για 1.1 στην ε.ο,170-175 σε ευθεία και κόφτη 5ης με 190 σε πιο κατηφορικά κομμάτια).Αν έιχε και καλύτερα φρένα....
Υσ:Με τόσα καλά λόγια φοβάμαι μην αποφασίσει να παίρνει και ο κινητήρας εμπρός μόνος του μετά το βεντιλατέρ.Μπρρρ........
Τωρα το δικό μου έχει κάνει 80.000 km (ίσως όχι πολλά για τα χρονια που το έχω). Από αμορτισέρ έβαλα του vts στα 55.000 όταν τα πρωτα είχαν τερματισει στην κυριολεξία. Σαφώς βελτιωμένο είναι, αν και γενικώς εγώ δεν το πατάω πολύ...
Είχα ένα πολύ άσχημο τρακάρισμα βέβαια πριν 2 και κάτι χρόνια με τα πρωτοβρόχια του Σεπτεμβρίου. Το αυτοκίνητο γύρισε σε μια στροφή, (μπήκα με περισσοτερα χλμ από ότι επρεπε, ήταν και γλίτσα κάτω) ήταν σε ένα κομμάτι της Αττικής οδού που φτιαχνότανε και έσκασα στην μπαριέρα στην μέση.
Δυστυχώς, μου πήρε σασί, έσπασε ψυγείο, είχα πολλές ζημιές μπροστά, αλλά το μοτέρ άθικτο. Αποφάσισα να το φτιάξω. Το συνεργείο μου έκανε πολύ καλή δουλειά και το αμαξάκι εδώ και δυό χρονια είναι μια χαρά χωρίς πρόβλημα
P.S. Ζητώ συγγνώμη από τα άλλα παιδιά για το ότι μονοπολουμε με το Γιάννη το forum με τα δικά μας, αλλά βρήκα κάποιον με το ίδιο αυτοκίνητο με το δικό μου και καταλαβαίνετε....
Ούτε εγώ το πατάω πολυ γενικά.Ειδικά όταν έχει κίνηση,βάζω μια ταχύτητα πάνω και πάω ήρεμα,για αυτό μου αρέσει να ξεδίνω όταν βρίσκω άδειο ορεινό δρόμο και η νέα ανάρτηση βοηθάει Αυτό όμως μόνο σε δρόμους που γνωρίζω.Τώρα για το τρακάρισμα τι να πώ.Εμείς να είμαστε καλά και αυτά φτιάχνονται.Αν και με αυτούς τους $#!^!$^δρομους που έχουμε ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί
Υσ:και εγώ ζητώ συγνώμη αν σας έχουμε τρελάνει με τα 1100αρια αλλά τι να κάνουμε,τα αγαπάμε
-
Μην αισθάνεστε άσχημα βρε παιδιά, τι σημασία έχουν τα κυβικά... Αφού είπαμε, τα τουτούνια έχουν ψυχή.
-
Ο χρήστης bug έγραψε:
Υσ:και εγώ ζητώ συγνώμη αν σας έχουμε τρελάνει με τα 1100αρια αλλά τι να κάνουμε,τα αγαπάμε
Τότε να μην μιλήσω και εγώ ξανά για το 600 αράκι μου... (602 παρακαλώ...)
-
*From: Jint Nijman
Date: Tue Aug 3, 2004 10:36 pm
Subject: 2CV experiences of a DS and XM driverDear listmembers,
I thought that it would be interesting to post my experiences with
driving a 2CV (for more then just a few km's) this weekend on this list.To put things in perpespective : I'm used to driving a 1968 DS19 and a
1992 XM Turbo CT Break.This weekend I drove a 2CV from near Breda to Emmen (both in the
Netherlands) over a distance of maybe 250 km (on saturday) and then
from Emmen to Bauerbach (near Karlsruhe in the south-west of Germany)
over a distance of 550 km.Nothing special for real 2CV drivers I guess, but very special for me.
My only other experiences with driving a 2CV are a few short drives.I'm a surprised that although we drove all of the 550 km with the
roof completely rolled backwards and no earplugs with a speed between
105 and 115 km/h (according to the car) I'm not more (maybe even less
!) tired than when I drive the same distance in our XM with speeds
between 140 and 160 km/h but with far less noise.I guess that the fact that a 2CV gives you the impression (by the
amount of noise) that you are going faster then you are actually
going, makes it easy to accept that the car is relatively slow. I didn't
felt annoyed at all about driving much slower then I normally do.I found driving a 2CV on the Dutch highways absolutely without
problems, the car is quick enough to 'swim' with the traffic. Even on
the German Autobahn it is fine as long as there are no inclines. On
longer inclines the car gets very slow (below 70-80 km/h) which forces
one to keep behind the trucks.Our daughters (6 and 7 years old) exchanged places between the 2CV and
the XM a few times. They sure liked driving in the 2CV.The 2CV ran really good I'm surprised about how nicely it runs straight
ahead, I've experienced bigger and more modern cars behave less
comfortable. Also the seats are not bad, it's just that my right leg
is too long (i'm two meters tall) to comfortably reach the gas pedal.
Also the plastic upholstery of the seats is not optimal, but the
seating position is good.I love the sound of the engine when pulling away, going around curves
is fun after some practising but when the road is bad in the curve the
front wheels tend to hop aside pretty much (bad shocks ?).So all in all I think I like a 2CV even better than I thought I would
!I just might end up owning a 2CV or Mehari one day.
This 2CV will be driven to Interlaken (ICCCR) next week and back to
the Netherland by a friend who is on this list also I think.regards
Jint Nijman
-
2cv είχε ο πατέρας μου και μάλιστα το charleston με τα 600cc(602 για την ακρίβεια )όταν ήμουν νιάνιαρο ακόμα.Μεγάλωσα μέσα σε αυτό το αυτοκίνητο και το έχω πραγματικά στην καρδιά μου.Το δώσαμε αντί για προκαταβολή όταν πήραμε το saxo.Ιδανικό για ΗΡΕΜΕΣ βόλτες,ακόμα και ταξίδια,Αυτό το αυτοκίνητο εκφράσει μια άλλη πλευρά της αυτοκίνησης που δυστυχώς τείνει να εγκαταλειφθεί
-
Ο χρήστης bug έγραψε:
2cv είχε ο πατέρας μου και μάλιστα το charleston με τα 600cc(602 για την ακρίβεια )όταν ήμουν νιάνιαρο ακόμα.Μεγάλωσα μέσα σε αυτό το αυτοκίνητο και το έχω πραγματικά στην καρδιά μου.Το δώσαμε αντί για προκαταβολή όταν πήραμε το saxo.Ιδανικό για **ΗΡΕΜΕΣ **βόλτες,ακόμα και ταξίδια,Αυτό το αυτοκίνητο εκφράσει μια άλλη πλευρά της αυτοκίνησης που δυστυχώς τείνει να εγκαταλειφθείΜε καλές ωτοασπίδες κάτι γίνεται...
χεχε... -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
2cv είχε ο πατέρας μου και μάλιστα το charleston με τα 600cc(602 για την ακρίβεια )όταν ήμουν νιάνιαρο ακόμα.Μεγάλωσα μέσα σε αυτό το αυτοκίνητο και το έχω πραγματικά στην καρδιά μου.Το δώσαμε αντί για προκαταβολή όταν πήραμε το saxo.Ιδανικό για **ΗΡΕΜΕΣ **βόλτες,ακόμα και ταξίδια,Αυτό το αυτοκίνητο εκφράσει μια άλλη πλευρά της αυτοκίνησης που δυστυχώς τείνει να εγκαταλειφθεί
Με καλές ωτοασπίδες κάτι γίνεται...
χεχε...Εννοώ ήρεμες ως προς τον τρόπο οδήγησης,βρε sirgus,δεν είμαι κουφός!!!
-
Βλέπω Γιάννη, άλλαξες avatar ??
-
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
Βλέπω Γιάννη, άλλαξες avatar ?? -
Ο χρήστης bug έγραψε:
Eύγε παιδί μου!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Eύγε παιδί μου!
Eίδες c4 εσύ και τσίμπησες,έ???
-
Ο χρήστης bug έγραψε:
Eύγε παιδί μου!
Eίδες c4 εσύ και τσίμπησες,έ???
Αre u talking to me..?
Are u talking to me...?
Are u talking to me......? -
Λίγο έλειψα και το ρίξατε στα καινούρια, μόλις ανέβω Αθήνα θα σας γράψω αναφορά της ΒΧ στο ταξίδι
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Λίγο έλειψα και το ρίξατε στα καινούρια, μόλις ανέβω Αθήνα θα σας γράψω αναφορά της ΒΧ στο ταξίδιExεις βάλει ζάντες απο rallye στην bx ή έχεις βάψει τις εργοστασιακές σιδερένιες?3 μπουλόνια δεν έχει η bx σε κάθε τροχό?
-
Για δείτε κάτι ενδιαφέρον που βρήκα:
-
Για δείτε κάτι ενδιαφέρον που βρήκα:
http://www.kolumbus.fi/anttijp/activa.htm -
Ωχ έκανα 2 φορές post
-
Ο χρήστης bug έγραψε:
Λίγο έλειψα και το ρίξατε στα καινούρια, μόλις ανέβω Αθήνα θα σας γράψω αναφορά της ΒΧ στο ταξίδι
Exεις βάλει ζάντες απο rallye στην bx ή έχεις βάψει τις εργοστασιακές σιδερένιες?3 μπουλόνια δεν έχει η bx σε κάθε τροχό?
Από ραλύ είναι (ήταν μάλλον τώρα έχω αλουμινίου) και είναι 4 μπούλονες
-
1.4 είναι??? γιατί τέτοια είχε ο πατέρας μου πριν πάρει xantia
CITROËN FORUM