-
[list:8mkpdnic]Θα τα εβαζες(οχι θα τα βαζαμε) γιατι ακομα κι αν ειναι τα ιδια θα αισθανοσουν καλυτερα ακομα και στη μια στις χιλιες αν οντως ηταν καλυτερη Αν σου περισσευει το χρημα κανεις τουαλετα απο χρυσο, τι σημαινει αυτο δηλ?[/list:u:8mkpdnic][list:8mkpdnic]Απο εκει και περα, ασχετα την οικονομικη ανεση του καθενος, μεγαλο ρολο παιζει η κοροιδια.Γι αυτο εκτοςς απο καταναλωτες κοιταμε να ανοιγουμε τα ματια μας.Κι εγω σιγουρα σε αλλα προιοντα που δεν εχω γνωση θα την εχω πατησει , αλλα δε βασιζομαι σε διαφιμησεις.Κοιταω παντα να ειμαι στην 'πριζα' και εμπιστευομαι καποιους ανθρωπους που ειναι του επαγγελματος οταν μου λενε οτι 'ξερεις, αυτα κατασκευαζονται ΕΔΩ και πληρωνεις το ονομα.Φυσικα δεν μπορεις να βαλεις τον κοσμο μυαλο [/list:u:8mkpdnic][list:8mkpdnic]Τωρα αν μπερδεψει ο βενζινας την μανικα οταν βαζεις βενζινη και δεν το παρεις ειδηση, σιγα μην καταλαβεις οτι η βενζινη που εβαλες ειναι αντι 100 96 οκτανια.Οταν την πληρωσεις ομως για 100 θα παει κι αναλογα [/list:u:8mkpdnic]
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
......Τωρα αν μπερδεψει ο βενζινας την μανικα οταν βαζεις βενζινη και δεν το παρεις ειδηση, σιγα μην καταλαβεις οτι η βενζινη που εβαλες ειναι αντι 100 96 οκτανια.Οταν την πληρωσεις ομως για 100 θα παει κι αναλογαΣωστός και εύστοχος ο Γερμανός!!!
-
Έχει γίνει το μπέρδεμα και το κατάλαβα. Περισσότερο από τύχη, διαίσθηση και λιγότερο από πραγματική διαφορά βέβαια.
Ίσως και επειδή το Πεζό μου είναι ευαίσθητο σε ποιότητα βενζίνης.
Jacob
-
θα συμφωνήσω και εγώ με τον G60. Και προσοχή, η μετρήσεις των περιοδικών έχουν δείξει ανάξιες λόγου ουσιαστικά διαφορές στις επιδόσεις που είναι εντός των ορίων του πειραματικού σφάλματος. Άλλωστε, τη λογική του να κρίνουμε ανεξαρτητα της τιμής δεν την καταλαβαίνω έτσι κιαλλιώς αφού είμαστε καταναλωτές και πρέπει να δίνουμε τα κατάλληλα μηνύματα στους τύπους που μας ζητάνε 1.1 ευρώ το λίτρο. Την λογική έχω λεφτά, πιάστε με μ@#$κα δεν την έχουν οι ματσό, τουλάχιστον αυτοί που έχω γνωρίσει Τόσα ακριβά πρόσθετα(ώστε να δικαιολογείται η ΥΠΕΡδιαφορά), με τόσο μικρή αποτελεσματικοτητα απλά...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
Να είμαστε σοβαροί και να μην αγαπάμε παθολογικά τα αμάξια μας θα έλεγα εγώ -
Να σας πω τις δικές μου εμπειρίες με το αναιμικό μου Ίμπιζα (50 ίπποι λένε οι γονείς του...)
Στην Γερμανία όταν ήταν ολοκαίνουργιο (1.500-14.000 χιλιόμετρα) η συνήθης χρήση του ήταν άουτομπαν πένταλ του δε μέταλ και την εκπληκτική τελική ταχύτητα των 160 στο κοντέρ (170 πίσω από βανάκια ή κατηφόρα!! ) Η κατανάλωσι κάτι ΛΙΓΟΤΕΡΟ από 6,5 λίτρα/100χμ.
Η βενζίνη πάντα ARAL (ήταν η φτηνότερη!! ). Στην Γερμανία έχει 91, 95 και 98 οκτάνια. Στα 98 οκτάνια την διαφορά την καταλάβαινε μόνο η δεξιά κωλότσεπη που άρχιζε σοβαρή δίαιτα. ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!! Ούτε σε ισχύ (δηλαδή τα 50 να γίνουν πόσα;;; ), αλλά ούτε και στην κατανάλωση, ή λειτουργία.Όταν όμως έβαλα 91 οκτάνια τα πειράκια έδωσαν ένα επιπλέον κανάλι ήχου στο στερεοφωνικό μου!! Πάντως ούτε κι εδώ είδα διαφορά στην κατανάλωση.
Παρατήρηση: ο κατασκευαστής μου συστήνειθ 95 ή 98 οκτάνια.
Στην Ελλάδα μετά η κατανάλωση πήγε στα 8,5 λίτρα! Πάντα με απλή 95 οκτάνια, συνήθως στην ΕΚΟ της γειτονιάς. Αργότερα, στα 30.000 χλμ άρχισαν δειλά δειλά τα πειράκια. Οδήγηση πάλι τέρμα γκάζι, ή κίνηση. Όμως στην Ελλάδα το τέρμα γκάζι σημαίνει να φτάσεις τον μπροστινό, ο οποίος σε αντίθεση με το Γερμανό ΔΕΝ κάνει στην άκρη, φρενάρισμα (δηλαδή ενέργεια στα σκουπίδια) και φτου κι απ την αρχή.
Όταν πήγα στη Σάμο συνέχισα την απλή 95 οκτάνια όπου έβρισκα. Τα πειράκια πλέον είχαν αντικαταστήσει το στερεοφωνικό!!! Πάντως η κατανάλωση ξαναέπεσε στα 6,5 λίτρα, ενώ η οδήγηση εκεί κι αν ήταν τέρμα! Φοβερές διαδρομές και ανέβα - κατέβα βουνά και στροφές (πότε θα γίνει ράλλι εκεί;; ). Όμως έβαζες μπρος και έφευγες. ΚΑΜΙΑ κίνηση!!
Για μένα η κατανάλωση εξαρτάται κυρίως από την οδήγηση και τα δεδομένα της κυκλοφορίας στην περιοχή μας.
Σαν αποτέλεσμα βγάζω πως η 'καλή' ή 'κακή' βενζίνη αλλάζει κυρίως το πόσο πολιτισμένη είναι η λειτουργία, ίσως και τις ζημιές μακροπρόθεσμα. Και τι σας νοιάζει το τελευταίο; Στα '70 ζούμε, που αγοράζουμε ένα αυτοκίνητο την 15ετία; Μάλλον θα το πουλήσετε στα 5 χρόνια, και αν πιάσει κάτι λιγότερο, ε, ήδη το έχετε στην τσέπη από την βενζίνη που ΔΕΝ πληρώσατε!!! Κακό αποτέλεσμα έχουμε αν βάλουμε βενζίνη που ΔΕΝ συστήνει ο κατασκευαστής, πχ 91 για το δικό μου. Της μάνας μου το Γκολφ 1.4 παίρνει 91 ή 95. Κάποτε που από ανάγκη έβαλα 98 μάλλον χειρότερο το ένιωσα (είχε την τάση να ψιλοκλοτσάει στο πάτα άσε), αν και μπορεί να ήταν η ιδέα μου. Οπότε ούτε τα παραπάνω οκτάνια ωφελούν αν δεν έχει σχεδιαστεί ο κινητήρας να τα δέχεται. Και ποιανού το αυτοκίνητο δέχεται πάνω από 98 οκτάνια;
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Όταν πήγα στη Σάμο συνέχισα την απλή 95 οκτάνια όπου έβρισκα. Τα πειράκια πλέον είχαν αντικαταστήσει το στερεοφωνικό!!! Πάντως η κατανάλωση ξαναέπεσε στα 6,5 λίτρα, ενώ η οδήγηση εκεί κι αν ήταν τέρμα! Φοβερές διαδρομές και ανέβα - κατέβα βουνά και στροφές (πότε θα γίνει ράλλι εκεί;; ). Όμως έβαζες μπρος και έφευγες. ΚΑΜΙΑ κίνηση!!
Kαλά, έχει κάτι η Σάμος με την βενζίνη;;; Πριν από χρόνια είχαμε πάει Σάμο με γονείς με το Polo 1,0 της μαμάς φορτωμένο όσο δεν παίρνει (φανταστείτε, άδειο και είχε 0-100 σε 21δλ, φορτωμένο ήταν πάτα με φορτηγάκι μου... ) και είχαμε ακριβώς την ίδια κατανάλωση.
Στο θέμα μας...
Έβαζα στον λέοντα απλή αμόλυβδη και το μοτέρ στις πολύ χαμηλές στροφές έκανε σαν αυνανιζόμενος σκελετός (υποθέτω από τα πειράκια...), ενώ στις ψηλές το λυπόμουν...Με την Ultimate της BP σταμάτησαν όλα!!!
Το ξέρω θα με πείτε θύμα του marketing και τα τοιαύτα, αλλά δεν πίστευα την διαφορά. Και δεν με απατούν τα αυτιά μου... Πιστέψτε με, ήμουν τρομερά δύσπιστος.
Δεν το κάνω για τα άλογα... τι να μου πει 1 ίππος (κι αν);;; Αλλά για την απίστευτα καλύτερη λειτουργία.
Κατανάλωση +1 λίτρο και κάτι στα 100χλμ.
Και το οικονομικό ρε παιδιά δεν είναι και τόοοοοσο βαρύ... (είναι σημαντικό, αλλά όχι και τόσο άσχημα...) Πριν (που έκανα 2000+ χλμ το μήνα, αλλά έβαζα απλή) στην χειρότερη να έβαζα 100 ευρώ βενζίνη το μήνα. Η Ultimate είναι 25% ακριβότερη. Δηλαδή +25 ευρώ το μήνα... Εντάξει είναι λεφτά, αλλά τα δίνω μόνο και μόνο για την ψυχική μου ηρεμία που ακούω το μοτέρ υγιέστατο...Εξάλλου, αν δεν τα δώσω τώρα που δεν έχω άλλες υποχρεώσεις και ο μισθός πάει για δικά μου (και όχι για παιδιά, σκυλιά γατιά), πότε θα τα δώσω;
Ε, κάνω και 800χλμ το μήνα εδώ και 2 μήνες που άρχισα να βάζω Ultimate... (άτιμο μεταπτυχιακό...)Στο μέλλον θα δοκιμάσω και την (φθηνότερη... ) σούπερ των 98 οκτανίων...
Unleaded War!