-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
@Οχια
8 ωρες μεινανε...To δεκάλεπτό μου, ο χρόνος σου...
Έβγαλε γλώσσα και ο πασχαλάκος τώρα...
-
Tα νεα σου...
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Tα νεα σου...Το έσπασες το 50;
-
Eσπασα τα πλευρα μου γατακι...
-
Πάσχο, που πήγατε? Είχε κόσμο?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Πάσχο, που πήγατε? Είχε κόσμο?Σημερα πηγαμε Καρτοδρομο για βολτα, και ειδαμε τον φιλο Πασχο, δυστυχως ηταν αδειο απο κοσμο και μονο 5-6 αγωνιστικα ηταν πληρη απογοητευση.
Ενας φιλος λεει '' οταν σταματησεις το καρτ για να ασχοληθεις με τα περιξ του καρτ δεν οδηγας ξανα '', ελπιζω αυτο να ειναι σε εμας μια απλη συμπτωση γιατι μονο στην ιδεα αυτη τρεμω. Εχουμε βεβαια αρκετες δικαιολογιες γιατι οι Tuners περνουν στο Π.Α.Π.Ι. αρκετες ωρες και δεν πολυπρολαβαινουν να ασχοληθουν, και τωρα θελουμε να μονταρουμε την καινουργια σωληνα(Road Rebel KZ 2012) και αυτο απαιτει αρκετο χρονο. Ας ελπισουμε οτι την ερχομενη Κυριακη θα καρταρουμε. -
Κιουρκα νικ. Απο κοσμο ψοφια πραματα. Ειχε κανα 3-4 χομπιστες και καμια 8αρια αρχικαγκουρες..
-
Τσεκάρετε εδώ!! Πρώτη φορά κάνει καρτ το παιδί του αξιζουν συγχαρητήρια για την επίδοσή του https://www.youtube.com/watch?v=v3sD_-TI9_Y
-
Καλησπερα παιδια!
Για το θεμα πριν με τα κρανη.. Βασικα το δευτερο μου ποστ ητανε copy-paste απο το site του Μακρυγιαννη : http://racing.makrigiannis.com/?p=79 , ξεχασα να το αναφερω ως πηγη στο τελος.
Προσωπικα, απο τα ελαχιστα που ξερω για τα κρανη, πιστευω πως ενα κρανος μοτοσυκλετας θα εχει παραπανω βαρος απο ενα αντιστοιχο για το καρτ, οποτε αυτοματα ειναι ενα σημαντικο μειονεκτημα περα των αλλων παραγοντων.
Τωρα για το θεμα με τα πολλαπλα χτυπηματα, αυτο δεν το γνωριζω ακριβως αλλα για να αναφερεται και σε επισημα site κατασκευαστων τοτε δεν θα πρεπει να το αμφισβητουμε, καθως πρωτα απ'ολα ειναι θεμα ασφαλειας.
Σιγουρα με μια μοτοσυκλετα θα αναπτυξεις τελικες ταχυτητες μεχρι και διπλασιες απ' οτι με το καρτ, οποτε φανταστειτε σε μια πιθανη πτωση οτι η ορμη που θα δεχθει το κρανος (και κατα συνεπεια το κεφαλι) θα ειναι διπλασια απο αυτην που θα δεχοταν αποτι με το καρτ (p= m * u). Αυτο πιθανως σημαινει οτι το κρανος της μοτοσυκλετας ειναι κατασκευασμενο για να δεχεται ενα και 'καλο' χτυπημα.
Τωρα για το κρανος του καρτ που λεει οτι μπορει να δεχεται πολλαπλα χτυπηματα στο ιδιο σημειο ουτε εγω το εχω πολυκαταλαβει. Προφανως αν αναλυσει κανεις τα ατυχηματα με τα καρτ, θα παρατηρησει οτι πολυ συχνα το κρανος καταπονειται σε συγκεκριμενα (πολυ στενου φασματος σημεια) και ετσι κατεληξαν στο συμπερασμα αυτο.
Οτι και να λεμε ομως, αφου η τεχνογνωσια στις μερες μας εχει φτασει σε υψηλα επιπεδα, και κατ΄επεκταση η εξειδικευση στον καθε τομεα, ειναι σοφο να επιλεγουμε τον καταλληλο εξοπλισμο στο καταλληλο αθλημα. Και ακομα περισσοτερο οταν αφορα την προσωπικη μας ασφαλεια. -
καλησπερα παιδια..
εχω μια απορια σχετικα με το τρολευ..
εσεις το φτιαξατε η το εχετε αγορασει ετοιμο κ ειναι ειδικα για το καρτ?? -
υπαρχουν ετοιμα.
αν εχεις ορεξη ομως και πιανουν λιγο τα χερια σου μπορεις να φτιαξεις και μονος σου.
-
εχω κοιταξει στο ιντερνετ κ μου βγαζει μονο σταντ...
δεν εχω βρει κατι να ριξω μια ματια για να δω αν μπορω να το φτιαξω μονος μου.
-
καθε προπονηση ποσο σας στοιχιζει μεσο ορο?
-
Ο χρήστης αντωνης13 έγραψε:
καθε προπονηση ποσο σας στοιχιζει μεσο ορο?Για 6τάχυτο 80-100 ευρώ ανά προπόνηση με όλα μέσα. Βενζίνες, πίστα, λάδι, λάστιχα.
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
-
Με τα λαστιχα τι εννοεις;
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
καθε προπονηση ποσο σας στοιχιζει μεσο ορο?
Για 6τάχυτο 80-100 ευρώ ανά προπόνηση με όλα μέσα. Βενζίνες, πίστα, λάδι, λάστιχα.
Αν το δούμε λίγο πιο μακροσκοπικά, το ποσό αυτό μπορεί να αλλάξει. Εννοώ δηλαδή αν βάλουμε και την απαξίωση (απόσβεση) του εξοπλισμού , τυχόν βλάβες που μπορεί να εμφανιστούν κτλ είναι αρκετά ευμετάβλητο.
Για να μη μιλάω όμως μόνο θεωρητικά , υπάρχουν κάποια σταθερά κόστη (με το σταθερά δεν εννοώ συγκεκριμένες τιμές, απλά ότι δεν αποφεύγονται) σε κάθε προπόνηση. Τα υπόλοιπα ποικίλουν:
Κόστος χρήσης πίστας=20-25 ευρώ
Καύσιμο για το καρτ = 8-10 λίτρα βενζίνη + το λάδι
Καύσιμο για να πας στην πίστα (και διόδια αν υπάρχουν)Τα υπόλοιπα κόστη επιμερίζονται σε κάθε προπόνηση και τις ώρες που κάνεις:
Συντήρηση κινητήρα και σασί (τακάκια κτλ) ,
λάστιχα, αλυσίδες, γρανάζια
εξοπλισμός ασφαλείας που αλλάζεται κάθε κάποια χρόνια
οργανάκι
και φυσικά το καρτ το ίδιο: πχ αν αγοράσεις το καρτ 2000 ευρώ και μετά από ένα χρόνο και 20 προπονήσεις το πουλήσεις 1500, πρέπει να επιμερίσεις τα 500 ευρώ που έχασες στις 20 προπονήσεις.
Φύλαξη καρτ
Τεχνική υποστήριξη από κάποιο μηχανικό αν θες. -
Ο χρήστης GeorgeShi έγραψε:
καλησπερα παιδια..εχω μια απορια σχετικα με το τρολευ..
εσεις το φτιαξατε η το εχετε αγορασει ετοιμο κ ειναι ειδικα για το καρτ??Καλησπέρα φίλε.
Και εμένα το θέμα με το τρέιλερ με απασχόλησε λιγάκι, έψαξα στο ίντερνετ αλλά δεν βρήκα και πολλές ευκαιρίες. Μέχρι που μου είπε ο πατέρας μου πως ξέρει μια εταιρεία που έχει έδρα στη Λάρισα (?) που κατασκευάζουν καινούρια τρέιλερ για όλες τις χρήσεις (?) και σύμφωνα με τις διαστάσεις (μήκος, πλάτος, ύψος) που επιθυμείς.. Δηλαδή για ένα καρτ (15+), ένα απλό τρέιλερ με 204cm μήκος, 142cm πλάτος και 35cm ύψος είναι ότι λιγότερο θα χρειαστείς. Τώρα υπάρχουν και κάτι άλλα τρέιλερ (ειδικά κατασκευασμένα για καρτ) που είναι πιο μεγάλα και απ'το αμάξι σου, που στην ουσία μπορείς να χωρέσεις όλον τον εξοπλισμό εκεί. Βέβαια ξεφεύγουν και σε τιμή.. Πάντως ψάξτο λίγο, ρώτα μερικούς γνωστούς εκεί κάτω και δες αν βρείς τίποτα καλό. Απο τιμές τώρα εξαρτάται τι θα πάρεις. Αν πάρεις ένα πολύ απλό τρέιλερ περίπου 800-1000 ενώ αν πάρεις κλειστό που βάζεις μέσα μέχρι και 2 καρτ τότε κανα 2χίλιαρο μπορεί να δώσεις. Πάντα μιλάω για καινούρια. Αν το θέλεις για μικρές και σύντομες μετακινήσεις, πχ από το σπίτι στην πίστα, τότε θα σου πρότεινα να πάρεις μια μπαγκαζιέρα κλειστού τύπου, κάτι σαν αυτό δηλαδή : http://misar.webnode.com/album/έ%C ... er-7-jpg1/.
Τέλος για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο καλύτερα πάρε καινούριο καθώς ένα μεταχειρισμένο τρέιλερ συνήθως είναι πολλά έτη μεταχειρισμένο και πολύ πιθανόν ο άξονάς του να έχει διαλυθεί. -
Μαλλον ο φιλος εννοει το τρολευ που απλα σηκωνεις το καρτ μεσα στην πιστα και οχι τρειλερ μεταφορας..
-
το κοστος του αυτοματου απο το εξυταχητο διαφερει ετσι δν ειναι??
-
Δειτε στο http://www.kartinfo.gr τον καλυτερο Ελληνα οδηγο καρτ αυτη την στιγμη, on board στο Lonato στον τελικο του ROK International final.
To ονομα αυτου . ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΛΕΣΗΣ
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ