-
Ο χρήστης GeorgeShi έγραψε:
τι θες κ μου τα λεςαποφασισα τωρα.. 6-ταχυτο θα παρω!!!!
απο φυσικη κατασταση δεν ειμαι και ο καλυτερος.. αλλα για το καρτ ολα θα τα κανω!!!
ερε τι εχει να γινει μολις παρω της π....@ς θα γινει!!!
ασε με το καλο να μπω σε ενα προγραμμα!!!καλη προπονηση φιλε!!!
τι ηλικια εχεις?? αν θες απαντας ετσι?? δεν ξερω πως μπορω να στειλω προσωπικο μηνυμα γιατι κ εδω καινουργιος ειμαι..
η μεσο καποιου αλλου κοινωνικης δικτυοσης!Ξεκίνα τρέξιμο.
Από τα 31 μου κάνω καρτ...33 είμαι τώρα.
Γέρος ξεκίνησα...
-
Καλημέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα!
Επιτέλους η στιγμή που περίμενα εδώ και μια δεκαετία (μεγάλη ιστορία..) έχει φτάσει. Και δεν μιλάω για τίποτε άλλο από την απόκτηση ενός δικού μου δίχρονου αγωνιστικού καρτ. Καθώς το κεφάλαιο είναι διαθέσιμο, ο εξοπλισμός βρίσκεται ήδη στην ντουλάπα και το σασί της νέας σειράς της Birel, S5 το αναμένουμε, το μόνο που έμεινε είναι η επιλογή του μοτέρ..Και ο αλγόριθμος της σκέψης μου βγήκε ως εξής: Πρώτα αποζήτησα την αξιοπιστία, καθώς είναι το Α και το Ω ειδικά σε έναν rookie ώστε να μπορεί να βγάζει αρκετές ώρες μέσα στην πίστα --> Rotax, στη συνέχεια αποζήτησα και λίγη παραπάνω ιπποδύναμη καθώς θα τη χρειαζόμουν σίγουρα αργότερα για να έιμαι πιο ανταγωνιστικός --> BMB, τελικά προσπάθησα να συνδυάσω αυτά τα δυο (δύναμη κ αξιοπιστία), τα έβαλα στο μπουκάλι και μου βγήκε.. ένα Maxter Sonik!
Οπότε σασί Birel με μοτέρ της Maxter..?
Χρειάζομαι συμβουλές, απ'τους CRGάκηδες κυρίως, καθώς αυτοί ξέρουν καλύτερα απ'τους άλλους αυτά τα μοτέρ, κάποια βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά (τύπος κ λειτουργία καρμπυρατέρ, προτινόμενα λάδια μίξης καθώς κ καθαριστικά/σπρέι), τις κατηγορίες που τρέχουν και γενικό κόστος ανταλλακτικών..Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Φιλικά, Δημήτρης -
Maxter sonik με κλειστά μάτια!!!
Πολυ δυνατο! Πολυ αξιόπιστο, σχετικά οικονομικό στη χρηση (3% λαδι) και τεχνολογικά προηγμένο.
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
-
Τα + και τα - που μπόρεσα μέχρις στιγμής να καταλήξω:
Rotax : (+)
Αξιοπιστία και διάρκεια στη χρήση (max rpm :14.000), εύκολη εύρεση αρκετών manuals για τα χαρακτηριστικά και την επισκευή του συγκεκριμένου μοτέρ, δυνατότητα συμμετοχής σε αρκετά πρωταθλήματα/κατηγορίες.Rotax : (-)
Σχετικά μικρή ιπποδύναμη (μόνο 28hp), ακριβά ανταλλακτικά, καθυστερημένη τεχνολογική εξέλιξη στο πλαίσιο 'καρτ'.BMB : (+)
Αρκετή ιπποδύναμη (για αυτόματο TAG, 32hp), εύκολη και ασφαλής ρύθμιση καρμπυρατέρ (το μοτέρ μπαίνει σε safe mode όταν υπάρχει λάθος μίξη), σε συνδυασμό με το σασί της Birel, το πακέτο θα βγεί σε προσφορά (>5.500 ευρώ).BMB : (-)
Σχετικά μικρό ψυγείο (για το θερμό κλίμα της Ελλάδας - επιβάλλεται η αντικατάστασή του με μεγαλύτερο = + κόστος), αμφιβολία στην διάρκεια (> 1 ώρα συνεχούς οδήγησης κοντά στο όριο).Maxter : (+)
Αρκετή ιπποδύναμη (για αυτόματο TAG, >=32hp), αξιοπιστία και διάρκεια στην χρήση (η KF χρησιμοποιεί τεχνολογία KZ), καλή αισθητική του όλου συνόλου (όμορφο μοτέρ, μεγάλο ψυγείο).Maxter : (-)
?.. Δεν έχω βρεί ακόμα αν και προσπάθησα πολύ να βρώ! Συγγνώμη.. -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Maxter sonik με κλειστά μάτια!!!Πολυ δυνατο! Πολυ αξιόπιστο, σχετικά οικονομικό στη χρηση (3% λαδι) και τεχνολογικά προηγμένο.
Πραγματικά φαίνεται πολύ καλό μοτέρ, μόλις διάβασα τα specs αμέσως το ερωτεύτηκα!
Να μαντέψω, είσαι Καρτόδρομο, με το 6τάχυτο MXO, με το ένα χέρι αλλάζεις ταχύτητες και με το άλλο στέλνεις απ'το iPhone??Μακάρι να 'μουνα και εγώ Αθήνα ρε μάγκες, εδώ πάνω μας έφαγε ο πολιτισμός! Μόνο για φραπέ είναι Εδώ μπαιρδεύουν το καρτ με το κάρο! Μόνο ένα πανελλήνιο αν χτυπήσεις και αυτό τώρα πεθαμένο είναι. Πάνε και οι μεταγραφές (για τα πανεπιστήμια), οπότε το να κατέβω Αθήνα για σπουδές αυτή τη στιγμή είναι αρκετά δύσκολο έως και αδύνατο. Είπα τον πόνο μου αλλά τεσπά! Τουλάχιστον έχουμε το Ρύσιο και το Αυτ. Σερρών..
-
Ακριβώς
Πάντως αν σε ενδιαφέρει υπάρχει ένα rotax (του αδερφού μου) που ειναι βελτιωμένο από τη maxter. Το ειχαμε στειλει ιταλια.
Πληροφοριες με ΡΜ.
-
ρε παιδια πεστε μου κ μενα τις σελιδες να βλεπω... μονο για crg βρηκα... κ αυτο τησ αγγλιας ειναι κ ειναι κ πανακριβα τα crg..
οχι και γερος ρε Νικο τι μου λες τωρα... ακου γερος..
εγω ειμαι 23 αλλα απο οτι φενεται στα 24 θα το παρω το καρτ μου...
θα αρχισω να τα γραφω στο χερι πανω σε ενα σημειοματαριο κ τις συμβουλες σας μαζι!!
κ θα κανω τον συνδιασμο μου...!!! -
γιωργο δν μας εχει δωσει καποιες βασικες πληροφοριες..ποιο ειναι το ποσο που εισαι διατεθιμενος να δωσεις??..ενα καλο καρτ ξεκιναει απο 2500μεταχειρισμενα(αυτη την στιγμη εχουν πεσει παρα πολυ βρισκεις και στα 2000 με 1500) και τελειωνει στα 10000κουτα(σασι μοτερ) περιπου..εναν θελεις ενα CRG θα πληρωσεις την ποιοτητα..υπαρχουν και αλλα σασι αξιοπιστα οπως birel,tonykart κ.τ.λ. που ειναι πιο φτηνα..την διαφορα στην ποιοτητα δν θα την καταλαβεις ποτε αφου εισαι αρχαριος..οπως και εγω..
-
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 5 Αγώνες
Ελεύθερη επιλογή σασί και κινητήρων, με ενιαία κυβικά και κάποια βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά σε κάθε κατηγορία
ΒΑΒΥ κινητήρες 50cc αερόψυκτοι, αυτόματοι, μιζάτοι, από 7 ως 9 ετών, ελαστικά
MAXXIES MINI κινητήρες 60cc αερόψυκτοι, αυτόματοι, μιζάτοι, από 8 ως και 12 ετών, ελαστικά MAXXIES
KF3 κινητήρες 125cc υδρόψυκτοι, αυτόματοι, μιζάτοι, από 12 ως και 15 ετών, ελαστικά VEGA
ΕΘΝΙΚΗ 125 κινητήρες 125cc υδρόψυκτοι, αυτόματοι, μιζάτοι, από 15 και άνω, ελαστικά VEGA
KF2 κινητήρες 125cc υδρόψυκτοι, αυτόματοι, μιζάτοι, από 15 και άνω, ελαστικά VEGA
ΚΖ2 (6τάχυτα) κινητήρες 125cc υδρόψυκτοι, 6τάχυτοι, από 15 και άνω, ελαστικά VEGA
ΚΥΠΕΛΛΟ LOUX CUP 5 Αγώνες
Ελαστικά LeCont LH-01
LOUX ελεύθερη επιλογή σασί, κινητήρες TAG 125cc, αυτόματοι, Rotax, Rok, Iame με συνολικό βάρος οδηγού και καρτ στα 170 κιλά , από 15 και άνω
SUPER ελεύθερη επιλογή σασί και κινητήρων, 125cc, 6τάχυτοι, υδρόψυκτοι στα 180 κιλά και διτάχυτα στα 170 κιλά, από 15 και άνω
PICK Patras International Circuit Kart
1 αγώνας Κυπέλλου μέσα στην πόλη των Πατρών MINI κινητήρες 60cc αερόψυκτοι, αυτόματοι, από 8 ως και 12 ετών, ελαστικά MAXXIES
KF3 κινητήρες 125cc υδρόψυκτοι, αυτόματοι, από 12 ως και 15 ετών, ελαστικά VEGA
ΕΘΝΙΚΗ 125 κινητήρες 125cc υδρόψυκτοι, αυτόματοι, από 15 και άνω, ελαστικά VEGA
LOUX ελεύθερη επιλογή σασί, κινητήρες TAG 125cc, αυτόματοι, υδρόψυκτοι, μιζάτοι, Rotax, Rok, Iame,
Easy με συνολικό βάρος οδηγού και καρτ στα 170 κιλά , από 15 και άνω, ελαστικά LeCont LH-01
SUPER ελεύθερη επιλογή σασί, κινητήρες 125cc, 6τάχυτοι, υδρόψυκτοι στα 180 κιλά και διτάχυτα στα 170 κιλά, από 15 και άνω, ελαστικά LeCont LH-01
ΚΥΠΕΛΛΟ ROTAX CHALLENGE 4 Aγώνες
Ελαστικά MOJO Ελεύθερη επιλογή σασί με ενιαίους κινητήρες ROTAX (125cc, αυτόματοι, υδρόψυκτοι, μιζάτοι, ανά κατηγορία
MINI από 8 ως και 12 ετών
JUNIOR από 12 ως και 15 ετών
MAX από 15 και άνω DD2 από 15 και άνω
ΚΥΠΕΛΛΟ ROK CUP 4 Αγώνες
Ελαστικά MG Ελεύθερη επιλογή σασί με κινητήρα Vortex Rok 125cc, υδρόψυκτο, αυτόματο, μιζάτο από 15 και άνω
ΚΥΠΕΛΛΟ EASY CUP 4 Αγώνες
Ελαστικά EASY Ενιαίο σασί και κινητήρες EASYKART, 100 και 125cc, αυτόματοι, αερόψυκτοι, μιζάτοι
JUNIOR από 12 ως 15
LIGHT από 15 και άνω
HEAVY από 15 και άνω
ΠΗΓΗ : www.e-kart.gr
-
Να κάνω μερικές παρατηρήσεις
Ο χρήστης HatmanMotorsport έγραψε:
Τα + και τα - που μπόρεσα μέχρις στιγμής να καταλήξω:Rotax : (+)
Αξιοπιστία και διάρκεια στη χρήση (max rpm :11.500),Μάλλον μπερδεύεις το Rotax FR 125 mini MAΧ (που όντως έχει μέγιστο όριο στροφών 11500) με το Rotax FR 125 MAX που έχει μέγιστο όριο περιστροφής 14000rpm.
(> 1 ώρα συνεχούς οδήγησης κοντά στο όριο).
Η μία ώρα συνεχής οδήγηση είναι πάρα πάρα πολλή. Το κάθε σκέλος διαρκεί περίπου 10-15 λεπτά και ένας αγώνας είναι συνήθως 22 γύροι (στις ελληνικές πίστες 42-45 δευτερόλεπτα ο γύρος)
-
θα σας πω και εγω την γνωμη μου, βλεπωντας τα πραγματα πολυ διαφορετικα και πολυ πιο cool
Tα καινουργια παιδια στον χωρο του καρτ ανεξαρτητου ηλικιας, ειναι πολυ δυσκολο να ξεκινησουν με 6ταχυτο γιατι εχει μεγαλο βαθμο δυσκολιας. Ειναι πολυ καλυτερα ενα καλο χομπυ αυτοματο για αρχη, να περασει ο καιρος να ερθει η σχετικη πειρα και μετα μπορει καποιος να κανει το πρωτο βημα για την αγορα 6ταχυτου.
Ολα τα αυτοματα χομπυ μοτερ απο 29-32 hp ειναι μια χαρα για τον πρωταρη και δεν χρειαζεται κατι παραπανω. Εγω απο οσο ξερω εχοντας σχεδον οδηγησει ολα τα χομπυ TAG πιστευω οτι το καλυτερο ειναι το MAXTER SONIK το διαμαντι τις τεχνολογιας αυτη τη στιγμη στο χομπυ TAG.
Οσο για 6ταχυτο μοτερ αυτη τη στιγμη για μενα το καλυτερο μοτερ λεγεται TM racing KZ10 ο βασιλιας των 6ταχυτων μοτερ, το ΚΖ10 στην στανταρ του μορφη περιπου 42hp ειναι το ΤΕΡΑΣ αξιοπιστιας, με καθε σχεδον 18-20 ωρες αλλαγης μπιστονιου, και το πιο φθηνο σε ανταλακτικα, που τα βρισκεις ακομα και στο μπακαλικο της γειτονια σου!!!
Εγω το λεω και το φωναζω . Σταματανε πλεον τα παιχνιδια(αυτοματα) και αρχιζει ο ΠΟΛΕΜΟΣ (6ΤΑΧΥΤΟ)
Σαν Θεατης στο P.I.C.K ο αντιλαλος απο τις αλλαγες των 6ταχυτων αναμεσα στις πολυκατοικιες ηταν κατι συγκλονιστικο λες και ακουγες φορμουλες, αντιθετα τα DD2 φανταζαν τοσο φτωχα διπλα τους , και δυστυχως κανενας απο του θεατες δεν προσεχε τα πολυ αξιολογα οδηγικα παιδια των DD2. -
Τέλεια ήταν σήμερα!!
ΛΙΩΣΑΜΕ κυριολεκτικά στο καρτ!!
Και μια φώτο από τα παιδιά του kartinfo.gr που μας φωτογράφισαν:
Πάνω στην αλλαγή με πέτυχαν. Εξατάχυτο...τέλος!
Περισσότερες εδώ: http://www.kartinfo.gr/home/megara4.html
-
Έχεις δίκο Σπύρο για το μοτέρ, θα το διορθώσω
Όσο για το άλλο, εννοούσα οτι θα βγάζω μια ώρα προπόνηση (τουλάχιστον). Με τα απαραίτητα pit stop ενδιάμεσα για ανεφοδιασμό (βενζίνη + νερό) Εδώ πέρα δεν λειτουργούν με τα λεγόμενα σκέλη, καθώς δεν υπάρχει η κίνηση που υπάρχει στο Καρτόδρομο και γενικά στην Αθήνα, οπότε υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα που κυριολεκτικά είσαι μόνος σου στην πίστα. Ευτυχώς, προερχόμενος από τους δρόμους μεγάλων αποστάσεων (μέχρι μαραθώνιο), με 1,75 ύψος κ 63 κιλά, η φυσική μου κατάσταση θα μου επιτρέπει να βγάζω τις ώρες που θέλω, καλά νά' ναι το μοτέρ, τπτ άλλο! Πάντως αν υπήρχαν αγώνες αντοχής Καρτ εδώ στην Ελλάδα θα ήταν πολύ τέλεια. Το σκέφτομαι κάποια στιγμή να πάω εξωτερικό και να δοκιμάσω έναν τέτοιον αγώνα για την εμπειρία και μόνο
-
Έχεις ΡΜ
-
Kαθηστε μην σας πετυχει ο Λεωνιδας στο 45,00 σχεδον γυρισε σημερα . Του χρονου οταν θα εχει το KF3 κρατατε αποσταση, η να κανετε οτι εχετε καποιο προβλημα.
Υ. Γ. Δειτε ποιος ειναι ο Λεωνιδας εδω http://www.kartinfo.gr/home/pagonis.html -
απο τα birel τι προτεινετε να κοιταξω αλλα να εχουνε κ δισκοφρενα μπροστα κ τι απο τα tony για σασι για να εχω μια ιδεα??
θα εδινα μεχρι κ τις 3500 με 4000..απλα θελω να τα δω κ να τα μελετησω κ μετα να κανω τις αποριες μου εδω..!!
-
Γειά σου Γιώργο.
Έψαξα στα γρήγορα για αυτό που θες και βρήκα 4 link τα οποία θα σε βοηθήσουν.. Αύριο θα τα πούμε και με περισσότερες λεπτομέρειες καθώς θα πρέπει να πάω για ύπνο τώρα γιατί έχω αγώνα το πρωί..Εδώ είναι τα link:
(Σασι)http://www.intrepid.it/public/index.php?option=com_content&view=article&id=99&Itemid=53&lang=en
(ο dealer στην Κύπρο)http://www.intrepid.it/public/index.php?option=com_content&view=article&id=241&Itemid=164&lang=en
(Μοτερ)http://www.maxterengines.com/inglese/catalogue.htm
(Μοτερ)http://www.tmracing.it/Kart.aspx
Καληνύχτα και τα λέμε αύριο κ πάλι
-
καληνυχτα φιλε μου..!!!
καλες επιτυχιες στο αγωνα αυριο!! να τους ριξω μια ματια κ μετα θα ερθω με αποριες..
κ ευχαριστω για την βοηθεια...!!
-
Καλημερα!
Σημερα, Μεγαρα! -
Καλημερα
Βρήκα κάποιες πληροφορίες για τα birel και τα tony, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω link. Να ξέρεις, όπου βλέπεις τον κωδικό 'KZ' αυτό σημαίνει οτι μιλάμε για εξατάχυτο σασι (όλα τα 6τάχυτα φοράνε μπροστά δισκόφρενα ).
Birel σασι - 2 επιλογές : RY-30 / 32.. Γενικά απ'οτι γνωρίζω το 32άρι έχει λίγο παραπάνω κράτημα και ενδείκνυται για τους πιό βαρείς οδηγούς (>75kg).
http://www.zorri.gr/el/zorri-our-karts/ ... ifter.html
Ο προμηθευτής της birel στην Κύπρο :
http://www.birel.com/en/europa.asp (πρώτη γραμμή δεξιά)
Tony Kart σασι - 2 επιλογές : krypton ksx (32άρι) και το εξελιγμένο racer evrr (30άρι)
http://www.tonykart.com/prodotti_en.php ... ategoria=3
Ο προμηθευτής αντίστοιχα για τα tony :
http://www.tonykart.com/riv_world_europa_eng.html (4η σειρά ααριστερά)
Πάντως απ'όσο ξέρω για την birel, μέσα στον Νοέμβριο (φέτος), θα είναι διαθέσιμη η καινούρια σειρά, τα S5 του 2013, με κάποιες αναβαθμίσεις, σημαντικότερες εκ των οποίων ο καινούριος λεβιές του συμπλέκτη και το κάλλυμα της αλυσίδας που παρέχει μεγαλύτερη προστασία.
s5 σασι (2013) : http://www.acrbirel.com/home/2012/9/26/ ... he-s5.html
Ανεξαρτήτως αν πας για καινούριο ή μεταχειρισμένο είναι καλό να τα βλέπεις.
Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι.. Τα λέμε!
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ