-
Ο χρήστης tuners έγραψε:
Τωρα για να μιλησουμε και λιγο σοβαρα το RM1 ειναι κατασκευης SODI μια παρα πολυ χομπυστικη σωληνα με απιστευτο βαρος, σασι χωρις ρυθμισεις, και σκληρη σωληνα. Το μονο που προσφερει ειναι λουκ για τον πρωταρη στο χωρο του καρτ.
Γενικως αυτα τα μοτερ DD2 εχουν πολυ κακη κατανομη βαρους και τα κανουν το χειροτερο καρτ σε στριψιμο και ας ειναι το σασι απο τις καλυτερες εταιρειες στον χωρο του καρτ.
Απο την στιγμη που εισαι πρωταρης στον χωρο ενα καλο αυτοματο μοτερ με ενα συγχρονο σασι 2008(1500-2500), και μετα υπολογιζεις περιπου 4.000 ευρω για κατι πολυ φρεσκο και καλο, κομπλε με τα παντα επανω.Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια που μου δίνετε. Τελικά με αυτά που άκουσα μου αλλάξατε γνώμη δεν θα προτιμήσω RM1.
Καρτ έχω κάνει πολλές φορές αλλά με 100αρι μοτέρ (καμία σχέση) και θα ήθελα να πάρω κάτι καλό και να μην το αλλάζω συνέχεια… για αυτό έλεγα το μοτέρ DD2 με 2 ταχύτητες και το σασί ας είναι κάτι άλλο αρκεί να έχει αρκετές ρυθμίσεις. Πάντως για κανονικούς αγώνες δεν θα πάω…
Τον Οκτώβριο που θα τελειώσω τη δουλειά και κατεβώ Αθήνα ελπίζω να με βοηθήσετε να βρω κάτι καλό και δυνατό… -
Ο χρήστης tuners έγραψε:
Την Κυριακη ΚΑΡΤΑΡΟΥΜΕ !!!
Οσα καινουργια παιδια απο το φορουμ θελουν, μπορουν να ερθουν βολτα στο Καρτοδρομο και απο κοντα να τα πουμε live, εμεις και καποιοι αλλοι (παλιοκαραβανες, νεοι, Birel...αδες και αλλοι) θα ειμαστε πανω κατα τις 9,30.
Εδω ειμαστε http://www.kartinfo.gr/trk.htmlΥ.Γ. Μετα απο τεσσερις μηνες αποχης με συν κατι ψιλοκιλακια μας βλεπω πιο πολυ να ΦΡΑΠΕΔΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.
Μακαρι να μπορουσα να ερθω αλλα γινομαι νονος και βαφτιση χωρις νονο δεν γινεται
Μου εχει λειψει απιστευτα....ΑΚΑΡΤΙΑΣΗ!Κοιμαμαι και κανω κατεβασματα.
Την επομενη Κυριακη ομως θα καρταρω,ισως και μεσα στην εβδομαδα αν βρεθει παρεα γιατι θα ειναι οι τελευταιες μου προπονησεις μιας και 12/9 παρουσιαζομαι.ΕΡΩΤΗΣΗ:Μετα τις πολλες παρατηρησεις που μου εκαναν στον καρτοδρομο λογω θορυβου,αποφασισα να φτιαξω το τελικο.Το ανοιξα και το μονο που βρηκα ηταν λιγος πετροβαμβακας στα ακρα.Προφανως ο υπολοιπος ειχε φυγει γι αυτο κ εκανε τοση φασαρια.Βεβαια σε φορουμ για μηχανακια διαβασα οτι στα τελικα(πχ στις akrapovic) βαζουν υαλοβαμβακα.Οποτε να το γεμισω με πετροβαμβακα και να τυληξω τη φλογερα με συρμα για να μη φευγει ο πετροβαμβακας η' να παρω υαλοβαμβακα και να βαλω??Εσεις με τι γεμιζετε τα τελικα?
ΛΕΒΙΕΣ,ΛΕΒΙΕΣ,ΛΕΒΙΕΣ,ΛΕΒΙΕΣ,ΛΕΒΙΕΣ,ΛΕΒΙΕΣ,ΛΕΒΙΕΣ,ΛΕΒΙΕΣ,ΛΕΒΙΕΣ,ΛΕΒΙΕΣ,ΛΕΒΙΕΣ,ΛΕΒΙΕΣ
-
Ο χρήστης DIMITRIS-944 έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια που μου δίνετε. Τελικά με αυτά που άκουσα μου αλλάξατε γνώμη δεν θα προτιμήσω RM1.Καρτ έχω κάνει πολλές φορές αλλά με 100αρι μοτέρ (καμία σχέση) και θα ήθελα να πάρω κάτι καλό και να μην το αλλάζω συνέχεια… για αυτό έλεγα το μοτέρ DD2 με 2 ταχύτητες και το σασί ας είναι κάτι άλλο αρκεί να έχει αρκετές ρυθμίσεις. Πάντως για κανονικούς αγώνες δεν θα πάω…
Τον Οκτώβριο που θα τελειώσω τη δουλειά και κατεβώ Αθήνα ελπίζω να με βοηθήσετε να βρω κάτι καλό και δυνατό…Δημήτρη, για να έχεις DD2 που θες, δε χρειάζεται να πάρεις το RM1. Το DD2 μπαίνει και σε φυσιολογικά, αγωνιστικά DD2 σασί.
Απλά πρέπει να βρεις DD2 καρτ, πακέτο.
...μιας και 12/9 παρουσιαζομαι.
Τυχερέ...
-
Ερχομαστε ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΒΑΛΕΣΤΕ !!!
Σαν ΚΖ1 45hp+++ που τα τρωει και τα καταπινει ολα -
Πανέτοιμοι αύριο για...ΜΕΓΑΡΑ!!
Ξεκινάμε προπονήσεις γιατί σε 4 εβδομάδες έχουμε το PICK.
-
Ανεβασε και καμια φωτο αυριο να χουμε να παιζουμε γτ ηδη μου λειπει γμτ...
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Ανεβασε και καμια φωτο αυριο να χουμε να παιζουμε γτ ηδη μου λειπει γμτ...Είχα ξεχάσει πως είναι το ΚΖ.
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
-
Τι ωραία που ήταν χθες.
Παρ'όλου που αργήσαμε να ξεκινήσουμε γιατί έπρεπε να φέρουμε το setup του καρτ από το Καρτόδρομο που κρατούσε πολύ, στα Μέγαρα που είχε να δουλέψει ένα μήνα.
Είχα ξεχάσει πως είναι να οδηγείς ΚΖ! ...είχα ξεχάσει πως είναι να τρως κλωτσιά από 42 άλογα. Είχα ξεχάσει πως νιώθεις όταν έχεις κουμπωμένη 6η και 110κμ σε μια ευθεία 200μ πριν βουτήξεις στα φρένα και σου βγουν τα μάτια από τις κόγχες.
Μου'λλειψε:
Αφού λοιπόν γυρίσαμε το camber ουδέτερα και κλείσαμε μπρος/πίσω, μπήκαμε σε μια πίστα που ήταν μες τη σκόνη! Όμως η πολύ καλή άσφαλτος των Μεγάρων βοήθησε να κατέβουν οι χρόνοι μέσα στην ημέρα ακόμα και με τα 10 καρτ στο σύνολο που είμασταν. Έτσι το πρωί γυρίζαμε στο 46,3 και το απόγευμα γύρισα 43,1. Τον καλύτερο χρόνο της ημέρας τον έκανε ο Σταμάτης (Κατσίμης) με 42,7.
Καλά νομίζω για πρώτη προπόνηση μετά τις διακοπές...ξεπιαστήκαμε λίγο...πάμε δυναμικά για το επόμενο Σάββατο καθώς πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στο PICK.
Αααα...και κάτι που έμαθα. Η συμμετοχή του Fore είναι ακόμα στον αέρα.
Η χθεσινή τρελο-καρτο-παρέα:
Και σε στιγμές χαλάρωσης πριν ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΜΕ εντός πίστας:
-
Επιτέλους κατάλαβα τί σημαίνει να έχει γόμα το παραλληλοδρόμιο!
εχτές είχε απίστευτη πρόσφυση από το σάββατο, ενώ ρίχναν και ρετσίνι στις αγωνιστικές γραμμές. Μου πεταγόντουσαν τα μάτια έξω στις γρήγορες στροφές. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
από την άλλη, αν έβγαινες από τις γραμμές έκανες το γνωστό πατινάζ, βελτιωμένο βέβαια αφού τα λάστιχα είχαν ρετσίνι-γόμα πάνω.
πρώτη φορά έκανα κ με την ανάποδη φορά...
τελικά έχουν δίκαιο όσοι υποστηρίζουν πως η ανάποδη φορά είναι καλύτερη. αρκετά πιο ενδιαφέρουσα, πολύ πιο τεχνική. Ειδικά το κατηφορικό κομμάτι στροφών που σε βγάζει στη 'βαλβολαιν' τρομερό! Πολύ σωστά το είχε επισημάνει ο νίκος πως εκεί νιώθεις σα να οδηγάς f1 (λέμε τώρα...)
Από θέμα επικινδυνότητας, οκ είναι με μόνη σοβαρή ένσταση πως σε κάποιους εξόδους τα κερμπ τελειώνουν, ενώ κ το χώμα έχει υψομετρική διαφορά. Αν βγεις σε αυτά τα σημεία, τη γαμησες Νομίζω πως ο πιστάρχης θα πρέπει να κάνει κάτι σε αυτά τα σημεία.
Η καινουργια κ1 με τα περίεργα κερμπ που σε πετάνε έξω (βλέπε αδελφός νίκου) δεν νομίζω πως είναι σοβαρό πρόβλημα, αφού υπάρχει άπειρο πλάτος στην έξοδο οπότε δεν χρειάζεται να πλησιάζεις καν τα κερμπ (όπως έβλεπα κ πως έστριβε ο καλέσης πχ)
παρόλαυτα δεν 'το ευχαριστηθηκα' αφού δεν έκανα πάνω από 40 γύρους.- Στην αρχή δεν έπαιρνε μπροστά το καρτ. Ήθελε καθάρισμα ένα παπαράκι στο καρμπυρατερ λόγω πολύμηνης ακινησίας. Ευτυχώς ήταν η ομάδα του πολυχρονίδη εκεί. Μου το έλυσε κ το καθάρισε όλο σε 5 λεπτά ο άνθρωπος κ μπόρεσα να κάνω καρτ. Και αρνήθηκε να πάρει έστω 10 ευρώ για το κόπο του. ΩΡΑΙΟΣ!!
- Είμαι χλαπατσας. Η μεγάλη πρόσφυση κ η πολύμηνη αποχή με κούρασε για πλάκα. Κυρίως όμως τα έπαιξα από το παρακάτω
- υπερκράτημα! το καρτ είναι στημένο για χαμηλή πρόσφυση. Οπότε όταν ζεσταινόντουσαν τα λάστιχα ένιωθα λες κ γινόταν σεισμός. Τρομεροί κραδασμοί και χοροπήδημα του μπροστινού άξονα με χτυπήματα του τιμονιού, ενώ κ το πίσω μέρος εβρισκε πρόσφυση κ την έχανε ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ.
Με μια λέξη, το καρτ μπίσταγε όπως είναι η επιστημονική ορολογία των πιτ Απίστευτο! Δε το φαντάζομουνα με τίποτα πως ο συνδιασμός καλού κρατήματος κ λάθος ρυθμίσεων μπορεί να δώσει αυτά τα χαρακτηριστηκα Αφού το 47,2 που έκανα ως best lap το έκανα με κρύα λάστιχα στο πρώτο γύρο που έκανα. Μετά ήμουν στο 48,5+ κ με σκατό στην κάλτσα που λένε κ στο χωριό μου - Η οδήγηση σε αυτές τις συνθήκες ήταν πρωτόγνωρη για μένα, αφού το καρτ είχε απίστευτο turn in, πράγμα που εγώ δε το ξέρω. Έτσι δεν εχω συνηθίσει να στρίβω πιο λίγο το τιμόνι κ κυρίως να σημαδεύω ακριβώς που θέλω να παω. Ουσιαστικά έκλεινα τις γραμμές μου, συνηθισμένος να ψιλοδιορθώνω λόγω έλλειψης πρόσφυσης. Πρέπε να μάθω να σημαδεύω κ να βαράω όπως λέει κ ο tuners
Κυρίως πρέπει να μάθω να στήνω το καρτ βεβαια, αλλά κ να ξεκινήσω κανά γυμναστήριο. Γιατί η πίστα εχθές ήταν γιαουρτι κ εγώ είχα χάσει το κουτάλι
-
Ανάποδα το καρτόδρομο με ΚΖ είναι πολύ ζόρικο.
Με αυτόματο παλεύεται.
-
Δειτε εδω χθες την προπονηση μας !!!
http://www.kartinfo.gr/home/trk.html -
Χθες την πατησα σαν αρχαρειος
Ειχαν ριξει ρετσινι στην πιστα και δεν ειχε λιωσει καλα, το ενιωσα που γλιστρησα κανα δυο φορες στην φουρκετα, ελα ντε που το ηξερα που ηταν σε καποια σημεια απατητο και εγω ο πηγα να χτυπησω την αγωνιστικη γραμμη πατησα 4-5 μεγαλους κοκκους ρετσινη και εχασα τον μπουσουλα απο τα σβουριδια σε ενα αρκετα επικινδυνο σημειο. Ευτηχως που σταματησε αμεσως ο φιλος Chemic και με βοηθησε να τραβηξω το καρτ, με εσπρωξε και εφυγα .
1000000000000000000000 THANKS Παναγιωτη. -
ωραίο το αυτόματο ρε παιδιά, αλλά πολύ σπρώξιμο με τόσους εξατάχυτους στην πίστα
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
ωραίο το αυτόματο ρε παιδιά, αλλά πολύ σπρώξιμο με τόσους εξατάχυτους στην πίστα -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Αααα...και κάτι που έμαθα. Η συμμετοχή του Fore είναι ακόμα στον αέρα.Δεν αληθεύει σύμφωνα με τους ανθρώπους της οργάνωσης, ο Fore θα είναι κανονικά εκεί μαζί με μερικούς ακόμη ξένους (όχι VIPs)
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Αααα...και κάτι που έμαθα. Η συμμετοχή του Fore είναι ακόμα στον αέρα.
Δεν αληθεύει σύμφωνα με τους ανθρώπους της οργάνωσης, ο Fore θα είναι κανονικά εκεί μαζί με μερικούς ακόμη ξένους (όχι VIPs)
Το κόστος του Fore είναι αισθητά αυξημένο σε σχέση με πέρσι καθώς θα φέρει δικό του μηχανικό. Πέρσι τον Thonon τον είχε υποστηρίξει ο Αντώνης (Μπ). Το νούμερο που έχει ζητήσει είναι υψηλό, πολύ υψηλό οπότε μένει να δούμε αν θα δεχθούν να το πληρώσουν οι άνθρωποι της οργάνωσης.
Μέχρι το Σάββατο, δεν υπήρχε κάποια εξέλιξη. Δε ξέρω αν προχώρησε από τότε.
Επίσης, με έχουν εκνευρίσει γιατί φαίνεται να είναι λίγο ανοργάνωτοι (Ελλαδάρα ρε γμτ)!
Ακόμα δεν έχουν καταλήξει με τι λάστιχα θα τρέξουμε στο PICK έτσι ώστε να πάμε να τα προμηθευτούμε να κάνουμε καμιά προπόνηση με αυτά.
-
Τι προπόνηση να κάνεις ρε Νίκο, αυτά που θα δεις στην πίστα δε θα μπορούσαν να έχουν κάποια σχέση με την άσφαλτο ενός δημόσιου δρόμου. Σχετικά με τον Fore επαναλαμβάνω ότι σύμφωνα με τους ανθρώπους της οργάνωσης, ο Fore θα είναι κανονικά εκεί.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Τι προπόνηση να κάνεις ρε Νίκο, αυτά που θα δεις στην πίστα δε θα μπορούσαν να έχουν κάποια σχέση με την άσφαλτο ενός δημόσιου δρόμου. Σχετικά με τον Fore επαναλαμβάνω ότι σύμφωνα με τους ανθρώπους της οργάνωσης, ο Fore θα είναι κανονικά εκεί.Το πιο πιθανό είναι να έρθει ο Fore κανονικά, απλά σου λέω τι έχω ακούσει.
Σχετικά με τα ελαστικά, θεωρώ απαράδεκτο μια διοργάνωση για έναν αγώνα που θα λάβει μέρος σε 3 εβδομάδες από τώρα να μην έχει καταλήξει στα ελαστικά των οδηγών.
Ανεξαρτήτου grip σε πίστα vs δρόμου (που προφανώς είναι χαμηλότερο) αλλιώς κρατάει το σκληρό λάστιχο κι αλλιώς το μαλακό (προφανώς). Αυτό στην ουσία δεν έχουν καταλήξει ακόμα. Θέλω λοιπόν να δοκιμάσω το λάστιχο, έστω και σε πίστα για να πάρω μια αίσθηση, να δουλέψουμε λίγο στο σασί κλπ. Να προσπαθήσω να προσαρμοστώ δηλαδή, ιδιαίτερα αν είναι σκληρή γόμα. Το καλό που τους θέλω να επιλέξουν κάποια μαλακή γόμα για να ισοσταθμίσουν λίγο την έλλειψη πρόσφυσης από τον δημόσιο δρόμο.
Ακούστηκε πάντως ότι θα περάσουν ένα μηχάνημα που θα 'γδάρει' λίγο την άσφαλτο και κάπως θα την αναζωογονήσει. Μένει να το δούμε.
-
Χαιρετώ την παρέα και μπαίνω κατ'ευθείαν στο ψητό..
Πριν αρκετά χρόνια, έφυγε ένας θείος μου στο εξωτερικό και μου άφησε ένα αερόψυκτο σκαστό Tony με 100άρη Vortex μοντέλο πρέπει να είναι γύρω στο 92-93 με κολλημένο σασί στη βάση του κινητήρα- άγνωστο σε εμένα το πως συνέβη.. (λεπτός άξονας πίσω, ντιζάτο φρένο κ.ο.κ)
Εγώ όσες φορές το έβαζα, περνούσα πάντα όμορφα..
Είχα πάει πριν 4-5 χρόνια 5-6 φορές και την τελευταία ένας φίλος μου που μου είχε ζαλίσει τα @@ να το πάει βόλτα, το έσκασε στις κερκίδες του καρτόδρομο με αποτέλεσμα η μία από τις δύο βίδες της εξάτμισης να κοπεί σύριζα μέσα στο μπλοκ.
Από τότε, αναβολή στην αναβολή δεν το έφτιαχνα και προτιμούσα να μπαίνω με το αυτοκίνητο..
Το καρτ στο πατρικό μου σπίτι, το έβγαλε έξω ο πατέρας μου γιατί του έπιανε χώρο στην αποθήκη, με αποτέλεσμα να τρώει τις βροχές τη μία μετά την άλλη μέχρι να το πάρω χαμπάρι..
Έχοντας πλέον το αυτοκίνητο παροπλισμένο, αρχικά σκεφτόμουν να πάω σε μεταχειρισμένο 125 rotax με ό,τι να'ναι σασί..
Μοιράζοντας τα κουκιά, είδα ότι κάτι τέτοιο θα με ζόριζε λίγο, συν το γεγονός ότι πλέον θα είχα κι άλλα έξοδα (βλ μπαταρίες, φυγοκεντρικά κ.λ.π) επομένως αποφάσισα να αφιερώσω λίγη προσωπική δουλειά και περιορισμένο budget απλά για να πάρει μπροστά και να περνώ όμορφα την ελεύθερη ώρα μου.. ούτε αγώνες μ'ενδιαφέρουν, ούτε ρεκόρ πίστας..Με μία πρόχειρη ματιά, τα προβλήματα που έχει το καρτάκι είναι τα παρακάτω
- Ελαστικά (μεταχειρισμένα φυσικά)
- Άγνωστη κατάσταση καρμπυρατέρ (μετά από 4 χρόνια που έχει να δουλέψει- προφανώς θα το ανοίξω)
- Τζόγος στην κολώνα του τιμονιού (έχει κάνει οβάλ η τρύπα στο τιμόνι)
- Αλυσίδα-γρανάζι (θα χρειαστώ καινούρια)
- Θα πρέπει να τρίψω τις σκουριές από ορισμένα σημεία και να το βάψω (έχω πιστόλι, οπότε δεν είναι πρόβλημα)
- Η εξάτμιση είναι σε κάπως περίεργη κατάσταση, αλλά δε νομίζω πως με επηρεάζει για τη χρήση που το θέλω..
- Σε τελευταίο στάδιο θα έπρεπε να περιποιηθώ λιγάκι το τιμόνι που έχει σκιστεί.Σκεφτόμουν grip από ρακέτα tennis..με 10 ευρώ θα γίνει σαν καινούριο..
8 ) Τα πλαστικά του είναι οκ, εκτός από ένα μικρό σπασιματάκι το οποίο θα επιδιορθώσω με ρητίνη. - Μπουζί (τί;) - Λαδάκι (τί ; και αναλογία ήταν 2 ή 5% ; - δε θυμάμαι )
Θέλω λοιπόν να μου πείτε, πώς βλέπετε το 'project' (αξίζει;) και οποιαδήποτε συμβουλή τόσο για τη διαδικασία όσο και για οικονομικά ανταλλακτικά, θα ήταν καλοδεχούμενη, επομένως όποιος έχει κάτι στο μυαλό του μιας και ασχολείστε αρκετά όπως έχω δει, ας μου στείλει ένα pm, αν δεν του κάνει κόπο.
-
Δε ξέρω ρε γμτ...δε νομίζω να αξίζει γιατί νομίζω ότι στο τέλος τα ίδια χρήματα θα σου φύγουν.
Εκτός αν σου αρέσει να μαστορεύεις, οπότε προχώρα.
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ