-
Καλησπέρα σας,
εχει ανοίξει ένα παράθυρο στο νόμο με παράταση για ιδιοκατασκευές τρειλερ μέχρι 1-5-2015.
Οπότε θες μηχανικό να στο πιστοποιήσει 60-80 ευρώ και 3 ευρώ παράβολο στο υπουργείο και το τρειλερ γίνεται νόμιμο.Την άλλη εβδομάδα ολοκληρώνω το δικό μου και θα το πάω για έγκριση τύπου (μηχανικός δηλαδή θα φτιάξει χαρτιά)
-
Ενα videακι και απο καρτ. Προς το παρον προσπαθουμε να χτισουμε την ομαδα, και να δουμε σε τι πρωταθλημα να συμμετασχουμε. Τοσο καιρο πέριμεναμε κατι αλλο εκτος απο ROTAX και με 6 ταχυτητες. Για να δουμε φετος....
-
Γεια σας. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα καρτ. Δεν έχω μεγάλη εμπειρία (μόνο νοικιάρικα έχω οδηγήσει) αλλά θα ήθελα κάτι πιο γρήγορο. τι μου προτείνετε για αρχάριους? (κατά προτίμηση μεταχειρισμένο μέχρι 1,5Κ) Τι γνώμη έχετε γι' αυτό? http://www.car.gr/classifieds/gokarts/view/5318824/
-
-
Ο χρήστης george2015 έγραψε:
ΑΞΙΖΕΙ????? http://www.car.gr/classifieds/gokarts/view/5318824/σας παρακαλώ χρειάζομαι βοήθεια
-
Ο χρήστης george2015 έγραψε:
ΑΞΙΖΕΙ????? http://www.car.gr/classifieds/gokarts/view/5318824/
σας παρακαλώ χρειάζομαι βοήθεια
George, χωρις να το ξερω το καρτ ουτε τον ανθρωπο που το πουλαει, εγω δεν θα το επερνα. Ειναι ενα καρτ (σασι) 11 χρονων, με πραγματα πανω απο αλλες χρονιες κλπ οποτε αν θελησεις ποτε ανταλλακτικα θα ειναι δισκολο να τα βρεις.
Καλυτερα να κανεις τα κουμαντα σου (οικονομικα) να περιμενεις και λιγο και να παρεις κατι πιο καινουριο. -
Παιδια καλησπερα ως νεος κ εγω στο αθλημα και εχοντας κανει ενα σωρο φορες με νοικιαρικο ειμαι στην φαση πλεον να παρω κ εγω το δικο μου...αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης στο car αυτα που πουλιουνται κατα 70 80% δεν κανουν κ για πολλα σπανια ανεβαινουν ευκαιριες..αξιζει να κατεβω αθηνα να αφιερωσω μια μερα ουτως ωστε να βρω κατι σε μεταχειρισμενο στις αντιπροσωπιες και στα λοιπα μαγαζια του χωρου και σε λογικα χρηματα..???γτ δυστυχως με το car εχω λιγο απογοητευτει..
-
Καλησπερα και απο μενα!!Θελω να πω ενα ευχαριστω στον TUNERS και τον NIKO εδω στο FORUM για την βοηθεια τους ωστε να αποκτησω το δικο μου CRG BLACK STAR-MAXTER SONIC παλαιοτερα αλλα αναγκαστηκα να το πουλησω ενα μηνα αργοτερα λογω σοβαρων υποχρεωσεων..Αυτη τη στιγμη θα ηθελα να μαθω απο εσας εαν υπαρχει καποιο διαθεσιμο CRG chassi για αγορα λογω του οτι θα ηθελα να ξαναβρεθω αγκαλια με ενα απο αυτα τα μοναδικα κομματια!Οποιος εχει την καλη διαθεση ας με ενημερωσει γιατι ενδιαφερομαι..Ευχαριστω πολυ και παλι εσας και τον Αντωνη Μπαιρακταρη ιδρυτη τηs CRG HELLAS που με βοηθησε τοτε επισης...
-
Ο χρήστης giannis crg έγραψε:
Καλησπερα και απο μενα!!Θελω να πω ενα ευχαριστω στον TUNERS και τον NIKO εδω στο FORUM για την βοηθεια τους ωστε να αποκτησω το δικο μου CRG BLACK STAR-MAXTER SONIC παλαιοτερα αλλα αναγκαστηκα να το πουλησω ενα μηνα αργοτερα λογω σοβαρων υποχρεωσεων..Αυτη τη στιγμη θα ηθελα να μαθω απο εσας εαν υπαρχει καποιο διαθεσιμο CRG chassi για αγορα λογω του οτι θα ηθελα να ξαναβρεθω αγκαλια με ενα απο αυτα τα μοναδικα κομματια!Οποιος εχει την καλη διαθεση ας με ενημερωσει γιατι ενδιαφερομαι..Ευχαριστω πολυ και παλι εσας και τον Αντωνη Μπαιρακταρη ιδρυτη τηs CRG HELLAS που με βοηθησε τοτε επισης...Γεια σου Γιαννη !!!
Εχει περασει αρκετος καιρος απο τοτε, που τα λεγαμε. Εγω εχω αποσυρθει εδω και δυο χρονια, τα εχω πουλησει τα καρτ και ολα τα παρελκομενα, αλλα πολυ διακρητικα(και οχι τακτικα) παρακολουθω τον χωρο του καρτ. Δεν ξερω τι γινεται απο σασι CRG, τουλαχιστον στο car gr μπορω να πω οτι εχει σαβουρες, απο μια προχειρη ματια που εριξα πριν λιγο. Σκεφτωμαι την επανοδο μου στο χωρο καποια στιγμη χωρις καρτ δικο μου, αλλα με ενοικιαση ημερας απο καποιον dealer που μαλλον θα ειναι ο μιστερ CRG. -
Γεια σας και παλι!!!
Με στεναχωρει το γεγονος οτι εχετε αποσυρθει γιατι πιστευω πως βοηθουσατε παρα πολυ το χωρο αυτο ωστε να διαδοθει αυτο το αθλημα στη χωρα μας,πραγμα δυσκολο!!!Ελπιζω και παλι σε μια δυναμικη επανοδο!!!Ναι στο car.gr ειναι ολα σαβουρια γιαυτο και ζητησα την βοηθεια σας και παλι!Αν γινεται να μαθουμε αν υπαρχει καποιο διαθεσιμο μεσω CRG HELLAS θα το εκτιμουσα η ακομη αν υπαρχει δυνατοτητα να ερθει κατι απο εξωτερικο απο την ιδια εταιρεια...Σας ευχαριστω πολυ και παλι για τον χρονο σας!!Χαιρετισμους στον Νικο και τον Αντωνη!!! -
Ο χρήστης giannis crg έγραψε:
Καλησπερα και απο μενα!!Θελω να πω ενα ευχαριστω στον TUNERS και τον NIKO εδω στο FORUM για την βοηθεια τους ωστε να αποκτησω το δικο μου CRG BLACK STAR-MAXTER SONIC παλαιοτερα αλλα αναγκαστηκα να το πουλησω ενα μηνα αργοτερα λογω σοβαρων υποχρεωσεων..Αυτη τη στιγμη θα ηθελα να μαθω απο εσας εαν υπαρχει καποιο διαθεσιμο CRG chassi για αγορα λογω του οτι θα ηθελα να ξαναβρεθω αγκαλια με ενα απο αυτα τα μοναδικα κομματια!Οποιος εχει την καλη διαθεση ας με ενημερωσει γιατι ενδιαφερομαι..Ευχαριστω πολυ και παλι εσας και τον Αντωνη Μπαιρακταρη ιδρυτη τηs CRG HELLAS που με βοηθησε τοτε επισης...Καλησπέρα Γιάννη!!
Ελπίζω να είσαι καλα.
Νομίζω υπάρχει ενα ολόιδιο σαν το παλιό σου αλλα με καλύτερη σωλήνα, road rebel.
Μιλά με τη Αντώνη.
Sent from a mobile device
-
καλημέρα,
ηθελα μια βοηθεια για αγορα μεταχειρισμενου καρτ,δεν γνωριζω κατι με τα τεχνικα χαρακτηριστικα των καρτ.
εχω υψος 1.81 και βαρος 95kg.
τι χαρακτηριστικα να εχεις το καρτ που θα πρεπει να αγορασω?
η χρηση θα είναι χομπι σε πιστα της αθηνας . καποια πραγματα από συντηρηση θα γινονται από εμενα.
να είναι σχετικα γρηγορο αφου θεωρω εχω μεγαλο βαρος και αξιοπιστο.
τι θα με συμβουλευατε να παρω σε σασι,μοτερ,σασμαν κτλ?
ευχαριστω.
-
Χαιρεται,
πολυ νεκρα εχει πεσει στο karting
Σκεφτομαι (δηλαδη ξανα-σκεφτομαι) μετα απο αρκετα χρονια να αγορασω ενα καρτακι. Κοιταω προς μεταχειρισμενο crg, birel, tonykart αυτοματο φυσικα μιας και αρχαριος.
Yπαρχει καμια προταση; Με 3500-4000€ βρισκω καρτ και τον βασικο εξοπλισμο(γαντια, φορμα, παπουτσια, τρειλερ κτλ); Επισης τι κοστος χρησης ανα προπονηση εχει ενα τετοιο καρτ.
Ευχαριστω!
-
Ελπίζω να βρεθεί κάποιος να σου απαντήσει γιατί είναι πολύ ενδιαφέρον θέμα.
Στο συγκεκριμένο όμως forum δύσκολο.
Αμφιβάλω αν έστω το 10% παρακολουθεί αγώνες F1 έστω και περιστασιακά, πόσο μάλλον να ασχολείται με το κάρτ....
Ο προηγούμενος περιμένει απάντηση από τον Δεκέμβρη 2015 -
Καποτε αυτο το κομματι εσφιζε απο ζωη, αλλοι αποσυρθηκαν εντελως αλλοι οπως εγω κανω δυο τρεις φορες τον χρονο καρτ, σε καποια στιγμη μπηκαν καποιοι ξερολες ασχετοι του χωρου, και ετσι το κομματι ''Karting'' εσβησε. Τελος παντων, ολα τα παραπανω μοντελα καρτ που αναφερεις ειναι πολυ καλα, αλλα ΠΡΟΣΟΧΗ πρεπει να βρεθει καποιος να γνωριζει το αντικειμενο καλα, για να ψωνισεις καλο καρτ. Μια προπονηση στο Καρτοδρομο, να πας και να λιωσεις απο το πρωι ως το απογευμα, ΧΩΡΙΣ ΖΗΜΙΕΣ κοστιζει 100-120 ευρω. Πιστα την Κυριακη 20ευρω, βενζινη καρτ 25ευρω, λαδι 20ευρω, και ακομα all around που δεν φαινονται( λαστιχα, αλυσιδες, σπρευ, μπουζι, βενζινη αυτοκινητου,καφεδες, σαντουιτς) Αυτα μου ερχονται προχειρα στο μυαλο... Καλη επιτυχια, αν εχεις καποιες αλλες αποριες εδω ειμαστε !!!
Υ.Γ....Το τελευταιο μου εργαλειο TECNO-IAME X30. Απο τα καλυτερα αυτοματα καρτ που εχω οδηγησει -
Έχεις υπόψη σου πόσο κοστίζει ένα μεταχειρισμένο κart σε καλή κατάσταση??
-
Κοιταζοντας τις αγγελιες του car.gr 416 τεμ, ζητημα για μενα να αξιζουν τα λεφτα που ζητανε 5 ως 10 καρτ. Σκουπιδια και μονο σκουπιδια ειναι τα περισοτερα, που ζητανε πολλα λεφτα πανω απο οσο αξιζουν. Για καποιον που ξεκιναει για πρωτη φορα, καλο ειναι ενα 125cc αυτοματο( Iame x30) για μενα, και ενα καλο φρεσκο σασι απο ατομο που δεν κανει αγωνες . Η τιμη εξαρταται, απο πολλους παραγοντες , κατασταση, χρονολογια, εργοστασιο. Τωρα οσον αφορα το μοτερ, πρεπει να γνωριζει καλα καποιος, πως δουλευει, τι ηχο βγαζει, αν κανει κομπιασματα, τι ζιγλερ φοραει, βελονα στο καρπυρατερ, κτλ. Με λιγα λογια θελει πολυ ψαξιμο, και ο καινουργιος αγοραστης να εχει μαζι του εναν πολυ γνωστη του θεματος. Ενα καλο αυτοματο ''κουτα'' εχει κοντα 8.000 κομπλε με οργανο και μεγαλο ψυγειο. Ενα κορυφαιο 6ταχυτο ''κουτα'' εχει κοντα 12.000-14.000. Στην δυετια-τριετια μτχ χανουν τα μισα λεφτα, αρα καταλαβαινεις που παιζουν τα κορυφαια μτχ. Μπορεις να κανεις και το αλλο, να πας στον αντιπροσωπο, και να του παραγγειλεις σασι ελαφρως μτχ απο ενα δυο αγωνες του εξωτερικου, και αντιστιχα ενα μοτερ που θα σε εγγυηθει οτι ειναι ΟΚ. ΠΡΟΣΟΧΗ.......ομως υπαρχουν dealers λαμογια. Απο ιδιωτη ισχυει τις περισσοτερες φορες ''ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΟΥΔΕΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ'' ........Αυτα
-
Kαλησπέρα σε όλους!
Επιστρέφω για να βοηθήσω τους νέους καρτίστες του χώρου, που πάντα χρειαζόμαστε.
Βασικά σε όσα λέει ο tuners συμφωνώ μέχρι κεραίας.
Το μεταχειρισμένο καρτ θέλει πολύ προσοχή και πολύ ψάξιμο και προτάσεις από γνωστούς.
Έχω στο μυαλό μου δυο καρτ που ίσως ενδιαφέρον τον φίλο μας, το ένα δε ξέρω αν υπάρχει ακόμα.
Ο χρήστης kargr έγραψε:
Χαιρεται,πολυ νεκρα εχει πεσει στο karting
Σκεφτομαι (δηλαδη ξανα-σκεφτομαι) μετα απο αρκετα χρονια να αγορασω ενα καρτακι. Κοιταω προς μεταχειρισμενο crg, birel, tonykart αυτοματο φυσικα μιας και αρχαριος.
Yπαρχει καμια προταση; Με 3500-4000€ βρισκω καρτ και τον βασικο εξοπλισμο(γαντια, φορμα, παπουτσια, τρειλερ κτλ); Επισης τι κοστος χρησης ανα προπονηση εχει ενα τετοιο καρτ.
Ευχαριστω!
Με 3,500-4 θα βρεις ένα καλό καρτ σε καλή κατάσταση.
Το συγκεκριμένο είναι ενός πολύ καλού φίλου και παλιού συμφορουμίστα: https://www.car.gr/9451651-tonykart-401
Δε ξέρω αν αξίζει άλλο καρτ, δεν έχω ψάξει αλλά για το συγκεκριμένο μπορώ να σου πω να το πάρεις με κλειστά μάτια.
Για εξοπλισμό θα χρειαστείς τα εξής:
-Κράνος, Arai περίπου 600 ευρώ. ΜΗΝ ψωνίσεις μηχανής από το σωρό, ΜΗΝ τσιγκουνευτείς κάτι στο οποίο βάζεις το κεφάλι σου.
-Balaclava, ένα 10άκο
-Φόρμα, ένα 150άρι
-Γάντια, ένα 60άρι
-Παπούτσια, ένα 60άριΤρέιλερ, εξαρτάται τι βρίσκεις αλλά νομίζω με ένα 300άρι θα βρεις κάτι σχετικά καλό. Σε αυτό δεν μπορώ να σε βοηθήσω.
Για προπόνηση τώρα, αν ψάξεις στο τοπικό είχα κάνει μια ανάλυση του κόστους. Εξαρτάται όμως πόσο θέλεις να ασχοληθείς και πόσες προπονήσεις θα κάνεις. Δηλαδή το κόστος δεν είναι αναλογικό με τη προπόνηση και μεταβάλλεται με τη συχνότητα αυτών.
Πολύ χοντρικά:
-Κόστος πίστας: 25 ευρώ
-Βενζίνη: η κατανάλωση είναι περίπου 2-3λτ στο σκέλος (κάθε σκέλος είναι 15λεπτο), εξαρτάται από την οδήγηση και τη πίστα (πχ τα Μέγαρα καίνε περισσότερο γιατί έχουν μεγαλύτερες flat-out ευθείες)
-Λάδι: το rotax θέλει 2% λάδι, κόστος συσκευασίας 12 ευρώ το λτ.
-Λάστιχα: 150 ευρώ το σετ και η φθορά είναι ανάλογη με τους χρόνους σου. Αν αρχίζεις να ασχολείσαι και να κάνεις προπονήσεις θα χρειάζεσαι ένα σετ το μήνα τουλάχιστον. Για αρχή ένα σετ θα σε βγάλει ένα 2μηνο
-Συντήρηση: για rotax πιστόνι κάθε 20 ώρες (κόστος 80 ευρώ), μπιέλα κάθε 60 (150 ευρώ), rebuild κάθε 2η/3η μπιέλα...εξαρτάται. Για 6τάχυτο τα νούμερα και η συντήρηση είναι διαφορετική.Έχεις ασχοληθεί στο παρελθόν με το αγωνιστικό καρτ? Πρέπει να σου δείξει κάποιος 1-2 πράγματα για το μοτέρ, ρυθμίσεις, σασί, στήσιμο κλπ αλλά εδώ είμαστε/είμαι να βοηθήσουμε πάντως.
-
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Έχεις υπόψη σου πόσο κοστίζει ένα μεταχειρισμένο κart σε καλή κατάσταση??Καρτ σε καλή κατάσταση αγοράζεις μόνο από αγωνιζόμενο, από ομάδα. Μόνο έτσι μπορείς να έχεις το λιγότερο δυνατό ρίσκο.
Μη ξεχνάς ότι μιλάμε για ένα αγωνιστικό όχημα, με αγωνιστική χρήση και σε ομάδα είσαι σίγουρος ότι έχει γίνει σωστή συντήρηση. Μια βόλτα στο Καρτόδρομο, Ασπρόπυργο ή Μέγαρα ένα Σάββατο θα σου λύσει απορίες και θα μπορείς να μιλήσεις με αντιπροσώπους/εμπόρους για να μάθεις.
-
Ευχαριστώ!!
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ