-
ti εννοεις υποστηριζει την αναπτυξη του χομπυ ακριβως ? γιατι δεν μπορω να καταλαβω ενας μη επαγγελματιας(χωρις μαγαζι, αυτοδιδαχτος, χωρις αγωνιστικη εμπειρια) μπορει να υποστηριξει καποιον περαν του να εκφερει καποιες αποψεις/συμβουλες, πραγμα που κανουμε ολοι μεταξυ μας στο χομπυ
-
Εννοώ “karting για όλους”. Δηλαδή και για μένα που δεν έχω γνωστούς- φίλους στον χώρο αυτό και που απλά χρειάζομαι σωστές συμβουλές ώστε να μην μαθαίνω με παθήματα (ξοδεύοντας άσκοπα χρόνο και χρήματα). Η αγωνιστική εμπειρία/μαγαζί είναι αδιάφορα αυτή την στιγμή και ίσως εμπόδιο για μία αντικειμενική άποψη. Δεν αντιλέγω ότι όσο μπαίνω στο hobby όλο και περισσότερους θα βρίσκω και σίγουρα όταν σε γνωρίσω θα με βοηθήσεις κι εσύ.
-
ακομα και γνωστους να μην εχεις σε οποιαδηποτε πιστα και να πας και να ρωτησεις ειναι ολοι προθυμοι να σου πουν . απο εκει και περα αν δεν παθεις δεν θα μαθεις. πιστεψε με !!! πρεπει να ψαχτεις μονος σου και να σχηματισεις δικη σου αποψη για το καθετι. επισης οσο αφορα τα μαγαζια θα διαφωνησω και παλι μιας και η υποστηριξη τους ειναι σημαντικη και σε ιδεες και σε ανταλλακτικα και εξυπηρετηση. και μην ξεχνας οτι ολα αυτα που μαθαινουμε εμεις ειναι ηδη γνωστα στα μαγαζια και στους αντιπροσωπους , που σημαινει οτι και εμεις στην ουσια απο αυτους μαθαινουμε, και αν δεν ηταν αυτοι θα παλευαμε με κανα κατσαβιδι και κανα σφυρι. για αυτο , δικημου αποψη, μην τους αποπαιρνεις και κακολογεις και ειδικοτερα αν δεν εχεις καποια εμπειρια με το θεμα. ειμαι σιιγουρος οτι σε οποιο μαγαζι και να απαυθυνθεις θα σε βοηθησουν.
-
Καταρχην θα ηθελα να ευχαριστησω για τα καλα του λογια τον φιλο Antomost,απο εκει και περα στον Ελληνικο χωρο του καρτ υπαρχουν οι ΚΥΡΙΟΙ-ΚΥΡΙΟΙ που ειναι οι Παντελης και Αντωνης Μπαιρακταρης(...CRG..), Σωκρατης και Γιωργος Πολυχρονιδης(TONY) ,o Σταθης Ξινταβελονης(BIREL)που εχω συνεργασια, οι κυριοι τις πιστας Μιχαλοπουλος και Καμιτσακης που για μενα ειναι αψογοι , καποιοι αλλοι που λεμε στα τοσα χρονια καλημερα και γεια σου,και δεν εχω ακουσει κακα λογια για αυτους. Και τρεια -τεσσερα ΛΑΜΟΓΙΑ. Αυτα βρειτε τα ποια ειναι???
Οτι εμπειρια εχω, και οτι εχω μαθει σαν χομπιστας που ειμαι,(και ολοι στην Ελλαδα ειμαστε ΧΟΜΠΙΣΤΕΣ , με την διαφορα αλλοι εχουν την οικονομικη ανεση να κανουν αγωνες αλλοι οχι) τα εχω μαθει οπως λεει ο Jean-Paul απο τους αντιπροσωπους με την διαφορα αλλοι σε αντιμετωπιζουν σαν ανθρωπο και πελατη ,και αλλοι σαν πτωμα που ο γυπας ειναι ετοιμος να το φαει.
Παντα εχω σαν αρχη και λεω, οτι οι καλοι λογαριασμοι κανουν τους καλους φιλους, και ποτε δεν χρωσταω σε κανενα ουτε ενα σεντ,αλλα ο χωρος ειναι πολυ βρωμικος ,που θα μου πει καποιος γιατι να ειναι εξερεση(ο χωρος) αφου γενικως ειμαστε βρωμικος λαος.
Αν σε μυριστουν τα τα ΛΑΜΟΓΙΑ οτι εχεις λεφτα,σουρουλουπ-σουρουλουπ παει η γλωσα απο το γλυψιμο, και σε αρμεγουν σαν παχια αγελαδα ,και αν καταλαβουν οτι εισαι κανενας ταλαιπωρος που εκανες το λαθος να σου αρεσει το καρτ σε εχουν στο χεσιμο και στο φτυσιμο.
Ο φιλος Antomost ειχε την δυσαρεστη εμπειρια στην αρχη του να πεση πανω σε ΓΥΠΑ, ευτηχως ομως δεν ηταν πτωμα και ξεφυγε, δυστυχως εγω στα πρωτα μου βηματα ειχα τετοιες εμπειριες που ξοδεψα λεφτα και εμαθα, οπως λες φιλε Jean-Paul αλλα αν εχεις την τυχη στα πρωτα σου βηματα, να σου πει καποιος που ξερει, πεντε πραγματα δεν ειναι και κακο.
Υπαχρουν καποιοι που τρεχουν σε αγωνες εδω στην Ελλαδα και δεν ξερουν ουτε κατσαβιδη να πιασουν, γιατι εχουν το μηχανικο απο πανω τους, και καποιοι αλλοι ελαχιστοι(το 2-3/100) που γνωριζουν απο μηχανολογια του καρτ και δεν οδηγουν απλως ,εξερεση ηταν τα παιδια τις προηγουμενης 10ετιας,που ειναι τωρα 30-35 και ειναι οι περισοτεροι μηχανικοι. -
^^^ +10
-
Ο επαγγελματιας οδηγος της ...CRG...Gary Carlton εν δραση on board,στο Portimao Portugal μια απο τις καλυτερες πιστες της Ευρωπης.
Youtube Video -
Οι αντρες με τα μαυρα πανετοιμοι για το 2011.
http://img405.imageshack.us/img405/6906/ksppks4459.jpg
Ο μεγαλος JONATHAN THONON.
http://img266.imageshack.us/img266/3708/ksp1017135.jpg
O κυριος στη μεση ειναι ο Patrick Savard ,ο μεγαλυτερος και καλυτερος βελτιωτης μοτερ καρτ στο κοσμο,κοινος TEC-SAV.
http://img208.imageshack.us/img208/818/40450074.jpg
http://www.tecsav-shop.com/ -
εγω παντως αν δεν ειχα τον Θοδωρη στα πρωτα μου βηματα μαλλον ακομα με το 100ρη θα ημουνα...
ενα μεγαλο ευχαριστω δημοσιος γιατι με εμπιστευτηκε πολλες φορες και με κλειστα τα ματια σε περιπτωσεις που δεν το περιμενα.ειναι θετικο οχι μονο στο καρτ αλλα παντου να υπαρχουν ανθρωποι που θα κανουν καλο χωρις απαραιτητα να περιμενουν ανταποδωση. -
Twra ama sas pw oti to 100ari to eyxaristiomoyna perissotero 8a me peite trello?
-
DISPLACEMENT: 99,23 cc
BORE: 49,94
STROKE: 50,70
STARTER: Push
TRANSMISSION: Right direct drive
COOLING SYSTEM: Liquid Cooled
MAKE: Parilla
MODEL: Reedjet 100cc RL TOP
CATEGORY: 100 cc. reed valve classes
HOMOLOGATION: Old CIK/FIA homologation
NUMBER OF SCHNEURLE PORTINGS: 3
OUTPUT: 30 Hp
FUEL MIXTURE: 6%
ADMISSION: Lamellar
SPARK PLUG: NGK BR10EG
CARBURETTOR: Ø24mmΟύτε μίζες, ούτε μπαταρίες και φυγοκεντρικά που χαλάνε και 20.000 rpm. Ωραία ακούγονται!
Ξέρει κανείς ποια είναι η αξιοπιστία τους, κάθε πόσες ώρες θέλουν σέρβις και πόσο εύκολη είναι η ρύθμισή τους τώρα πια; Και εκτός από την ΙΑΜΕ παράγει κανένας άλλος κατασκευαστής ακόμα κινητήρες 100cc ;
-
Φιλε Σπυρο , ολα αυτα τα 100αρια που ετρεχαν στην κατηγορια ICA ηταν πουσαρισμενα μεχρι τα 'μπουνια' που λεμε ηθελαν πιστονι καθε 3-4 ωρες και φυσικα με τοσο υψηλο στροφαρισμα δεν ειχαν και τρομερη αξιοπιστια,ειδικα αν δεν ηξερες τις ρυθμισεις για τα μειγματα. Η κατηγορια αυτη τελιωσε το 2007 και τωρα πλεον εχει αντικατασταθει απο την KF3.
H TM ειχε το K11B οπως και η MAXTER το MXL,η παραγωγη τους εχει σταματησει πλεον.
http://www.tmracing.it/public/downloads ... es_ICA.pdf
http://www.youtube.com/watch?v=71mr1gPx ... re=related -
Ο χρήστης toliskal έγραψε:
εγω παντως αν δεν ειχα τον Θοδωρη στα πρωτα μου βηματα μαλλον ακομα με το 100ρη θα ημουνα...
ενα μεγαλο ευχαριστω δημοσιος γιατι με εμπιστευτηκε πολλες φορες και με κλειστα τα ματια σε περιπτωσεις που δεν το περιμενα.ειναι θετικο οχι μονο στο καρτ αλλα παντου να υπαρχουν ανθρωποι που θα κανουν καλο χωρις απαραιτητα να περιμενουν ανταποδωση.+1000!
Η βοήθεια του Θοδωρή είναι κάτι παραπάνω από ανεκτίμητη και είναι λογικό...έχει 15 χρόνια εμπειρία στον χώρο.
-
Κοψεεεεεεε κατι ,τον χωρο τον γυροφερνω απο το 2001 ,ενεργα απο το 2003.
-
Ο χρήστης tuners έγραψε:
Φιλε Σπυρο , ολα αυτα τα 100αρια που ετρεχαν στην κατηγορια ICA ηταν πουσαρισμενα μεχρι τα 'μπουνια' που λεμε ηθελαν πιστονι καθε 3-4 ωρες και φυσικα με τοσο υψηλο στροφαρισμα δεν ειχαν και τρομερη αξιοπιστια,ειδικα αν δεν ηξερες τις ρυθμισεις για τα μειγματα. Η κατηγορια αυτη τελιωσε το 2007 και τωρα πλεον εχει αντικατασταθει απο την KF3.
H TM ειχε το K11B οπως και η MAXTER το MXL,η παραγωγη τους εχει σταματησει πλεον.
http://www.tmracing.it/public/downloads ... es_ICA.pdf
http://www.youtube.com/watch?v=71mr1gPx ... re=relatedMilaw gia ta pio palia akoma... Ths epoxhs twn pagetwnwn....
-
Εγω φιλε Hannibal ευτηχως η δυστυχως δεν ειμαι καθολου ρομαντικος, και ουτε που μου λειπει το 100αρι μου,οσο το θυμαμαι με τους κραδασμους που ειχε σαν κομπρεσερ,η οταν μουλαρωνε και δεν επαιρνε εμπρος και ηθελε κερασμα,η το θορυβο που εκανε, η αμα εσβηνε στην πιστα εριχνα τρελο σπρωξιμο για να ερθω στα πιτς ,δεν το νοσταλγω καθολου.
Ευτυχως που η τεχνολογια τρεχει με γρηγορους ρυθμους στα μοτερ και στα σασι. Τωρα που υπαρχουν τα 125 TAG ,με τα αντικραδασμικα τους, τα ενισχυμενα φυγοκεντρικα,τη ροπη ,και τη δυναμη που εχουν τα σημερινα μοτερ ,την αξιοπιστια,και την μεγαλη διαρκεια ζωης,κανουν την σημερινη καρτοζωη πολυ ανετη ,και χλιδατη. -
Ο χρήστης tuners έγραψε:
Εγω φιλε Hannibal ευτηχως η δυστυχως δεν ειμαι καθολου ρομαντικος, και ουτε που μου λειπει το 100αρι μου,οσο το θυμαμαι με τους κραδασμους που ειχε σαν κομπρεσερ,η οταν μουλαρωνε και δεν επαιρνε εμπρος και ηθελε κερασμα,η το θορυβο που εκανε, η αμα εσβηνε στην πιστα εριχνα τρελο σπρωξιμο για να ερθω στα πιτς ,δεν το νοσταλγω καθολου.
Ευτυχως που η τεχνολογια τρεχει με γρηγορους ρυθμους στα μοτερ και στα σασι. Τωρα που υπαρχουν τα 125 TAG ,με τα αντικραδασμικα τους, τα ενισχυμενα φυγοκεντρικα,τη ροπη ,και τη δυναμη που εχουν τα σημερινα μοτερ ,την αξιοπιστια,και την μεγαλη διαρκεια ζωης,κανουν την σημερινη καρτοζωη πολυ ανετη ,και χλιδατη.καποιος ωριμαζει(μεγαλωνει...) και θελει και χλιδες!!!!χεχεχεχε
-
Καιρός να μυρίσει κάτι καινούριο εδώ...
To ολοκαίνουριο Maxter-Sonik:
Έρωτας
Περίπου 32 άλογα, με power valve μια ψυγειάρα τεράστια, φίλτρο righetti και εξάτμιση σαν αυτή που έχουν τα KF2.
Το μοτέρ είναι hobby
Και...ένα τέρας που δαγκώνει:
MXO Tec-Sav, 47hp.
-
Και η τιμή αυτών; (αν γνωρίζεις φυσικά )
-
Ο χρήστης eimaiospiros έγραψε:
Και η τιμή αυτών; (αν γνωρίζεις φυσικά )Για το 6τάχυτο MXO δε γνωρίζω, αλλά το Sonik που ζαχαρώνω κάνει 2.500 € έτοιμο, τοποθετημένο με το μεγάλο ψυγείο (μόνο αυτό κάνει 500 €), το φίλτρο (άλλο ένα 100άρη αυτό), βάσεις μοτέρ (κάνα 70άρη) και την KF2 εξάτμιση.
Πάνω-κάτω όσο όλα τα καινούρια μοτέρ.
-
Και μια καλύτερη φωτογραφία:
Τι περιλαμβάνει λοιπόν το κιτ του νέου μοτέρ:
-Βάσεις κινητήρα
-Καρμπυρατέρ Del'Orto
-Εξάτμιση με ελατήρια
-Πλεξούδα
-Κουμπιά start/stop
-Μπαταρία
-Βάση μπαταρίας
-Κάλυμμα μπαταρίας (καλύπτει τη μπαταρία για να μη βρέχεται και για να έχει καλύτερη ροή στο ψυγείο)
-Μεγάλο Ψυγείο με reflector
-Βάσεις ψυγείου
-ΚολάραΣε λίγο θα ξεκινήσουν και τα...test drive για όποιον θέλει
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ