-
Για δες εδώ...
http://www.autotech.com/prod_brakes_stunedbrlines.htmΠρόσεξε πως τόσο το Golf V όσο και το νέο Jetta έχουν το ίδιο κιτ... Επομένως το ίδιο κιτ λογικά, θα κάνει και στα ξαδέρφια Octavia5, Leon.
Αρα για να μην καταφύγεις σε ελληνικές πατέντες, ψάξε πρώτα λίγο στο Internet... Μπορείς να τα παραγγείλεις κιόλας από κει και θα σου έρθει λογικά φθηνότερα. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Για δες εδώ...
http://www.autotech.com/prod_brakes_stunedbrlines.htmΠρόσεξε πως τόσο το Golf V όσο και το νέο Jetta έχουν το ίδιο κιτ... Επομένως το ίδιο κιτ λογικά, θα κάνει και στα ξαδέρφια Octavia5, Leon.
Αρα για να μην καταφύγεις σε ελληνικές πατέντες, ψάξε πρώτα λίγο στο Internet... Μπορείς να τα παραγγείλεις κιόλας από κει και θα σου έρθει λογικά φθηνότερα.Κοίτα,η τιμή που μου δώσανε είναι πιο φτηνή από ό,τι στο σάϊτ που παραθέτεις.Και λογικό διότι στην τελική 4 σωληνάκια είναι,δεν είναι από χρυσάφι.
Αυτό που με απασχολεί είναι αν μπορεί να γίνει 'με το μέτρο' σωστά.Αν ας πούμε τα κόψει μακρύτερα,μπορώ μετά στο συνεργείο να τα μικρύνω;Και πώς τα συνδέω με το υπόλοιπο κύκλωμα;Θέλω αντάπτορες ή χρησιμοποιώ τις μαμά βίδες και ενώσεις;
Παρεπιπτόντως πήρα σε πολλούς που ασχολούνται με κιτ φρένων για VW group και κανείς δεν ήξερε αν υπάρχει τέτοιο πράμα ή αν κάνει από golf.Το πιο λογικό είναι να κάνουν από golf πάντως,πράγμα που μάλλον επιβεβαιώνεται και από τους κωδικούς του σάϊτ σου.Θα τους ξαναπάρω ίσως αύριο και θα τους ρωτάω αν έχουν για golf -
Ο χρήστης b_x έγραψε:
Για δες εδώ...
Αρα για να μην καταφύγεις σε ελληνικές πατέντες, ψάξε πρώτα λίγο στο Internet... Μπορείς να τα παραγγείλεις κιόλας από κει και θα σου έρθει λογικά φθηνότερα.Κοίτα,η τιμή που μου δώσανε είναι πιο φτηνή από ό,τι στο σάϊτ που παραθέτεις.Και λογικό διότι στην τελική 4 σωληνάκια είναι,δεν είναι από χρυσάφι.
Αυτό που με απασχολεί είναι αν μπορεί να γίνει 'με το μέτρο' σωστά.Αν ας πούμε τα κόψει μακρύτερα,μπορώ μετά στο συνεργείο να τα μικρύνω;Και πώς τα συνδέω με το υπόλοιπο κύκλωμα;Θέλω αντάπτορες ή χρησιμοποιώ τις μαμά βίδες και ενώσεις;
Παρεπιπτόντως πήρα σε πολλούς που ασχολούνται με κιτ φρένων για VW group και κανείς δεν ήξερε αν υπάρχει τέτοιο πράμα ή αν κάνει από golf.Το πιο λογικό είναι να κάνουν από golf πάντως,πράγμα που μάλλον επιβεβαιώνεται και από τους κωδικούς του σάϊτ σου.Θα τους ξαναπάρω ίσως αύριο και θα τους ρωτάω αν έχουν για golfΠάρε τηλέφωνο και ρώτησε αν έχουν για Golf V. Αν έχουν, το μόνο που έχεις να κοιτάξεις είναι αν κάνουν τα πίσω (αλλά κατά 99.999% θα κάνουν). Τα μπροστά λογικο είναι να είναι ολόιδια!
Αν βάζουν οι ίδιοι τα σωληνάκια, θα είναι εύκολο να το δουν αν ταιριάζουν. Αν απλώς πουλάνε και δεν κάνουν τοποθετήσεις, αγόρασέ τα με την προϋπόθεση πως αν δεν κάνουν, τα επιστρέφεις χωρίς να χάσεις τα χρήματά σου. Πάντως το θεωρώ απίθανο να μην κάνουν... -
Αυτό σκέφτομαι να κάνω κιεγώ.
Thanx!! -
Πήγαινε χριστιανέ μου (β-χ) στη Σκόντα Σύνερτζυ (χαμηλά στην Πειραιώς, στο ύψος του Μοσχάτου, στο ρεύμα προς Πειραιά, εξουσιοδοτημένο) να σου βάλουν αυτά που επακριβώς κάνουν για το Όκτυ (σόρρυ, τώρα είδα το ποστ σου)! .
Εκεί έχω τοποθετήσει τα δικά μου και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Χαιρετισμούς στον κ.Χλέτσο και στα παιδιά, από Βελιγράδι! -
Λοιπόν πάιδες ακούστε πως έχει η κατάσταση. Θέλω στο passat του ?98 που έχω να αλλάξω δίσκους(επιβάλλεται λόγο φθοράς). Σκέφτομαι κάτι βελτιωμένο κ όχι ίδιους μαμακίσιους(επειδή πιθανότατα θα το βελτιώσω, ήδη έχω βάλει ζαντολάστιχα-αμορτισέρ). Πιστεύετε οτι θα μπορέσω να βρώ κ να βάλω κάτι απο S3 η Golf GTI, να μη καταφύγω δλδ σε κατι Brembo=ακριβό.. [/img]
-
Λοιπόν σωληνάκια ευρέθησαν!!
Ακούω γνώμες για τύπο υγρών φρένων:dot5.1 ή dot4
Μιλάμε για νορμάλ χρήση (όχι πίστα),ΧΩΡΙΣ αλλαγή τακακιών.Αυτό αργότερα,με ένα σετ πιο σκληρά,όταν φθαρούν αυτά που φοράει τώρα.Εκτός από τη διαφορά στα σημεία βρασμού,υπάρχει άλλη ειδοποιός διαφορά;Κάποιος που να έχει δοκιμάσει και τα δύο;
Α,και από πού τα παίρνω;Οπουδήποτε που πουλάει ανταλλακτικά; -
Ο χρήστης b_x έγραψε:
Λοιπόν σωληνάκια ευρέθησαν!!Ακούω γνώμες για τύπο υγρών φρένων:dot5.1 ή dot4
Μιλάμε για νορμάλ χρήση (όχι πίστα),ΧΩΡΙΣ αλλαγή τακακιών.Αυτό αργότερα,με ένα σετ πιο σκληρά,όταν φθαρούν αυτά που φοράει τώρα.Εκτός από τη διαφορά στα σημεία βρασμού,υπάρχει άλλη ειδοποιός διαφορά;Κάποιος που να έχει δοκιμάσει και τα δύο;
Α,και από πού τα παίρνω;Οπουδήποτε που πουλάει ανταλλακτικά;Ο,τι αναφέρει ο κατασκευαστής σου, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και ν' αποφύγεις προβλήματα. Εξάλλου σε χρήση δρόμου είναι δύσκολο να ζεστάνεις τα dot4 και να σου χρειαστούν τα dot5.1.
-
Ο χρήστης b_x έγραψε:
Λοιπόν σωληνάκια ευρέθησαν!!Ακούω γνώμες για τύπο υγρών φρένων:dot5.1 ή dot4
Α,και από πού τα παίρνω;Οπουδήποτε που πουλάει ανταλλακτικά;τον τυπο που προτεινει ο κατασκευαστης ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ!!!!
στο δικο μου που ειναι DOT4, εχω βαλει τα Ate Blue Racing..
μια χαρα μου φανηκαν!
υγρα βρισκεις στα μαγαζια που εχουν λαδια/ξυδια/ελιες καλαμων! -
Απλώς μου έκανε εντύπωση ότι κάποιοι βάζουν άλλο τύπο (π.χ. τα 5.1 που ανέφερα).Δε διαφωνώ ότι πρέπει να ορίζει τις προδιαγραφές ο κατασκευαστής,αλλά αν λέει π.χ. τύπου dot 3,4 τι βάζεις;
-
xm..
αν σου λεει οτι μπορεις να βαλεις dot 3 ή dot 4, θα εβαζα οποιο ειναι καλυτερο!
problem solved! -
Ο χρήστης tm έγραψε:
xm..
αν σου λεει οτι μπορεις να βαλεις dot 3 ή dot 4, θα εβαζα οποιο ειναι καλυτερο!
problem solved!Εδώ σε θέλω!!Ποιο είναι καλύτερο;Και από ποια άποψη;
-
χμ.... αμεσως.. μια στιγμη...
ΒΑΣΙΛΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!
το 'καλυτερο' φανταζομαι οριζεται απο τα σημεια βρασμου κλπ του υγρου... υπαρχουν καποιες προδιαγραφες.. ισως το dot 4 υπερκαλυπτει το dot3 χωρις τον σχετικο χαμο που ειχε γινει με τα dot5 και dot5.1 που ειχαν δικα τους μπλεξιματα..
-
Τα dot 3,4 και 5.1 είναι συμβατά μεταξύ τους (σε αντίθεση με τα απολύτως ασύμβατα dot 5), οπότε αλλάζοντας από το ένα στο άλλο απλώς αναβαθμίζεις τις δυνατότητες.
Τα ΑΤΕ blue racing είναι υπερεπαρκή για χρήση δρόμου. Αφού επαρκούν (απλώς) για πίστα. -
Τα dot 3,4,5.1 είναι συμβατά μεταξύ τους και μπορείς να τα αναμίξεις κιόλας.Διαφέρουν ως προς τις θερμοκρασίες βρασμού τους όταν αναμιχθούν με νερό(wet boiling point).Όπου νερό εννοούμε την υγρασία που σχηματίζεται κατά τη λειτουργία και επηρεάζει τις ιδιότητές τους.(Αυτά από ό,τι διάβασα αυτές τις μέρες στο νετ)
Εγώ έχω 2 απορίες:- μήπως επιλέγοντας κάποια με υψηλό σημείο βρασμού,παράλληλα έχουν και υψηλό σημείο/θερμοκρασία λειτουργίας και έχω πρόβλημα σε συνθήκες καθημερινής οδήγησης;
- τι μάρκα επιλέγω;Είναι όλα ίδια τελικά;
-
Αν βάλεις μια καλή μάρκα DOT 4 και τα αλλάζεις κάθε 2-3 χρόνια δεν θα χαλάσουν ποτέ τα φρένα σου. Μη βάλεις 5.1 και μη διαλέξεις αυτά με το υψηλότερο σημείο βρασμού.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν βάλεις μια καλή μάρκα DOT 4 και τα αλλάζεις κάθε 2-3 χρόνια δεν θα χαλάσουν ποτέ τα φρένα σου. Μη βάλεις 5.1 και μη διαλέξεις αυτά με το υψηλότερο σημείο βρασμού.Τι ξέρεις που δεν ξέρω; Προς το παρόν έχω DOT4 της Bosch (αυτά βρήκα αυτά έβαλα) αλλά σκεφτόμουν σοβαρά τα DOT5.1 mε πιο συχνές αλλαγές, νομίζοντας ότι είναι εντελώς συμβατά. Ποιό πρόβλημα μπορεί να έχει κανείς με DOT5.1;
-
leonp ποια είναι μια καλή μάρκα;
Hammer γιατί συχνές αλλαγές;Υποτίθεται ότι όσο μεγαλύτερο το σημείο βρασμού τους,τόσο πιο αραιές οι αλλαγές. Θεωρητικά λέει δεν χρειάζονται καν... -
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Αν βάλεις μια καλή μάρκα DOT 4 και τα αλλάζεις κάθε 2-3 χρόνια δεν θα χαλάσουν ποτέ τα φρένα σου. Μη βάλεις 5.1 και μη διαλέξεις αυτά με το υψηλότερο σημείο βρασμού.
Τι ξέρεις που δεν ξέρω; Προς το παρόν έχω DOT4 της Bosch (αυτά βρήκα αυτά έβαλα) αλλά σκεφτόμουν σοβαρά τα DOT5.1 mε πιο συχνές αλλαγές, νομίζοντας ότι είναι εντελώς συμβατά. Ποιό πρόβλημα μπορεί να έχει κανείς με DOT5.1;
Δε νομίζω να ξέρω τίποτα παραπάνω. Από αυτά που γράφουν οι κατασκευαστές, τα DOT 4 συντηρούν καλύτερα το σύστημα των φρένων (έχουν πρόσθετα). Τα bosch πρέπει να είναι από τα καλά. Τα 5.1 είναι πολύ ακριβά και δεν μου χρειάζεται το λίγο μεγαλύτερο σημείο βρασμού. Από τα DOT 3 που είχε το αμάξι, τα 4 είναι αρκετά.
Αν κρατήσεις το αμάξι 5-10 χρόνια και δεν αλλάξεις ποτέ υγρά φρένων μπορεί να μη χαλάσουν τα φρένα σου (αν δεν το ξεσκίζεις). Φυσικά ο επόμενος ιδιοκτήτης μάλλον θα αλλάζει δαγκάνες και αντλία.
-
περα απο τα λαδια που αλλαζεις οποτε χρειαζεται, ειναι καλο (νομιζω οτι αναφερεται κι ολας) καθε 2 χρονια να αλλαζεις 'ολα τα υγρα' που εχει το αμαξι σου..
υγρα φρενων, υγρο κυκλωματος ψυξης κλπ κλπ κλπ...
το 'καλη μαρκα' ειναι μεγαλη ιστορια.. ειναι κατι αντιστοιχο με τα .. λαδια... μια καλη μαρκα...Coyot - τα ate blue racing παντως ειναι δοκιμασμενα σε καρτ και εχουν δειξει διαγωγη κοσμιοτατη!! καταλαβαινω, ομως, οτι στο αυτοκινητο ζοριζονται περισσοτερο...
μια φορα που μπηκα πιστα δεν με προβληματισαν, ενω για το δρομο, ουτε λογος!!
Βελτιωση Φρενων