-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Καθόλου παράτολμο, αλλά εσύ μίλησες για το καλύτερο υπεραυτοκίνητο, όχι για το καλύτερο μεσαίοΗ μονη ομοιοτητα ισως εγκειται στο γεγονος οτι η PORSCHE ειναι περισσοτερο φιλικη στο χρηστη απ οτι η FERRARI.
Σε αυτο πιστευω οτι πλεονεκτουν γενικα ολες οι PORSCHE εναντι των FERRARI... -
Ο χρήστης technik έγραψε:
Η μονη ομοιοτητα ισως εγκειται στο γεγονος οτι η PORSCHE ειναι περισσοτερο φιλικη στο χρηστη απ οτι η FERRARI.
Σε αυτο πιστευω οτι πλεονεκτουν γενικα ολες οι PORSCHE εναντι των FERRARI...Νομίζω πως οι έννοιες 'φιλικότητα προς τον οδηγό' και 'υπεραυτοκίνητο' δεν γεννήθηκαν για να συνυπάρξουν. Εξετάζοντας ένα υπεραυτοκίνητο, δεν προσπαθείς να βρεις το πιο ολοκληρωμένο. Δεν κοιτάς ποιο θα μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς. Άλλα είναι τα πράγματα που μετράνε.
Δηλαδή το Zonda που έχει βαλίτσα αποσκευών από ανθρακονήματα, ενώ η Enzo δεν έχει καθόλου, αυτό θα έδινε βαθμούς στο Zonda σε ένα υποθετικό συγκριτικό τεστ;
-
Η μονη ομοιοτητα ισως εγκειται στο γεγονος οτι η PORSCHE ειναι περισσοτερο φιλικη στο χρηστη απ οτι η FERRARI.
Σε αυτο πιστευω οτι πλεονεκτουν γενικα ολες οι PORSCHE εναντι των FERRARI...Δηλαδή το Zonda που έχει βαλίτσα αποσκευών από ανθρακονήματα, ενώ η Enzo δεν έχει καθόλου, αυτό θα έδινε βαθμούς στο Zonda σε ένα υποθετικό συγκριτικό τεστ;
Σε αυτη την περιπτωση, οχι δεν ισχυει κατι τετοιο.
Αν συγκρινονταν τα αυτοκινητα αυτα σε ολους τους τομεις,(π.χ χωροι κτλ) θα ηταν αστοχο.
Γιατι τοτε το RS4 για παραδειγμα θα ηταν το καλυτερο της κατηγοριας(μπορει και να ναι)με τους χωρους που διαθετει.
Απευθυνεται ομως σε αλλους υποψηφιους αγοραστες λογω του ογκου του.
Τουλαχιστον για αυτοκινητα της ταξης των FERRARI, PORSCHE αρκει να τα ''συγκρινουμε'' στο δρομο, με βαση παντα το τεχνολογικο υποβαθρο και τις δυνατοτητες τους στην πραξη...
Αυτο που εχω καταλαβει τουλαχιστον εγω, και που ανεφερα ειναι οτι η PORSCHE ισως ειναι ενα πιο ευχρηστο, πιο ευκολοδηγητο ''εργαλειο'' σε σχεση με τη FERRARI. -
Ο χρήστης technik έγραψε:
Αυτο που εχω καταλαβει τουλαχιστον εγω, και που ανεφερα ειναι οτι η PORSCHE ισως ειναι ενα πιο ευχρηστο, πιο ευκολοδηγητο ''εργαλειο'' σε σχεση με τη FERRARI.Δεν διαφωνώ. Εμένα η ένστασή μου αφορούσε καθαρά στο ότι δεν μπορούν να υπάρξουν αρκετά αντικειμενικά κριτήρια για να ψηφιστεί ένα υπεραυτοκίνητο ως το καλύτερο. Καθένα έχει το χαρακτήρα του και δίνει διαφορετικά πράγματα.
Κι αν δηλαδή σου πω (τελείως υποθετικά) ότι το καλύτερο υπεραυτοκίνητο είναι το AC Cobra των 60's, αφού τίποτα σύγχρονο δεν με ικανοποιεί τόσο σε αίσθηση, και σε επιδόσεις τα 3,9 για τα 100 είναι αρκετά για να σβήσουν σχεδόν τα πάντα, τι θα μου πεις; Ότι σε ένα γύρο σε μια πίστα απέναντι σε μια Carrera GT ή μια Enzo είναι χαμένο; Κι αν για μένα αυτό δεν έχει την παραμικρή αξία; Πώς θα με πείσεις;
Ελπίζω να βλέπεις που το πάω. Φυσικά και δεν προτιμώ το Cobra από κάτι πιο σύγχρονο (αν και όταν το είδα από κοντά, δεν ήμουν τόσο σίγουρος ). Παράδειγμα ήταν. Αλλά όλα είναι υποκειμενικά.
-
Αυτο που εχω καταλαβει τουλαχιστον εγω, και που ανεφερα ειναι οτι η PORSCHE ισως ειναι ενα πιο ευχρηστο, πιο ευκολοδηγητο ''εργαλειο'' σε σχεση με τη FERRARI.
Ελπίζω να βλέπεις που το πάω. Φυσικά και δεν προτιμώ το Cobra από κάτι πιο σύγχρονο (αν και όταν το είδα από κοντά, δεν ήμουν τόσο σίγουρος ). Παράδειγμα ήταν. Αλλά όλα είναι υποκειμενικά.
Συμφωνώ μαζί σου.
Άλλα τα σπόρ αυτοκίνητα της εποχής εκείνης και άλλα τα τωρινά.
Ασφαλώς και κάποιος μπορεί να προτιμά κάποιο ''παλαιάς τεχνολογίας'' και σαφώς μπαίνει στο παιχνίδι και ο όρος ''υποκειμενικό''.
Τουλάχιστον απ' ότι γνωρίζω-ψάχνοντας ψύλλους στα άχυρα πάντα- ο πρόεδρος της MERCEDES δήλωσε ότι το νέο υπεραυτοκίνητο της εταιρείας, η SLR κλίνει περισσότερο σε μια MARANELLO παρά σε μια ENZO.
Οτι δηλαδή η SLR δεν ακροβατεί ανάμεσα σε επιβατικό και αγωνιστικό αυτοκίνητο σε τέτοιο βαθμό, όπως οι CARRERA GT και ENZO, παρά την ανάμειξη της Mc Laren. -
Αυτο που εχω καταλαβει τουλαχιστον εγω, και που ανεφερα ειναι οτι η PORSCHE ισως ειναι ενα πιο ευχρηστο, πιο ευκολοδηγητο ''εργαλειο'' σε σχεση με τη FERRARI.
Συμφωνώ μαζί σου.
Άλλα τα σπόρ αυτοκίνητα της εποχής εκείνης και άλλα τα τωρινά.
Ασφαλώς και κάποιος μπορεί να προτιμά κάποιο ''παλαιάς τεχνολογίας'' και σαφώς μπαίνει στο παιχνίδι και ο όρος ''υποκειμενικό''.
Τουλάχιστον απ' ότι γνωρίζω-ψάχνοντας ψύλλους στα άχυρα πάντα- ο πρόεδρος της MERCEDES δήλωσε ότι το νέο υπεραυτοκίνητο της εταιρείας, η SLR κλίνει περισσότερο σε μια MARANELLO παρά σε μια ENZO.
Οτι δηλαδή η SLR δεν ακροβατεί ανάμεσα σε επιβατικό και αγωνιστικό αυτοκίνητο σε τέτοιο βαθμό, όπως οι CARRERA GT και ENZO, παρά την ανάμειξη της Mc Laren.
PORSCHE CARRERA GT...MERCEDES SLR... FERRARI ENZO