-
Schumi OΛΕ, Schumi OΛΕ, Schumi OΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ...!
Είχα χρόνια να χαρώ τόσο για μια επιτυχία του Σουμάχερ, για την ακρίβεια απο τη Σουζούκα του 2000. Εκτοτε κέρδιζε συνέχεια εύκολα μέχρι τη φετινή χρονιά που δυσκόλεψαν τα πράματα. Αν δεν έχει κόντρα, μάλλον δε μπορώ να εκτιμήσω την επίδοση. Ελπίζω να τα καταφέρει και αύριο. Αλλά και να μη κερδίσει μου φτάνει που η Φερράρι ανέβηκε. Σίγουρα η επίδοση δεν οφείλεται τόσο στα νέα λαστιχα αφού η Γουίλιαμς λέει πως τη βολεύουν όσο στη βελτίωση της Φερράρι.
Ο χρήστης stendel έγραψε:
Πιστεύω ότι ο Montoya θα τον κερδισει τον αγωνα στην Μontza.
Ελπίζω να στρίψουν καλά όλα τα μονοθέσια στην πρώτη στροφή. Πιστεύω ότι αν εμπλακεί σε σύγκρουση ο Μ.Schumacher τότε θα έχουμε επανεκίνηση, αλλιώς θα μπει το Safety Car.Τι πάει να πει αν εμπλακεί σε συγκρουση ο Σουμαχερ θα γίνει επανεκκίνηση?? Αν εμπλακεί και χρείαζεται επανεκκίνηση θα γίνει επανεκκίνηση και πολύ καλα θα κάνει. Τόσες φορές έχει εγκαταλείψει ο Σουμάχερ στην εκκίνηση και δεν έγινε επανεκκίνηση. Καί άλλες τόσες έστριψε καθαρά και έγινε επανεκκίνηση γιατί δημιούργησαν το πρόβλημα άλλοι. Γιατί λοιπόν αν σε κάποιο αγώνα γίνει επανεκκίνηση εξαιτίας προβλήματος που προκάλεσε ο Σουμάχερ, θα πρέπει να θεωρείται αποτέλεσμα παρασκηνιακών διαπλοκών? Αν εμπλακει οποιοσδήποτε σε ατύχημα υπάρχει πάντα η πιθανότητα να γίνει επανεκκίνηση...Δε μ άρεσει καθόλου αυτή η προκατάλειψη
-
Εγώ θέλω να δώσω με τη σειρά μου, συγχαρητήρια σε όλους τους οδηγούς πλην του Σουμάχερ, που πήγαν τόσο καλά αφού ο Γερμανός (που όπως υπώθηκε εδώ μέσα) έχει κάνει κοιλιά και δε μπορεί να καταφέρει τίποτα
χμμμ, μάλλον αδικώ τον Σουμάχερ.... οπότε καλύτερα να του δώσω λίγα συγχαρητήρια αφού παρά τη κοιλιά που έχει παρουσιάσει δε πήγε πολύ άσχημα
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
Εγώ θέλω να δώσω με τη σειρά μου, συγχαρητήρια σε όλους τους οδηγούς πλην του Σουμάχερ, που πήγαν τόσο καλά αφού ο Γερμανός (που όπως υπώθηκε εδώ μέσα) έχει κάνει κοιλιά και δε μπορεί να καταφέρει τίποταχμμμ, μάλλον αδικώ τον Σουμάχερ.... οπότε καλύτερα να του δώσω λίγα συγχαρητήρια αφού παρά τη κοιλιά που έχει παρουσιάσει δε πήγε πολύ άσχημα
Και με ποια λογική η σημερινή καταπληκτική εμφάνιση του ΜΣ αναιρεί το γεγονός ότι είχε παρουσιάσει κοιλιά?
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Εγώ θέλω να δώσω με τη σειρά μου, συγχαρητήρια σε όλους τους οδηγούς πλην του Σουμάχερ, που πήγαν τόσο καλά αφού ο Γερμανός (που όπως υπώθηκε εδώ μέσα) έχει κάνει κοιλιά και δε μπορεί να καταφέρει τίποτα
χμμμ, μάλλον αδικώ τον Σουμάχερ.... οπότε καλύτερα να του δώσω λίγα συγχαρητήρια αφού παρά τη κοιλιά που** έχει **παρουσιάσει δε πήγε πολύ άσχημα
Και με ποια λογική η σημερινή καταπληκτική εμφάνιση του ΜΣ αναιρεί το γεγονός ότι είχε παρουσιάσει κοιλιά?
είδες πουθενά να αναιρώ κάτι? Είπα ότι παρά τη κοιλιά που έχει παρουσιάσει δε πήγε άσχημα
P.S. εσύ γράφεις 'είχε' εγώ γράφω 'έχει'
-
Υπάρχει ενδεχόμενο να είναι κάποιος εκ των διεκδικητών ελαφρύτερος; Δεν εννοώ διαφορετική στρατηγική αλλά ίσως κάποιος κάνει το πρώτο ΡΙΤ 4-5 γύρους αργότερα και φυσικά έχει το πλεονέκτημα. Επίσης αν ο Rubens περάσει μπροστά δεν είναι λογικό να καθυστερήσει τον Montoya ενώ ο Schumi θα γράφει χρόνους;
-
Ο χρήστης KostasG έγραψε:
Υπάρχει ενδεχόμενο να είναι κάποιος εκ των διεκδικητών ελαφρύτερος; Δεν εννοώ διαφορετική στρατηγική αλλά ίσως κάποιος κάνει το πρώτο ΡΙΤ 4-5 γύρους αργότερα και φυσικά έχει το πλεονέκτημα. Επίσης αν ο Rubens περάσει μπροστά δεν είναι λογικό να καθυστερήσει τον Montoya ενώ ο Schumi θα γράφει χρόνους;Τουλάχιστον για τα Φεράρι, κάποιος θα μπει 1ος και κάποιος 2ος. Δεν μπορούν να μπουν στον ίδιο γύρο. Είναι νομίζω δεδομένο ότι οι 4 πρώτοι είναι σε ίδια στρατηγική. Αν δε κάνω λάθος, ο Schumacher στο σύνολο των τελευταίων αγώνων μπαίνει από τους τελευταίους (αν όχι ο τελευταίος των διεκδικητών) για το 1ο ανεφοδιασμό. Αυτό βέβαια δε λέει τίποτα. Πάντως δύσκολα θα δούμε προσπέρασμα μεταξύ των 3ων-4ων 1ων (ίσως στην εκκίνηση...) οπότε νομίζω θα όλα θα παιχτούν στους ανεφοδιασμούς.
-
είδες πουθενά να αναιρώ κάτι? Είπα ότι παρά τη κοιλιά που έχει παρουσιάσει δε πήγε άσχημαP.S. εσύ γράφεις 'είχε' εγώ γράφω 'έχει'
Καλά εντάξει Γιάννη.
-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Δε χρειαζεται να παμε πολυ πισω φιλε LYBE,αν θυμασαι το 2001 στο Hockenheim στο ατυχημα μεταξυ Michael και Burti ειχε ξαναγινει επανεκκινηση
Τότε πιστεύεις ότι άδικα έγινε επανεκκίνηση? Δηλαδή πότε πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει? Απογειώθηκε ένα μονοθέσιο και η πίστα είχε γεμίσει στην κυριολεξία κομμάτια από σπασμένα ανθρακονήματα... αν θυμάσαι οι πιλότοι που συνέχισαν τον αγώνα μετά το τρακάρισμα και πέρασαν ξανά για πρώτη φορά από την ευθεία δεν έβρισκαν καθαρό περασμα...
Αν αυτή δεν είναι περίπτωση για επανεκκίνηση τότε???Και τοτε γιατι στην Αυστραλια το 2002 οπου στην κυριολεξια απογειωθηκε ο Ralf δεν εγεινε επανεκκινηση του αγωνα,μηπως επειδη δεν εμπλακηκε στο ατυχημα ο Michael.
-
Παιδιά, δε ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά αύριο θα δούμε τον μικρότερο αγώνα σε διάρκεια των τελευταιών δεκαετιών. Θα μπορούσε μάλιστα να είχε συμβεί πέρσι αυτό αν τα Φεράρι δεν έκαναν περίπατο στους τελευταίους 20 γύρους. Αλλά αύριο θα υπάρχει ανταγωνισμός λογικά μέχρι και τον τελευταίο γύρο. Άρα βλέπω ο αγώνας να τελειώνει πριν 4.15...
-
Ο χρήστης Fanis F1 έγραψε:
Δε χρειαζεται να παμε πολυ πισω φιλε LYBE,αν θυμασαι το 2001 στο Hockenheim στο ατυχημα μεταξυ Michael και Burti ειχε ξαναγινει επανεκκινηση
Τότε πιστεύεις ότι άδικα έγινε επανεκκίνηση? Δηλαδή πότε πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει? Απογειώθηκε ένα μονοθέσιο και η πίστα είχε γεμίσει στην κυριολεξία κομμάτια από σπασμένα ανθρακονήματα... αν θυμάσαι οι πιλότοι που συνέχισαν τον αγώνα μετά το τρακάρισμα και πέρασαν ξανά για πρώτη φορά από την ευθεία δεν έβρισκαν καθαρό περασμα...
Αν αυτή δεν είναι περίπτωση για επανεκκίνηση τότε???Και τοτε γιατι στην Αυστραλια το 2002 οπου στην κυριολεξια απογειωθηκε ο Ralf δεν εγεινε επανεκκινηση του αγωνα,μηπως επειδη δεν εμπλακηκε στο ατυχημα ο Michael.
Γιατί απλούστατα δεν είχε μείνει αυτοκίνητο ακινητοποιημένο μέσα στην πίστα. Είχαν φύγει στην αμμοπαγίδα.
Λοιπόν για να τελείωνουμε αν οι κριτές δεν έχουν δώσει δικαιώματα για να τα λέτε αυτά. Για να θυμήσω δε δώθηκε επανεκκίνηση σε:
Αργεντινή 97, Λουξεμβούργο 97, Αυστρία-Γερμανία 2000 και άλλα που ίσως μου διαφεύγουν. Σε όλους αυτούς τους αγώνες ο Σουμάχερ εγκατέλειψε από ατύχημα στην εκκίνηση.
Απ την άλλη δώθηκε επανεκκίνηση για παράδειγμα στη Βραζιλία του 97 που ο Σουμάχερ πέρασε τον Βιλνέβ, στον Καναδά το 98 που πέρασε τον Χάκινεν. Τότε τι έπρεπε να λέμε ? Ότι ο αντισουμαχερικός αλυτάρχης έδωσε επανεκκίνηση γιατί είδε ότι ο Σουμάχερ ξεκίνησε καλά και πέρασε τον αντίπαλο του. Όχι. Απλά χρειαζόταν επανεκκίνηση.
Γιατί λοιπόν αποκλείετε την πιθανότητα να εμπλακεί ο Σουμάχερ σε ατύχημα και η κατάσταση να χρειάζεται επανεκκίνηση?Α ναι ξέχασα (να και μια περίπτωση που έχετε δίκιο ) στην Αγγλία το 99 ο φιλοσουμαχερικός αλυτάρχης έδωσε επανεκκίνηση μπας και προλάβει ο Σούμι να βάλει το πόδι στο γύψο και γυρίσει να τρέξει.
-
Το πρόβλημα με τις επανεκκινήσεις (ή μη) έγκειται στο γεγονός πως βρίσκονται στην κρίση του αλυτάρχη. Δεν υπάρχουν δηλαδή σαφείς κανονισμοί που να ορίζουν πότε γίνεται επανεκκίνηση και πότε όχι. Αν το θυμάμαι καλά ο κανονισμός λέει κάτι σαν 'αν δεν μπορεί να συνεχιστεί ο αγώνας με ασφάλεια τότε διακόπτεται έως ότου καθαριστεί η πίστα' ή κάτι τέτοιο.
Οπότε, με λίγα λόγια, ο φιλο-Σουμαχερικός αλυτάρχης μπορεί να ευνοήσει τον ΜΣ ή να ζημιώσει τους αντιπάλους του, ομοίως ο φιλο-ΜακΛαρενικός αλυτάρχης μπορεί να ευνοήσει τη ΜακΛάρεν ή να ζημιώσει τους αντιπάλους της, και ούτω κάθε εξής.
Από κει και πέρα είναι στην κρίση των θεατών να κρίνουν την κρίση του αλυτάρχη και να διαμορφώσουν άποψη και κλίμα για το ποιος ή ποιοι ευνοούνται συνήθως.
-
Εγώ θέλω να δώσω με τη σειρά μου, συγχαρητήρια σε όλους τους οδηγούς πλην του Σουμάχερ, που πήγαν τόσο καλά αφού ο Γερμανός (που όπως υπώθηκε εδώ μέσα) έχει κάνει κοιλιά και δε μπορεί να καταφέρει τίποταχμμμ, μάλλον αδικώ τον Σουμάχερ.... οπότε καλύτερα να του δώσω λίγα συγχαρητήρια αφού παρά τη κοιλιά που έχει παρουσιάσει δε πήγε πολύ άσχημα
Απ' ότι θυμάμαι, κανείς δεν ανέφερε ότι ο MS 'δεν μπορεί να καταφέρει τίποτα' . Θα ήταν εντελώς ηλίθιο να ισχυριστεί κάποιος κάτι τέτοιο για έναν 5άκις παγκόσμιο πρωταθλητή.
Τι λέει όμως ο ίδιος για τις τελευταίες του επιδόσεις; Αναφέρει μήπως διάφορες δικαιολογίες;
**Q: **Michael, at the last three Grands Prix you were behind Rubens in qualifying and you are not used to that. How do you explain it happening three times in a row?
**MS: **There are many reasons. The first one is that Rubens is doing a very good job. He has got along with the car much better and it just suits him and he really puts it down to the point. I have not been so successful in that respect and we have had a couple of little issues of setting the car on top. So altogether with the tight lap times we have had in those races that puts you where I ended up.Κοινώς λοιπόν, ο Ρούμπενς 'παίρνει' περισσότερα από την F-2003 απ' ότι ο MS.
Γενικά πάντως είναι πασιφανές ότι ο MS διανύει μια από τις χειρότερες χρονιές του στην F1, ιδίως αν συνυπολογίσει κανείς τους 3 πρώτους αγώνες... Πολλά λάθη για τα στάνταρ που ο ίδιος έχει θέσει. Όσες καλές εμφανίσεις και αν έρθουν, μετά από αυτά που είδαμε φέτος, δε νομίζω ότι θα αλλάξει η γενική εικόνα που σχηματίστηκε.
P.S. Μου δίνεις την εντύπωση ότι περίμενες μια καλή εμφάνιση του Γερμανού για να ξεσπάσεις. Σου λέω λοιπόν, ότι όσο και αν έχει πέσει η απόδοσή του (που έχει πέσει, σ' αρέσει δε σ' αρέσει), ο MS δε θα σταματήσει να μας εντυπωσιάζει κατα περιόδους. Δεν είναι δυνατόν να ξέχασε την τέχνη του σε μια βραδιά!!! Το γεγονός όμως είναι ότι το τέρας ψυχραιμίας, ο άνθρωπος-μηχανή, ο αλάθητος κατα τη διάρκεια ετών πιλότος έχει χαθεί ανεπιστρεπτί. Όσο γρήγορος και αν είναι, δεν μπορεί να ξεφύγει από το βάρος του χρόνου. Τον πρόλαβε... Τώρα αν εσύ χάρηκες τόσο από την pole του ώστε να νιώθεις δικαιωμένος στο ότι δεν παρουσιάζει κοιλία και να αρχίσεις τα ειρωνικά σχόλια, είσαι ο πρώτος που δικαιώνει αυτούς που ισχυρίζονται το αντίθετο. Περίμενες 5-6 αγώνες να πανηγυρίσεις για κάτι το οποίο είχες στο πιάτο σου μέχρι πέρυσι σχεδόν σε κάθε αγώνα. Αν είναι δυνατόν να ξαφνιαζόμαστε από μια Pole ή μια νίκη ή ακόμα και ένα πρωτάθλημα που κατακτά (πολύ πιθανόν και το φετινό) ο Γερμανός. Η Ρώμη δεν έπεσε σε μια μέρα (όμως έπεσε τελικά, ακόμα κι αν δεν άρεσε στους... Ρωμαίους )
-
Ο χρήστης ody_xanthi έγραψε:
Γιατί απλούστατα δεν είχε μείνει αυτοκίνητο ακινητοποιημένο μέσα στην πίστα. Είχαν φύγει στην αμμοπαγίδα.
Λοιπόν για να τελείωνουμε αν οι κριτές δεν έχουν δώσει δικαιώματα για να τα λέτε αυτά. Για να θυμήσω δε δώθηκε επανεκκίνηση σε:
Αργεντινή 97, Λουξεμβούργο 97, Αυστρία-Γερμανία 2000 και άλλα που ίσως μου διαφεύγουν. Σε όλους αυτούς τους αγώνες ο Σουμάχερ εγκατέλειψε από ατύχημα στην εκκίνηση.
Απ την άλλη δώθηκε επανεκκίνηση για παράδειγμα στη Βραζιλία του 97 που ο Σουμάχερ πέρασε τον Βιλνέβ, στον Καναδά το 98 που πέρασε τον Χάκινεν. Τότε τι έπρεπε να λέμε ? Ότι ο αντισουμαχερικός αλυτάρχης έδωσε επανεκκίνηση γιατί είδε ότι ο Σουμάχερ ξεκίνησε καλά και πέρασε τον αντίπαλο του. Όχι. Απλά χρειαζόταν επανεκκίνηση.
Γιατί λοιπόν αποκλείετε την πιθανότητα να εμπλακεί ο Σουμάχερ σε ατύχημα και η κατάσταση να χρειάζεται επανεκκίνηση?Α ναι ξέχασα (να και μια περίπτωση που έχετε δίκιο ) στην Αγγλία το 99 ο φιλοσουμαχερικός αλυτάρχης έδωσε επανεκκίνηση μπας και προλάβει ο Σούμι να βάλει το πόδι στο γύψο και γυρίσει να τρέξει.
Και'γω θα σου πω κατι απλουστατο,στο ατυχημα Burti-Schumacher δεν ειχε μεινει κανενα μονοθεσιο ακινητοποιημενο μεσα στην πιστα,ο Βραζιλιανος μετα απο αυτη τη συγκρουση ειχε σκασει στις μπαριερες οπως και ο Raikkonen φετος.Συνεπως αν συγκρινουμε τα ατυχηματα Γερμανιας 2001 και Αυστραλιας 2002 μπορουμε ευκολα να διαπιστωσουμε οτι ειναι ακριβως ιδια.
-
Ο χρήστης MOnoimoi έγραψε:
[/qoute]Απ' ότι θυμάμαι, κανείς δεν ανέφερε ότι ο MS 'δεν μπορεί να καταφέρει τίποτα' . Θα ήταν εντελώς ηλίθιο να ισχυριστεί κάποιος κάτι τέτοιο για έναν 5άκις παγκόσμιο πρωταθλητή.
Καταρχήν όταν έγραψα ότι έχει αναφερθεί ότι ο Schumacher δε 'καταφέρνει τίποτα' έχει άμεση σχέση με αυτό που είπαν μερικοί ότι δηλαδή έχει κάνει κοιλιά. Δεν μίλησα γενικά για όλη τη σεζόν, αλλά για τους 3 τελευταίους αγώνες.
Τι λέει όμως ο ίδιος για τις τελευταίες του επιδόσεις; Αναφέρει μήπως διάφορες δικαιολογίες;
**Q: **Michael, at the last three Grands Prix you were behind Rubens in qualifying and you are not used to that. How do you explain it happening three times in a row?
**MS: **There are many reasons. The first one is that Rubens is doing a very good job. He has got along with the car much better and it just suits him and he really puts it down to the point. I have not been so successful in that respect and we have had a couple of little issues of setting the car on top. So altogether with the tight lap times we have had in those races that puts you where I ended up.Κοινώς λοιπόν, ο Ρούμπενς 'παίρνει' περισσότερα από την F-2003 απ' ότι ο MS.
Ο Schumacher ανέκαθεν στις δηλώσεις του δεν προσπαθεί να δικαιολογήσει τον εαυτό του. Αυτό που έκανες paste λεει ότι υπήρχαν πολλοί λόγοι που δεν πήγε καλά στους τελευταίους αγώνες. Εσύ φυσικά στάθηκες στον 1 και μόνο που ανάφερε. Τι περίμενες όμως? Να αρχίσει να εξηγεί όλους τους λόγους όπως έγραψα εγώ? Επίσης σε όλα όσα είπε δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι ο Schumacher έκανε κοιλιά. Αντίθετα λεει πως ο Barrichello πήγε καλύτερα κάτι όμως που έχει συμβεί και πέρσι και πρόπερσι κτλ κτλ! Γιατί φέτος να έχει κάνει κοιλιά και όχι πέρσι που πάλι έχανε από τον Βραζιλιάνο? Να θυμίσω ότι πέρσι είχε χάσει επίσης στις ίδιες πίστες (Αγγλία και Ουγγαρία) και περίμενα να χάσει και εχτές. Και γιατί εχτές να πάει καλύτερα? τι συνέβη? Ξαφνικά είπε 'ε εντάξει τώρα δε κάνω άλλη κοιλιά ας κάνω καλό χρόνο' που μάλιστα έχτες είχε μεγάλη πίεση από τους Ιταλούς που όλοι γνωρίζουμε ότι ποτέ δεν είναι ευχαριστημένοι.
Γενικά πάντως είναι πασιφανές ότι ο MS διανύει μια από τις χειρότερες χρονιές του στην F1, ιδίως αν συνυπολογίσει κανείς τους 3 πρώτους αγώνες... Πολλά λάθη για τα στάνταρ που ο ίδιος έχει θέσει. Όσες καλές εμφανίσεις και αν έρθουν, μετά από αυτά που είδαμε φέτος, δε νομίζω ότι θα αλλάξει η γενική εικόνα που σχηματίστηκε.
Και πια είναι η γενική εικόνα που σχηματίστηκε? Παρά τα λάθη που έχει κάνει παραμένει 1ος στο πρωτάθλημα! Παρά τη κοιλιά που είπατε ότι έχει κάνει παραμένει 1ος στο πρωτάθλημα. Παρά το disadvantage που έχει από τα ελαστικά παραμένει 1ος στο πρωτάθλημα. Νομίζεις είναι λίγο αυτό? Δεν θυμάμαι ποιος είχε κάνει τη δήλωση ότι όταν τα Φεράρι πάνε καλά τότε ο Schumacher δε θα κερδίζει μεγάλη διαφορά αφού πάλι τα Mclaren & Williams θα τερματίζουν πίσω του, ενώ όταν τα Michelin πάνε καλύτερα τότε θα χάνουν και από τα Mclaren, Williams, & Renault!! Παρόλα αυτά όμως παραμένει ακόμα 1ος!
P.S. Μου δίνεις την εντύπωση ότι περίμενες μια καλή εμφάνιση του Γερμανού για να ξεσπάσεις. Σου λέω λοιπόν, ότι όσο και αν έχει πέσει η απόδοσή του (που έχει πέσει, σ' αρέσει δε σ' αρέσει), ο MS δε θα σταματήσει να μας εντυπωσιάζει κατα περιόδους. Δεν είναι δυνατόν να ξέχασε την τέχνη του σε μια βραδιά!!! Το γεγονός όμως είναι ότι το τέρας ψυχραιμίας, ο άνθρωπος-μηχανή, ο αλάθητος κατα τη διάρκεια ετών πιλότος έχει χαθεί ανεπιστρεπτί. Όσο γρήγορος και αν είναι, δεν μπορεί να ξεφύγει από το βάρος του χρόνου. Τον πρόλαβε... Τώρα αν εσύ χάρηκες τόσο από την pole του ώστε να νιώθεις δικαιωμένος στο ότι δεν παρουσιάζει κοιλία και να αρχίσεις τα ειρωνικά σχόλια, είσαι ο πρώτος που δικαιώνει αυτούς που ισχυρίζονται το αντίθετο. Περίμενες 5-6 αγώνες να πανηγυρίσεις για κάτι το οποίο είχες στο πιάτο σου μέχρι πέρυσι σχεδόν σε κάθε αγώνα. Αν είναι δυνατόν να ξαφνιαζόμαστε από μια Pole ή μια νίκη ή ακόμα και ένα πρωτάθλημα που κατακτά (πολύ πιθανόν και το φετινό) ο Γερμανός. Η Ρώμη δεν έπεσε σε μια μέρα (όμως έπεσε τελικά, ακόμα κι αν δεν άρεσε στους... Ρωμαίους
Που το είδες το ξέσπασμα? Απλά ειρωνεύτηκα τα όσα αναφέρθηκαν περί κοιλιάς. Επίσης ποτέ δεν είπα ότι τέρας ψυχραιμίας και όσα άλλα γράφεις, εγώ απλά είπα ότι δεν έχει κάνει κοιλιά. Αλήθεια γιατί όταν ο Schumacher κέρδιζε 3 συνεχόμενους αγώνες φέτος δεν είπατε ότι οι άλλοι έχουν κάνει κοιλιά? Δεν νομίζω ότι χρειάζεται απάντηση αυτό ε? Είναι δυνατόν να κατηγορηθεί τα rookies? Αλήθεια για πόσα χρόνια ακόμα θα είναι rookies? Όσα για το άλλο που λες για τα χρόνια που πέρασαν ο Schumacher παραμένει συνολικά ταχύτερος του Rubens παρά τα 4 χρόνια που είναι μαζί... άλλωστε πιστεύεις ότι θα ανανέωνε το συμβόλαιό του αν είχε αρχίσει να χάνει την ταχύτητά του? Και μάλιστα μέχρι και το 2006?! Τέλος δεν περίμενα 5-6 αγώνες για να πανηγυρίσω τίποτα. Ούτε ξαφνιάζομαι από τις επιδόσεις του, βλέπεις τον παρακολουθώ από το 1992 και γνωρίζω πολύ καλά τι μπορεί να κάνει. Και ξέρω επίσης ότι από το 1991 δεν παρουσίασε κοιλιά για κανέναν λόγο πόσο μάλλον τώρα που έχει λόγους να μην παρουσιάσει κοιλιά (αφού προηγείται στο πρωτάθλημα) έχοντας ανανεώσει το συμβόλαιό του μέχρι και το 2006. Ένας οδηγός φίλε μου, που χάνει την ταχύτητά του ή παρουσιάζει κοιλιά δεν ανανεώνει το συμβόλαιό του (δες Hakkinen). Εγώ πιστεύω ότι σε κάθε αγώνα ο Michael Schumacher κάνει ότι μπορεί και αν μερικές φορές χάνει είτε συνεχόμενα είτε σε τακτά χρονικά διαστήματα για μένα είναι απόλυτα φυσιολογικό αλλά για εσάς δεν είναι και τον κατηγορείται ότι έχει κάνει κοιλιά....
-
Ο χρήστης MOnoimoi έγραψε:
Η Ρώμη δεν έπεσε σε μια μέρα (όμως έπεσε τελικά, ακόμα κι αν δεν άρεσε στους... Ρωμαίους )Επίσης, μου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση αυτό που έγραψες. Καταρχήν γνωρίζεις κάποιον που να χάνει και να του αρέσει. Επίσης, πιστεύεις ότι ακόμα και να το χάσει φέτος ο Σουμάχερ σημαίνει ότι ήρθε και το τέλος του κόσμο? Ο Σουμάχερ έχει καταφέρει ήδη πολλά στην καριέρα του και δε χρειάζεται να αναφερθώ σε αυτά. Σε παραπέμπω σε δηλώσεις μέσα από την ίδια την ομάδα που υποστηρίζεις (Berger κτλ) που είπαν ότι οι οδηγοί σας είναι ακόμα μέσα στην μάχη για το πρωτάθλημα μόνο και μόνο επειδή έχετε καλύτερα ελαστικά. Πως σου φαίνεται αυτό αλήθεια? Πιστεύεις ότι αν ο Μοντόγια πάρει το πρωτάθλημα σημαίνει ότι είναι καλύτερος του Σουμάχερ? Η ίδια η ομάδα σας λεει πως όχι. Εχτές άλλος ένας οδηγός o Nigel Mansell υποστήριξε ότι και φέτος ο Schumacher είναι ο καλύτερος οδηγός. Παρόλα αυτά λεει ότι θέλει να το πάρει ο Μοντόγια για το 'καλό' του αθλήματος.... Η ουσία είναι ότι όλοι λένε πως και φέτος ο Σουμάχερ είναι ο καλύτερος (Frank Williams, Nigel Mansell, Edie Irvine, Gerhard Berger) και πως αν το χάσει, θα είναι μόνο και μόνο εξαιτίας των ελαστικών. Όπως καταλαβαίνεις φίλε μου..... δε θα έρθει η συντέλεια του κόσμου, γιατί εγώ τουλάχιστον αλλά και η ίδια η ομάδα σου, γνωρίζουν τι εστί Schumacher και ακόμα και να το χάσει δεν σημαίνει ότι ο Montoya ήταν καλύτερος του Γερμανού. Απλά είχε καλύτερο συνδυασμό ελαστικών - μονοθεσίου. Βέβαια και ο Schumacher πήρε πρωτάθλημα με καλύτερο μονοθέσιο αλλά κανένας δεν βγήκε να πει ότι κάποιος άλλος οδηγός στο Grid είναι καλύτερός του, όπως συμβαίνει φέτος με τον Montoya.
Αυτά -
Ο σημερινος αγωνας με εξαιρεση τον 1ο γυρο ηταν ακρως βαρετος.O Michael πηρε μια αξια νικη σημιωνωντας και τον ταχυτερο γυρο με 1.21.832 αν δεν κανω λαθος.Η συνεντευξη μετα το τελος του αγωνα μου θυμισε την συνεντευξη που ειχε δωθει το 2000 μετα το τελος του αγωνα στην ιδια πιστα εκει οπου ο Μ.S ειχε κερδισει τον βασικο διεκδηκητη του Mika Hakkinen,εκει λοιπον ο Γερμανος δεν αντεξε και εβαλε τα κλαματα μετα απο ενα ατυχο καλοκαιρι γι'αυτον,κατι παρομοιο εγινε και σημερα μετα απο 3 χρονια.Κατι αλλο τωρα,αυτον τον κ@@ογερο τον Frentzen ποιος τον κραταει ακομα στην F1,μιλαμε εφαγε κοσμο και κοσμακη στα ντουμπλαρισματα,οχι τιποτ'αλλο αλλα ακουγεται πως η Jaguar ενδιαφερεται να τον εναξει στο δυναμικο της για το 2004 ,τι αλλο θα ακουσουμε ΗΜΑΡΤΟΝ ΡΕΕΕΕΕΕ!!!!!!
-
ο Μ.S ειχε κερδισει τον βασικο διεκδηκητη του Mika Hakkinen,εκει λοιπον ο Γερμανος δεν αντεξε και εβαλε τα κλαματα μετα απο ενα ατυχο καλοκαιρι γι'αυτον,κατι παρομοιο εγινε και σημερα μετα απο 3 χρονια.βασικά τότε είχε ισοφαρίσει σε νίκες τον Σένα και όταν του το είπαν στη συνεντευξη τύπου τον πείραν τα κλαματα.
-
Επιτέλους! Επιστροφή στις νίκες! Ο Michael Schumacher για μια ακόμη φορά έδειξε ποιος είναι ο καλύτερος παίρνοντας μια σπουδαία νίκη μέσα στην 'έδρα' της Ferrari. O ίδιος είπε πως ήταν μια από τις πιο σπουδαίες εμφανίσεις της καριέρας του! 1000 μπράβο λοιπόν που πάλεψε από την αρχή ως το τέλος δίνοντας μας την ευκαιρία να δούμε πάλι τους φανατικούς tifosi να μπαίνουν μέσα στην πίστα και να δημιουργούν μοναδική ατμόσφαιρα. Ειδικά το διαμορφωμένο podium που έδινε την δυνατότητα οι οδηγοί να περνούν πάνω από τους οπαδούς ήταν φανταστικό!
Ο Montoya για μια ακόμη φορά απέδειξε με τις δηλώσεις του ότι δεν αρέσκετε να πολεμά από τον 1ο μέχρι τον τελευταίο γύρο και δήλωσε πως μετά τον 3ο ανεφοδιασμό έκοψε ρυθμό και δε συνέχισε να παλεύει με τον Schumacher κάτι που σίγουρα δεν θα αρέσει στους οπαδούς του....
'Unfortunately in the third part of the race I was caught in traffic and I made the decision to pace myself'
με εντυπωσίασε επίσης όταν είπε πως '>και να έφτανα κοντά στον Schumacher, δύσκολα θα τον περνούσα
'....αντι να προσπαθεί.... έκανε υποθέσεις ... βέβαια έχει δίκιο, αλλά δεν νομίζω ότι θα ήταν κακό αν πίεζε τον Schumacher περισσότερο (το λάθος δεν αργεί να έρθει)...
... σε αντίθεση με τον Michael Schumacher που και φέτος έχει αποδείξει ότι ποτέ δεν το βάζει κάτω και παλεύει από τον 1ο μέχρι και τον τελευταίο γύρο ακόμα και όταν γνωρίζει ότι δύσκολα μπορεί να κερδίσει κάτι (Μονακό, Nurburgring κτλ.).
Μάλιστα στην Williams είχαν να πουν καλά λόγια μόνο για τον Gene αφού στο κάτω κάτω το λάθος του Montoya στα δοκιμαστικά (όπως παραδέχτηκε) έκρινε κατά πολύ το τελικό αποτέλεσμα. Για μια ακόμη φορά ο Montoya είχε το μονοθέσιο για να πάρει τη νίκη αλλά για μια ακόμη φορά έχασε στα ίσα από τον Schumacher. Οι δηλώσεις του Sam Michael τα λένε όλα....
'Sam Michael - Chief Operations Engineer
« The team had a good, hard race today and we did what we could, but Michael obviously did a little bit more.'Σημ.: μιλά για τον οδηγό και όχι για την ομάδα αφού ο Rubens ήταν πολύ πίσω.
Επίσης και ο Norbert Haug της Mclaren έδωσε συγχαρητήρια στον Schumacher για τη νίκη αυτή και τα λόγια του έχουν αξία μιας και δεν συνηθίζουν στην Mclaren να δίνουν συγχαρητήρια στον Schumacher...
Norbert Haug
Congratulations to Michael Schumacher on a deserved victory. »Τελειώνοντας παραθέτω τις δηλώσεις της Corina με τον Montoya πριν τον αγώνα. Επίσης στον αγώνα σημειώθηκε η μεγαλύτερη τελική ταχύτητα στην Φόρμουλα 1 από τον Schumacher στα 368χλμ!, η οποία επιτεύχθηκε όταν έριχνε γύρο στον Frentzen.
World Champion Michael Schumacher always explores all options for victory but he is unlikely to have orchestrated the meeting of his wife, Corinna, and arch rival Juan Pablo Montoya, in the paddock on Saturday evening. **After his husband had just pipped the Colombian to pole position, Corinna ran into Montoya outside the Williams motorhome as she made her way to the Ferrari motorhome. They hugged and before engaging in chit chat, Corinna told Montoya not to spoil it 'this time' for Schumacher and said she hoped the two had a good battle. 'But no touching,' replied an amused Montoya. 'Well if you want no touching, you tell HIM that.' 'Oh, I always tell him,' she responded. 'Really I do...' **
Τέλος ο Ross Brawn έρχεται να ρίξει λίγο φως στην (δήθεν) κοιλιά του Schumacher αποκαλύπτοντας ότι στο τελευταίο τεστ στην Monza πριν λίγες μέρες, ο Γερμανός έμαθε αρκετά στοιχεία για τα ελαστικά και είπε πως ο Rubens ήταν ταχύτερος στους τελευταίους αγώνες επειδή μπορούσε να τα αξιοποιήσει καλύτερα. Άρα (κάποια από) τα αποτελέσματα οφείλονταν σε **λανθασμένες επιλογές οι οποίες όμως δεν έχουν καμία σχέση με την δυνατότητα του Schumacher να δίνει στον αγώνα πάντα τον καλύτερό του εαυτό και το απέδειξε αυτό σήμερα. **
Brawn said one key to Schumacher's turnaround of fortune was his understanding of how to use his Bridgestone tyres more effectively.
'Michael has learnt a lot about tyres this weekend and how to manage them,' he said. 'Rubens has been quicker than him in the last few races, and he has been using his tyres in a different way. Michael has been able to understand this, and together we have got all the little bits right this weekend.'
-
Και'γω θα σου πω κατι απλουστατο,στο ατυχημα Burti-Schumacher δεν ειχε μεινει κανενα μονοθεσιο ακινητοποιημενο μεσα στην πιστα,ο Βραζιλιανος μετα απο αυτη τη συγκρουση ειχε σκασει στις μπαριερες οπως και ο Raikkonen φετος.Συνεπως αν συγκρινουμε τα ατυχηματα Γερμανιας 2001 και Αυστραλιας 2002 μπορουμε ευκολα να διαπιστωσουμε οτι ειναι ακριβως ιδια.
Μα ρε Φάνη στην Γερμανία είπαμε ότι η πίστα είχε γεμίσει με σπασμένα κομμάτια από ανθρακονήματα (άρα καμία σχέση με την Αυστραλία)... Εδώ δεν έχεις δίκιο, και όπως ειπώθηκε και παραπάνω οι κριτές δεν έχουν δώσει το δικαίωμα για να λέμε κάτι τέτοιο...
Ζητώ συγνώμη για τις πολλές παραθέσεις... -
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
...Οπότε, με λίγα λόγια, ο φιλο-Σουμαχερικός αλυτάρχης μπορεί να ευνοήσει τον ΜΣ ή να ζημιώσει τους αντιπάλους του, ομοίως ο φιλο-ΜακΛαρενικός αλυτάρχης μπορεί να ευνοήσει τη ΜακΛάρεν ή να ζημιώσει τους αντιπάλους της, και ούτω κάθε εξής.
...Nα ξεκαθαρίσω ότι σε καμιά περίπτωση δεν ασπάζομαι αυτά που έγραψα περί φιλοσουμαχερικού ή αντισουμαχερικού αλυτάρχη. Απλά θέλω να πω ότι αν κάποιος ισχυρίζεται ότι κάποιοι κριτές ευνοούν το Σουμάχερ θα πρέπει να παραδέχεται πως υπάρχουν και άλλοι κριτές που είναι αντι-σουμαχερικοί. Γενικά το να το πιστεύεις αυτό μου φαίνεται γελοίο. Γνώμη μου: o κάθε αλυτάρχης σε τέτοιες δύσκολες καταστασεις το μόνο που δε σκέφτεται είναι το τι κάνει ο κάθε οδηγός. Έχει πολύ σοβαρότερα πράματα για ν ασχοληθεί σε τέτοιες δύσκολες στιγμές.
Επισημο thread GP Ιταλιας - Προβλεψτε νικητη (αν μπορειτε!)