-
Πάντως και στο utube έχει διάφορα για μικροεπισκευές ! π.χ. http://www.youtube.com/watch?v=ILVWPzO_ ... re=related
Έχει δοκιμάσει κανείς το συγκεκριμένο κόλπο? -
Γεια σας παιδιά! Σας στέλνω για να ρωτήσω αν έχετε υπόψη σας κάποιο μαγαζί με ανταλλακτικά VW ,για έναν φίλο μου,που 'έφαγε'' τον καθρέφτη του Polo του- μοντέλο 2006- ,ηλεκτρικός με φλας, και στο επισημο σερβις του είπαν 250 ευρω. Επειδή δεν είναι εποχές για τέτοια έξοδα,έχετε υπόψη σας κάτι φθηνότερο κάπου? Σας ευχαριστώ!
-
Καλησπέρα!
Είμαι κάτοχος Audi A3 FSI Ambition 3D. Πρόσφατα έξυσα το πίσω δεξί φτερό σε γωνιά τοίχου στην έξοδο ενός γκαράζ. Η ζημιά που έγινε είναι 4-5 οριζόντιες γρατζουνιές με αντίστοιχα μικρά βαθουλοματάκια και θυμίζει πολύ τις φωτογραφίες που ανέβασε ο gRim » 01/10/07 23:22. Μια που το αυτοκίνητο το πήρα μεταχειρισμένο και είχε ήδη μικρογρατζουνιές στη δεξιά γωνία του μπροστινού προφυλακτήρα και ένα μικρό βαθουλοματάκι στο μπροστά δεξί φτερό, αποφάσισα να το ψάξω για πιθανή επισκευή.
Επειδή δεν έχω κάποιο γνωστό φανοποιίο, βρήκα κάποιον στο Μοσχάτο από το ιντερνετ και πήγα αρχικά για να το κοιτάξει. Μου είπε για τοπική επισκευή του πίσω φτερού 120€ και τοπική επισκευή μπροστινού φτερού και προφυλακτήρα 110€. Συνολικά 230€. Γενικά ήταν πολύ φιλικός και εξυπηρετικός. Η μόνη μου επιφύλαξη είναι οτι δεν σου περνούσε τόσο την εικόνα του επαγγελματία αλλά την εικόνα του μάστορα. Κοιτώντας λίγο στο ιντερνετ για πιο επαγγελματικά φανοποιια, βρήκα την autosyndesi.gr και την dynamotors.gr αλλά δεν έχω πάρει τιμές από εκεί ακόμα. Έχει κανείς εμπειρία από τα συγκεκριμένα φανοποιία?
Κάποια άλλη πρόταση ή συμβουλή? Τί πρέπει να προσέξω σε όποιον τεχνίτη το αναλάβει? Αυτός στο Μοσχάτο που πήγα μου είπε οτι η δουλειά θα πάρει 2 μέρες, που σημαίνει οτι του αφήνω το αμάξι εκεί και παίρνω γουρούνι στο σακί. Υπάρχει περίπτωση να γίνει η δουλειά αυθημερών και να μπορώ να βλέπω τη διαδικασία της επισκευής? -
Όταν λες μήπως περιμένεις να δεις κάποιον που συμπεριφέρεται σαν πλασιέ, με το πλατύ χαμόγελο και την υπερβολική προθυμία να απαντήσει σε κάθε ερώτηση;
Μάλλον δεν έχεις πολλά πάρε-δώσε με συνεργείαΕπίσης, το να κάτσεις πάνω από τον μάστορα να κάνεις τι;Να επιβλέπεις αν θα επισκευάσει σωστά τις ζημιές ή μήπως κάνει κάτι άλλο στο αυτοκίνητο;
Ο κάθε επαγγελματίας έχει και εγωϊσμό, που θίγεται όταν έχει τον πελάτη παρόν.
Χώρια πως ειδικά τα φαναρτζίδικα, δεν είναι και το καλύτερο μέρος για να κάτσεις πολλές ώρες. -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Όταν λες μήπως περιμένεις να δεις κάποιον που συμπεριφέρεται σαν πλασιέ, με το πλατύ χαμόγελο και την υπερβολική προθυμία να απαντήσει σε κάθε ερώτηση;
Μάλλον δεν έχεις πολλά πάρε-δώσε με συνεργείαΌχι δεν περιμένω να δώ κανένα πλασιέ γραβατωμένο, άμα δω τέτοιους αλλάζω δρόμο. Απλά ο τύπος μου φάνηκε κάπως παραδοσιακός...χωρίς να ισχυρίζομαι οτι αυτό είναι καλό ή κακό. Σκέψου ένα μηχανικό που βασίζεται αποκλειστικά στην όποια πείρα του και στο άκουσμα της μηχανής και έναν άλλο που βασίζεται σε ηλεκτρονικά όργανα. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στους φανοποιούς, μπορεί να κάνω και λάθος.
Επίσης, το να κάτσεις πάνω από τον μάστορα να κάνεις τι;Να επιβλέπεις αν θα επισκευάσει σωστά τις ζημιές ή μήπως κάνει κάτι άλλο στο αυτοκίνητο;
Δεν έχω ιδέα φίλε μου! Αν διάβασες πιο κάτω ρωτάω για συμβουλές για το τι πρέπει να προσέξω στον όποιο τεχνίτη αναλάβει τη δουλειά. Και δε συμφωνώ με το σκεπτικό του να μην κάνεις το παραμικρό έλεγχο. Λίγο να διαβάσει κανεις το φορουμ θα βρει πολλές δυσάρεστες εμπειρίες. Στο κάτω κάτω τον τεχνίτη τον πληρώνεις για να σου κάνει τη δουλειά σωστά. Άμα τον ενοχλεί να σου εξηγήσει πως θα κάνει τη δουλειά του, τότε εγώ τουλάχιστον δεν θα τον προτιμήσω
-
Ο φανοποιός με το μάτι και την αφή δουλεύει για να κάνει εκτίμηση της ζημιάς.
Δεν υπάρχουν (ή δεν γνωρίζω εγώ, εκτός του paint gauge αν λέγεται έτσι) εργαλεία για να επιθεωρήσει το αυτοκίνητο.
Ίσως πάρει και κάποιο κατσαβίδι, και να αρχίσει να ζουλάει το πάτωμα/θόλο κλπ, αν δει σκουριά.Ο μάστορας φαίνεται από τη δουλειά του, οπότε, το ποιο εύκολο είναι να ρίξεις καμιά ματιά σε αυτοκίνητα που επισκευάζει ή έχει τελειώσει.
Εσένα σε ενδιαφέρει, αφού θα γίνει τοπικό βάψιμο, να τον ρωτήσεις και να σε διαβεβαιώσει ότι θα ταιριάξει το νέο με το παλιό χρώμα και δεν θα φαίνεται το μπάλωμα. -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Ο φανοποιός με το μάτι και την αφή δουλεύει για να κάνει εκτίμηση της ζημιάς.
Δεν υπάρχουν (ή δεν γνωρίζω εγώ, εκτός του paint gauge αν λέγεται έτσι) εργαλεία για να επιθεωρήσει το αυτοκίνητο.Όταν έψαχνα να αγοράσω το αυτοκίνητο, πέρασα μερικά αυτοκίνητα από έλεγχο σε ένα γνωστό μου συνεργείο. Εκεί είχαν ένα φορητό εργαλείο σαν scanner, το περνούσαν σε όλο το αμάξωμα και το μηχάνημα διάβαζε κάθε περιοχή που είχε στοκαριστεί. Ίσως να είναι αυτό το paint gauge που λες.
Καλό και το έμπειρο μάτι δε λέω, αλλα αμα δε τον ξέρεις το μάστορα τότε εμπιστέυομαι περισσότερο τη τεχνολογίαΤελικά κανένα καλό φανοποιό στην Αθήνα με λογικές τιμές έχει κανείς να προτείνει?
-
Σε ένα από αυτά τα μικροεπισκευών απευθήνθηκα για μικροζημιά. Η τιμή για να βάψει ένα φιλέτο μεταξύ ουρανού και πλαισίου πορτας ήταν 60 ευρώ. Παράδοση σε 4 ώρες, πίνεις καφέ απέναντι και τον βλέπεις να εργάζεται στο αυτοκίνητο. Καλή δουλειά, έμεινα ικανοποιημένος. Από αυτοκίνητα πολλά και διάφορα, ακριβά και φτηνά. Εργάζομαι σε εταιρεία δίπλα και βλέπω ότι είναι συνέχεια γεμάτος. Με ραντεβού πήγα για να το βάλει μέσα.
-
Ενδιαφέρουσα περίπτωση! Σου έστειλα pm για τις λεπτομέρειες!
-
Καλησπέρα και σ' αυτό το τοπικό
Έχουμε στην Αθήνα κανέναν φαναρτζή για να κάνουμε τοπική βαφή σε πίσω προφυλακτήρα προφυλακτήρα?
Επίσης αν υπάρχει κάποιος γνωστός σας δέχομαι και πμ με στοιχεία -
Εννοείς ως τοπική τη βαφή μόνο ολόκληρου του προφυλακτήρα χωρίς να αφαιρεθεί ή κάποιου σημείου του ????
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Εννοείς ως τοπική τη βαφή μόνο ολόκληρου του προφυλακτήρα χωρίς να αφαιρεθεί ή κάποιου σημείου του ????Για κάποιο σημείο του προφυλακτήρα.Βέβαια εδώ έχω διαβεβαιώσεις ότι θα βρει ο πατέρας μου μάστορα που σημαίνει ότι χρειάζομαι κάποιον καλό για να διορθωθούν τυχόν @@ αυτού που θα το πάει ο πατέρας καθότι έχει ένα ταλέντο στο να βρίσκει πάντα τους 'κατάλληλους'
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
...Βέβαια εδώ έχω διαβεβαιώσεις ότι θα βρει ο πατέρας μου μάστορα .......Επομένως δεν χρειάζεσαι άμεσα, αλλά αργότερα .....
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
...Βέβαια εδώ έχω διαβεβαιώσεις ότι θα βρει ο πατέρας μου μάστορα .......
Επομένως δεν χρειάζεσαι άμεσα, αλλά αργότερα .....
Ναι
-
Πες του απλά ότι θα το πας εσύ. Τέρμα.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Πες του απλά ότι θα το πας εσύ. Τέρμα.Πλάκα κάνεις.Τώρα που τον έπιασε να πληρώσει θα τον αφήσω να μου φύγει
-
Ότι θα το πας, είπα, όχι ότι θα πληρώσεις.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Ότι θα το πας, είπα, όχι ότι θα πληρώσεις.Ρε άσε μην τσακωθούμε και αλλάξει γνώμη πάλι
-
Σκεφτόμουν τι ωραία που θα φτιάχναμε μικρο'τραυματισμούς' σε κάποια σημεία του αμαξώματος που τα χτυπάνε διάφοροι [μπιπ] κάθε τόσο ξεπαρκάροντας μπροστά ή πίσω από το αμάξι μας, αν είχαμε το σωστό χρώμα όχι σαν αυτό που δίνεται σε κιτάκι με πινέλο αλλά σε σπρέι με πολύ-πολύ ψιλό 'μπεκ', ίσα που να βγάζει χρώμα, ώστε να μπορούμε να το δουλέψουμε εύκολα....
Φτιάχνει κανείς τέτοια σπρέι στην Αθήνα?
-
Το 'χω σκεφτεί να το κάνω αυτό με τον αερογράφο που έχω για τα μοντέλα μου.
Αναζήτηση φαναρτζή + Ερωτήσεις για βάψιμο