-
H GTO οδηγείται μόνο μύτη-τακούνι (σε κάθε στροφή φεύγεις ευθεία, σκας στον τοίχο και βρίσκει η μύτη το τακούνι σου).
Πάντως μην ανησυχείτε! Το netKar team ετοιμάζει τα σωστά physics για τη GTO και σε λίγο καιρό θα είναι νορμάλ. -
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Πάντως μην ανησυχείτε! Το netKar team ετοιμάζει τα σωστά physics για τη GTO και σε λίγο καιρό θα είναι νορμάλ.Γιατί;; Τι κακό έχουν τώρα;;;
Σοβαρά, ο Άρης είχε πει πως το μεγαλύτερο σφάλμα είναι το πλάτος των πίσω ελαστικών, το οποίο στο netkar είναι το ίδιο με των μπροστινών, ενώ στην πραγματικότητα, είναι φαρδύτερο.
Πάντως, δε θέλω ξαφνικά η GTO να αρχίσει να κρατάει, πάνω που έχω συνηθίσει το 'χορό της ουράς'
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Κώσιον (caution) η λέξη που πρέπει να σε διέπει όταν οδηγείς την GTO. Πάντα βέβαια πιστεύω ότι το παρακάνανε με την 250 που τείνει να σπινάρει και με σβηστή μηχανήΚι όμως, σκέψου ότι άν σε ένα αυτοκίνητο 300 ίππους με τα τότε λάστιχα πατήσεις τέρμα το γκάζι, δε θα συμβεί τίποτε λιγότερο από αυτό που συμβαίνει στο netKar. Απλά είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε το πόσο πολύ πατάμε το γκάζι σε μια πλαστική πενταλιέρα σε σχέση με το input που δέχεται το παιχνίδι.
-
Γειά και από μένα! Σπάνια μπαίνω στο F1 οπότε άργησα να πάρω χαμπάρι το netKar. Από την άλλη δεν έπρεπε να το κατεβάσω γιατί τώρα έχω πολλά προβλήματα. Και εξηγούμαι:
-πως ελέγχουμε την υπερστροφή; (όχι πως μικρο-διορθώνουμε ώστε να μη το χάσουμε,αλλά πως την ελέγχουμε. Δηλαδή υπερστροφή ισχύος, στρίψιμο με το πλάι στις στροφές 180μοιρών και τα συναφή. Θέλω να πηγαίνω το κάρο (360Μ) με το πλάι και δε μπορώ. Το κρατάω λίγο και μετά το χάνω. Έχω το Microsoft Sidewinder Precision Racing Wheel, χωρίς ανάδραση.Τι ρυθμίσεις κάνετε στο μενού του παιχνιδιού; Εκεί που λέει steer lock τι βάζετε; Τι ακριβώς κάνει αυτή η ρύθμιση;
-Πως κάνουμε καλό χρόνο;
-Πως καταλαβαίνουμε πότε ζεστάθηκαν τα λάστιχα;
-Πότε έχουν φθαρεί τα λάστιχα
-Πως συγχρονίζουμε τις αλλαγές
-Πως βρίσκουμε ελέυθερο χρόνο;
-Πως γίνεται η απεξάρτηση από το παιχνίδι; (όπως καταλάβατε κόλλησα, πάνω που είχα κσεκολλήσει από το LFS)Aυτάα...
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ 'παιχνίδι', συγχαρητήρια στους δημιουργούς τους. Συνεχίστε την καλή δουλειά!
Αν μπορούσε και κανείς να απαντήσει τις απορίες μου θα ήταν τέλεια. Ειδικά την πρώτη γιατί έχω βαρεθεί να μετράω τετ-α-κε. Πυξίδα θα χρειάζομαι σε λίγο για να βρίσκω το δρόμο μετά τις σβούρες!
Αλήθεια παίζει κανείς το Donington με την Modena; Τί χρόνο έχετε; Έχω κάνει 1.51 μετά απο περίπου 700κμ συνολικής οδήγησης στο netKar.
LFS παίζει κανείς; Για να συγκρίνουμε χρόνους; Βασικά σας πρήζω με χρόνους γιατί δεν παίζω multiplayer και οι χρόνοι είναι ο μόνος τρόπος να δω αν το έχω μάθει καλά το sim.Αυτά προς το παρόν. Τα λέμε!
-
Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
Γειά και από μένα! Σπάνια μπαίνω στο F1 οπότε άργησα να πάρω χαμπάρι το netKar. Από την άλλη δεν έπρεπε να το κατεβάσω γιατί τώρα έχω πολλά προβλήματα. Και εξηγούμαι:
-πως ελέγχουμε την υπερστροφή; (όχι πως μικρο-διορθώνουμε ώστε να μη το χάσουμε,αλλά πως την ελέγχουμε. Δηλαδή υπερστροφή ισχύος, στρίψιμο με το πλάι στις στροφές 180μοιρών και τα συναφή. Θέλω να πηγαίνω το κάρο (360Μ) με το πλάι και δε μπορώ. Το κρατάω λίγο και μετά το χάνω. Έχω το Microsoft Sidewinder Precision Racing Wheel, χωρίς ανάδραση.Τι ρυθμίσεις κάνετε στο μενού του παιχνιδιού; Εκεί που λέει steer lock τι βάζετε; Τι ακριβώς κάνει αυτή η ρύθμιση;
-Πως κάνουμε καλό χρόνο;
-Πως καταλαβαίνουμε πότε ζεστάθηκαν τα λάστιχα;
-Πότε έχουν φθαρεί τα λάστιχα
-Πως συγχρονίζουμε τις αλλαγές
-Πως γίνεται η απεξάρτηση από το παιχνίδι; (όπως καταλάβατε κόλλησα, πάνω που είχα κσεκολλήσει από το LFS)Aυτάα...
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ 'παιχνίδι', συγχαρητήρια στους δημιουργούς τους. Συνεχίστε την καλή δουλειά!
Αν μπορούσε και κανείς να απαντήσει τις απορίες μου θα ήταν τέλεια. Ειδικά την πρώτη γιατί έχω βαρεθεί να μετράω τετ-α-κε. Πυξίδα θα χρειάζομαι σε λίγο για να βρίσκω το δρόμο μετά τις σβούρες!
Αλήθεια παίζει κανείς το Donington με την Modena; Τί χρόνο έχετε; Έχω κάνει 1.51 μετά απο περίπου 700κμ συνολικής οδήγησης στο netKar.
LFS παίζει κανείς; Για να συγκρίνουμε χρόνους; Βασικά σας πρήζω με χρόνους γιατί δεν παίζω multiplayer και οι χρόνοι είναι ο μόνος τρόπος να δω αν το έχω μάθει καλά το sim.Αυτά προς το παρόν. Τα λέμε!
Mporei na mou eksigisei kaneis ti einai to netKar?
-
-
Το netKar είναι ένα simulator οδήγησης για pc. Η τελευταία του έκδοση περιλβάνει 3 πίστες και 8 αυτοκίνητα (360modena, Pagani Zonda, Mini Cooper, MG BTCC, F3000,...).Παίζει μόνο με αναλογικό χειριστήριο.όχι με πληκτρολόγιο.
-
Στέφανε, οι απορίες σου είναι αρκετά βασικές. Να υποθέσω ότι είσαι νέος στα driving sims; Αν ναι, καλώς όρισες
Χοντρικά χοντρικά, για να ελέγξεις την υπερστροφή ισχύος στην έξοδο από τις στροφές με τη Modena, ελάφρυνε λίγο το δεξί σου πόδι (δηλαδή άφηνε γκάζι) μέχρι να βρουν πάλι πρόσφυση οι πίσω τροχοί.
Για περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείς να βελτιώσεις τους χρόνους σου, διάβασε όλη την σελίδα αυτή:
http://website.lineone.net/~richardn/
Το site αυτό μπορεί να δίνει tips για άλλο παιχνίδι (το θρυλικό Grand Prix Legends), αλλά πίστεψέ με, τα ίδια και απαράλλαχτα ισχύουν σε οποιοδήποτε sim σέβεται τον εαυτό του
Για οποιαδήποτε άλλη απορία, όποιος θέλει μπορεί να μου στείλει e-mail, θα χαρώ πολύ να βοηθήσω.
-
Thanx Θέμη. (σε sim έχω εμπειρία 3-4 μηνών στο LFS,αλλά 'ραλάκια΄ στο pc παίζω από τότε που με θυμάμαι )
-
Αλήθεια παίζει κανείς το Donington με την Modena; Τί χρόνο έχετε; Έχω κάνει 1.51 μετά απο περίπου 700κμ συνολικής οδήγησης στο netKar.Ο χρόνος αυτός είναι πολύ καλός με δεδομένη την εμπειρία σου και χαίρομαι που βλέπω να ξεκινάς με Modena και όχι με την F3000 όπως οι περισσότεροι
Πάντως, ένας γενικά καλός χρόνος είναι μέσα στο 1:48, αλλά για επίπεδο παγκόσμιου συναγωνισμού πρέπει να είσαι well in 1:46
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
...και χαίρομαι που βλέπω να ξεκινάς με Modena και όχι με την F3000 όπως οι περισσότεροιΠάντως η f3000 είναι σχετικά εύκολη ε?
-
Ναι, εύκολη, αλλά η ευκολία δεν είναι το ζητούμενο!
-
Παιδια μπορει να μου εξηγησει κανεις πως μπορω να παιξω και εγω αυτο το παιχνιδι και ολα σχετικα πανω σε αυτο??????????????
-
Ο χρήστης gfotiadh έγραψε:
Παιδια μπορει να μου εξηγησει κανεις πως μπορω να παιξω και εγω αυτο το παιχνιδι και ολα σχετικα πανω σε αυτο??????????????Λοιπόν, Γιώργο (και λοιποί ενδιαφερόμενοι), ιδού μια σύντομη εισαγωγή στο τι είναι ακριβώς το netKar και πού θα το βρεις...
Το netKar είναι ένα δωρεάν παιχνίδι προσομοίωσης οδήγησης και μαζί με το Nascar 2003, αποτελούν ίσως την καλύτερη πρόταση για κάποιον που τον ενδιαφέρει πρωτίστως ο ρεαλισμός σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Το ότι είναι δωρεάν δεν σημαίνει τίποτα για την ποιότητα του παιχνιδιού, καθότι το physics engine είναι ριζοσπαστικό και σημασία έχει δοθεί στο ρεαλισμό όσο ποτέ άλλοτε.
Το παιχνίδι το έχει φτιάξει ο Stefano Kunos, Ιταλός προγραμματιστής ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει στην Ιαπωνία και εργάζεται σε εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών για Η/Υ. Ο Stefano είχε εντυπωσιαστεί από το παιχνίδι Grand Prix Legends για το πόσο καλό ήταν, αλλά ακόμα περισσότερο είχε εντυπωσιαστεί από την community που είχαν δημιουργήσει όλοι οι GPL fans. Έτσι, θέλησε ο ίδιος να φτιάξει ένα παιχνίδι που θα ήταν άξιος συνεχιστής της παράδοσης του GPL, τόσο σε επίπεδο gameplay, όσο και σε επίπεδο community.
Το netKar έχει πάει πέρα από οποιοδήποτε άλλο software του είδους όσο αφορά την ποικιλία των αυτοκινήτων που μπορεί κανείς να επιλέξει, η αν θέλετε, την ποικιλία ειδών series. Μπορείτε να τρέξετε με μια σύγχρονη F3000 (η οποία πάντως αποτελεί τον τελευταίο λόγο για τον οποίο αξίζει το παιχνίδι) ή μια Formula Renault για να ικανοποιήσετε τις αγωνιστικές σας ανησυχίες με μονοθέσιο. Μπορείτε να τρέξετε με μια αγωνιστική Toyota Supra του ιαπωνικού πρωταθλήματος JTCC. Μπορείτε να τρέξετε με το αγωνιστικό MG, με το Mini Cooper S. Μπορείτε να τρέξετε με το όνειρο κάθε καθώς πρέπει motor fan, μια Ferrari 360 Modena (προσεχώς και η Stradale). Μπορείτε να τρέξετε με το εξωτικό Pagani Zonda. Και τέλος, μπορείτε να πάτε βόλτα (γιατί αποκλείεται να τρέξετε) με ένα από τα πιο κλασικά αυτοκίνητα όλων των εποχών, τη Ferrari 250 GTO!!
Αξιοσημείωτο είναι πως το netKar ΔΕΝ έχει καθόλου ΑΙ (αντίπαλο τον υπολογιστή δηλαδή), αλλά υποστηρίζει πολύ καλό multiplayer mode, το οποίο είναι σαφώς όλο το ζουμί της υπόθεσης. Είτε λοιπόν θα τρέχετε μόνοι, είτε με αληθινούς online αντιπάλους.
Θα μπορούσα να γράφω ώρες, αλλά δεν έχω άλλο χρόνο
Κατ' εμέ, το παιχνίδι είναι φοβερό, ο ρεαλισμός μεγαλύτερος από ποτέ και η απόλαυση άπειρη! Κέφι να έχεις να λιώνεις λάστιχα και να καις βενζίνη...!
Το παιχνίδι μπορείτε να το βρείτε στο http://www.nkzone.com και συνιστώ να κατεβάσετε όσα περισσότερα add-ons μπορείτε, ειδικά πίστες. Το μέγεθός του είναι μόλις 40ΜΒ αλλά με τις λίγες standard πίστες.
Τελευταία πληροφορία: **Το παιχνίδι παίζει ΜΟΝΟ με αναλογικό input **(τιμονιέρα, joystick)
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Τελευταία πληροφορία: **Το παιχνίδι παίζει ΜΟΝΟ με αναλογικό input **(τιμονιέρα, joystick)Γιατί ρε παιδιά όχι πληκτρολόγιο??? Και τι θα κάνουμε τώρα εμείς που δεν έχουμε τιμονιέρα?
Εδώ παίζαμε 3 χρόνια GPL με πληκτρολόγιο και το ευχαριστιόμασταν μια χαρά. Εντάξει δεν βλέπαμε σπιναρίσματα, μπλοκαρίσματα κλπ, μπορεί να κάναμε χρόνους 4-5 δεύτερα χειρότερους (πολύ καλούς όμως για πληκτρολόγιο, πχ Silverstone 1:30.10), αλλά αυτό δε μείωνε την ευχαρίστηση και πάνω από όλα τη διάθεση να διαβάζουμε στο internet σελίδες επί σελίδων και να παλεύουμε να βρούμε το σωστό στήσιμο κάθε φορά.
Και τώρα μου λέτε ότι έχετε κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια στο χώρο των sim, που παίζει όμως χωρίς πληκτρολόγιο? Τι να πω ρε παιδιά... -
Jarno είσαι για μπάτσες.. Πάνε πάρε ένα τιμόνι ρε συ... να δεις τι χάνεις...
90 εβρό 'σικ' το με ανάδραση και το μισό ένα νορμαλάκι νον-ανάδρασης. ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΧΑΝΕΙΣ!! -
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Και τώρα μου λέτε ότι έχετε κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια στο χώρο των sim, που παίζει όμως χωρίς πληκτρολόγιο? Τι να πω ρε παιδιά...Συμμερίζομαι την απογοήτευσή σου, αλλά μη ζητάς τα ρέστα από μένα
Εγώ δεν είπα ότι 'το παιχνίδι είναι για αληθινούς παίχτες με τιμονιέρες και όσοι παίζουν με πληκτρολόγιο να πάνε να πνιγούνε...'. Απλά το επισημαίνω για να γλυτώσω μερικούς από άσκοπα downloads.Πάντως, το συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ κολακευτικό που θα το κάνει εμπορικό. Το μενού είναι πάναπλο, η αποθήκευση των setups είναι δύσχρηστη, αν κάνεις pause μετά πρέπει να κάνεις προσευχές πριν κάνεις resume, δεν έχει ολοκληρωμένα physics όταν βγαίνεις βόλτα στα γρασίδια, μερικές πίστες έχουν τρύπες στην άκρη του δρόμου, αν τρακάρεις με πάρα πολλά κρασάρει, και αυτό που χαλάει τον περισσότερο κόσμο είναι ότι δεν έχει ΑΙ.
Νομίζω, καταλαβαίνεις και μόνος σου πως το παιχνίδι απευθύνεται στους σκληροπηρυνικούς sim racers, οι οποίοι όπως και να το κάνουμε, έχουν τιμονιέρες. Πέρα από αυτό, αν στο GPL ήταν 10 φορές πιο δύσκολο το πληκτρολόγιο απ' ότι στα άλλα παιχνίδια, στο netKar πρέπει να είναι 100.
Αν οι λόγοι που δεν έχεις τιμονιέρα δεν είναι καθαρά οικονομικοί, τότε όντως δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς και λυπάμαι που δεν ξέρεις τι χάνεις
Αν όμως οι λόγοι είναι οικονομικοί, πλησιάζουν Χριστούγεννα και σου εύχομαι ολόψυχα να τολμήσεις το βάπτισμα του...τιμονιού!
Και για να δεις πως όλα τα παραπάνω τα λέω από ενδιαφέρον για το sim racing, αν θες ευχαρίστως σε προσκαλώ σπίτι μου να κάνεις ένα test drive, αν αυτό σταθεί αφορμή να αποκτήσεις τιμονιέρα
Επειδή παίζεις GPL, όχι τίποτε άλλο
-
Ξέχασα νωρίτερα να αναφέρω πως στην ομάδα εξέλιξης του netKar, έναν από τους βασικότερους ρόλους κατέχει ένας Έλληνας, ο Άρης, ο οποίος μάλιστα είναι μέλος του φόρουμ των 4Τ (nickname: Aristotelis).
Ο Άρης, είναι από τα βασικά στελέχη του http://www.drivingitalia.net, για όσους ξέρουν τι είναι αυτός ο κολοσσός στο χώρο του sim racing!!
-
Λοιπον,πιστευω να ειναι οι τελευταιες μου αποριες για να μην σας πριζω κιολας.Μερικα ερωτηματα που θελω να μου απαντησετε για να ξεκινησω και εγω της διαδικασιες αυτης της απολαυσης οπως λετε:
1)τι ειναι το GPL μια σχετικη αναλυση παρακαλω οπως κανατε στο netKar και πως μπορω να το αποκτησω?
2)εχω υπολογιστη pentium III sta 500 karta grafikon voodoo3 16MB η μνημη της,,,, και η μνημη Ram eιναι 128 θα παιζει το netKar kai to GPL?
3)εγω εχω την f2001 της ea sports και το f1 racing championship της ubi soft.Τα αλλα τα'μεγαλυτερα' παιχνιδια δεν τα παιζει ο υπολογιστης λογω των απαιτησεων τους, που εγω δεν εχω.
Αυτα που εχω ειναι καλα κατα τη γνωμη σας εαν βεβαια τα ξερετε?
4)εχω ενα aplo tis microsoft το 'sidewinder game pad pro' θα παιζει το netKar με αυτο το μοχλο ή χειριστηριο?
5)Εαν τα τιμονια παιζουν σε ολα τα ralakia οπως αυτα που εχω εγω pou anefera parapano,και αν παιζουν γενικα και σε ολα τα παιχνιδια που οδηγεις αυτοκινητο πχ formula, rally,nascar akoma kai ntalikes.
Πολλες οι ερωτησεις μου ηρωας αυτος που θα της απαντησει, αλλα θα βοηθησει εναν συναθρωπο του που σιγουρα καταλαβαινει τον πονο του για αυτου του ειδους τα παιχνιδια. -
Αυτό που εγώ μπορώ να σου πω είναι ότι το GPL θα παίζει στο PC σου. Εγώ είχα παλιότερα Celeron 466, 64 RAM, αλλά 32άρα κάρτα και έπαιζε μια χαρά!
Τώρα, θα κάνω μια προσπάθεια να πω τι είναι το GPL, αλλά σίγουρα θα φανώ λίγος! Είναι ένα sim που ως βάση έχει τα μονοθέσια και τις πίστες του πρωταθλήματος F1 του 1967, μια δυο χρονιές πριν την εισβολή των πτερύγων άρα και των αεροδυναμικών πονοκεφάλων!! Το sim έχει πολύ καλό ΑΙ, μπορεί κανείς να αγωνιστεί σε διάφορα επίπεδα δυσκολίας, να κάνει μόνος του εξάσκηση, να λάβει μέρος σε GP, πρωτάθλημα, με δοκιμές, κατατακτήριες, αγώνα, κλπ. Μπορεί κανείς να τρέξει σε ένδοξες πίστες, όπως το Nurburgring (των 21km), Silverstone, Monza, Spa, Rouen, κλπ, όλα αυτά στην παλιά τους μορφή. Και ασφαλώς την αγαπημένη μου Monza με τα μεγάλα banks! Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει πολλά χαρακτηριστικά του μονοθεσίου του, από τη γεωμετρία των αναρτήσεων και τις σχέσεις του κιβωτίου, μέχρι τις πιέσεις των ελαστικών.
Το τρομερό με το GPL είναι ο μεγάλος αριθμός GPL fans, που όπως είπε κι ο opterios έχουν δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό community. Στο δίκτυο μπορεί να βρει κανείς απίστευτες πληροφορίες για το sim, για στησίματα μονοθεσίων, αμέτρητες πίστες, πραγματικές ή φανταστικές και πολλά άλλα extra stuff.
Με λίγα λόγια είναι ένα πολύ καλό sim, τόσο για να αρχίσει κανείς την περιπλάνησή του στο χώρο αυτό, όσο και να κολλήσει για πάντα! Ειδικά αν έχει και λίγο τρέλα με τα παλιά μονοθέσια, τότε θα το αγαπήσει.
Και για να μην ξεχνιόμαστε, δεν απαιτεί τιμονιέρα. Και ένα απλό πληκτρολόγιο είναι αρκετό για τους φτωχούς πλην όμως τίμιους αγωνιστές!
F1 Games/Simulators