-
Κοίταξα την στάθμη του υγρου του υδραυλικού τιμονιού και την βρήκα στο μινιμουμ, κανονικα πρεπει να είναι λιγο πριν το μαξιμουμ στον ενδιαμεσο χώρο που έχει το καπακι-μετρητής σωστά?. Τι υγρά για το τιμονι παίρνει το 307 ? Που μπορώ να τα αγοράσω?
-
Ο χρήστης SuperBilly16V έγραψε:
Κοίταξα την στάθμη του υγρου του υδραυλικού τιμονιού και την βρήκα στο μινιμουμ, κανονικα πρεπει να είναι λιγο πριν το μαξιμουμ στον ενδιαμεσο χώρο που έχει το καπακι-μετρητής σωστά?. Τι υγρά για το τιμονι παίρνει το 307 ? Που μπορώ να τα αγοράσω?ATF
Αutomatic Τransmission Fluid
Κοιταξε και το manual του αυτοκινητου. Μη σε παρω στο λαιμο μου γιατι θα μου τον κοψεις !
-
Ευχαριστώ πολυ για την βοήθεια Ηilux. Αγόρασα το υγρο απο ένα συνεργειο peugeot-citroen, από οτι παρατήρησα έχει διαφορετικο χρώμα απο αυτο που έχω εγώ (αυτό που μου έδωσαν ειναι κόκκινο). Να το γεμίσω μέχρι την μέση ή μεχρι το max της μεζούρας που έχει το καπακι?
P.s : Είμαι ψείρας το ξέρω
-
hilux, το 1.6 οπωσδήποτε και έχει ηλεκτρονικό κατανεμητή...δεν ξέρω για το 1.4 αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος και για το 2.0.
Μάλιστα η ονομασία του είναι με κάποια αγγλικά αρχικά, αλλά μου διαφεύγουν...Το αυτοκίνητο είναι δυνατόν να διώξει την ουρά του με το φρένο σε πολύ ελαφρύ φρενάρισμα σε υψηλές κυρίως ταχύτητες, όσο δεν μπαίνει το ABS.
Σαν πισωκίνητο δεν συμπεριφέρεται με τίποτα (ή τουλάχιστον δεν έχετε οδηγήσει 306... )... ημιάκαμπτου άξονα γαρ. (βλέπε προς Γερμανία πλευρά)Σε αντίθεση με τα περιοδικά πάντως, έχει υπέροχη οδική συμπεριφορά σε όλες τις ταχύτητες. Αρκεί να του δείξεις εμπιστοσύνη και να οδηγείς σωστά.
Σήμερα το πήγα για service 60000χλμ και του έκανα και αμορτισερομέτρηση...81% μπροστά ~68% πίσω! Κορυφαία νούμερα για Γαλλικό 2 ετών με τόσα χλμ και αρκετούς χωματόδρομους (+1 Ακρόπολις) στην πλάτη του!!!
-
Ο χρήστης SuperBilly16V έγραψε:
Ευχαριστώ πολυ για την βοήθεια Ηilux. Αγόρασα το υγρο απο ένα συνεργειο peugeot-citroen, από οτι παρατήρησα έχει διαφορετικο χρώμα απο αυτο που έχω εγώ (αυτό που μου έδωσαν ειναι κόκκινο). Να το γεμίσω μέχρι την μέση ή μεχρι το max της μεζούρας που έχει το καπακι?P.s : Είμαι ψείρας το ξέρω
Αν σου το δωσανε για υδραυλικο τιμονι μην ανησυχεις! Κ εγω κοκκινο ξερω οτι ειναι... γεμισε το μεχρι το max μη τυχον ξαναχασει. Πηγαινε κ σε ενα εξουσιοδοτημενο να το κοιταξουν. Δεν δικαιολογειται να εχει χασει υγρα... Πες τους οτι συμπληρωσες κυριακη βραδυ υγρα απο πρατηριο γιατι δεν ειχες καλη υποβοηθηση, εκανε θορυβο κ κατι επρεπε να κανεις για να μη καψεις την αντλια. (για να μη σου πουνε οτι εφοσον δεν εβαλες τα υγρα που δινει η peugeot δεν μπορουν να σου περασουν στην εγγυηση τυχον επισκευη που θα κανουν, πραγμα λιγο δυσκολο, αλλα φυλαγε τα ρουχα σου για να εχεις τα μισα!)
hilux, το 1.6 οπωσδήποτε και έχει ηλεκτρονικό κατανεμητή...δεν ξέρω για το 1.4 αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος και για το 2.0.
Μάλιστα η ονομασία του είναι με κάποια αγγλικά αρχικά, αλλά μου διαφεύγουν...Δεν διαφωνησα. Το πως λαμβανει πληροφοριες για το βαρος στον πισω αξονα μου διεφευγε αλλα θα παιρνει πληροφοριες απο το abs
Το αυτοκίνητο είναι δυνατόν να διώξει την ουρά του με το φρένο σε πολύ ελαφρύ φρενάρισμα σε υψηλές κυρίως ταχύτητες, όσο δεν μπαίνει το ABS.
Σαν πισωκίνητο δεν συμπεριφέρεται με τίποτα (ή τουλάχιστον δεν έχετε οδηγήσει 306... )... ημιάκαμπτου άξονα γαρ. (βλέπε προς Γερμανία πλευρά)Παντα με γνωμονα αυτα που ακουγονται κ γραφονται δοθηκε ο χαρακτηρισμος 'πισωκινητο'.
Σε αντίθεση με τα περιοδικά πάντως, έχει υπέροχη οδική συμπεριφορά σε όλες τις ταχύτητες. Αρκεί να του δείξεις εμπιστοσύνη και να οδηγείς σωστά.
Συμφωνω μια ακομη φορα.
Σήμερα το πήγα για service 60000χλμ και του έκανα και αμορτισερομέτρηση...81% μπροστά ~68% πίσω! Κορυφαία νούμερα για Γαλλικό 2 ετών με τόσα χλμ και αρκετούς χωματόδρομους (+1 Ακρόπολις) στην πλάτη του!!!
Δεν μου φαινεται περιεργο... Το δικο μας θελησε αμορτισερ στα 70.000 και με χρηση που δυσκολα γινεται σε αλλο αυτοκινητο (εφοσον ο ιδιοκτητης του το προσεχει)! Ο φιλος μου με το cordoba που σας ξανανεφερα αλλαξε στις 40.000 γιατι ηταν εντελως διαλυμμενα παρα την οδηγηση ταξιτζη που εκανε.
-
Ο χρήστης Hiluxboy έγραψε:
Δεν μου φαινεται περιεργο... Το δικο μας θελησε αμορτισερ στα 70.000 και με χρηση που δυσκολα γινεται σε αλλο αυτοκινητο (εφοσον ο ιδιοκτητης του το προσεχει)! Ο φιλος μου με το cordoba που σας ξανανεφερα αλλαξε στις 40.000 γιατι ηταν εντελως διαλυμμενα παρα την οδηγηση ταξιτζη που εκανε.Εμένα μου φαίνεται περίεργο!
Σχεδόν όλα τα Γαλλικά με τον παλιό άξονα πίσω με τους υστερούντες βραχίονες και τις ράβδους στρέψης, χρειαζόταν αλλαγή των εργοστασιακών αμορτισέρ οπωσδήποτε μετά από 30-40000 χλμ, ενώ στο 307 μετά από 60000 είναι ακόμα σε πολύ καλή κατάσταση!Για τα υπερστροφικά φαινόμενα...ρε παιδιά μήπως δεν πάει κάτι καλά με πιέσεις ελαστικών-ευθυγράμμιση-αμορτισέρ κλπ; Εγώ αναφέρομαι σε εργοστασιακές ρυθμίσεις και μόνο.
(σορρυ αν λέω ή ρωτάω κάτι που έχετε πει μερικές δεκάδες σελίδες πριν...αλλά δεν έχω τόσο χρόνο να διαβάσω όλο το θρεντ από την αρχή) -
Φίλε Hilux θέλω να σε ευχαριστήσω για την βοηθειά σου. Όντως με την συμπλήρωση των υγρών ο ήχος που έκανε η αντλια σταμάτισε εντελώς. Η πλακα είναι πως αυτο τον ήχο τον έκανε πάνω απο χρόνο. Το είχα παει στο συνεργείο 3 φορές, η τελευταία τον περασμένο Αύγουστο, και όλο μου έλεγαν πως δεν είναι τίποτα ειναι φυσιολογικό και τα γνωστά. Πρέπει επίσης να είχα χάσει και λίγο απο την υποβοήθηση, μιας και τώρα το τιμονι μου φαίνεται πούπουλο, ενώ πριν ήταν ποιο σκληρό. Ειλικρινά αμφιβάλλω αν το κοίταξαν ποτέ στο συνεργείο, όταν τους το προτοείχα πει πριν ένα χρονο περίπου. Γκκρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ!!!!!!
-
Most Viewed Topics
Rank Αναγνώσεις Θεματική Ενότητα
1 19185 Alfa 147 forum
2 17530 Οτι πιο απίθανο εχω δει σε Ελληνικούς δρόμους!
3 15183 Ελληνικά αγωνιστικά νέα
4 14027 Διάφορα Νέα...
5 12145 CLUB PEUGEOT 307
6 11003 Ενα συνταρακτικο ντομυκαντερ του πολιτισμου ΜΑΣ
7 10690 Γυναίκες και ακριβά αυτοκίνητα
8 10525 Skoda Octavia 1.8 T
9 9266 Aπευθείας μετάδοση F1
10 9101 Γυναίκες και ακριβά αυτοκίνητα IIΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΑΑΑΑΑΑΑ!!
-
Eπανερχομαι στο θεμα ηχοσυστημα(σορι αν σας τα πριζω.....!)
Λοιπον Blaunpukt γραφει η 5απλη cdιρεα και το πανω κοματι δεν γραφει ΤΙΠΟΤΑ....!Απο οτι θυμαμαι αλλα 307 γραφουν Clarion εκει.Ουτε στο manual λεει κατι...Τι διαολο μπορει να συμβαινει???Χθες εβγαλα το φιλτρο απο το φιλτροκουτι και το αφησα ανοικτο!!
Αποτελεσμα?Πολυ τσαμπουκαλεμενος ηχος και 1 και 2 που σκοτωνουν!!!Το τι χαβαλες εγινε με Saxoralla στη πολη μεσα δεν λεγετε!!!!Μεχρι και τα 140 περιπου παει γρηγορα.Μετα.......κρεμαααααααει.....Δεν ειναι για μονιμα αλλα ετσι για λιγο ειναι και γ@μο τις φασεις!!!! -
Και το δικό μου radiocd δεν γράφει μάρκα πάνω, αλλά απο όσο ξερω είναι της Clarion
-
Ο χρήστης Samael έγραψε:
Χθες εβγαλα το φιλτρο απο το φιλτροκουτι και το αφησα ανοικτο!!
Αποτελεσμα?Πολυ τσαμπουκαλεμενος ηχος και 1 και 2 που σκοτωνουν!!!Το τι χαβαλες εγινε με Saxoralla στη πολη μεσα δεν λεγετε!!!!Μεχρι και τα 140 περιπου παει γρηγορα.Μετα.......κρεμαααααααει.....Δεν ειναι για μονιμα αλλα ετσι για λιγο ειναι και γ@μο τις φασεις!!!!επ επ! ... σεμναααααααααα!!! Ειπαμε αλλα οχι και ετσι!!!!!!
Οταν καποια στιγμη ανοιξεις κινητηρα (μετα απο χρονια πολλα), να μας φωναξεις να δουμε τι συμβαινει οταν μπαινουν σκονες, χωματα και μυγακια μεσα στους θαλαμους καυσης!!! -
Kαλη σας μερα,
Φιλε takinen αν παρατηρησες στο 'παει σαν πισωκινητο' υπηρχε και μια παρενθεση που το ξεκαθαριζε απολυτα και ελεγε(που λεει ο λογος).
Εδω μεσα βρισκομαστε για να μαθαινουμε πρωτα απο ολα και μετα να κανουμε και την πλακα μας εχοντας, οπως πολλοι εχουν πει ,μια καλη και φιλικη ατμοσφαιρα.
Εξ αλλου και οι νεοεισερχομενοι γραφουν σαν να βρισκονταν καιρο μαζι με τους υπολοιπους(καλως ηρθες bill).
Tα παραπανω τα γραφω γιατι καμμια φορα οταν το υφος στην γραφη ειναι διαφορετικο απο οτι σε εχουν συνηθισει να γραφεις και οταν δεν βλεπουν και το προσωπο σου ειναι ευκολο να παραξηγηθεις και αυτο ειναι κατι που σε καμμια περιπτωση δεν θελω(Επισης αυτο που δεν θα ηθελα να μου προσαψουν με τιποτα ειναι ο τιτλος του εξυπνακια).
Συνεχιζοντας λοιπον στο παραπανω πνευμα θα ηθελα να σε ρωτησω φιλε takinen τι σε κανει να πιστευεις οτι για υπερστροφικα φαινομενα φταει κατι στραβο στο αυτοκινητο και οχι ο οδηγος (που οταν κατεχει την τεχνη) ξερει και τα προκαλει.
Και γω δεν ηξερα πως μπορει να παει το 307 μεχρι που μου δειξανε αλλοι ,τον ηπια, και απο τοτε το παλευω και γω .
Εκτος και αν παει ετσι βρε φιλε μονο το ΜΠΟΡΝΤΩ -
MDVQ, δεν είχα και δεν έχω καμία πρόθεση αντιπαράθεσης, σόρυ αν παρεξηγήθηκα.
Συνεχιζοντας λοιπον στο παραπανω πνευμα θα ηθελα να σε ρωτησω φιλε takinen τι σε κανει να πιστευεις οτι για υπερστροφικα φαινομενα φταει κατι στραβο στο αυτοκινητο και οχι ο οδηγος (που οταν κατεχει την τεχνη) ξερει και τα προκαλει.
αν παρατηρησες στο 'παει σαν πισωκινητο' υπηρχε και μια παρενθεση που το ξεκαθαριζε απολυτα και ελεγε(που λεει ο λογος).
Τα δύο παραπάνω μου μοιάζουν λίγο αντιφατικά. Δηλαδή σου υπερστρέφει ή όχι;
Και λέγοντας υπερστροφή τι ακριβώς εννοείς; Απλά οτι με λίγο ίσιωμα του τιμονιού ισιώνει και ο 'κόλος' μόνος του την τροχειά, ή ακόμα και ανάγκη για έντονο ανάποδο τιμόνι;
Επίσης μιλώντας για υπερστροφές, έχεις οδηγήσει rallye 1.3 ή AxGti?Συνεχιζοντας λοιπον στο παραπανω πνευμα θα ηθελα να σε ρωτησω φιλε takinen τι σε κανει να πιστευεις οτι για υπερστροφικα φαινομενα φταει κατι στραβο στο αυτοκινητο και οχι ο οδηγος (που οταν κατεχει την τεχνη) ξερει και τα προκαλει.
Όταν η συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου παρεκλίνει από το σύνολο, τότε μάλλον κάτι συμβαίνει με το ίδιο το αυτοκίνητο. Προσοχή τουλάχιστον σε πιέσεις-λάστιχα-αμορτισέρ-ευθυγράμμιση! Μόνο τότε έχει βάση η συζήτησή μας! Αλλιώς το αυτοκίνητο μπορεί να κάνει ότι θέλει!
-
Αντιπαραθεση μεταξυ κατοχων 307!!!!ΠΟΤΕ φιλε takinen
Ανταλαγη αποψεων μονο και καλη διαθεση για πλακα .
Δυστυχως τα εχω οδηγησει και τα δυο τα κουβ..εε...αυτοκινητα που γραφεις και ισως εκει να εστιαζεται η διαφορα μας περι οδηγικων ιδιαιτεροτητων του καθε αυτοκινητου.Δηλ. τα θεωρω και τα δυο οταν πανε πραγματικα γρηγορα επικινδυνα.Ειδικα με το 106 εχω κανει και τρια rally σαν συνοδηγος και πιστεψε με οτι κατι αποκομισα απο αυτην την εμπειρια.Και φυσικα περιτο να αναφερω οτι αλλο ενα καλοστημενο αγωνιστικο και αλλο αυτοκινητο δρομου.Τα σαξοραλλα τα θεωρω ασφαλη και ευχαριστα μονο σε περιβαλλον πιστας.Στο δρομο (παντα κατα την γνωμη μου )οποιος δεν κατεχει την τεχνη καλυτερα να πηγαινει απλα σβελτα.
Ειμαι της σχολης δηλαδη που πιστευει οτι τα αυτοκινητα πρεπει να ειναι συμαχοι με τον οδηγο του και να οδηγουντε απο αυτον και οχι ανα πασα στιγμη και ειδικα οταν δεν ξερεις το δρομο να ειναι ετοιμα να σε πουλησουν και να σε πηγαινουν αυτα.
Οποτε αυτοκινητα τυπου 307 και focus ειναι για μενα ιδανικα οχηματα για να κανεις και το κεφι σου και οταν τα πας οριακα να σε βοηθανε.
Παντως σε γλυστερο δρομο χρειαζεται σαφως 'αναποδο' αν και δεν μπορω να σου απαντησω ποσο γιατι δεν το εχω δει απεξω για να ξερω.
Εξαλλου οταν ελεγα να συναντηθουμε ολοι καπου μεσα στο πονηρο μου μυαλο ειχα και αυτη την παραμετρο.Καφεδακι και μετα σε καμμια ερημη ειδικη (πχ Κορωπι) να δουμε και πως παει απεξω.... -
Ο χρήστης tm έγραψε:
Χθες εβγαλα το φιλτρο απο το φιλτροκουτι και το αφησα ανοικτο!!
Αποτελεσμα?Πολυ τσαμπουκαλεμενος ηχος και 1 και 2 που σκοτωνουν!!!Το τι χαβαλες εγινε με Saxoralla στη πολη μεσα δεν λεγετε!!!!Μεχρι και τα 140 περιπου παει γρηγορα.Μετα.......κρεμαααααααει.....Δεν ειναι για μονιμα αλλα ετσι για λιγο ειναι και γ@μο τις φασεις!!!!επ επ! ... σεμναααααααααα!!! Ειπαμε αλλα οχι και ετσι!!!!!!
Οταν καποια στιγμη ανοιξεις κινητηρα (μετα απο χρονια πολλα), να μας φωναξεις να δουμε τι συμβαινει οταν μπαινουν σκονες, χωματα και μυγακια μεσα στους θαλαμους καυσης!!!Ειπαμε για λιγο μονο!!Δεν τρελαθηκα ακομα να το αφησω ετσι εκτεθημενο!!!
Παντος αρχιζω και το σκευτομαι για καποια σωστη μετατροπη στο συστημα εισαγωγης..... -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Παντως σε γλυστερο δρομο χρειαζεται σαφως 'αναποδο' αν και δεν μπορω να σου απαντησω ποσο γιατι δεν το εχω δει απεξω για να ξερω.
Σε γυαλι δρομο μεσα στη πολη και στροφη 90΄ δεν θελει κοπο αλλα τροπο!Ελαχιστα να αφησω το γκαζι στη στροφη και ψαχνομαι με αναποδα!!(στην αρχη με τρομαζε αλλα σιγα σιγα γουσταρεις!)Υποψην οτι τα λαστιχα μου ειναι ακαταλληλα για συνθηκες πολης(Bridgestone S-03)
Οσοι κυκλοφορουν Λαρισα ας πανε μια βολτα απο τα ''πευκακια'' στο υδραγογειο και στη φουρκετα το νουσας!! -
samael εχεις αρχισει να μου αρεσεις πολυ
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
samael εχεις αρχισει να μου αρεσεις πολυ -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Οποτε αυτοκινητα τυπου 307 και focus ειναι για μενα ιδανικα οχηματα για να κανεις και το κεφι σου και οταν τα πας οριακα να σε βοηθανε.
Εξαλλου οταν ελεγα να συναντηθουμε ολοι καπου μεσα στο πονηρο μου μυαλο ειχα και αυτη την παραμετρο.Καφεδακι και μετα σε καμμια ερημη ειδικη (πχ Κορωπι) να δουμε και πως παει απεξω....Περι κεφιού και ορέξεως....κολοκυθόπιτα....
Σχετικά με συναντήσεις κλπ προσωπικά θα είμαι στο track day του forum στα Μέγαρα...http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=5412
-
απλά δεν έπερνα ειδοποιήσεις!!!!!!!!
PEUGEOT FORUM