-
Επειδη ολο το ξεχναω καντε λιγο υπομονη για τις αναρτησεις γιατι ισως σε λιγο θα σας εχω ενα απιστευτο νεο...
Παντως για να εξηγουμεθα τα λεφτα θα ειναι πολλα αλλα η ποιοτητα οτι το καλυτερο!!!!
Οποτε οποιος θελει να επενδυσει λιγα ας το κανει απο τωρα.
Οσο για τον ανεμο που σας προβληματιζει εγω δεν εχω καταλαβει τιποτα.
Ισως να φταιει οτι δεν παω πανω απο!!!! 120 -
Ο χρήστης Hiluxboy έγραψε:
Παιζοντας λιγο με τον κατανεμητη στον πισω αξονα μπορουμε να το κανουμε λιγο πιο υπερστροφικο αν αυτο ειναι που ψαχνεις...(Σε κουβεντα να βρισκομαστε!)
Δεν θέλω υπερστροφές!!!!
Aυτό που ψάχνω είναι η απενεργοποίηση ABS και ηλεκτρονικού κατανεμητή, εν όψει του 4Tforum-track-day στα Μέγαρα.
Πιστεύεις πως αν καταργηθεί η ηλεκτρονική λειτουργία του κατανεμητή, τότε αυτός θα λειτουργήσει σαν συμβατικός; -
Αν απλά βγάλεις την ασφάλεια του ABS ?
-
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Δεν θέλω υπερστροφές!!!!
Aυτό που ψάχνω είναι η απενεργοποίηση ABS και ηλεκτρονικού κατανεμητή, εν όψει του 4Tforum-track-day στα Μέγαρα.
Πιστεύεις πως αν καταργηθεί η ηλεκτρονική λειτουργία του κατανεμητή, τότε αυτός θα λειτουργήσει σαν συμβατικός;Eγω μιλησα για τον κατανεμητη που εχουν ολα τα οχηματα στον πισω αξονα για να αντιλαμβανονται τυχον περισσοτερο βαρος και να επενεργουν με μεγαλυτερη απ'οτι πριν πιεση στους πισω τροχους!
-
Στο 307 ο εν λόγω κατανεμητής είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενος και ανάλογα με τις συνθήκες αποφασίζει κάθε φορά πόσο θα φρενάρει ο κάθε τροχός ξεχωριστά. Μπορεί να δώσει και το 100% της δύναμης πέδησης σε έναν τροχό!
Στόχος είναι πάντα το βέλτιστο φρενάρισμα και η η διατήρηση του ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις. (πράγμα που όντως ισχύει και μάλιστα ιδιαίτερα πετυχημένα στο αυτοκίνητο αυτό)
Σχεδόν καμία σχέση με τους συμβατικούς κατανεμητές. -
Παιδιά καλησπέρα. Λόγω ιδιαίτερου φόρτου εργασίας (ας όψωνται τα Ολυμπιακα έργα) δεν είχα την ευκαιρεία να γράψω στο topic. Είχα λοιπόν την ευκαιρεία το προηγούμενο σαββατοκύριακο να κάνω μια εκδρομή στην Αρκαδία και στην Ηλεία με το αυτοκίνητο φορτομένο με τέσσερα συνολικα άτομα και το πορτ μπαγκάζ φουλ. Παρόλα αυτά το αυτοκίνητο ήταν πολύ ευχάριστο στην οδήγηση , ιδιαίτερα στους ορεινούς δρόμους με τα ατελείωτα στροφιλίκια παρότι ήταν φορτωμένο. Πιστεύω ότι το 307 είναι από τα ιδανικότερα αυτοκίνητα για αυτές τις εξορμήσεις στην όμορφη Ελληνική επαρχεία και σίγουρα είμαι περήφανος που είμαι κάτοχος του. Ιδιαίτερα στα γραφικά χωριά της περιοχης το αυτοκίνητο έβγαζε μάτι αφού το χρώμα του (blue recife) σε συνδυασμό με τις 16αρες ζάντες του προκαλούσε τα βλέματα. Μάλιστα στο χωριό Πλανητέρο του έβγαλα και κάτι φωτογραφίες μέσα στο πλατανόδασος που νομίζεις ότι βρίσκεσαι στην Νορμανδία. Πάντως την επόμενη φορά θα κάνω εξόρμηση μόνος μου για να ευχαριστηθώ το αυτοκίνητο ακόμα περισσότερο. (εχω τον χειρότερο κόφτη του κόσμου στο αυτοκίνητο ''την γυναίκα μου'' ). Τελειώνοντας θέλω να πω ότι το αυτοκίνητο έχει μέχρι στιγμής 18000χλμ και δεν έχω κανένα πρόβλημα, εκτος βέβαια από ένα ζουάν, και πιστεύω ότι αυτό θα συνεχισθεί επι μακρόν. Και βέβαια το καλύτερο χρώμα είναι το **blue recife **παρόλες τις αντιρήσεις που μπορεί να έχει ο κύριος πρόεδρος. Συγνώμη για την πολυλογία μου αλλά λόγω του ότι είχα καιρό να επικοινωνήσω μαζί σας , μου βγήκαν όλα αυθόρμητα.
-
¨Εχω παρατηρήσει πολλες φορές περιστρέφοντας το τιμόνι, ακούω τον ήχο της υδραυλικής αντλίας. Ακούγεται σαν να τρέχει κάποιο υγρό δηλαδή. Το φαινόμενο είναι ποιό έντονο, όταν κάνει κρύο. Μάλιστα σήμερα το πρωί που έκανε κρύο, ο ήχος ήταν αρκετα έντονος μέχρι να 'ζεσταθεί' το αμάξι. Είναι φυσιολογικό αυτό? Το κάνει και σε κανέναν άλλον ή μήπως πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ??
-
Στο 307 ο εν λόγω κατανεμητής είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενοςΘα το κοιταξω, δεν μπορω να ειμαι απολυτος!!!
Οσο για το πως να καταργησεις ολα αυτα τα ηλεκτρονικα που συχνα μας πεδικλωνουν...
Αν καταργηθει εντελως ο ηλεκτρονικος κατανεμητης και κατ'επεκτασην αυτος του πισω αξονα θα πεφτεις σε λακουβα φρεναροντας και θα γυρνα η ουρα να σε φαει! Θελω να πω οτι ο κατανεμητης προς τον πισω αξονα ειναι απαραιτητος και σε καμμια περιπτωση η απουσια του θα εχει ευεργετικα αποτελεσματα... Δεν ειναι τυχαιο που τον εχουν ολα τα αυτοκινητα!
-
Στόχος είναι πάντα το βέλτιστο φρενάρισμα και η η διατήρηση του ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις. (πράγμα που όντως ισχύει και μάλιστα ιδιαίτερα πετυχημένα στο αυτοκίνητο αυτό)
Σχεδόν καμία σχέση με τους συμβατικούς κατανεμητές.χμμ, άραγε γι' αυτό η ουρά δε γλυστράει ποτέ με φρένο, αλλά μόνο με γκάζι και τιμονιά μέσα στη στροφή;
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
χμμ, άραγε γι' αυτό η ουρά δε γλυστράει ποτέ με φρένο, αλλά μόνο με γκάζι και τιμονιά μέσα στη στροφή;
Σου φαινεται οτι δε γλυστραει.
-
Η ουρα γλιστραει και παραγλυστραει αν θες ,και το αυτοκινητο, αν ξερεις , παει σαν πισωκινητο(που λεει ο λογος)
Η ουρα γλιστραει και με φρενο και αφηνοντας το γκαζι.Ακομα καλυτερα με αριστερο ποδι στο φρενο.
Οσοι δεν μπορειτε να το πατε ετσι δεν σημαινει οτι δεν παει.
Προσπαθηστε σε ασφαλεις συνθηκες και θα εκπλαγειτε πως μπορει να παει το 307.
Και για να μην παραξηγουμεθα τα παραπανω τα εχω βιωσει με κορυφαιο οδηγο του cup με το δικο μου αμαξι.
Εγω ακομα το παλευω και απο οτι μου λενε βρισκομαι στο σωστο δρομο -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Η ουρα γλιστραει και με φρενο και αφηνοντας το γκαζι.Ακομα καλυτερα με αριστερο ποδι στο φρενο.καλά που το έχω ασφαλίσει και για θραύση κρυστάλλων, γιατί όσες φορές το έχω δοκιμάσει, παραλίγο να σπάσω το παρμπρίζ με το κεφάλι
Οσοι δεν μπορειτε να το πατε ετσι δεν σημαινει οτι δεν παει. Προσπαθηστε σε ασφαλεις συνθηκες και θα εκπλαγειτε πως μπορει να παει το 307.
το'πιασα το υπονοούμενο για τις οδηγικές μου (αν)ικανότητες. και πάνω που έλεγα να περάσω το σαββατοκύριακο σε καμιά αλάνα με το τηλεκατευθυνόμενο 206, με βλέπω να πηγαίνω στην αλάνα με το real thing. τα τακάκια που προβλέπεται να αλλάζω από δευτέρα, θα τα χρεώσω σε σένα, πρόεδρε
-
Το να δημιουργησεις υπερστροφη σε χαμηλες ταχυτητες ειναι κομματακι δυσκολο. Οταν αρχισουν να ανεβαινουν τα χλμ γινεται πολυ πιο ευκολο και γινεται απιστευτα προοδευτικα. Σε χαμηλες ταχυτητες, κατω των 50-60 ,με τη χρηση φρενου, επιτυγχανεται ουδετεροτητα, δηλαδη αποφευγουμε την υπερστοφη που εμφανιζεται συχνοτατα στο συγκεκριμενο αυτοκινητο... Ολα αυτα χωρις κοπο, ισως με λιγο φοβο! Αν κουραστεις λιγο και το μαθεις παυει να σε προβληματιζει και οδηγειται καταπληκτικα-απολαυστικα.
Δεν ξερω αν το πηγαινω γρηγορα αλλα το ευχαριστιεμαι... και αυτο ειναι που θελω! Οταν βγαλω αγωνιστικη license θα αρχισω να ψαχνω και το -γρηγορα-, μεχρι τοτε απολαμβανω οτι μπορω να κανω. -
Ο χρήστης SuperBilly16V έγραψε:
¨Εχω παρατηρήσει πολλες φορές περιστρέφοντας το τιμόνι, ακούω τον ήχο της υδραυλικής αντλίας. Ακούγεται σαν να τρέχει κάποιο υγρό δηλαδή. Το φαινόμενο είναι ποιό έντονο, όταν κάνει κρύο. Μάλιστα σήμερα το πρωί που έκανε κρύο, ο ήχος ήταν αρκετα έντονος μέχρι να 'ζεσταθεί' το αμάξι. Είναι φυσιολογικό αυτό? Το κάνει και σε κανέναν άλλον ή μήπως πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ??Σε ξεχασαμε Billy! ανοιξε το δοχειο και κοιτα τα υγρα της τρομπας... Η υποβοηθηση λειτουργει κανονικα;
-
Τασο δεκτη η χρεωση για τα τακακια.
Τους δισκους ομως που σιγουρα θα στραβωσεις τους αναλαμβανεις εσυ .
Παντως αν οντως εχεις τετοιες αγριες διαθεσεις μην ψαρωσεις αν δεν τα καταφερεις τις πρωτες φορες και πεις μεσα σου δεν γινεται(ετσι την πατησα εγω και για αρκετο διαστημα το ειχα αποριψει σαν υπερβολη).
Οταν το μαθεις(και γω ακομα το παλευω) θα δεις οτι υπαρχουν περιπτωσεις που σε βοηθαει πολυ.
Μια καλη αρχη ειναι να αρχισεις να φρεναρεις μεσα στην πολη στα φαναρια για να συνηθησεις την αισθηση του αριστερου ποδιου στο φρενο γιατι το ρημαδι εχει μαθει να κανει μεγαλη κινηση με το αμπραγιαζ.
Υποψη οτι οταν παταμε με αριστερο ποδι φρενο ΔΕΝ αφηνουμε το γκαζι και εκει ειναι τα δυσκολα!! .
Στις κλειστες στοφες η μονη λυση ειδικα στο δικο μας που εχει abs ειναι το χειροφρενο.
Καλη επιτυχια φιλε στις καινουργειες σου δραστηριοτητες και οτι θες στην διαθεση σου. -
Θα κοιτάξω τα υγρά να δω. Πάντως η υποβοήθηση λειτουργεί, νομίζω τουλάχιστον , κανονικά . Κάμια φορά βεβαια όταν ξεκιναω απότομα, αισθάνομαι το τιμόνι να γίνετε πιο ελαφρύ για λίγο, αλλα μετά επανέρχεται στα κανονικά του. Υποθέτω πως έχει να κάνει με την μεταβλητή υποβοήθηση αυτο όμως.
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Στις κλειστες στοφες η μονη λυση ειδικα στο δικο μας που εχει abs ειναι το χειροφρενο.
μιχάλη, αυτό ακριβώς εννοούσα στο πρώτο μου μήνυμα. ίσως η υπερστροφή και το ελάφρωμα της ουράς με το φρένο να έρχονται τόσο προοδευτικά που εγώ τουλάχιστον δεν αντιλαμβάνομαι το αυτοκίνητο να γλυστράει - επομένως γίνεται με απόλυτα ασφαλή τρόπο. αντίθετα, με γκάζι ή με κατέβασμα ταχύτητας αισθάνομαι ότι ελέγχω πιο εύκολα και την ακτίνα της στροφής και την επαναφορά στην ευθεία. για το χειρόφρενο έχεις δίκιο, γυρίζει σχετικά εύκολα χωρίς ανασφάλειες, αλλά λυπάμαι τους δίσκους έχω και μια απορία: στην περίπτωση υπερστροφής με φρένο μέσα στη στροφή, αν ενεργοποιηθεί το abs, το αυτοκίνητο δεν θα υποστρέψει ανεξέλεγκτα, έστω και για κλάσματα του δευτερολέπτου;
-
Κάμια φορά βεβαια όταν ξεκιναω απότομα, αισθάνομαι το τιμόνι να γίνετε πιο ελαφρύ για λίγο, αλλα μετά επανέρχεται στα κανονικά του. Υποθέτω πως έχει να κάνει με την μεταβλητή υποβοήθηση αυτο όμως.πιθανόν να οφείλεται και στη μεταφορά φορτίου από το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου στο πίσω, λόγω αδράνειας, οπότε οι μπροστινοί τροχοί ελαφραίνουν, πράγμα που αισθάνεσαι ως ελάφρωμα του τιμονιού. επίσης, υπολόγισε και το σπινιάρισμα στα απότομα ξεκινήματα, οπότε χάνεται πάλι στιγμιαία η πρόσφυση, με αποτέλεσμα να μειώνεται η αντίσταση των τροχών στο τιμόνι. εκτός αν κάνω λάθος - πάντα ήμουν σκράπας στη φυσική
-
Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές. Έβγαλα το μαύρο πλαστικό καπάκι που καλύπτει το δοχειο με το υγρο φρένων και της ψύξης, και από κάτω σε μεγαλύτερο βάθος , βρήκα το κυλινδροειδές δοχείο με το υγρό του υδραυλικού τιμονιου. Πως μπορω να κοιτάξω την στάθμη ομώς μιας και αυτο ειναι αρκετα βαθιά κάτω? το μόνο που μπορω να κάνω είναι να ξεβιδώσω το καπάκι αλλα δεν έχω καλη οπτική επαφή
-
Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές. Έβγαλα το μαύρο πλαστικό καπάκι που καλύπτει το δοχειο με το υγρο φρένων και της ψύξης, και από κάτω σε μεγαλύτερο βάθος , βρήκα το κυλινδροειδές δοχείο με το υγρό του υδραυλικού τιμονιου. Πως μπορω να κοιτάξω την στάθμη ομώς μιας και αυτο ειναι αρκετα βαθιά κάτω? το μόνο που μπορω να κάνω είναι να ξεβιδώσω το καπάκι αλλα δεν έχω καλη οπτική επαφήΦακο!!! Αν βλεπεις υγρα εισαι ενταξει!
PEUGEOT FORUM