-
να πω κι εγω..
307 xsi μαυρο
20.000χλμ
ολα τα γνωστά προβλήματα (flash, airbag ζουάν) τα οποία ευτυχώς έλυσα και τώρα χαίρομαι το υπέροχο!!! αμαξάκι μας -
Παιδιά εγώ πάντως δεν συμμερίζομαι αυτούς που κλαίγονται....
Το αυτοκίνητο (τουλάχιστον οι νέες εκδόσεις) έχει λίγα και ασήμαντα προβλήματα. Ακόμα και αυτά που έχει διορθόνωνται δωρεάν λόγω της υποδειγματικής για εμένα LION hellas...
Εγώ προσωπικά απολαμβάνω το 307 μου. Πιστεύω ότι είναι πολύ καλή επιλογή.
Έχει και γαμώ τους κινιτήρες (118.6 άλογα σύμφωνα με τους 4Τ) πάρα πολύ καλή άνεση, κράτημα πάνω απο ικανοποιητικό (λίγο κώλο παραπάνω να πετούσε )....
Το πήγα 195 σε εθνική...
Άσχετο μου είπαν ότι το Software παίρνει διάφορες παραμέτρους (customize). Ξέρει κανείς αν μπορούν να μου το ρυθμίσουν να κλείνει τα alarm όταν ξεκινάω (ακόμα και όταν τα έχω βάλει χειροκίνητα). Να τα κλείνει όπως τα κλείνει όταν τα ανάβει μόνο του λόγω φρεναρίσματος...
-
Οταν λεω χτυπαει εννοω οτι γρατζουναει λες και δεν πατησες αμπραγιαζ και δυστυχως ανακαλυψα χθες οτι οταν αλλαζεις και απο 2-3 κοντα στο κοφτη γρηγορα (ισως θα επρεπε να πω ΠΟΛΥ γρηγορα ) και εκει χτυπαει....αρα πιο ηρεμες αλλαγες....οσο για το αν γυρναει το πισω μερος θα μου επιτρεψετε να εχω αντιρησεις διοτι γυρναει και παραγυρναει οταν θες (με φρενο και λιγοτερο με αφημα γκαζιου) με την προυποθεση οτι το πας γρηγορα.Το αμαξι δεν ειναι γυριστρα σαν το 106 εχει ψηλα ορια και διωχνει γλυκα και προοδευτικα αλλα μονο σε οριακους ρυθμους.Και για να μην παρεξηγουμαστε για τις οδηγικες μας ικανοτητες αυτα τα εχω βιωσει με κορυφαιο οδηγο του peugeot cup και οχι απο ασχετο ξερολα η εκκολαπτομενο δημοσιογραφο που κρινουν την συμπεριφορα αυτοκινητων σε αστειους ρυθμους...
-
Να'μαι και εγω!!!
307 1.6 Vert ouranos.
Aγοραστηκε Αυγουστο 2001
και εχει 70000Κm.EYXAΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ MDVQ...
-
Νασαι καλα hiluxboy ολοι θα πρεπει να εχουμε συμμετοχη σε αυτο εδω το topic για να βρισκουμε λυσεις και να λεμε και πραγματα με pm και τηλεφωνα που δεν λεγονται απο δε μεσα.DEV ελαβες τo pm??
-
Επειδή έχω πολύ καιρό να πάρω τους 4Τ, ξέρει κανείς να μας πει τι έγινε με το τεστ μακράς διαρκείας του 307 που έκαναν; Τέλειωσε; Παρέδωσαν το αυτοκίνητο; Τι προβλήματα έβγαλε; ποιες ήταν οι γενικές εντυπώσεις;
Το δικό μου είναι 307 XR, αγορασμένο τον Ιούλιο του 2002, gris sidobre. Αυτή τη στιγμή έχει 8700 χλμ.
-
Ο χρήστης maverick έγραψε:
Επειδή έχω πολύ καιρό να πάρω τους 4Τ, ξέρει κανείς να μας πει τι έγινε με το τεστ μακράς διαρκείας του 307 που έκαναν; Τέλειωσε; Παρέδωσαν το αυτοκίνητο; Τι προβλήματα έβγαλε; ποιες ήταν οι γενικές εντυπώσεις;Το δικό μου είναι 307 XR, αγορασμένο τον Ιούλιο του 2002, gris sidobre. Αυτή τη στιγμή έχει 8700 χλμ.
NOMIΖΩ... Οτι απο καιρο εχει σταματησει.
-
ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΧΩ ΠΑΡΕΙ ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ ΖΟΥΑΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΠΕΜΠΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΑΛΛΑΖΩ ΞΕΡΩ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΤΣΙΚ ΤΣΙΚ!!ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΙΤΕ!ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ!ΞΕΡΩ ΒΑΖΟΥΝ ΓΡΑΣΟ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΣΙΚ ΤΣΙΚ
-
Eγω ξερω οτι με χαλκογρασο και παρα πολυ καλο τριψιμο εξαφανιζεται το προβλημα για παντα... Μηπως σου βαζουν αλλο γρασο, απλο;
-
Καλησπέρα,
Δημήτρης από Αθήνα1,6 xs 01-02-2002 (26.000 χλμ) ασημί.
Προβλήματα
1.Τρίξημο κατά διαστήματα στο σύστημα διεύθυνσης (όταν πχ μπαίνεις σε parking ή όταν πέφτεις σε μία από τις ελάχιστες λακούβες που έχουν οι δρόμοι της Αττικής).
Εχει λυθεί το μπροστινό σύστημα 2 φορές χωρίς να βρεθεί λύση.2.Ξεθώριασμα στπ μπρατσάκι του οδηγού στην πόρτα (μάλλον από το ακούμπισμα του χεριού)
3.Το γνωστό με τον διακόπτη του φλάς (όχι πάντα)
Κάτα τα άλλα όλα καλά με ένα ακόμα στοιχείο που σε κάποιους μπορεί να λεει κάτι.... 210 χλμ τελική με 5.900 στροφές αμέσως μετά των Σείριο (ελαφριά κατηφόρα).
Επίσης 195-200 πολύ συχνά στην Ε.Ο Κορίνθου Πάτρας (βράδυ κυρίως), όλα τα παραπάνω με αμόλυβδη shell απλή όχι v power.
Και μία ερώτηση για το τέλος:
Εχει μπει κανείς στην διαδικασία βελτίωσης 1ου σταδίου και αν ναι με τι αποτελέσματα και με ποιόν τρόπο!!Αυτάααααααά!!!!
-
Μαλλον εμενα εννοεις φιλε Δημητρη και αν και κανονικα θα επρεπε να σε ..μισω επειδη ομως εισαι στο club απλα σε ζηλευω
Με τα λεγομενα σου ενισχυουμε το γεγονος οτι μερικα 307 ειναι πιστολια και αλλα πτωματα.Με το παλιο που ειχα μουλαρωνε στα 190 το καινουργιο ομως (φεβρουαριος 2003) παει σαφεστατα καλυτερα χαμηλα και σε μια δοκιμη ειχε 195 αστρωτο ακομα.Παντως με φιλτρο και μπουζι ιριδιου οι διαφορες ειναι κατα την γνωμη μου ασημαντες.Αν δεν κανω λαθος ο pug εχει κανει μια τετοια βελτιωση ,αν μπορει ας μας πει την γνωμη του. -
εγω αλλαξα το τελικο καζανακι και έβαλα ένα της dragon καθώς επίσης και ένα φίλτρο της green. ειδα κάποια διαφορά προς το καλύτερο το αμάξι επιταχύνει πιο γρήγορα. ωστόσο ακόμα ψάχνω για κάtι ακόμα καλύτερο. για σκούπα που ρώτησα κάποιοι είπαν ότι λόγω ηλ. γκαζιου δεν θα έχει αποτέλεσμα... για προγραμμα απο ότι μου είπατε δεν είναι αξιόπιστα...δεν ξέρω... και εγώ το ψάχνω ακόμα
-
σχετικά με την σκούπα και εγώ έχω ακούσει ακριβώς το ίδιο, με την σχέση που έχει λόγω του ηλ.γκαζιού, βέβαια στην peugeot δεν συμφωνούν με την παραπάνω άποψη (την δουλειά τους κάνουν).
Οπότε τι γίνεται???? -
Τρεις ερωτησεις προς ολους τους καλους φιλους .
1)Σας χτυπαει καθολου 'πειρακια' στις χαμηλες στροφες????
2)Πως το δουλευετε το ρημαδιασμενο το air condition γιατι εγω η σκαω η κρυωνω.
3)Οταν το air condition ειναι σε λειτουργια μεχρι ποσα χιλιομετρα το πατε??Υπαρχει καποιο οριο??
Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας.
(5 ατομα στην κατηφορα του Σειριου 200+.Τελικα με την δευτερη πετυχα το καλο!!!!) -
Καλησπέρα σε όλους. Φίλε MDVQ αυτό με τα πυράκια το είχα παρατηρήσει και εγώ αλλά όταν άρχισα να βάζω την vp racing, μειώθηκε μέχρι που εξαφανίστηκε. Τώρα για το air condition μπορείς να παίξεις με το κουμπί της θερμοκρασίας και να την φέρεις στα μέτρα σου. Πάντως συνηθως με την θερμοκρασία που έχεις επιλέξει, καθώς και την εξωτερικη θερμοκρασια, νομιζω πως κρατάει την επιλεγμένη σταθερή. Ελπίζω να βοήθησα.
-
Mια διευκρινηση.Εχω το 307 XS που δεν εχει κλιματισμο αλλα σκετο air condition.Οποτε δεν υπαρχει επιλογη θερμοκρασιας.
-
Χαιρετω ολους του κατόχους 307.Αν και δεν εχω 307 αλλα 106 θα σας πω την γνώμη μου γιατι τα προβλήματα που λέτε είναι λίγο πολυ ίδια σε ολα τα peugeot.
Ζοαν-Χτύπημα ταχυτήτων στις γρήγορες αλλαγες:
Η λύση είναι μια και λέγεται αλλαγη στην κόντρα του σασμαν την κατω βαση μηχανής δηλαδή.Αν ποτε την λύσετε θα δείτε οτι είναι πολύ μικρή και με πολύ λίγο και μαλακό λάστιχο για το βάρος του κινητήρα.Αποτέλεσμα αυτού είναι ο κιντήρας λογω αδρανειας να αποσταθεροποιείται και να μην ευθυγραμμίζεται στις γρήγορες αλλαγες ταχυτήτων με το κιβώτιο.Επίσης σε καθε απότομα πάτημα-άφημα συμπαρασύρει και το σύστημα της εξάτμισης με αποτέλεσμα την καταστροφή του ζοαν.Στο 106 μου άλλαξα 4 ζοάν μεσα σε 15.000χλμ και 2 πάνω βάσεις μηχανής (την κουκουνάρα κατω απο τον εγκέφαλο) πριν αποφασίσω να βάλω μια βαση σασμαν πολυουρεθανική της powerflex.Μετα την τοποθέτηση εχω κάνει 15.000 χλμ και ολα είναι αψογα.Δεν ξαναλλαξα ζοαν οι βάσεις είναι ολες ΟΚ και το κυριότερο το σασμαν δουλεέυι βούτυρο κατω απο ολες τις συνθήκες.Δεν ξέρω αν βγαίνει για 307 αλλα μαλλον ταιριαζει και του 106.
Πειράκια
Καθαρά πρόβλημα βενζίνης.Την έχω πάθει άπειρες φορές.Δοκιμάστε διαφορα βενζινάδικα και σταθεροποιηθείτε στο καλύτερο.Μεγάλο πρόβλημα!!!!!
Λειτουργία με αναμμένο A/C
Εχω παρατηρήσει οτι οταν είναι αναμμένο το A/C και το ανεβάσω πάνω απο τις 6.500rpm σταματάει να βγάζει κρύο αέρα.Ετσι με το A/C δεν το πάω πάνω απο 6000rpm.Καλό είναι γενικότερα να το δουλευεις γύρω στις 1000-1500 rpm κάτω απο τους κόφτες οταν δουλευει το A/C.
Και μια ερώτηση:
Ξέρει κανένας τι είναι αυτή η ιστορία με την μόνωση του alternator που έστειλε γράμμα η peugeot σε ολους τους ιδιοκτήτες 307? -
Δεν μου ήρθε τέτοιο γράμμα εμενα. Χμμ ελπίζω να μην έχω τίποτα εκπλήξεις παλι
-
Aν και 106 δεν θα ειμαστε τοσο αυστηροι μαζι σου γιατι ξερεις πολλα>> Λοιπον αγαπητε pugsang θα θελαμε μερικες διευκρινησεις.
1)Η βαση αυτη που αναφερεις μετα την τοποθετηση κανει θορυβο η ειναι ολα οπως με την δικια του
2)Μπορεις να μας πεις κανενα τηλεφωνο για να ρωτησουμε αν υπαρχει για 307?
Για το θεμα της επιστολης εγω δεν εχω λαβει ακομα τιποτα.Ισως γατι ειναι μοντελο 2003. -
η διακοπη του αιρκοντισιον πρεπει να οφειλεται στον αισθητηρα που εχει το αυτοκινητο και σε περιπτωση προσπερασης ( φορτωματος του κινητηρα ) κοβει τη λειτουργια για να συγκεντρωσει επιπλεον δυναμη.
PEUGEOT FORUM