-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
...Αντικατάσταση το ταμπλό μιας κι άνοιξαν και οι δυο αερόσακοι, αλλαγή καπό, παρμπρίζ και μάσκα – φτερά και βάψιμο η μια πόρτα...
Φίλε @ndy το παρμπίζ πως έσπασε; Επειδή χτυπήθηκε από το καπώ; 'Η μήπως επειδή εκτός από το εμπρός μέρος του πλαισίου (μάσκα, και πολύ πιθανά 'ράμφη' που χρειάζονται καλίμπρα από πολύ καλό τεχνίτη) υποχώρησαν-μετακινήθηκαν από το χτύπημα τα εμπρός κολονάκια; Μάθε.
Επίσης να ρωτήσεις μόνος σου σε Lion ή εξουσιοδοτημένο τις τιμές των ανταλλακτικών, ώστε να διαμοσφώσεις ίδια γνώμη για το ύψος της ζημιάς. Μην ξεχνάς ότι πρέπει να υπολογίσεις και εργασία. Δεν έχω πρόθεση να κατηγορήσω το φίλο και γνωστό σου, αλλά πολύς κόσμος την έχει 'πατήσει' από φίλους και γνωστούς.
Από την άλλη πλευρά, γνωρίζοντας λίγα πράγματα από κοντά (έχω εξάδελφο βαφέα-φανοποιό) έχω δει εκπληκτική επισκευαστική δουλειά σε αυτοκίνητα που θεωρούσα μη επισκευάσιμα, με εύσημα από αντιπροσωπείες για ποιότητα δουλειάς και τελικό μετρήσιμο αποτέλεσμα. Έχω δει επίσης τον παραπάνω εξάδελφο να τραβάει τα μαλλιά του όταν ανέβασε Jetta ταξί στην καλίμπρα για μετρήσεις, και το βρήκε από τη δεξιά πλευρά 32 χιλιοστά ... μικρότερο σε μήκος μεταξονίου και αμαξώματος από κάκιστη προηγούμενη επισκευή!
Καλή επιτυχία, ότι κι αν αποφασίσεις, και ελπίζω να βοήθησα και να μην σε μπέρδεψα!.
Με βοήθησες αρκετά φίλε μου μιας και ουσιαστικά επιβεβαιώθηκα ότι έχω κάνει τις σωστές κινήσεις για να δω εάν κάτι δεν πάει καλά.
Αρχικά να πω ότι το σπασμένο παρμπρίζ είναι από κεφάλι…(ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω, ευτυχώς α άτυχος συνεπιβάτης δεν έπαθε κάτι μη αναστρέψιμο----από τότε που το είδα δεν έχω βγάλει την ζώνη) .
Σε καλιμπρα μπήκε όπως και να ήταν για προληπτικούς λόγους και το αυτοκίνητο ήταν ΟΚ.
Τώρα τα ανταλλακτικά καλή η ιδέα σου να ρωτήσω για τιμές και θα το κάνω σήμερα κιόλας, ο βαφέας θα είναι ο ίδιος και έχω δει έργα του , τα οποία είναι super, άλλωστε μόνο η μια πόρτα θα χρειαστεί βάψιμο.
Όσο για τα 10000 που αναφέρει ο φίλος mirage κι εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να τα δώσω για επισκευή, αλλά το σύνολο, επισκευή + αγορά αυτοκ, είναι 10000.
Το multiplex είναι ένα καλό σημείο για έρευνα, από μια ερώτηση σε επίσημο συνεργείο μου είπανε ότι εάν επαναπρογραμματιστεί ο εγκέφαλος με τους νέους αερόσακους σε επίσημο συνεργείο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Οι θόρυβοι στο εσωτερικό είναι όντως ενοχλητικοί και είμαι κι εγώ σπαστικός με αυτά, αλλά είδη το δικό μου έχει αρχίσει να κάνει μερικά σπαστικά και θα τους πιέσω να προσέξουν τα δεσίματα της κονσόλας.
Ξέρετε ότι εάν ανοίξει ο αερόσακος συνοδηγού θα πρέπει να αλλαχθεί όλη η κονσόλα…κι όμως είναι γεγονός, καραφλιασα όταν το έμαθα. Εννοείται φυσικά ότι ήταν το ακριβότερο ανταλλακτικό προς αλλαγή.
Πάντως προσανατολίζομαι να κάνω την τράμπα μιας και από ότι βλέπω το αυτοκ. Δεν έχει πάθει πολύ μεγάλο τράκο αλλά είναι ακριβά τα ανταλλακτικά για τον ιδιοκτήτη, από την άλλη ο εξοπλισμός και τα γκάζια του 1,6 σίγουρα δεν συγκρίνονται με το δικό μου και όπως και να έχει είμαι ακόμα in love με το 307, επίσης ας μην ξεχνάμε ότι το μόνο που πρέπει να βάλω από την τσέπη μου είναι η αγορά 4 ελαστικών, μιας και ήταν ο λόγος της μερικής παραμόρφωσης του αυτοκ. -
mallon θ απρέπει να απενεργοποιούμε τον αερόσακο συνοδηγού όταν δεν κάθεται κάποιος. Αυτή τη χαζομάρα την έχουν όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα
-
Κάποιες εταιρείς δίνουν ως έξτρα σ'ορισμένα μοντέλα (πχ στο νέο astra) αισθητήρα που απενεργοποεί τους αερόσακους συνοδηγού όταν αυτός δεν υπάρχει. Δεν το έβαλα γιατί σκέφτηκα ότι αν ο αισθητήρας αυτός δυσλειτουργήσει για οποιονδήποτε λόγο, ο συνεπιβάτης θα μείνει ακάλυπτος.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κάποιες εταιρείς δίνουν ως έξτρα σ'ορισμένα μοντέλα (πχ στο νέο astra) αισθητήρα που απενεργοποεί τους αερόσακους συνοδηγού όταν αυτός δεν υπάρχει. Δεν το έβαλα γιατί σκέφτηκα ότι αν ο αισθητήρας αυτός δυσλειτουργήσει για οποιονδήποτε λόγο, ο συνεπιβάτης θα μείνει ακάλυπτος.Φιλος μου ο οποιος ειχε τρακαρει με 307, μονος του χτυπησε πλαγιομετωπικα και το κεφαλι του προστατευθηκε απο τον αεροσακο του συνοδηγου, μιας και δεν φορουσε ζωνη... Οποτε καλο ειναι ενα μπαλονακι επιπλεον! Την κακια στιγμη μπορει να χρειαστει!
-
otan δεν φοραμε ζωνη οι αεροσακοι δεν προστατευουν. εξ ου και srs=SUPLEMENTORY restraining system.
αμαν πια αυτοι οι αισθητηρες... κοπος ειναι να το κανεις με το κλειδακι σου?
-
Κάθε φορά; Δεν γίνεται. Έτσι ή βάζεις τους αισθητήρες (με τον φόβο μήπως δεν λειτουργήσουν) ή το αφήνεις έτσι και πληρώνεις τα κέρατά σου ακόμα κι αν δεν χρειαστούν οι αερόσακοι συνοδηγού. Όσο για τη ζώνη, αν και την έβαζα πάντα, στο astra αρχίζει να βαράει η ειδοποίηση μετά από λίγα μέτρα και δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Ο ίδιος αισθητήρας πάντως που χρησιμοποιείται για τη ζώνη στο κάθισμα του συνοδηγού είναι σίγουρα αυτός που συνδέεται και με τον αερόσακο, άρα για ένα καλωδιάκι σου πουλάνε το extra καμιά εκατοστή ευρώ.
-
Mανο,
Τελικα θα μας πεις γιατι προτιμησες το Οπελ απο το Φορντ???
Με τρωει η περιεργια!!!! -
Ο βασικότερος λόγος ήταν η ηλικία του μοντέλου. Αν ήθελα να το πουλήσω σε 5 χρόνια, θα έδινα μοντέλο ~10ετίας, ενώ το Astra ήταν ολοκαίνουριο. Από την άλλη δεν έχει και τόσο μεγάλη διαφορά στην οδηγική συμπεριφορά το Astra H από το προηγούμενο Focus. Κρατήματα έχει, άνεση και βοηθήματα το ίδιο, χώροι εξίσου καλοί. Και τέλος μου άρεσε πιο πολύ από πλευράς εμφάνισης, μέσα-έξω.
Παραχωρήσεις έκανα στις επιδόσεις (1600 το Focus, 1400 το Astra), αλλά αφού το χρησιμοποιώ κατά 90% εντός πόλης, δεν σκάω και τόσο πολύ. -
Ο χρήστης nikapos έγραψε:
otan δεν φοραμε ζωνη οι αεροσακοι δεν προστατευουν. εξ ου και srs=SUPLEMENTORY restraining system.αμαν πια αυτοι οι αισθητηρες... κοπος ειναι να το κανεις με το κλειδακι σου?
Αν τρακαρεις και δεν ανοιξουν οι αεροσακοι,πραγμα που δεν ειναι φυσιολογικο, ενω ταυτοχρονα δεν φορας ζωνη... Θα παραπονεθεις για το αυτοκινητο σου;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Παραχωρήσεις έκανα στις επιδόσεις (1600 το Focus, 1400 το Astra), αλλά αφού το χρησιμοποιώ κατά 90% εντός πόλης, δεν σκάω και τόσο πολύ.
Mανο δεν μπορω παρα να συμφωνησω μαζι σου.
Παντως επειδη τα εχω οδηγησει και τα δυο(το Αστρα ειναι ενα απο τα αυτοκινητα της οικογενειας) οι επιδοσεις τους δεν εχουν και καμμια σπουδαια διαφορα(ενας απο τους λογους που δεν πηρα το Φοκους ηταν οι αθλιες επιδοσεις του σαν 1,6) οποτε εκει εισαι καλυμενος.
Το Αστρα σαν ολοκαινουργιο δεν το εχω ζορισει καθολου και δεν μπορω να εκφερω γνωμη.Παντως σε πρωτη φαση καλο ειναι.Απλα πιστευω οτι το Φοκους ειναι οτι πιο ευχαριστο οδηγικα υπαρχει αυτη τη στιγμη και αν ειχε τις επιδοσεις του 307 θα ηταν το μονο αυτοκινητο που θα κυκλοφορουσε στο δρομο!!! -
Ειδατε τη νεα διαφημηση του 307...;
Απιστευτη; -
Ναι, έχει πολύ γέλιο. Ειδικά εκεί που το άλλο αυτοκίνητο μπήκε στα καλαμπόκια για να κρυφτεί από τη ντροπή του.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ναι, έχει πολύ γέλιο. Ειδικά εκεί που το άλλο αυτοκίνητο μπήκε στα καλαμπόκια για να κρυφτεί από τη ντροπή του.ΑSTRA μου φανηκε...( )
-
οι διαφημισεις τις πεζό είναι απο τις καλύτερες - μ εξαιρεση αυτη του χ-ντιζαιν που δεν μ΄αρεσε, ποιος δεν θυμαται τον ινδό και την άλλη με τον τύπο που σπάει την πόρτα να δει το 206, ή αυτές του 106 που τρέχει να το προλάβει ο ίσκιος του ή αυτή με το 306 και τις μπανάνες...
-
Ο χρήστης nikapos έγραψε:
οι διαφημισεις τις πεζό είναι απο τις καλύτερες - μ εξαιρεση αυτη του χ-ντιζαιν που δεν μ΄αρεσε,Aθλιοτατη... Πως την πατησανε ομως δεν ξερω. Οπως ειπες παντα οι διαφημισεις της ηταν πετυχημενες...
-
Ο χρήστης Hiluxboy έγραψε:
ΑSTRA μου φανηκε...( )
Το '( )' δεν το κατάλαβα πάντως.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ΑSTRA μου φανηκε...( )
Το '( )' δεν το κατάλαβα πάντως.
Ηταν κακϊα!!! Αυτο συμβολιζε....
-
Εμμ.......τι να γραψετε τωρα και τι να πειτε.....
Απλα να παρακαλατε να μην σας βρω στο δρομο !!!!
Πρωτα θα με ακουσετε και μετα θα σας πατησω.... -
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Εμμ.......τι να γραψετε τωρα και τι να πειτε.....
Απλα να παρακαλατε να μην σας βρω στο δρομο !!!!
Πρωτα θα με ακουσετε και μετα θα σας πατησω....Γιατι να σε ακουσουμε; Θα φωναζεις: 'ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΑΛΛΑΖΩ ΤΟ AVATAR ΜΟΥ, ΟΛΕ-ΟΛΕ';
Και μετα θα μας πατησεις για να μη το αλλαξουμε και εμεις και βαλουμε καλυτερο απο το δικο σου;;;
-
Ο χρήστης Hiluxboy έγραψε:
Θα φωναζεις: 'ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΑΛΛΑΖΩ ΤΟ AVATAR ΜΟΥ, ΟΛΕ-ΟΛΕ';
;Οχι...'ΕΜΑΘΑ ΝΑ ΑΛΛΑΖΩ ΤΟ AVATAR ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΩ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΤΕΤΡΑΠΕΤΑΛΟΥΔΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΣΤΟ 307,ΟΛΕ ΟΛΕ!!!'
Δεν ακουω καλα.....ειπε κανεις τιποτα και δεν το συγκρατησα???????
PEUGEOT FORUM