-
Έχω μία απορία :
Όσοι 'γράφουν' στο Forum με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ή greeklish , εφαρμόζουν το
ίδιο και όταν επικοινωνούν ΓΡΑΠΤΑ στην καθημερινή τους ζωή , με άλλους
ανθρώπους ?
Έχω και δύο απαντήσεις :- Μπορεί να συμβαίνει σε προσωπικό επίπεδο , στο 'κουρμπέτι' 'ομως
μπορεί να συμβεί ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΦΟΡΑ , απλούστατα επειδή δεν θα
υπάρξει δεύτερη , η ζωή είναι σκληρή , θα σε ΦΤΥΣΟΥΝ ! - Τα greeklish (it sounds chineese to me) είναι ΑΦΥΣΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ
της Ελληνικής στον γραπτό λόγο , προϊόν της νοοτροπίας της ήσσονος =
=ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ προσπάθειας.
Ά ρε φουκαράδες , γράφοντες ΕΛΛΗΝΙΚΑ με ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ χαρακτήρες ,
σας πέφτει τόσο δύσκολο , ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ και ΤΕΧΝΙΚΑ , να γράφετε
Ελληνικά με Ελληνικούς , πεζούς και κεφαλαίους , χαρακτήρες ?ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ (ναι )
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΣΑΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Η ΑΓΓΛΙΚΗΓια να σοβαρευτούμε , διαφορετικά , να πάρουμε σειρά , όλοι μας ,
για LOBOTOMY =ΛΟΒΟΤΟΜΗ (λοβός + τέμνω)Μή λοβοτομήσιμος,
Αποστόλης. - Μπορεί να συμβαίνει σε προσωπικό επίπεδο , στο 'κουρμπέτι' 'ομως
-
Pe paidia egw grafw sto forum sunexeia sta greeklish oxi giati den 8elw na grapsw sta Ellhnika alla epeidh o upologisths mou exei agglika windows mias kai briskomai Agglia. Twra enw mporw na diabazw Ellhnika kai na blepw ellhnikes istoselides den mporw na grapsw me Ellhnikous xarakthres. Exw paideutei me ton upologisth mou edw kai merikes meres apo tote pou arxisa na grafw se auto to forum alla den exw kataferei tipota. Isws an uparxei kapoios allos pou na 3erei pws allazoun oi grammatoseires tote as mas pei kai emas. Pantws prospa8w na kratw thn or8ografia. Euxaristw.
-
Ο χρήστης barout έγραψε:
Pe paidia egw grafw sto forum sunexeia sta greeklish oxi giati den 8elw na grapsw sta Ellhnika alla epeidh o upologisths mou exei agglika windows mias kai briskomai Agglia. Twra enw mporw na diabazw Ellhnika kai na blepw ellhnikes istoselides den mporw na grapsw me Ellhnikous xarakthres. Exw paideutei me ton upologisth mou edw kai merikes meres apo tote pou arxisa na grafw se auto to forum alla den exw kataferei tipota. Isws an uparxei kapoios allos pou na 3erei pws allazoun oi grammatoseires tote as mas pei kai emas. Pantws prospa8w na kratw thn or8ografia. Euxaristw.Σωστός , άρα δεν ανήκεις στούς 'ησσονος προσπάθειας'
Ρε παιδιά , πού είσαστε ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΑΡΙΟΙ ΤΟΥ Forum ?
Ο άνθρωπος χρειάζεται βοήθεια , εάν δεν του δοθεί , μην 'γυρίσει'
κανένας σας , και του την 'πεί'
Οι ψηφοφορίες του Alexastrag και τα προσωπικά δεδομένα που έχουν
καταγραφεί με την ... βοήθειά τους , θα δώσουν στο καθένα την ευκαιρία
να σας κατηγορήσει για .... έλλειψη συμforumίστικης αλληλεγγύηςΑποστόλης.
-
Θα συμφωνησω και εγω με την σειρα μου με την χρηση της ελληνικης γλωσσας για λογους ''αισθητικης'', πρακτικοτητας και ευκολιας στην αναγνωση.
εχω δηλωσει και αλλοτε οτι μηνυματα δημοσιευμενα σε γκρικλις δεν τα διαβαζω εκτος εαν ειναι πολυ συντομα γιατι εκτος του οτι με κουραζουν αφανταστα οπως και τα κεφαλαια ελληνικα...... [ναι φιλε Hunter ...ειναι πολυ κουραστικα τα κεφαλαια και οπως εχει ειπωθει επανειλλημενα ειναι σαν να ΦΩΝΑΖΕΙ καποιος ΔΥΝΑΤΑ για να τον ακουσουν ή σαν να τσακωνεται]......... πολλες φορες δεν βγαζεις και νοημα!!!!
εγω εχω επιλεξει για πρακτικους λογους...... [γραφω μονο με το ενα χερι γιατι δυστυχως ετσι εχω συνηθισει απο την πρωτη μερα που αγγιξα πληκτρολογιο].... να μην τονιζω τις λεξεις και μαλιστα σχεδον παντα δεν ξεκιναω και τις προτασεις μου με κεφαλαια ενω το ιδιο κανω και στα κυρια ονοματα [εκτος και αν δεν βαριεμαι].
δεν θεωρω οτι κατι τετοιο ''ενοχλει'' οσους διαβαζουν της δημοσιευσεις μου και γιαυτο και το διατηρω.
παντως αρκετοι νομιζω οτι χρησιμοποιουν γκρικλις για να ξεπερασουν τον ''σκοπελο'' της ορθογραφιας εφευρουν δε την δικαιολογια των προβληματων με τις γραμματοσειρες ωστε να δικαιολογηθουν.
καταλαβαινω οτι αυτο ειναι ενα προβλημα και δεν ειναι ευκολο να διορθωθει .........βεβαια υπαρχουν και αλλοι λογοι που δεν μπορει καποιος [δεν ειναι θεμα εξυπναδας παντα] να μαθει ορθογραφια γιαυτο λοιπον τα γκρικλις ειναι το ''κλειδι'' για να μην αισθανονται ασχημα οταν τους διαβαζουν οι αλλοι.
-
Στο Control Panel --> Regional settings (αν θυμάμαι καλά, και εξαρτάται από την έκδοση Windows) έχει τις ρυθμίσεις πληκτρολογίου. Με το κουμπί Add εμφανίζεται μία λίστα, απ' όπου διαλέγουμε ελληνικά. Θα ζητήσει το cd, κάνουμε reboot και ΟΚ.
Αναλυτικότερες οδηγίες μπορώ να δώσω αν ξέρω την έκδοση των Windows (95,98,Μe,NT,2000,XP)Καλή επιτυχία
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Κω'στα,π'ες μου' πω'ς μπα'ινουν οι΄τﴨνοι γιατι' θα' σκα'σω.
ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΕΞΗΓΗΣΕΙ Ο skullone,ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ.Λοιπόν, στο πληκτρολόγιο δίπλα στο πλήκτρο [L/Λ] ση μεσαία σειρά γραμμάτων δεξιά υπάρχει το πλήκτρο [:/;]. Όταν γράφεις ελληνικά και το πατήσεις 'μετατρέπει' το επόμενο γράμμα που θα πατήσεις σε τονισμένο αν φυσικά είναι φωνήεν. Π.χ. Αν θέλεις να γράψεις τη λέξη 'αυγό' πληκτρολογείς
α - υ - γ - ; - ο
Με τον ίδιο τρόπο μπαίνουν τα διαλυτικά αν πατήσεις το [Shift] μαζί με το [;]. Π.χ. για να γράψεις το όνομα Αϊνστάιν πληκτρολογείς:
Α - Shift+; - ι - ν - σ - τ - ; - α - ι - ν
Τέλος, να αναφέρω όταν γράφουμε στα ελληνικά για να βάλουμε ελληνικό ερωτηματικό (';') χωρίς να γυρίσουμε σε λατινικά χτυπάμε το πλήκτρο [Q] πάνω αριστερά και για να βγάλουμε δύο τελείες (':') χτυπάμε μαζί [Shift]+[Q].
Αυγό,Αϊνσταιν, ; ,:.
Βρέ κοίτα νά δείς,πού ή τεχνολογία πέρασε στόν απλό λαό!!!
Νά δώ άν θά τά θυμάμαι μέχρι αύριο!!! -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Νά δώ άν θά τά θυμάμαι μέχρι αύριο!!!ΑΞΙΟΣ!!!! ΑΞΙΟΣ!!!!!
(Φωνάζω από χαρά, γι αυτό γράφω με κεφαλαία)
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
Θα συμφωνησω και εγω με την σειρα μου με την χρηση της ελληνικης γλωσσας για λογους ''αισθητικης'', πρακτικοτητας και ευκολιας στην αναγνωση.παντως αρκετοι νομιζω οτι χρησιμοποιουν γκρικλις για να ξεπερασουν τον ''σκοπελο'' της ορθογραφιας εφευρουν δε την δικαιολογια των προβληματων με τις γραμματοσειρες ωστε να δικαιολογηθουν.
καταλαβαινω οτι αυτο ειναι ενα προβλημα και δεν ειναι ευκολο να διορθωθει .........βεβαια υπαρχουν και αλλοι λογοι που δεν μπορει καποιος [δεν ειναι θεμα εξυπναδας παντα] να μαθει ορθογραφια γιαυτο λοιπον τα γκρικλις ειναι το ''κλειδι'' για να μην αισθανονται ασχημα οταν τους διαβαζουν οι αλλοι.
Μεγαλύτερο ανορθόγραφο από μένα ίσως δεν μπορείς να βρεις.
Αυτό δεν με εμποδίζει να γράφω πρώτα το κείμενο στο WORD και να το αντιγράφω μετά από την ορθογραφική διόρθωση.
Αλήθεια δεν μπορεί να μπει μια τέτοια υπηρεσία (ορθογραφικός έλεγχος) ώστε να μην ταλαιπωρούμαστε.
Όταν σέβεσαι τους φίλους σου δεν σκέφτεσαι τον κόπο. -
Exw Windows 98 alla de peirazei to vrhka
Τσα Τελικά ήτανε στο Control panel -->Keyboard-->language.
Αλλά όταν το δοκίμασα νωρίτερα ο υπολογιστής μου κολλούσε.Ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια.
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Νά δώ άν θά τά θυμάμαι μέχρι αύριο!!!ΑΞΙΟΣ!!!! ΑΞΙΟΣ!!!!!
(Φωνάζω από χαρά, γι αυτό γράφω με κεφαλαία)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!
Ωχ πάλι τά ίδια -
Μήπως οί οδήγιες πού μού έδωσε ό kyan,πρέπει νά σταλούν μέ μύνημα,καί στούς υπόλοιπους χρήστες πού γράφουν μέ κεφαλαία;(ούφ τά κατάφερα,τό'γραψα ψιλογρήγορα)
Αλήθεια,η απόστροφος πού βρίσκεται; -
Δύο πλήκτρα δεξιά του Λ (στο ελληνικό πληκτρολόγιο) και το ίδιο πλήκτρο με Shift είναι εισαγωγικά.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Μήπως οί οδήγιες πού μού έδωσε ό kyan,πρέπει νά σταλούν μέ μύνημα,καί στούς υπόλοιπους χρήστες πού γράφουν μέ κεφαλαία;(ούφ τά κατάφερα,τό'γραψα ψιλογρήγορα)
Αλήθεια,η απόστροφος πού βρίσκεται;Δυο πλήκτρα δεξια του Λ.
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Δύο πλήκτρα δεξιά του Λ (στο ελληνικό πληκτρολόγιο) και το ίδιο πλήκτρο με Shift είναι εισαγωγικά.Φίλε gvala με πρόλαβες με διαφορά στήθους.
-
Ευχαριστώ παίδες,τά βρήκα!!!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Φίλε gvala με πρόλαβες με διαφορά στήθους.
Αυτό θα πεί άμεση εξυπηρέτηση... Δύο απαντήσεις αμέσως ....
Σκίζουμε -
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Φίλε gvala με πρόλαβες με διαφορά στήθους.
Αυτό θα πεί άμεση εξυπηρέτηση... Δύο απαντήσεις αμέσως ....
ΣκίζουμεΑυτό όμως , θα πεί και άμεση απόκριση , δύο φίλοι , μετά τις χρήσιμες
συμβουλές , απο ΚΕΦΑΛΑΙΑ ή greeklish , 'γράφουν' κανονικά !Η επιβεβαίωση της λειτουργείας του Forum :
ΠΡΟΒΛΗΜΑ - ΒΟΗΘΕΙΑ - ΛΥΣΗ !Αποστόλης .
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
[Μεγαλύτερο ανορθόγραφο από μένα ίσως δεν μπορείς να βρεις.
Αυτό δεν με εμποδίζει να γράφω πρώτα το κείμενο στο WORD και να το αντιγράφω μετά από την ορθογραφική διόρθωση.
Αλήθεια δεν μπορεί να μπει μια τέτοια υπηρεσία (ορθογραφικός έλεγχος) ώστε να μην ταλαιπωρούμαστε.
Όταν σέβεσαι τους φίλους σου δεν σκέφτεσαι τον κόπο.μην το λες αυτο .......παντα υπαρχουν και χειρότερα
θυμαμαι σε αλλο φορουμ οπου επεφτε πολυ κουλτουρα και διαννοηση ενας νεαρος φοιτητης εκανε τοσα πολλα ορθογραφικα λαθη που δεν αντεξα μια φορα οταν ειδα να γραφει μεταξυ των αλλων σε ενα κειμενο '''''''μεχρι της τελευταιας ......γρανιδας '' ..............ε δεν αντεξα μετα απο αυτο και του τα ''εχωσα'' !!!!
χαρακτηριστικο παραδειγμα επισης ειναι και υπερατλαντικο μελος το οποιο δεν τα παει και τοσο καλα με το ''αθλημα'' ....ομως αυτο δεν φαινεται να τον ενοχλει [ισως και να του αρεσει κιολας ] αν και κατα καιρους αλλα μελη του το εχουν επισημανει!
παντως η υπομονη που εχεις να γραφεις με τον τροπο που αναφερεις δειχνει οτι σεβεσαι πολυ και τον εαυτο σου αλλα και τους αλλους
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
[
Αυτό όμως , θα πεί και άμεση απόκριση , δύο φίλοι , μετά τις χρήσιμες
συμβουλές , απο ΚΕΦΑΛΑΙΑ ή greeklish , 'γράφουν' κανονικά !Η επιβεβαίωση της λειτουργείας του Forum :
ΠΡΟΒΛΗΜΑ - ΒΟΗΘΕΙΑ - ΛΥΣΗ !Αποστόλης .
ακριβως!!
η σωστη επισημανση με το καταλληλο ''υφος'' εχει σχεδον παντα θετικα αποτελεσματα!!!!!
αρκει βεβαια να υπαρχει και απο το μερος των μελων που αφορουν αυτες οι επισημανσεις και η καλη διαθεση για να τις ακολουθησουν και να μην τις παρουν ''στραβα'' και παρεξηγηθουν!!!!!
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Καλησπέρα!Το θέμα παιδιά είχε συζητηθεί και παλαιότερα πριν παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση για υποχρεωτικό login στο forum.
Πρώτα συζητήθηκε εδώ http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?p=16624&highlight=#16624
και στη συνέχεια εδώ http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?p=16746&highlight=#16746σημερα μπηκα [που βρηκα χρονο] στα λινκς αυτα και για να ειμαι ειλικρινης απο οτι διαβασα δεν ειδα καπου μια τεκμηριωμενη αποψη γιατι πρεπει να ειναι καποιος υποχρεωτικα μελος για να διαβασει τα θεματα του φορουμ!!!!!
αντιθετα η μονη τεκμηριωμενη αποψη οτι κατι τετοιο δεν ειναι απαραιτητο ηταν του nass [αποψη μου βεβαια] και συμφωνω απολυτα μαζι του.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ FORUM