-
Πολύ καλό σαββατοκύριακο είχαν οι BMW σε μια πίστα που τους πήγαινε γάντι στο ETCC.
Μόλις έμαθα ότι ακυρώθηκε η νίκη του Jamie Campbell-Walter με Lister Storm στην μεγάλη κατηγορία FIA GT και επομένως η νίκη πήγε ξανά στην Ferrari και στους Biagi - Bobbi.[migf1 και σια λέτε να έβαλε πάλι το χεράκι της η FIA για να ευνοήσει την Ferrari...? ]
-
Περιγραφη απο τον αγωνα του DTM εδω:
http://www.rally.gr/default.asp?menu_code=main-article&race_id=0&article_id=4432ETCC εδω:
http://www.rally.gr/default.asp?menu_code=main-article&race_id=0&article_id=4434και BTCC εδω:
http://www.rally.gr/default.asp?menu_code=main-article&race_id=0&article_id=4436ΥΓ Ο JCW εβγαλε μονος του τα ματακια του αφου εμβολισε εν ψυχρω τον Alliot.
-
Συγχαρητήρια στην SEAT που στον δεύτερο αγώνα ανέβηκε φέτος για πρώτη φορά στο βάθρο των νικητών. Ελπίζω του χρόνου να τους βλέπουμε εκεί πιο συχνά...
-
Οντως πολυ καλη επιδοση.
Το θεωρω δεδομενο οτι θα κανουν καλη χρονια του χρονου. Εξελισουν με αφοσιωση σε ιδιωτικες δοκιμες και δε βιαζονται να βγαλουν τις βελτιωσεις τους σε κοινη θεα. Αυτο δειχνει οτι η εμπλοκη τους ειναι μακροπροθεσμη και δεν εχουν την πιεση αμεσων αποτελεσματων.
Επιπλεον ειναι λιγο πολυ δεδομενο οτι θα εχουν και περισσοτερα αυτοκινητα πραγμα αναγκαιο γιατι οπως εχετε δει οι επαφες δε λειπουν απο αυτη τη κατηγορια και οι κατασκευαστες χρειαζονται ποσοτητα εκτος απο ποιοτητα.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Ο JCW εβγαλε μονος του τα ματακια του αφου εμβολισε εν ψυχρω τον Alliot.Δεν ήταν όμως και τόσο 'εν ψυχρώ'...
Αν δείτε καθαρά το replay, θα προσέξετε πως και η 550 που βρίσκεται στο τέλος της ευθείας την στιγμή του ατυχήματος έχει κάνει την ιδια ακριβώς κίνηση με την Lister, δηλαδή από την αγωνιστική γραμμή (τέρμα δεξιά στην πίστα) έχει κλείσει την πορεία της προς το κέντρο...
Άρα τα λεγόμενα του Jamie οτι έκανε αριστερά για να αποφύγει κομμάτια στην πίστα (που αν δείτε το replay πραγματικά υπάρχουν) έχουν ισχύ...
Επίσης μην ξεχνάμε την θέση του οδηγού στην Lister... Δεξιοτίμονο είναι το αμάξι και ο οδηγός δεν βλέπει αριστερά του τόσο καλά όδο δίπλα του στα δεξιά...
Τέλος η κίνησή του ήταν πολύ αργή προς τα δεξιά και όχι βεβιασμένη...
Εγώ πιστέυω πως ο Jamie δεν το ήθελέ, και η Lister έκανε λάθος που δεν υπεβαλλε έφεση...Στο τέλος άφησα τα θεικά λόγια του Alliot μετά το ατύχυμα :
'Δεν ξέρω πως του ήρθε να το κάνει. Εκεί που πηγαίνα στην ευθεία με 260 χλμ (Τι έιπε το νούμερο!!!) του άφησα ελέυθερη την racing line για να προσπεράσει. Και ξαφνικά τον βλέπω να στρίβει κατα πάνω μου...'
Σημειωνω πως το ατύχυμα έγινε σχεδόν στο μέσο της ευθείας που σημαίνει πως ο JCW για να μπορέσει να προσπεράσει μέχρι το τέλος ήθελε καμιά 30-40 χλμ παραπάνω... Και να πεις οτι κυνηγούσε κανείς τον Alliot... Μόνος του έτρεχε για την 2η θέση...Κατι διαφορετικό τώρα...
Η Murcie R-GT χάνει το ντεμπούτο στο Εστορίλ λόγω ασυνεννοησίας με τους προμηθευτές της... Πάει για Μonza...
Περισσότερα στο http://www.fiagt.com -
Υπάρχει ένα πρόβλημα γενικώς στα ETCC...
Όλα τα αυτοκίνητα εκτός των BMW είναι μπροσθοκίνητα... Και αυτό σημαίνει πως στην εκκίνηση ουδέποτε μπορούν να ξεκινήσουν τόσο καλά όσο τα πισωκίνητα (Και στα αυτοκίνητα δρόμου το ίδιο ισχύει)
Δεν θα ήταν καλύτερο για το θέαμα να έχουμε μια εν κινήσει εκκίνηση αλα FIA GT??? Έτσι η Alfa δεν θα έχαν 3-4 θέσεις από τα BMW στην εκκίνηση κάθε φορά... -
Ο χρήστης Hakk έγραψε:
Όλα τα αυτοκίνητα εκτός των BMW είναι μπροσθοκίνητα... Και αυτό σημαίνει πως στην εκκίνηση ουδέποτε μπορούν να ξεκινήσουν τόσο καλά όσο τα πισωκίνητα (Και στα αυτοκίνητα δρόμου το ίδιο ισχύει)
Δεν θα ήταν καλύτερο για το θέαμα να έχουμε μια εν κινήσει εκκίνηση αλα FIA GT??? Έτσι η Alfa δεν θα έχαν 3-4 θέσεις από τα BMW στην εκκίνηση κάθε φορά...Ειναι οντως προβλημα και οι οργανωτες το σκεφτονται σοβαρα για rolling starts το 2004.
Βασιλη, LYBE και υπολοιποι τι βλεπετε για την κουπα του ETCC?
-
Δεν θα ήταν καλύτερο για το θέαμα να έχουμε μια εν κινήσει εκκίνηση αλα FIA GT??? Έτσι η Alfa δεν θα έχαν 3-4 θέσεις από τα BMW στην εκκίνηση κάθε φορά...Ειναι οντως προβλημα και οι οργανωτες το σκεφτονται σοβαρα για rolling starts το 2004.
Βασιλη, LYBE και υπολοιποι τι βλεπετε για την κουπα του ETCC?
Αλήθεια το λές για τα rolling starts??? Τώρα φτιάχτηκα!!! Ελπίζω να το αποφασίσουν γιατί είναι κρίμα η Alfa να τους ξεσκίζει στα δοκιμαστικά και να χάνει λόγω εκκίνησης...
Όσο για την κούπα όλα θα κριθούν από την τύχη (ή καλύτερα την ατυχία που τον δέρνει) του Tarquini... Αποδεδειγμένα αυτός ο άνθρωπος είναι το αντίθετο του S***macher σε τύχη...
Με normal (έξψ ο παράγοντας τύχη) συνθήκες το Estoril και η Μonza (ιδιαίτερα η Monza) βολευεουν απίστευτα τις Alfa... Άρα ο τίτλος κλίνει προς Tarquini... -
Ο χρήστης Hakk έγραψε:
Ο JCW εβγαλε μονος του τα ματακια του αφου εμβολισε εν ψυχρω τον Alliot.
Άρα τα λεγόμενα του Jamie οτι έκανε αριστερά για να αποφύγει κομμάτια στην πίστα (που αν δείτε το replay πραγματικά υπάρχουν) έχουν ισχύ...
Επίσης μην ξεχνάμε την θέση του οδηγού στην Lister... Δεξιοτίμονο είναι το αμάξι και ο οδηγός δεν βλέπει αριστερά του τόσο καλά όδο δίπλα του στα δεξιά...
Τέλος η κίνησή του ήταν πολύ αργή προς τα δεξιά και όχι βεβιασμένη...
Εγώ πιστέυω πως ο Jamie δεν το ήθελέ, και η Lister έκανε λάθος που δεν υπεβαλλε έφεση...Δεκτο η 550 εκανε κινηση να αποφυγει κατι και δεκτο οτι οντως υπηρχε κατι. Νομιζω οτι ο Αγγλος ηξερε πολυ καλα οτι διπλα του στο περιπου ηταν το νουμερο-Γαλλος. Τι θα επρεπε να κανει? Να προσπαθησει να αποφυγει οτι υπηρχε ή να περασει απο πανω του?
Και παρεπτιτοντως η Lister εκανε εφεση. Να εισαι παντως σιγουρος οτι αν ειχαν δικιο οι Αγγλοι, το αφεντικο της Lister θα χαλουσε τον κοσμο. Ειναι μεγαλο βρωμοστομα.
Η Murcie R-GT χάνει το ντεμπούτο στο Εστορίλ λόγω ασυνεννοησίας με τους προμηθευτές της... Πάει για Μonza...
Τους οδηγους για Monza τους εμαθες? Για να δουμε αν μπαινεις στα links που ειχα γραψει!
-
Δεκτο η 550 εκανε κινηση να αποφυγει κατι και δεκτο οτι οντως υπηρχε κατι. Νομιζω οτι ο Αγγλος ηξερε πολυ καλα οτι διπλα του στο περιπου ηταν το νουμερο-Γαλλος. Τι θα επρεπε να κανει? Να προσπαθησει να αποφυγει οτι υπηρχε ή να περασει απο πανω του?Ναι αλλά αφού ο ίδιος δήλωσε πως πίστευε πως τον πέρασε... Και μην ξεχνας το δεξιοτίμονο Lister...
Και παρεπτιτοντως η Lister εκανε εφεση. Να εισαι παντως σιγουρος οτι αν ειχαν δικιο οι Αγγλοι, το αφεντικο της Lister θα χαλουσε τον κοσμο. Ειναι μεγαλο βρωμοστομα.
Και τι έγινε με την έφεση??? Ξέρουμε???
Τους οδηγους για Monza τους εμαθες? Για να δουμε αν μπαινεις στα links που ειχα γραψει!
Που είναι και δεν τα βρίσκω??? Μόνο για τον Dindo Capello ξέρω...
-
Ο χρήστης Hakk έγραψε:
Αλήθεια το λές για τα rolling starts??? Τώρα φτιάχτηκα!!! Ελπίζω να το αποφασίσουν γιατί είναι κρίμα η Alfa να τους ξεσκίζει στα δοκιμαστικά και να χάνει λόγω εκκίνησης...
Όσο για την κούπα όλα θα κριθούν από την τύχη (ή καλύτερα την ατυχία που τον δέρνει) του Tarquini... Αποδεδειγμένα αυτός ο άνθρωπος είναι το αντίθετο του S***macher σε τύχη...
Με normal (έξψ ο παράγοντας τύχη) συνθήκες το Estoril και η Μonza (ιδιαίτερα η Monza) βολευεουν απίστευτα τις Alfa... Άρα ο τίτλος κλίνει προς Tarquini...Και εγω το ελπιζω γιατι οντως υπαρχει αδικια.
Ομως γενικα υπαρχει ενα παιχνιδι στους κανονισμους που δε μου αρεσει. Για να περασει καποια αλλαγη (ακομα και αυτονοητη) χρειαζεται ομοφωνια. Ως εδω καλα. Ομως για να δωσουν το ΟΚ οι κατασκευαστες ζητουν ανταλλαγματα και τα θεματα γινονται μεσανατολικο. Καποια στιγμη αναποφεκτα θα προκυψει ο μεγαλος καυγας.
Οι πιστες οντως ευνοουν τους Ιταλους ομως υπαρχουν και αλλοι παραγοντες με κυριοτερο το βαρος. Θελει πολυ τυχη. Παντως ξεχωριζω τον Priaulx που ειναι σταθερα γρηγορος. Αν δεν ηταν τοσο ψαρωμενος στην αρχη της χρονιας... Ο Gabriele θελει υποστηριξη απο τους team mates. Θα την εχει? Τσιρκο εχουν γινει οι Ιταλοι φετος. Περυσι υπηρχε πειθαρχια, ολοι δουλευαν για τον Giovanardi. Φετος, μπαχαλο.
Συναισθηματικα θα ψηφιζα τον Gabriele, τοση γκαντεμια δεν την αξιζει ανθρωπος
-
Ο χρήστης Hakk έγραψε:
Ναι αλλά αφού ο ίδιος δήλωσε πως πίστευε πως τον πέρασε... Και μην ξεχνας το δεξιοτίμονο Lister...Δεν τον πιστευω. Αν και ειναι προσωπικη η αποψη. Μπορει και να ηταν αθωο.
Και τι έγινε με την έφεση??? Ξέρουμε???
Νομιζω απορριφθηκε. Θα τσεκαρω και θα σου απαντησω στα σιγουρα αυριο
Που είναι και δεν τα βρίσκω??? Μόνο για τον Dindo Capello ξέρω...
Αυτος και Kristensen. Full επιθεση της Audi δηλαδη. Πηγη dailysportscar.com
-
Μόνο μια θα είναι η Murcie??? Δεύτερη δεν έχει???
Επίσης άλλη απορία... Ο Gougnon γιατί έφυγε και ο Seiler έμεινε??? Βλαμένοι είναι αυτοί στην Konrad Motorsport??? Tουλάχιστον ο Lechner είναι το ίδιο καλός με τον Gougnon... Φαντάσου το κίτρινο Saleen (παρεπιμπτώντως δεν είναι πανέμορφο???) με αυτούς τους δύο για οδηγούς. Θα σκίζαν σχεδόν σε κάθε αγώνα...
-
Ο χρήστης Hakk έγραψε:
Μόνο μια θα είναι η Murcie??? Δεύτερη δεν έχει???Μια μονο. Να εξελιξουν θελουν για να ετοιμασουν για του χρονου ενα συνολο για πελατες-ιδιωτες. Ο στοχος τους ειναι να γινουν κατι σαν την Porsche με το 911 GT3RS.
Ο Gougnon γιατί έφυγε και ο Seiler έμεινε???
Ο Seiler πληρωνει, ο Konrad ισχυριζεται οτι δεν μπορει να βρει χορηγους για να συντηρισει δυο επαγγελματιες. Αυτος χανει.
Tουλάχιστον ο Lechner είναι το ίδιο καλός με τον Gougnon... Φαντάσου το κίτρινο Saleen (παρεπιμπτώντως δεν είναι πανέμορφο???) με αυτούς τους δύο για οδηγούς. Θα σκίζαν σχεδόν σε κάθε αγώνα...
Ειναι και καλυτερος του Γαλλου γιατι δε σπαει τα κιβωτια. Το Saleen θα επαιρνε την κουπα με δυο γρηγορους. Του χρονου θα δουμε πιο σοβαρη προσπαθεια τοσο στο ALMS οσο στο FIA GT απο την Saleen. Ιδωμεν
-
τι βλεπετε για την κουπα του ETCC?Βασικά ο Μuller, φαίνεται αποφασισμένος και εμφανίζεται αρκετά σταθερός στις επιδόσεις του... Τώρα αν η οδηγοί της Alfa μπορέσουν να ξεπεράσουν τα μεταξύ τους προβλήματα, τότε αν σκεφτούμε ότι θεωρητικά οι Ιταλοί βολεύονται καλύτερα σε Estoril και Monza, τότε σίγουρα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τον Πρωταθλητή. Όποιος οδηγός από εδώ και πέρα κάνει το λάθος, τότε αυτόματα χάνει πολλές από τις ελπίδες του...
Δεν ξέρω, κάτι μου λέει ότι ο Larini δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του κουβέντα...
-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Δεν ξέρω, κάτι μου λέει ότι ο Larini δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του κουβέντα...Μπα... Αυτός είναι ο πιο ασταθής από όλους... Χλωμό μου φαίνεται να πάρει αυτός την κούπα...
Άλλο θέμα...
Τι έχετε να πείτε για το βλήμα τον Giovanardi που μου ήθελε BMW???
Μήπως να μάθει να βάζει μυαλό???
Και ξέρετε, στην κλειστή αριστερή φουρκέτα του Estoril τα Alfa χρησιμοποιουν χειρόφρενο για να στήσουν την Alfa σωστά στην είσοδο, έτσι ώστε να πάρουν καλά την επόμενη αμέσως δεξιά... Να δω αν θα τολμήσει να το κάνει τώρα με την πισωκούνα... -
Σίγουρα η απόφασή του αποδείχτηκε λανθασμένη, αλλά ο ίδιος ήθελε να καταφέρει αυτό που πέτυχε με την Alfa και με κάποια άλλη ομάδα.
Και ξέρετε, στην κλειστή αριστερή φουρκέτα του Estoril τα Alfa χρησιμοποιουν χειρόφρενο για να στήσουν την Alfa σωστά στην είσοδο, έτσι ώστε να πάρουν καλά την επόμενη αμέσως δεξιά... Να δω αν θα τολμήσει να το κάνει τώρα με την πισωκούνα...
Για να δούμε, για να δούμε...
-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Και ξέρετε, στην κλειστή αριστερή φουρκέτα του Estoril τα Alfa χρησιμοποιουν χειρόφρενο για να στήσουν την Alfa σωστά στην είσοδο, έτσι ώστε να πάρουν καλά την επόμενη αμέσως δεξιά... Να δω αν θα τολμήσει να το κάνει τώρα με την πισωκούνα...
Για να δούμε, για να δούμε...
Βρε λες να τολμήσει (ή να ξεχάσει οτι οδηγεί BMW) και να δούμε κανα ανάποδο???
Επίσης ξέχασα οτι και ο Andy παίζει για τον τίτλο... Αλλά μάλλον δεν θα είναι αυτός ο champion...
-
Το επόμενο σαβ/κο γίνεται και ο τελευταίος αγώνας για το IRL στο Τέξας...
Και αναμένεται χαμός καθώς Dixon & Castroneves έχουν τα ίδια και ο Kanaan έχει μόλις 7 λιγότερους... Μαθηματικώς νομίζω ελπίδες έχουν και ο De Ferran και o Ηοrnish Jr...
ΧΑΜΟΣ!!! -
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Σίγουρα η απόφασή του αποδείχτηκε λανθασμένη, αλλά ο ίδιος ήθελε να καταφέρει αυτό που πέτυχε με την Alfa και με κάποια άλλη ομάδα.
Και αυτο που ειπε ο LYBE αλλα και η BMW τα εδωσε ολα για τον Ιταλο. Και εδω ειναι το ενδιαφερον. Ενω του εδωσε αρκετα λεφτα, τον τοποθετησε σε μια ομαδα δεθτερης διαλογης. Προφανως ηθελε μονο να αποδυναμωσει την Alfa και παραλληλα να μη διαταραξει τις ισσοροπιες εσωτερικα. Πετυχε και στα 2! Εκτιμηση προσωπικη οτι αν η Alfa ειχε φετος τον Giovanardi θα ειχε παρει ηδη το πρωταθλημα οδηγων. Αλλα φυσικα αυτο ειναι απλα μια εκτιμηση.
Αγώνες πίστας στο εξωτερικό - Διάφορα νέα