-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
πηγα στην αντιπροσωπια για τον τριγμο που μου κανει απο την μπροστα αναρτηση.Τελικα μου ειπαν οτι ειναι απο το τιμονι.Αυτο εν μερει εξηγει το θορυβο γιατι μου το κανει σε κυκλικη πορεια καθως στριβω αργα το τιμονι (οπου κυκλικη πορεια εννοω σε μια αλανα να κανεις γυρους με σχεδον τερμα δεξια-αριστερα το τιμονι και αργη μεταβολη της γωνιας του.Δηλαδη τερμα δεξια-κυκλικη πορεια-αργο στριψιμο αριστερα) και πολλες φορες-οχι παντα ομως-σε παρκαρισμα η'ξεπαρκαρισμα σε κεκλιμενο και μη επιπεδο.
Πως εξηγει ομως το θορυβο που κανει σε σαμαρακια η' λακουβες οταν βρεχει;Ρίξε μια ματιά στους μπιλιοφόρους.
Δεν ειναι οι μπιλιοφοροι γιατι δεν το κανει παντα οποτε στριβω,και εκτος αυτου ακουγεται καπου μεσα απο την κολωνα του τιμονιου.Το θεμα για οταν στριβει δεν με ''ανησυχει και τοσο'' γιατι το ψαχνουν με τη φιατ Ιταλιας και οτι και να γινει θα βγαλουν μια ακρη.Εμενα με καιει ο γαμωθορυβος που κανει μονο οταν βρεχει και ακουγεται απο μπροστα (μπορει και απο πισω δεν μπορω να το ξεχωρισω) σε σαμαρακια σαν αυτα που βαζουν στο δρομο για να κοβεις ταχυτητα.Ακουγεται σαν να βρισκει απο κατω σαν ''χρατς-χρατς'' και ακολουθει την ταλαντωση του αυτοκινητου,δηλαδη ανεβαινει το σαμαρακι -χρατς- κατεβαινει το σαμαρακι-χρατς-.Συγνωμη που πιθανοτατα να γινομαι ενοχλητικος αλλα δεν εμπιστευομαι και πολυ τους τεχνητες της αντιπροσωπιας.
μπορεί να λέω ανοησίες αλλά μια φορά που άκουγα παρόμοιυς θορύβους μ' αυτού ςπου περιγράφεις, στο συνεργείο γρασάρισαν λίγο το ψαλίδι (κάτι συνδέσμους ) και σταμάτησε ο θόρυβος.
-
Το δικο μου σκεπτικο για το θεμα του θορυβου οταν βρεχει ειναι το εξης:Εφ'οσον ακουγεται μονο οταν βρεχει παει να παει οτι αυτο το υλικο-αντικειμενο-μερος της αναρτησης που κανει το θορυβο βρεχεται μονο οταν βρεχει και οχι οταν πλενεται.Οποτε αμορτισερ,ελατηρια,τα λαστιχα στη κορυφη των αμορτισερ αποκλειονται.
Συνεπως ειναι κατι κατω απο το αυτοκινητο που δεν βρεχεται με το πλυσιμο καθως σε αντιθετη περιπτωση θα το εκανε κι οταν το επλενα.Μας μενει λοιπον αντιστρεπτικη,ελαστικοι συνδεσμοι αντιστρεπτικης (το λεω καλα;),σαϊλεντ μπλοκ.Κανω λαθος;Ειναι κατι αλλο το οποιο θα επρεπε να συμπεριλαβω;Με βαση αυτο το σκεπτικο (αν κρινετε οτι ειναι σωστο) καποια προταση-βοηθεια.
-
Silent Block και λοιπά μέρη της ανάρτησης με τη βροχή συνήθως σταματάνε να φωνάζουν, μπορεί να είναι κανένας σταυρός από την κολώνα του τιμονιού, συνήθως είναι δύο οι σταυροί, τώρα με τα ηλεκτρικά και όλα αυτά τα High-Tec εξαρτήματα τι να πω ? πρέπει να ξέρει κανείς καλά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο για να βοηθήσει περισσότερο.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Silent Block και λοιπά μέρη της ανάρτησης με τη βροχή συνήθως σταματάνε να φωνάζουν, μπορεί να είναι κανένας σταυρός από την κολώνα του τιμονιού, συνήθως είναι δύο οι σταυροί, τώρα με τα ηλεκτρικά και όλα αυτά τα High-Tec εξαρτήματα τι να πω ? πρέπει να ξέρει κανείς καλά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο για να βοηθήσει περισσότερο.Τωρα να σου πω οτι με κανεις ιδιαιτερα χαρουμενο θα σου ακουστει ηλιθιο και λιγο πουστικο αλλα ισχυει, και εξηγουμαι:εισαι ο πρωτος που μου λεει αυτο που μου ειπανε και στην αντιπροσωπια (δυστυχως για αυτους μπορω να πω οτι εμπιστευομαι περισσοτερο εσενα ,που δεν σε ξερω κιολας, παρα αυτους.) και πανω απ'ολα μου εδωσες και ενα συσχετισμο του τριγμου απο το τιμονι,του θορυβου οταν βρεχει και αυτων που μου ειπαν στην αντιπροσωπια,
-
Το δικο μου σκεπτικο για το θεμα του θορυβου οταν βρεχει ειναι το εξης:**Εφ'οσον ακουγεται μονο οταν βρεχει **παει να παει οτι αυτο το υλικο-αντικειμενο-μερος της αναρτησης που κανει το θορυβο βρεχεται μονο οταν βρεχει και οχι οταν πλενεται.Οποτε αμορτισερ,ελατηρια,τα λαστιχα στη κορυφη των αμορτισερ αποκλειονται.
Συνεπως ειναι κατι κατω απο το αυτοκινητο που δεν βρεχεται με το πλυσιμο καθως σε αντιθετη περιπτωση θα το εκανε κι οταν το επλενα.Μας μενει λοιπον αντιστρεπτικη,ελαστικοι συνδεσμοι αντιστρεπτικης (το λεω καλα;),σαϊλεντ μπλοκ.Κανω λαθος;Ειναι κατι αλλο το οποιο θα επρεπε να συμπεριλαβω;Με βαση αυτο το σκεπτικο (αν κρινετε οτι ειναι σωστο) καποια προταση-βοηθεια.
για να το κανει μονο οταν βρεχει παει να πει οτι καπου παει νερο η και λασπη και το κανει.
εγω επιμενω για το αμορτισερ -
Δεν θα το εκανε ομως και οποτε το πλενω;Καθως κατω απο τα φτερα παντα επιμενω περισσοτερο οταν το πλενω με το πιεστικο.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Silent Block και λοιπά μέρη της ανάρτησης με τη βροχή συνήθως σταματάνε να φωνάζουν, μπορεί να είναι κανένας σταυρός από την κολώνα του τιμονιού, συνήθως είναι δύο οι σταυροί, τώρα με τα ηλεκτρικά και όλα αυτά τα High-Tec εξαρτήματα τι να πω ? πρέπει να ξέρει κανείς καλά το συγκεκριμένο αυτοκίνητο για να βοηθήσει περισσότερο.Στα ηλεκτρικα τιμονια εχω την εντυπωση πως υπαρχει και ενα ακομα αξονακι που μεταφερει τη δυναμη της υποβοηθησης.
-
Δεν θα το εκανε ομως και οποτε το πλενω;Καθως κατω απο τα φτερα παντα επιμενω περισσοτερο οταν το πλενω με το πιεστικο.την ωρα που το πλενεις οι τροχοι δεν γυρνανε οποτε δεν παει το νερο παντου.
παντως για να τριζει με την βροχη καποιο μεταλικο σημειο βρισκει.
αν οι μηχανικοι το σηκωσαν στον αερα προφανως και δεν θα ετριζε το αμορτισερ.
και αφου λες οτι το κανει στα σαμαρακια οταν ανεβαινεις και κατεβαινεις μονο σε αμορτισερ ελατηριο παει το μυαλο μου. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Δεν θα το εκανε ομως και οποτε το πλενω;Καθως κατω απο τα φτερα παντα επιμενω περισσοτερο οταν το πλενω με το πιεστικο.
την ωρα που το πλενεις οι τροχοι δεν γυρνανε οποτε δεν παει το νερο παντου.
παντως για να τριζει με την βροχη καποιο μεταλικο σημειο βρισκει.
αν οι μηχανικοι το σηκωσαν στον αερα προφανως και δεν θα ετριζε το αμορτισερ.
και αφου λες οτι το κανει στα σαμαρακια οταν ανεβαινεις και κατεβαινεις μονο σε αμορτισερ ελατηριο παει το μυαλο μου.Οχι απλα το κανει στα σαμαρακια αλλα ο θορυβος ακολουθει και την ταλαντωση του αυτοκινητου καθως αυτο τα περναει.Το τιμονι (η κρεμαγιερα γενικοτερα) ακολουθει τη διαδικασια της ταλαντωσης των αμορτισερ,των ελατηριων και γενικοτερα της αναρτησης στα σαμαρακια;
-
ναι
-
ψηφίζω ελαστικοί σύνδεσμοι μπροστινού υποπλαισίου ....
-
Θόρυβο - τρίξιμο που ακολουθεί τις κινήσεις της ανάρτησης είχα (και έχω) κι εγώ. Δεν εξαρτάται όμως από το νερό καθόλου, αλλά από τη θερμοκρασία. Το καλοκαίρι σταματά, το χειμώνα γίνεται χαμός, ειδικά μετά από ακινησία. Στο συνεργείο της Nissan μου είχαν πει ότι επειδή όλα από κάτω είναι OK, ο θόρυβος δεν μπορεί παρά να προέρχεται μέσα από τις μπουκάλες των εμπρός αμορτισέρ (πορτοκαλί KYB μετρημένα ΟΚ με πολύ καλή απόσβεση).
-
Ο χρήστης larson έγραψε:
ψηφίζω ελαστικοί σύνδεσμοι μπροστινού υποπλαισίου ....Μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος;Τι σε κανει να πιστευεις οτι ειναι αυτο;
-
... τι σχέση μπορεί να έχουν τα νερά με την κολώνα του τιμονιού? ... μάλλον καμία ... ούτε τα αμορτισέρόύτε τα ελατήρια επιρεάζονται από το νερό ... αντίθετα αν περάσει νερό μεταξύ λαμαρίνας και ελαστικού παρεμβίσματος αυτό μπορεί να δημιουργήσει έναν περίεργο τριγμό ... επίσης όταν το αυτοκί΄νητο κάνει μανούβρα σε κεκλιμένο επίπεδο πάλι τα ελαστικά παρεμβίσματα του υποπλαισίου ''ζορίζονται πολύ και μπορεί να ''τρίβονται'' με την λαμαρίνα δημιουργόντας έναν περίεργο τριγμό .. λέω εγώ τώρα ... μπορεί ...
-
Ο ηχος απο το τιμονι ακουγεται καπου απο το τιμονι μεσα στην καμπινα ,ενω ο θορυβος που ακουγεται οταν βρεχει ακουγεται απο μπροστα,εξω απο τη καμπινα καπου απο τις αναρτησεις.Απλα ελπιζω να παιζει κατι που να εξηγειται απο το θορυβο του τιμονιου και να λυθει γιατι κουραστηκα να σπαζομαι με βλακειες καθως κατα τα αλλα ειμαι πολυ ευχαριστημενος και ικανοποιημενος απο το αυτοκινητο.Κατι τετοιες μαλακιες ομως με χαλανε πολυ.
-
Καλησπέρα!
Ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο είναι φρόνιμο να αλλαχτεί μόνο 1 από τα 4 αμορτισέρ σε αυτοκίνητο (Picanto) με 22000 χλμ και ήπια γενικά χρήση. Η συμπεριφορά του αυτοκινήτου θα αλλάξει?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων -
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Καλησπέρα!
Ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο είναι φρόνιμο να αλλαχτεί μόνο 1 από τα 4 αμορτισέρ σε αυτοκίνητο (Picanto) με 22000 χλμ και ήπια γενικά χρήση. Η συμπεριφορά του αυτοκινήτου θα αλλάξει?
Ευχαριστώ εκ των προτέρωνΆλλαξε τα 2 του ίδιου άξονα αντί για 1 ή 4, εννοώ το χαλασμένο και το ζευγάρι του.
-
... γιατί μόνο το ένα? ...δηλαδή τί έπαθε? ... εννοώ χρειάζετε σίγουρα αλλαγή?... είναι μπροστινό ή πισινό?
-
Ο χρήστης larson έγραψε:
... γιατί μόνο το ένα? ...δηλαδή τί έπαθε? ... εννοώ χρειάζετε σίγουρα αλλαγή?... είναι μπροστινό ή πισινό?Ακούγεται ένας θόρυβος όταν πέφτει σε λακκούβα και το συνεργείο συμπέρανε ότι το πίσω αριστερά αμορτισέρ έχει πρόβλημα, η εγγύηση όμως καλύπτει μόνο αυτό και όχι και το άλλο του άξονα.
-
... αφού είναι πίσω η αλλαγή μόνο του ενός δεν νομίζω πως θα ''χαλάσει '' τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, τουλάχιστον από τη στιγμή που δεν το ζορίζεις τρελλά στις στροφές ... αλλά και πάλι μικρό το κακό ... αν όντος είναι κατεστραμένο και εισαι στην εγγύηση άλλαξέ το ...
Περί Αναρτήσεων