-
Ο χρήστης navouxodonosoras έγραψε:
bilstein ανακατασκευαζει ο Κυρλαγκιτσης στη Σινδο στη Θεσσαλονίκη.Εαν μενεις εδω,μπορω να σου δωσω το τηλέφωνό του
Είμαι Αθήνα.Το ξέρω για τον Κυρλαγκιτζη, απλώς έβαλα στον Αθανασίου[bilstein service κ καλά] χειροποίητη αλλά δεν είμαι κ πολύ ευχαριστημένος κ έλεγα οταν θα τρωγε τα ψωμιά της ν πήγαινα στο Μαρακάκη.
Γι' αυτόν που αναφέρεις ως Bilstein service στην Αθήνα δεν έχω προσωπική άποψη, αλλά έχω ακούσει τα χειρότερα.
Για τον Μαρακάκη έχω προσωπική άποψη / εμπειρία δουλειάς του, και είναι η καλύτερη. Θα σου πρότεινα να σπεύσεις στον τελευταίο. H ζωή σου δεν αποτιμάται.@nightmare S16: Για να πειστείς, οδήγησε κάποια 'δουλειά' εκάστου μηχανικού.
Οι 'εταιρίες' (:ysterical: )εν Ελλάδι αντιπροσωπεύονται ως επί το πλείστον από ανθρώπους που θα μπορούσαν μια χαρά να πουλάνε ψυγεία ή τηλεοράσεις.
Γνώστες της ανάρτησης κατά γενική ομολογία υπάρχουν υπερελάχιστοι (Μαρακάκης, Κυρλαγκίτσης, αλλά και Κολιγιάννης αν μπορείς να πληρώσεις για Ohlins...)
Κοινός παρονομαστής της σοβαρότητας και του σεβασμού προς την ανθρώπινη ζωή των μηχανικών αυτών, είναι η απέχθειά τους προς το 'χαμήλωμα', το οποίο κάθε βλαχάκι επιθυμεί την σήμερον. -
Ο Raffaelo Amendola απ' ότι ξέρω ανακατασκευάζει όλες τις αναρτήσεις. Στου Αγ. Αναργύρους είναι, ακριβώς διεύθυνση δεν θυμάμαι.[/quote]
Obelix ευχαριστω ...αλλα δε θα παρω.
Δεν προκειται να δωσω μια αναρτηση αξιας 1000+ € να δοκιμαζει ο συγκεκριμενος κυριος.
Επισης απο διαφορα που εχω ακουσει-διαβασει για το συγκεκριμενο κυριο δεν μπορω να πω οτι τον εμπιστευομαι στο ελαχιστο (και γενικοτερα ολους αυτους που ανοιγουν αμορτισερ στην Ελλαδα).Θελω κατι επισημο απο την εταιρια. [/quote]
Μα και η ιδια koni Ελλαδος σε 2 εξωτερικα συνεργεια τα επισκευαζει τα koni...στο ενα πηγα εγω παρακαμπτωντας την αντιπροσωπεια...
μιας και εχω γυρισει ολους τους εν Αθηναις κυριους κυριους,Rafaelo,Αθανασιου,Μαραγκακη,στην Καρπου bilstein service,και εχοντας μιλησει στο τηλ.με Κυρλαγκιτση,τολμω να πω οτι οι ανθρωποι ειναι εκτος τοπου και χρονου οσο αφορα τις τιμες που ζητανε προκειμενου να αλλαξουν λαδια,τσιμουχες και να συμληρωσουν αζωτο σε μια μπουκαλα αμορτισερ.....
εσεις που πατροναρετε τον Μαρακακη ειδικα πειτε μου και για τιμες να βλεπει ο κοσμος εδω μεσα και να αποφασιζει με κριση...
οι κοι Αθανασιου λοιπον και Μαρακακης και Rafaello ζητανε εως και 400€ για να επισκευασουν μια αναρτηση αξιας 800€!!!!!εγω παντως με 200€ αλλαξα top mounts,επισκευασα 4 αμορτισερ Koni-FK,τα εβαλε και τα εβγαλε ο μαστορας ,και εκανε ευθυγραμμιση.
κατα τα αλλα εδω κανουμε σοβαρη κουβεντα...καλο να λεμε μια γνωμη αλλα να εχουμε και ολοκληρωμενα επιχειρηματα...
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
@nightmare S16: Για να πειστείς, οδήγησε κάποια 'δουλειά' εκάστου μηχανικού.
Δεν με ενδιαφερει μονο το οδηγημα.
Εξισου σημαντικα ειναι η ποιοτητα της δουλειας και η αντοχη τους στο χρονο.Οι συγκεκριμενοι δεν νομιζω να εχουν τα ανταλλακτικα που χρειαζονται για να κανουν service σε μια TEIN.
Για τις τιμες δε σχολιαζω, με καλυψε ο ASTRAKITCAR.
-
Η τεκμηριωμένη συζήτηση είναι αδύνατη από Διαδικτύου.
Να γράψω ότι τα αμορτισέρ από το Μαρακάκη έβγαλαν παλληκάρι τουλάχιστον 30.000 χλμ βαλκανικού οδοστρώματος και track days κι έχουν κι άλλο;
Γιατί και πώς να με πιστέψετε;
Τα 700Ε που του έδωσα, σε πολλούς θα φανούν πολλά. Ό,τι πείτε.Aς κάνει ο καθένας ό,τι θέλει, αρκεί να διατηρεί τα εργοστασιακά ελατήρια και την εργοστασιακή γεωμετρία του αυτοκινήτου, γιατί κυκλοφορούμε κι άλλες ψυχές στους δρόμους.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Aς κάνει ο καθένας ό,τι θέλει, αρκεί να διατηρεί τα εργοστασιακά ελατήρια και την εργοστασιακή γεωμετρία του αυτοκινήτου, γιατί κυκλοφορούμε κι άλλες ψυχές στους δρόμους.Αυτο απο που προκυπτει;
Δηλαδη ενα αμαξι που εχει αλλαγμενα ενα απο τα δυο (ή και τα δυο) μετατρεπεται σε χαρο;
-
Στο 80-90% των περιπτώσεων ναι, ιδίως εάν οι αλλαγές έχουν γίνει σε τριτοκοσμική χώρα, όπως η δική μας.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Aς κάνει ο καθένας ό,τι θέλει, αρκεί να διατηρεί τα εργοστασιακά ελατήρια και την εργοστασιακή γεωμετρία του αυτοκινήτου, γιατί κυκλοφορούμε κι άλλες ψυχές στους δρόμους.Και εγώ και ο αδερφός μου έχουμε αλλάξει τα ελατήρια με άλλα χαμηλώματος, πραγματικά όμως δεν το έκανα ΚΑΘΟΛΟΥ για την εμφάνιση, αλλά για καλύτερο κράτημα του αυτοκινήτου. Όταν έψαχνα ελατήρια κάπως πιο σκληρά από τα εργοστασιακά διατηρώντας όμως το ίδιο ύψος μου είχαν πει ότι έβγαιναν μόνο κάτι no name με +10% σκληρότητα. Μου φάνηκε πολύ μικρή η διαφορά και προτίμησα τα H&R που είναι αρκετά πιο σκληρά από τα εργοστασιακά, χαμηλώνουν όμως το αυτοκίνητο 3,5 πόντους.
Η γεωμετρία μπορεί όντως να χάλασε, το αυτοκίνητο όμως έπαψε να πλέει, βελτιώθηκε το κράτημα και γενικά με έκανε να νοιώθω πιο ασφαλής. Παράλληλα δεν έχω νοιώσει ποτέ την ανάρτηση εν κινήσει να τερματίζει παρότι είναι γεγονός ότι μειώθηκε η διαδρομή της. Μόνο σε παρκάρισμα σε πεζοδρόμιο συμβαίνει αυτό.
Πιθανόν να έκανα κακώς που χαμήλωσα το αυτοκίνητο και με μια 4άδα καλά αμορτισέρ σε συνδυασμό με τα +10% σκληρότερα ελατήρια το κράτημα να ήταν καλύτερο, σε καμία περίπτωση όμως δεν πιστεύω ότι το αυτοκίνητο έχει γίνει επικίνδυνο.
Στο επόμενό μου αυτοκίνητο πάντως θα δοκιμάσω τη λύση καλά ελατήρια εργοστασιακού ύψους και όσο το δυνατόν καλύτερα αμορτισέρ. Θα ήθελα να δω τι λέει και αυτός ο συνδυασμός.
-
Άρα εγώ που σκέφτομαι KW III ή PSS9 θα είμαι ο χάρος αυτοπροσώπως ???
Πρέπει να ομολογήσω βέβαια οτι με προβληματίζει ποιος θα την σετάρει..
-
οχι εγω που εχω καμπερ αρνητικο απο -1,2 μαμα,στο -1,8 ειμαι επικινδυνος???
ή το οτι εχω coilover με πιστοποιηση ΤUV αγορασμενα και περασμενα με 650
-
Ο χρήστης C0$w0rth έγραψε:
**Πρέπει να ομολογήσω βέβαια οτι με προβληματίζει ποιος θα την σετάρει.. **:hmmm:
Tα είπες όλα...
@Αστρακιτ: Δεν είμαι εκπρόσωπος κανενός. Ό,τι θέλεις να πεις σε κάποιον, να το λες στον ίδιο.
Το πρώτο πράγμα που μου άρεσε πάντως στον συγκεκριμένο που αναφέρεις, είναι ο 'αντιεπαγγελματισμός' του, τουτέστιν ότι δεν προσπαθεί να γίνει αρεστός σε κανέναν πελάτη και δεν κολακεύει την άγνοια κανενός, τη στιγμή που μόνον άγνοια και ημιμάθεια υπάρχει εν Ελλάδι.Αν πάλι θέλεις κάτι 'σινιέ', πήγαινε στον Μπάμπη Κολιγιάννη να σου φτιάξει αμορτισέρ Όλινς, αλλά έχε και 3000Ε στην τσέπη.
Περιττό να πω ότι ο Μπάμπης ανέχεται την ημιμάθεια ακόμη λιγότερο από το Μαρακάκη, και σε περίπτωση 'τυφλού' αιτήματος για 'χαμήλωμα' , στέλνει αμέσως, ευγενικά, στο διάβολο τον υποψήφιο πελάτη, και άριστα πράττει, κατ' εμέ. -
Και μια και το 'φερε η κουβέντα, ας επαναλάβω μερικές πικρές αλήθειες που είχα ποστάρει αλλού:
Πολύ προχείρως, θέλοντας να επισημάνω για το καλό όλων μας μερικές **θανατηφόρες **μόδες, λέω τα εξής:
-Σκληραίνοντας (ελατήρια, αμορτισέρ, αντιστρεπτικές) μειώνουμε τις μεταφορές φορτίου [θαυμάσια ως εδώ] αλλά χάνουμε σε πρόσφυση. Άρα, μέτρο.
-Χαμηλώνοντας περισσότερο από 10-20μμ (συνήθως) από το εργοστασιακό ύψος, χαλάμε τη μελετημένη γεωμετρία του αυτοκινήτου, και πρέπει να ξέρουμε να την ξαναφτιάξουμε (αν ρυθμίζεται και αν ξέρουμε, και ως γνωστόν τίποτε από τα δύο δεν ισχύει συνήθως, βλέπε παρακάτω).
-Τα εργοστασιακά ελατήρια, ως μη αναλώσιμα θεωρητικώς, είναι πολύ καλής ποιότητας, και μελετημένα περισσότερο απ' όσο αντέχει η τσέπη της οποιασδήποτε Μπιλστάιν (η οποία, αν μπορούσε, θα 'πρεπε ιδεωδώς να ξανακάνει τη δουλειά όλων των εργοστασίων, αφού έχει το θάρρος να προσφέρει κωδικούς για ένα κάρο εργοστάσια).
-Τα εργοστασιακά αμορτισέρ (πλην Πόρσε, Φερράρι κλπ), ως αναλώσιμα, ΔΕΝ είναι της καλύτερης ποιότητας, για λόγους κόστους, αλλά και οι εξ αρχής ρυθμίσεις τους αποτελούν το συμβιβασμό του συμβιβασμού. Οπότε ΝΑΙ σε καλύτερα άφτερ μάρκετ αμορτισέρ, για τα μαμά ελατήρια.
-Οι ρυθμιζόμενες άφτερ μάρκετ κρίνονται για τη σοβαρότητά τους και από το κατά πόσον συνοδεύονται από προειδοποιήσεις για τις μεταβολές στη γεωμετρία του οχήματος και σχετικές οδηγίες (πχ η KW δίνει κωδικό για Σκόντα Οκτάβια, χωρίς βεβαίως να σου λέει ότι θα χρειαστείς και νέους -ρυθμιζόμενους- βραχίονες για την πίσω ανάρτηση τουλάχιστον, προκειμένου να συμμαζέψεις το αστείο κάμπερ που δημιουργείται και στην πιο 'ψηλή' της ρύθμιση.)
-ΟΙ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΨΥΧΗ ΝΑ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙ:
Από πλευράς τεχνικών, στην Ελλάδα, εγώ ξέρω μόνον δύο - τρεις που θα μπορούσαν, αυτούς που προανέφερα στα προηγούμενα ποστ μου. Όλοι οι υπόλοιποι που συνήντησα (και συνήντησα πάρα πολλούς) θα μπορούσαν να πουλάνε τηλεοράσεις ή μίξερ.Από πλευράς οδηγών τώρα, υπερελάχιστοι έχουν το ταλέντο, τη γνώση και την πειθαρχία να καθοδηγήσουν σωστά το μηχανικό τους.
Ο ίδιος ο **μέγας **Γιώργος Μοσχούς, δυσκόλευε το μηχανικό του Ηλία Μαρακάκη (απ' ό,τι μου 'λεγε ο τελευταίος) στο να συνεννοηθούν στο στήσιμο, γιατί ο Μοσχούς δεν είχε πάντα την πειθαρχία να κάνει στερεότυπες-πανομοιότυπες δοκιμές σε επαναλαμβανόμενη διαδρομή και 'κάλυπτε' τα κουσούρια του αμαξιού με την ονειρική οδήγησή του. -
Αυτο που εχω να πω ως παρατηρηση ειναι οτι οι ρυθμιζομενες αναρτησεις που κανουν ενα σκασμο λεφτα, μηπως τελικα δεν αξιζουν, για χρηση δρομου?
Θυμαμαι σε τεστ των 4Τ για ρυθμιζομενη ohlins σε subaru impreza, μονο στην τελευταια σκαλα ξεπερνουσε την εργοστασιακη σε σκληροτητα και εβγαζε καλυτερο χρονο στην πιστα.
Σε ολες τις αλλες τις ρυθμισεις ηταν πιο μαλακη απο την εργοστασιαη.
Και συμφωνα με Κολλιγιαννη,αυτες οι ρυθμιζομενες δρομου των 3000 ευρω δεν εχουν και καμια σχεση με τις αντιστοιχες αγωνιστικες. -
το εργοστασιο κανει συμβιβασμους με φρενα,αμορτισερ,προγραμμα και ενα σκασμο αλλα πραγματα για λογους κοστους,ασφαλεια για τον μεσο ασχετο οδηγο κτλ..
αν ηταν οπως τα λες coyot τοτε ολες οι aftermarket εταιρεις δεν θα υπηρχαν...
ειδικα αυτες για Porche,bmw κτλ θα ειχαν βαλει λουκετο...ενδεχομενως ο κολιγιαννης ξερει καλυτερα απο την eibach,hr,kw,koni κτλ.για το τι πλεονεκτηματα εναντι μειονεκτηματα και ποσα,κανοντας ενα χαμηλωμα με πιο ενισχυμενα αμορτισερ και ελατηρια απο το νορμαλ μαμα set up....
οταν φορτωνεις ενα αυτοκινητο και πας ταξιδι ισουται με επικινδυνο εν κατακλειδι...
με το ιδιο σκεπτικο ενα σκληρο και ελαφρως χαμηλο ελατηριο ειναι επικικινδυνο!!!!
τωρα oταν λεω πατροναρεις coyot,εννοω πληρωσες κατι...ας λες και το ποσο που πληρωσες και οχι ετσι απλα,πηγαιντε εκει...τωρα ποιος ειναι ημιμαθης απο εμας τους χομπιστες αστο καλυτερα...τα μαστορια εκει εξω ενα μεροκαματο πανε να βγαλουν...σε βαρος των απλων καταναλωτων..
παντως για την μοτοσυκλετα μου ταξιδεψα μεχρι το εργοστασιο στην Ολλανδια να βαλω ενα αμορτισερ 400
-
@ASTRAKITCAR: Πέραν των όσων άλλων γράφεις, με κάποια από τα οποία δεν διαφωνώ, απαιτώ να ανακαλέσεις αμέσως τα περί πατροναρίσματος.
Είμαι απλώς ένας ευχαριστημένος καταναλωτής, έγραψα πόσα πλήρωσα, και ουδείς είναι υποχρεωμένος να ασπασθεί την άποψή μου, πόσο μάλλον να πληρώσει το οποιοδήποτε ποσό στον οποιοδήποτε.
Αν ο χρήστης ΑSTRAKITCAR δεν ανακαλέσει, απαιτώ να πάρουν θέση οι συντονιστές / διαχειριστές.
-
κοιτα οταν αναφερεις καποιον..αν δεν ειναι εμμεση διαφημιση τοτε τι ειναι?
και εγω ανεφερα το ποσο και την εργασια που εκανα στην αναρτηση μου χωρις να αναφερω το που...οποιος θελει με ρωταει και του στελνω το mail ή το γραφω εδω..
αν δεις/δειτε ποιο πανω αναφερεις κατα λεξη
σ αυτόν που αναφέρεις ως Bilstein service στην Αθήνα δεν έχω προσωπική άποψη, αλλά έχω ακούσει τα χειρότερα.
Για τον Μαρακάκη έχω προσωπική άποψη / εμπειρία δουλειάς του, και είναι η καλύτερη. Θα σου πρότεινα να σπεύσεις στον τελευταίο. H ζωή σου δεν αποτιμάται.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΩΤΑΩ ΕΓΩ....
εσεις που πατροναρετε τον Μαρακακη ειδικα πειτε μου και για τιμες να βλεπει ο κοσμος εδω μεσα και να αποφασιζει με κριση...
οι κοι Αθανασιου λοιπον και Μαρακακης και Rafaello ζητανε εως και 400 -
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
ΕΓΩ ανακαλωΜου φτάνει αυτό.
Δεν θα απαντήσω στα υπόλοιπα γιατί δεν θα συνεννοηθούμε._ -
Για τον Μαρακάκη έχω προσωπική άποψη / εμπειρία δουλειάς του, και είναι η καλύτερη. Θα σου πρότεινα να σπεύσεις στον τελευταίο. H ζωή σου δεν αποτιμάται.
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΩΤΑΩ ΕΓΩ....
οι κοι Αθανασιου λοιπον και Μαρακακης και Rafaello ζητανε εως και 400 -
ASTRAKITCAR
επειδή, μάλλον, δεν καταλαβαίνεις γιατί ενοχλήθηκε!!Η λέξη 'πατρονάρισμα' σημαίνει ότι έχει συμφέροντα από την προώθηση της δουλειάς του Ηλία! Αυτό εννοείς?
-
Όσον αφορά τις αναρτήσεις είναι γεγονός ότι δε ξέρω πολλά πράγματα, μήπως όμως το ότι μια αυτοβιομηχανία βγάζει ένα αυτοκίνητο με μια Χ ρύθμιση στην ανάρτηση δε σημαίνει απαραίτητα ότι αυτή είναι και η πιο ασφαλής;
Αν δηλαδή πάρουμε ένα αυτοκίνητο που το εργοστάσιο το βγάζει με πολύ μεγάλη διαδρομή στην ανάρτηση και μαλακά αμορτισέρ με προσανατολισμό στην άνεση γιατί το να πειράξουμε την ανάρτηση μειώνοντας λίγο τη διαδρομή της, αλλά σκληραίνοντας ταυτόχρονα και τα αμορτισέρ είναι επικίνδυνο;
Το σίγουρο είναι ότι το αυτοκίνητο δε θα είναι πια όσο άνετο ήταν, απ' την άλλη όμως θα μειωθούν οι κλίσεις, θα μειωθεί το φαινόμενο πλεύσης, θα χαμηλώσει το κέντρο βάρους και λογικά οι τροχοί θα κρατάνε καλύτερη επαφή με το οδόστρωμα. Φυσικά δεν αναφέρομαι σε ακραίες περιπτώσεις όπου το χαμήλωμα είναι τόσο μεγάλο που καταργείται η έννοια της ανάρτησης, αλλά σε περιπτώσεις όπου η διαδρομή πριν ήταν υπερβολική και ως εκ τούτου ακόμα και μετά το χαμήλωμα η ανάρτηση λειτουργεί σώστα και δεν τερματίζει.
Δεν προσπαθώ να πω ότι ένα χαμηλωμένο αυτοκίνητο είναι σίγουρα καλύτερο από ένα αυτοκίνητο εργοστασιακού ύψους με κορυφαία ανάρτηση, από προσωπική εμπειρία όμως μπορώ σίγουρα να πω ότι το δικό μου αυτοκίνητο χαμηλωμένο συμπεριφέρεται πολύ καλύτερα απ' ότι στο εργοστασιακό ύψος. Αυτό μπορώ να το κρίνω γιατί τα ελατήρια αλλάχτηκαν αφού είχαν αλλαχτεί τ' αμορτισέρ, οπότε και γνωρίζω τη συμπεριφορά του τόσο πριν όσο και μετά.
-
Συμφωνώ με τον aserf. Μεταξύ των άκρων που είναι να έχεις αναρτήσεις βάρκα γιαλό και κούτσουρα που γκελάρουν πάνω στις λακούβες, υπάρχουν οι ενδιάμεσες επιλογές όπου συμβιβάζεις άνεση και κράτημα.
Ένα μικρό χαμήλωμα και λίγο σκληρότερα αμορτισέρ δεν κάνουν κακό στο κράτημα - το αντίθετο. Γι' αυτό και οι σπορ εκδόσεις πολλών αυτοκινήτων έχουν απ' το εργοστάσιο τέτοιες ρυθμίσεις.
Περί Αναρτήσεων