-
Το ραλλάκι του μικρού γιού ήθελε δίσκους και αμορτισέρ, έτσι ο μικρός έριξε την ιδέα να αφαιρέσουμε την ανάρτηση της Bilstein PSS9 ( τα φυσίγγια ) από το Clio που ετοιμάζει για track-day και που θα αργήσει ακόμα να ολοκληρωθεί και να την βάλουμε στα γόνατα του ραλλύ με τις απαραίτητες φυσικά μετατροπές, αλλά χωρίς να καταστρέψουμε τίποτα από τα φτιαχτά γόνατα του Clio, ώστε όταν έρθει η ώρα του Clio να μπορεί να τα τοποθετήσει πάλι στη θέση τους, δηλαδή να φτιάχναμε plug-in 2 σετ αναρτήσεων με τα ίδια φυσίγγια.
Όσο για τους δίσκους, φτιάξαμε 4 καμπανάτους για εμπρός - πίσω βάζοντας τακάκια Ferodo Τhermoquite που είναι πολύ ικανοποιητικά για καθημερινή χρήση, και να φωτογραφικά το αποτέλεσμα σε 18 φωτό.
Tα τοποθετήσαμε χτές βράδυ, σήμερα ταξιδεύει για Άρτα, στο τηλέφωνο μου είπε χαριτολογώντας ότι έχει γίνει από άνεση σαν μεγάλο Citroen, καταπίνει τις λακκούβες χωρίς να κοπανάει και χωρίς να γέρνει στις στροφές. Το ύψος του αυτοκινήτου είναι το μαμά χωρίς χαμηλώματα και αηδίες, οπότε μάλλον πέτυχε το πείραμα και άξοιζε ο κόπος, αυτή είναι και η χάρη των καλών coil-over αναρτήσεων με 2 ελατήρια.
-
Είναι χρήσιμο να σ' έχει κανείς πατέρα
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Είναι χρήσιμο να σ' έχει κανείς πατέραΛες ε ?
Βοήθησε όμως πολύ και ο μικρός, έβγαλε τα γόνατα, τα ξεμοντάρισε, έκοψε το κάτω μέρος για να βάλουμε τα ποτήρια, καθάρισε τα γόνατα, τα έβαψε, ξεμοντάρησε τα παληά ρουλεμάν, πρεσάραμε μαζί τα καινούργια, τα μοντάρισε επάνω στο αυτοκίνητο στην αυλή όπως είδες, όχι σε ανυψωτικό που ακόμα δεν έχουμε, ελπίζουμε όμως να αποκτήσουμε, είχε την ιδέα και το πείσμα να με πείσει, βοήθησε, δεν έχω παράπονο.
-
Αν ποτέ σκεφτείς να ανοίξεις μια σχολή για να διδάσκεις πράγματα σαν τα παραπάνω, θα ήμουν από τους πρώτους υποψήφιους για εγγραφή!
Μου έχει μείνει αμανάτι μάλλον που έγινα ηλεκτρολόγος και όχι μηχανολόγος, κι όταν βλέπω τέτοιες ωραίες δουλειές, μου τρέχουν τα σάλια!
Μπράβο σας!Το βάρεσα με το Defy μου
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Είναι χρήσιμο να σ' έχει κανείς πατέρα
Νάσο μου, ο 21 μου κάνει και για ανιψιός!.
Αλλά πες μου από την πλευρά μας, σε ποιες κατηγορίες αυτό θα επιτρεπόταν?.
Α. -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Το ραλλάκι του μικρού γιού ήθελε δίσκους και αμορτισέρ, έτσι ο μικρός έριξε την ιδέα να αφαιρέσουμε την ανάρτηση της Bilstein PSS9 ( τα φυσίγγια ) από το Clio που ετοιμάζει για track-day και που θα αργήσει ακόμα να ολοκληρωθεί και να την βάλουμε στα γόνατα του ραλλύ με τις απαραίτητες φυσικά μετατροπές, αλλά χωρίς να καταστρέψουμε τίποτα από τα φτιαχτά γόνατα του Clio, ώστε όταν έρθει η ώρα του Clio να μπορεί να τα τοποθετήσει πάλι στη θέση τους, δηλαδή να φτιάχναμε plug-in 2 σετ αναρτήσεων με τα ίδια φυσίγγια.Όσο για τους δίσκους, φτιάξαμε 4 καμπανάτους για εμπρός - πίσω βάζοντας τακάκια Ferodo Τhermoquite που είναι πολύ ικανοποιητικά για καθημερινή χρήση, και να φωτογραφικά το αποτέλεσμα σε 18 φωτό.
Tα τοποθετήσαμε χτές βράδυ, σήμερα ταξιδεύει για Άρτα, στο τηλέφωνο μου είπε χαριτολογώντας ότι έχει γίνει από άνεση σαν μεγάλο Citroen, καταπίνει τις λακκούβες χωρίς να κοπανάει και χωρίς να γέρνει στις στροφές. Το ύψος του αυτοκινήτου είναι το μαμά χωρίς χαμηλώματα και αηδίες, οπότε μάλλον πέτυχε το πείραμα και άξοιζε ο κόπος, αυτή είναι και η χάρη των καλών coil-over αναρτήσεων με 2 ελατήρια.
Γιατί ρε αγάπη μου γλυκιά PSS στο rallye?
-
Γιατι ρε Μακη ολοκληρο quote ;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γιατι ρε Μακη ολοκληρο quote ;Καλά σβήστο
-
Γιατί την είχε ο Στέφανος και επειδή αργεί το Clio να πατήσει πάλι κάτω, και γιατί επειδή είχαν διαλύσει τα αμορτισέρ του, και γιατί επειδή του είχε μείνει απωθημένο που είχε την PSS9 και την κοιτούσε, και γιατί επειδή δεν ήθελε να δώσει λεφτά για αμορτισέρ τώρα που είναι η ώρα των διακοπών, γιαυτό.
Τι ποιό εύκολο από το να με ψήσει ( άλλο που δεν ήθελα κι εγώ ) να κάνουμε μια μετατροπή που δεν θα κατέστρεφε τίποτα και θα μπορούσε να επανέλθει πάραυτα.
-
Γιατί ρε αγάπη μου γλυκιά PSS στο rallye?Γιατί την είχε ο Στέφανος και επειδή αργεί το Clio να πατήσει πάλι κάτω, και γιατί επειδή είχαν διαλύσει τα αμορτισέρ του, και γιατί επειδή του είχε μείνει απωθημένο που είχε την PSS9 και την κοιτούσε, και γιατί επειδή δεν ήθελε να δώσει λεφτά για αμορτισέρ τώρα που είναι η ώρα των διακοπών, γιαυτό.
Τι ποιό εύκολο από το να με ψήσει ( άλλο που δεν ήθελα κι εγώ ) να κάνουμε μια μετατροπή που δεν θα κατέστρεφε τίποτα και θα μπορούσε να επανέλθει πάραυτα.
Καλά ρε βλάχο μη βαράς,άμα την πετάξεις θα το στήσουμε μαζί
Που είσαι,έχω ένα jazz σπίτι ξεβρακωμένο-να δεις και πως είναι τα εργαλεία -,δεν έρχεσαι αύριο για μπυρόνια και ψητά?
Δευτέρα θα το τελειώσω οπότε προηγούνται οι χοληστερίνες -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Γιατί την είχε ο Στέφανος και επειδή αργεί το Clio να πατήσει πάλι κάτω, και γιατί επειδή είχαν διαλύσει τα αμορτισέρ του, και γιατί επειδή του είχε μείνει απωθημένο που είχε την PSS9 και την κοιτούσε, και γιατί επειδή δεν ήθελε να δώσει λεφτά για αμορτισέρ τώρα που είναι η ώρα των διακοπών, γιαυτό.
Που είσαι,έχω ένα jazz σπίτι ξεβρακωμένο-να δεις και πως είναι τα εργαλεία -,δεν έρχεσαι αύριο για μπυρόνια και ψητά?
Δευτέρα θα το τελειώσω οπότε προηγούνται οι χοληστερίνεςΘα έρθω μόνος μου, ο Αντώνης είναι νυχτερινός οπότε το ξεχνάμε, και ο Στέφανος σε διακοπές από σήμερα, άμα είναι στείλε μήνυμα με καπνό από την ψησταριά και έρχομαι.
-
Δευτέρα θα το τελειώσω οπότε προηγούνται οι χοληστερίνεςΘα έρθω μόνος μου, ο Αντώνης είναι νυχτερινός οπότε το ξεχνάμε, και ο Στέφανος σε διακοπές από σήμερα, άμα είναι στείλε μήνυμα με καπνό από την ψησταριά και έρχομαι.
Καλά ρε τα άλλα τα ψοφίμια δε θα είναι γκαμώ την πίστην μ ?
ΟΚ μελάμεεεεεεε -
καλησπερα στη παρεα....κατοχος 207 1.4 vti με αλλαγη αναρτησης αμεσα.....τα εργοστασιακα φανηκαν καλα....αλλα θα ηθελα κ μια-δυο εναλλακτικες λυσεις για νορμαλ οδηγηση-ελαφρως γρηγορη σε στροφες....δεν θελω σκληρα αμορτισερ....
δεκτες ολες οι γνωμες....επισης αν ξερει καποιος αντιπροσωπο ή εμπορο της εταιριας record(γαλλικα αμορτισερ) σε θεσσαλονικη ας στειλει μνμ ...θα ηθελα να τα ψαξω κ αυτα σαν λυση!!!! -
Γιατί δεν κοιτάς και για monroe?
-
τα σενσατρακ ή τα ριφλεξ???
-
Τα reflex.
-
θα τα ψαξω κ αυτα....θα τα'χω υποψιν μου....thanks φιλε!!!
-
Ο χρήστης papillon έγραψε:
καλησπερα στη παρεα....κατοχος 207 1.4 vti με αλλαγη αναρτησης αμεσα.....τα εργοστασιακα φανηκαν καλα....αλλα θα ηθελα κ μια-δυο εναλλακτικες λυσεις για νορμαλ οδηγηση-ελαφρως γρηγορη σε στροφες....δεν θελω σκληρα αμορτισερ....
δεκτες ολες οι γνωμες....επισης αν ξερει καποιος αντιπροσωπο ή εμπορο της εταιριας record(γαλλικα αμορτισερ) σε θεσσαλονικη ας στειλει μνμ ...θα ηθελα να τα ψαξω κ αυτα σαν λυση!!!!Εργοστασιακά,τπτ άλλο
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Τα reflex.
Αυτά θα πρότεινα και εγώ. Δένουν με την ελληνική πραγματικότητα!.
Τα εργοστασιακά σε φτηνά αυτοκίνητα είναι προϊόντα μειοδοτικού διαγωνισμού, διότι καμία ‘μαμά’ δεν φτιάχνει αμορτισέρ. Κατά συνέπια τα ‘μαμά’, είναι απλά πρώτης επιλογής φτηνά. Πάντα στο after market, υπάρχουν καλύτερα και φθηνότερε, απ’ ότι πουλάει η μαμά τα «δικά της»!.
Σωστός ο Tzakos!.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Τα reflex.
Αυτά θα πρότεινα και εγώ. Δένουν με την ελληνική πραγματικότητα!.
Τα εργοστασιακά σε φτηνά αυτοκίνητα είναι προϊόντα μειοδοτικού διαγωνισμού, διότι καμία ‘μαμά’ δεν φτιάχνει αμορτισέρ.
Α.Ωχ θεέ μου,δεν αντέχω άλλη ηλιθιότητα,έλεος δηλ!!
Μιλάμε για PSA αμορτισέρ,όχι για Actros!Πες ρε π@@στη μου και μια φορά δεν ξέρω!
Αλλά άντε,ποιός aftermarket κάνει τα αμορτισέρ της psa?
Tι στάμπα έχεις δει εσύ πάνω σε γνήσιο αμορτσέρ peugeot/citroen,Κayaba?YG 1.Tα ρακιά και τα τσίπουρα μετά τη δουλειά μαστρΌ
2.Ειλικρινά αν είχα αμάξι για διάθεση προς service δε στο άφηνα ούτε για να αλλάξεις....λάδια
Περί Αναρτήσεων