-
Καλησπέρα στο φορουμ!
Ενδιαφερομαι να παρω το Susuki grand vitara 1600 to 3thyro.Απλα ηθελα μια γνωμη απο καποιον κατοχο Suzuki ως προς αξιοπιστια ποιοτητα και τυχον προβληματα.
ευχαριστω εκ των προτερων!
Γ.Π. -
Καλησπέρα στο φορουμ!
Ενδιαφερομαι να παρω το Susuki grand vitara 1600 to 3thyro.Απλα ηθελα μια γνωμη απο καποιον κατοχο Suzuki ως προς αξιοπιστια ποιοτητα και τυχον προβληματα.
Γ.Π. -
Καλησπέρα στο φορουμ!
Γ.Π. -
εχουν παρατηρηθει αρκετα προβληματα με ρηγμα στο 'καπακι'απο κακη σχεδιαση κατα πασα πιθανοτητα.
κατα τα αλλα ειναι πιστευω μια καλη επιλογη και με μεγαλη ευκολια μεταπωλησης. -
papajim.. είχαμε πολλααα χρονια το SJ410 (σαν το Samurai, αλλά 1000κ.ε.).
Το αυτοκινητο αυτο ειχε κανει τα μισα του σχεδον km σε χωματοδρομους, και πολλες φορες σε ασχημους χωματοδρομους. Για να μην μακρυγορω, το πουλησαμε πριν 1,5 χρόνο. Τα προβλήματα που ειχε βγάλει ηταν γελοια μπροστα στη χρήση που του καναμε και στα χρόνια που δούλευε.
Ηταν μοντελο του 86-87 νομιζω (το ειχαμε απο καινουργιο).
Καποια στιγμη εκοψε στρόφαλο (πριν 4-5 χρονια) αλλα μάλλον οχι από φταιξιμο δικό του.
Τωρα πια, έχουμε το Jimny sport (.. motorsport θα έλεγα ).. Εχει κανει περίπου 25.000χλμ, και αν εξερέσεις οτι εχει κουραστει ο δίσκος, (οχι απο φταιξιμό του) δεν εχει κανενα προβλημα. Η ποιότητα του δεν ειναι κορυφαια. Μπορει να κοπαναει λιγο στις λακουβες (και ο πισω αξονας κανει θορυβο) αλλα κι αυτο κανει πολλά χλμ σε χωματοδρομους.
Εχει 3 χρονια εγγυηση, και στη Suzuki που το παμε, τα παιδιά ειναι πολυ ενταξει. Μας αλλάξαν π.χ. δισκόπλακες στην εγγύηση, στις 10.000χλμ, κι ενω το στραβωμα τους σιγουρα δεν προηλθε απο normal χρηση (ειχαμε παει βασικα με ενα φιλο για 'αναγνωριστικες' στην Αγ. Αννα).
Οπότε, νομίζω οτι γενικά τα Suzuki ειναι μια πολυ πολυ καλή λυση. Εγω τουλαχιστον τα εκτιμώ πολυ.
Επίσης, παρέλειψα να σου πω οτι το κοστος των service που εχουμε πληρώσει μεχρι τωρα, ειναι απο πολυ μικρο εως... γελοιο.
Τουλαχιστον αν το συγρινω με το 106 μου. -
Ο χρήστης papajim έγραψε:
Καλησπέρα στο φορουμ!Ενδιαφερομαι να παρω το Susuki grand vitara 1600 to 3thyro.Απλα ηθελα μια γνωμη απο καποιον κατοχο Suzuki ως προς αξιοπιστια ποιοτητα και τυχον προβληματα.
Γ.Π.Γεια χαρά
Είμαι κάτοχος ενός Grand Vitara Wide Sport 3d 1600.
Προσφέρει ότι πληρώνεις. Πάρε αυτό με το ABS αν και τα φρένα του απλού είναι πολύ καλα. Άλλαξε αμέσως λάστιχα (ή μετά απο κανα χρόνο) είναι κάκιστα και δεν κρατάνε σε στεγνό και ζεστό οδόστρωμα ενώ και στο βρεγμένο δεν είναι ότι καλύτερο για τέτιο αυτοκίνητο. Ο πίσω άξονας κοπανάει λίγο και θα δείς πως σε εγκάρσιες ανωμαλίες του δρόμου (αμέτρητες στην ψωροκωσταινα) και με μερικά χιλιόμετρα στο κοντέρ αναπηδά και φεύγει ο κόλος του αλλα επανέρχεται άμεσα. Πολύ καλή συναρμογή στα υλικά του ταμπλό και μηδέν τριγμοί (εξαρτάται και απο την χρήση και την προσοχή που του δείχνεις). Έντονοι αεροδυναμικοί θόρυβοι σε μεγάλες ταχύτητες αλλα ανεκτοί. Όχι καλές επιταχύνσεις απο τον 1600αρι με τα 94 αλλογάκια του αλλα πολύ καλή ροπή απο τις 3500 μέχρι λίγο παραπάνω απο τις 4000. Σχετικά οικονομικό αν και μέσα στην πόλη 'τρώει' αρκετά. Θορυβώδης κινητήρας μετά τις 3000 στροφές. Μικροί χώροι πίσω και για αποσκευές αν όμως σκέφτεσαι το πολύ άλλο ένα άτομο τότε είναι ιδανικό αν σκεφτείς ότι τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται.
Πολύ καλά μηχανικά μέρη και φθηνό service. Εκτός δρόμου άφθαστο !
Συγκρίνεται μόνο με 4χ4 που έχουν 2-3 φορές την τιμή του (αυτό και το Pajero Pinin)!!!
Οι κοντές σχέσεις είναι τρομερό εργαλείο. Η τετρακίνηση (4 High) εμπλέκεται και εν κινήση (εώς και 100 χλμ) αν είχε και μπλοκέ πίσω διαφορικό θα ήταν ασυναγώνιστο. Εμένα το παράπονο μου είναι που δεν έχει μεγαλύτερες διαστάσεις και δεν πήρα αυτό με το 2λιτρο κινητήρα.
Τώρα που καταργούντα τα τεκμήρια εως τα 1999 κυβικά (ή εώς τα 2071 ???) δεν υπάρχει λόγος να πάς στον 1600αρι μια και πιστεύω πως όλες οι αντιρποσωπείες θα φέρουν και το 2λιτρο 3θυρο.
H έκδοση freestyle δίνει τα accessoires σαν standard οπότε είναι μια πολύ καλή επιλογή εκτός και αν δεν σου αρέσει η περιορισμένη γκάμα χρωμάτων.
Suzuki kaneis???