-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Χεχε, βέβαια για να φτάσουν οι άλλοι τον πρώτο που καααάθεται θέλει εξέλιξη. 42 έριξε ο Οζιέ σε μια ημέρα, που θα βρουν οι άλλοι λεφτά για να προσπαθήσουν να τα μαζέψουν στον επόμενο αγώνα; Πόσο μάλλον πόσα πρέπει να ξοδέψει ένας νέος κατασκευαστής για να σταθεί με μια κάποια αξιοπρέπεια; Η μόνη επιλογή είναι ανακάτεμα της τράπουλας με R5 αλλά μετά τι θα χωρίζει το ERC από το WRC ιδιαίτερα όταν το ERC έχει κατά πολύ ανώτερο τηλεοπτικό πακέτο;Οπως απέδειξε ο Loeb ήδη, το πρόβλημα δεν είναι στα αυτοκίνητα αλλά στους οδηγούς.
-
Ναι βέβαια, για αυτό ο Latvala στο Ακρόπολις τους διέσυρε, είναι και αυτός τοοοοοοόσο καλός οδηγός. Oh wait.
-
Τι δεν καταλαβαίνεις ?
Loeb + Citroen > Ogier + VW (βάσει αποτελεσμάτων)
Ogier + VW >> Hirvonen + Citroen
άρα
Loeb >> Hirvonen
QED -
Ποιος μίλησε για Hirvonen;
-
Εγώ λέγοντας ότι το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας στο WRC αυτή τη στιγμή είναι το ό,τι οι οδηγοί της VW είναι πολύ καλύτεροι από τους οδηγούς των Citroen και Ford. Δεν είναι το αυτοκίνητο 'διαστημόπλοιο' αλλά οι οδηγοί των άλλων δεύτερης κατηγορίας, όταν ο Loeb μπαίνει στο 'μη ανταγωνιστικό' Citroen μια χαρά κερδίζει το 'διαστημόπλοιο' Polo.
-
Εντάξει τώρα συζητάμε το αυτονόητο αλλά Latvala και Hirvonen ήταν χρόνια team mates και δεν νομίζω να είδε κανένας ιδιαίτερη διαφορά. Ούτε ανάμεσα σε αυτούς και τον Sordo πέρα από κάποιες που σχετίζονται με την επιφάνεια. Επίσης ο Loeb κέρδισε το ιδιαίτερο Monaco, στο Mexico η σύγκριση σταμάτησε νωρίς και στη Γαλλία θα δεις ότι θα χάσει εύκολα all things equal.
Τέλος πάντων ακόμη και ίδια να είναι τα αυτοκίνητα καλή τύχη σε οποιοδήποτε κατασκευαστή νέο ή παλιό χωρίς τον Loeb.
-
Mexico ? Δεν έτρεξε ο Loeb στο Μεξικό αλλά στην Αργεντινή, όπου και κέρδισε στα ίσα.
Η πρόβλεψή μου για το Γαλλίας είναι ότι ο Ogier, έχοντας μέχρι τότε ήδη κερδίσει το πρωτάθλημα (αν όχι, τότε δεν ισχύει η πρόβλεψη και θα κάνει ό,τι έκανε και στο Μόντε ), και προσπαθώντας να αποδείξει κάτι, δεν θα τερματίσει ούτε καν την πρώτη μέρα.Τέλος πάντων, αν θέλεις ότι ο Ogier είναι ίδια κλάση με το Loeb και άρα σε άλλη κατηγορία από τους λοιπούς (και το Latvala αν και νομίζω ότι μετά τον Ogier ο Latvala είναι με άνεση ο 2ος καλύτερος οδηγός του WRC), αυτό που λέω είναι το Polo είναι πολύ καλό, αν θέλεις το καλύτερο WRC, αλλά αυτό που βλέπουμε οφείλεται περισσότερο στον Ogier παρά στο Polo.
Στο Ακρόπολις ο Latvala κέρδισε το ...Novikov και το ...Sordo ε είναι προφανές για τι πράγμα μιλάμε.
-
Ο χρήστης GF έγραψε:
Eλεος πια με αυτό το χειρόφρεονο.Βραζιλιάνικη σαπουνόπερα κατέληξε!!!ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι ένα χειρόφρενο θα αποτελούσε ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ!!
http://www.autosport.com/news/report.php/id/108159Δεν είναι ακριβώς το χειρόφρενο όπως το φαντάζεσαι στο αυτοκίνητο σου, αλλά ο μηχανισμός που ξεμπλοκάρει το μπροστινό με το πίσω διαφορικό για να έχουν ανεξαρτησία και το επανεμπλέκει στην συνέχεια μόλις ελευθερωθεί.
Δεν έχω την αφέλεια να πιστεύω ότι λειτουργεί το χειρόφρενο σε ένα wrc όπως στο δικό μου(θα ήμουν εντελώς ηλίθιος).Εχω διαβάσει για τη λειτουργία του χειροφρένου εδώ και χρόνια( ή σε άρθρο ή στο rallycars δε θυμάμαι σίγουρα-σε αφιέρωμα για τα παλιά wrc )και από τότε γνωρίζω ότι εμπλέκονται τα διαφορικά στη διαδικασία.Αρα τα όσα έγραψα τα έγραψα έχοντας γνώση των όσων είπες ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΩ ότι το έκαναν σαπουνόπερα,δε θυμάμαι να έχει ξαναγίνει κάτι αντίστιοχο.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Η πρόβλεψή μου για το Γαλλίας είναι ότι ο Ogier, έχοντας μέχρι τότε ήδη κερδίσει το πρωτάθλημα (αν όχι, τότε δεν ισχύει η πρόβλεψη και θα κάνει ό,τι έκανε και στο Μόντε ), και προσπαθώντας να αποδείξει κάτι, δεν θα τερματίσει ούτε καν την πρώτη μέρα.
Κατεγράφη
-
Αυτος ο Neuville ποσο βελτιωμενος μπορει να ειναι φετος σε σχεση με περυσι!Πραγματικα πολυ γρηγορος.Τα εχει ολα πιστευω εκτως απο λιγο εμπειρια ακομα.Ενα εργοστασιακο μπακετ και θα ειναι ακομα πιο δυνατος.
-
Oντως.Μεγάλη και γρήγορη εξέλιξη σε σχέση με πέρσυ.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
μέχρι να φτάσει ο αναγκαίος καρπαζοεισπράκτορας (Hyundai) της υπόθεσηςΣτην αρχή σίγουρα για μετά όμως κανείς δεν ξέρει.
-
Καλό πράγμα η αισιοδοξία
-
Eσύ πάλι γιατί τέτοια απαισιοδοξία?
-
Γιατί αυτοί οι Κορεάτες δεν έχουν ιδέα από μηχανοκίνητο και θα τα βάλουν με τον Γολιάθ του μηχανοκίνητου
-
Ισχυει αυτο που λες.Δυσκολο εως αδυνατο να κοντραρεις τους γερμανους αν και ειμαι φαν των ιαπωνικων.
-
@go for pole
συμφωνώ ότι θα είναι δυσκολο αλλά πλεον έχουν μια ιδέα έστω και μέσω msd,οπότε έρχονται υποψιασμένοι και αποφασισμένοι.Νομίζω ότι την όποια γνώση δεν έχουν θα την αποκτήσουν με επενδύσεις(βλ.ναντάν).Και οι ιάπωνες όταν ήρθαν (μίτσου,σουμπ)ιδέα δεν είχαν.ΔΕ ΛΕΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ,απλά λέω ότι είναι νωρίς να προεξοφλούμε από τώρα την πορεία μια ομάδας που ούτε καν έχει μπει στο παιχνίδι!! -
Οι Ιάπωνες τουλάχιστον βρήκαν κάποιους αξιοπρεπείς Βρετανούς για outsourcing, οι Κορεάτες πιάστηκαν κώτσοι από την ανύπαρκτη MSD. Μην μου πεις ότι δεν έχεις διαβάσει για κάτι μυθικα δουλέματα που τους έκαναν οι Βρετανοί με το αζημίωτο πάντα;
Τέλος πάντων οι εποχές άλλαξαν, οι Βρετανοί outsourcers γενικότερα σχόλασαν και τώρα οι Κορεάτες πάνε μόνοι τους, καλή τους τύχη. Προσωπικά αφού η VW σκούπισε ότι καλύτερο υπήρχε στην αγορά και αφού η Citroen θα πάει τα μυαλά της σε άλλη παραλία (WTCC) δε βλέπω πως η Huyndai θα βρει ποιοτικό προσωπικό. Ε και με τον Ναντάν φαίνεται αυτό, αποτυχημένος με την Suzuki και έπειτα ξεχασμένος.
-
Ο Matton δηλωσε οτι δεν υπαρχει λογος να μην ειναι και την επομενη χρονια στο WRC αφου υπαρχει για ακομα 2 χρονια και η συμφωνια με Abu Dhabi.Τωρα για το WTCC ειναι αλλο θεμα αυτο.
-
http://www.wrc.com/news/citroen-to-disc ... ?fid=18742
Διάφορα Νέα από το WRC