-
Εχει γεωγραφικές συντεταγμένες η φωτο παιδιά. Τις βάζεις στο gps και σε πάει.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Ο Νασος (πρεπει να) εννοει το κυριως δρομο, πριν αρχισεις τις εξοδους.Ακριβώς, ο δρόμος αυτός είναι ο:
Πρώτη διχάλα: δεν πάμε αριστερα/ευθεία για Χιονοδρομικό και στρίβουμε δεξιά στο χωματόδρομο.
Τελικά δεν είχαν πρόβλημα η ομάδα με τους θεατές έτσι ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τελικά δεν είχαν πρόβλημα η ομάδα με τους θεατές έτσι ?Καλησπερα.
Οχι Νασο, σημερα δεν υπήρχε απολυτος κανενα προβλημα επειδη κανεις, και σωστα βεβαια, ετσι επρεπε να γινει, κανεις λεω δεν βγηκε να δωσει πληροφορίες.
Ξερεις πάρα πολύ καλά τι σημαινει αυτό. Δεν το συνεχίζω. Ευχομαι αυριο να μην υπάρξει προβλημα. -
Γιατί να υπάρξει πρόβλημα αύριο? Και γιατί να υπήρχε και σήμερα δλδ αν είχε 10 άτομα παραπάνω?
-
Ο χρήστης acro έγραψε:
Καλησπερα.
Οχι Νασο, σημερα δεν υπήρχε απολυτος κανενα προβλημα επειδη κανεις, και σωστα βεβαια, ετσι επρεπε να γινει, κανεις λεω δεν βγηκε να δωσει πληροφορίες.
Ξερεις πάρα πολύ καλά τι σημαινει αυτό. Δεν το συνεχίζω. Ευχομαι αυριο να μην υπάρξει προβλημα.Εμείς οι άλλοι δλδ είμαστε οι κάγκουρες . Εσύ και κάποιοι άλλοι είστε οι ΕΚΛΕΚΤΟΙ.Εμείς δλδ καταστρέφουμε τους αγώνες ενώ εσύ και καποιοι άλλοι τους πάτε μπροστά.Με τι κριτίριο θεωρείς το εαυτό σου εκλεκτό?Μόνο εσύ μπορείς να εκτιμήσεις και να καταλάβεις αυτό που βλέπεις? οι άλλοι που τυγχαίνει να μη γνωρίζουν την τοποθεσία δεν είναι άξιοι να βρεθούν στις δοκιμές?Εύχομαι να αναλάβεις μελλοντικά την τύχη των ελληνικών αγώνων γιατί ανθρώπους σαν εσένα χρειάζονται,ώστε να πάνε μπροστά.ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΥΑΛΟ. Τέτοιες κινήσεις χρειάζονται για να νιώσει ο θεατής ευπρόσδεκτος στο μηχανοκίνητο δλδ απόλυτη μυστικοπάθεια.Στους ελληνικούς αγώνες μια χαρά βέβαια τα έχετε καταφέρει αφού είστε εσείς και εσείς.
-
Αλλο προτίθεμαι να παω και άλλο παω. Μετα από ολη αυτή την πληροφόρηση βάζω στοίχημα οτι τελικά δεν θα το αποφασισουν παραπάνω από 20 άτομα γιατί στην ουσία και πάλι πας στα τυφλά αφού συνηθως αλλάζουν δρόμους που κάνουν δοκιμές κάθε μέρα.
Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τοση μυστικοπάθεια λες και κρατάμε φυλαγμένο ερμητικά το μυστικό του Ιερού Δισκοπότηρου!!!
Αν ανοίξεις το youtube βλεπεις σε όλο τον πλανήτη, κόσμο στις δοκιμές και μάλιστα πολύ και φανατισμένο πολλες φορές.
Δεν υπάρχει πουθενάΥ πρόβλημα.
Κατ αρχή ποιος θα απαγορευσει στον καθένα να κάνει μια βόλτα στην πατρίδα του.
Ποιος νόμος το λέει οτι απαγορεύεται η βόλτα στην Ζήρεια πχ όταν ειναι εκεί ο θίασος του wrc;
Έλεος πια.
Τα ραλλύ ειναι μεταξύ των άλλων ωραία γιατί έχουν αυτά τα εξτραδάκια αλλιώς θα καταντήσουν αποστειρωμένα σαν την F1.Θύμιο, συνέχισε το έργο σου.
-
Γιατί, ποιός το απαγόρευσε ρε συ ?
Ας μην υπερβάλλουμε, αν μαζευτούν 20 άτομα δεν θα γίνει και τίποτα.Απλά πρέπει να είναι σαφές ότι δεν είναι μια συνήθης εκδήλωση αγώνα αλλά κάτι ειδικό (και για αυτό το λόγο η ίδια η ομάδα τηρεί μυστικότητα, αλλιώς θα έβγαιναν και θα έλεγαν, ξέρετε πόσο ψοφάνε για προβολή): μπορεί η ομάδα να θέλει μυστικότητα διότι δοκιμάζουν κάτι που δε θέλουν να διαρρεύσει. Μπορεί μεγάλη προσέλευση κόσμου να δημιουργήσει ζητήματα ασφάλειας. Μπορεί να πρέπει κάποιος να κλειστεί μέσα στη διαδρομή και αν θέλει να φύγει να δημιουργήσει πρόβλημα (διότι συνήθως κλείνουν μια διαδρομή 2-3 χιλιόμετρα χωρίς κοπάνες (για λόγους ασφαλείας), στήνουν service στο τέλος της και πάνε συνέχεια πάνω-κάτω, οπότε αν θέλει κάποιος να είναι κοντά στο service θα πρέπει να μείνει εκεί ενδεχομένως και ώρες). Μπορεί να είναι βαρετό (γιατί πχ. έσπασε κάτι και μέχρι να το φτιάξουν δε γίνεται τίποτα). Εν τέλει αν κάποιος καταλάβει ότι δεν είναι σαν το shakedown του Ακρόπολις ('α τι ωραία, θα δούμε κάθε πλήρωμα 5 φορές και σε κανα 2ωρο που θα τελειώσει θα πάμε για ψαράκι στο Λουτράκι') αλλά μια ειδική και επίπονη (για την ομάδα) εργασία υπό ειδικές συνθήκες, δε νομίζω να υπάρχει ζήτημα.
-
Οταν πάει κάποιος να δει δοκιμές σημαίνει ότι ασχολείται με το αντικείμενο,οπότε δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα.Πιο πιθανό είναι να δημιουργηθεί πρόβλημα σε κάποιο αγώνα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Γιατί, ποιός το απαγόρευσε ρε συ ?
Ας μην υπερβάλλουμε, αν μαζευτούν 20 άτομα δεν θα γίνει και τίποτα.Απλά πρέπει να είναι σαφές ότι δεν είναι μια συνήθης εκδήλωση αγώνα αλλά κάτι ειδικό (και για αυτό το λόγο η ίδια η ομάδα τηρεί μυστικότητα, αλλιώς θα έβγαιναν και θα έλεγαν, ξέρετε πόσο ψοφάνε για προβολή): μπορεί η ομάδα να θέλει μυστικότητα διότι δοκιμάζουν κάτι που δε θέλουν να διαρρεύσει. .
Οκ η ομάδα μπορεί να τηρεί κάποια μυστικότητα,οι άνθρωποι εκτός ομάδας που γνωρίζουν γιατί δεν πληροφορούν?
-
Nασο δεν κατέχω κ δεν θέλω να κατέχω τι και ποιος θελει να κρατήσει μυστικά το οτιδήποτε. Αυτό που ξέρω είναι πως, όπως ειπες κ εσυ, δεν είναι shake down, είναι δοκιμές καποιας ομαδας σε κλειστο κομμάτι που προφανώς παίρνουν άδεια για να το κανουν αλλά δεν νομιζω πως μπορεί να καλυφθεί με κανενα τρόπο θεμα ασφάλειας των θεατών... Από εκει κ περα, για πρωτη φορά βρεθηκα σε δοκιμες στα τόσα χρόνια εγώ ο «εκλεκτος» όπως με αποκαλει ενας φιλος, β α ρ ε θ η κ α. Ελαχιστα περασματα μεχρι το μεσημερι, κατι δοκιμαζαν κ δε τους εβγαινε. Αργα μεσημερι εκαναν σταση για «κολατσιο» και αυτό που αξιζε ηταν το απογευματινό με καμια δεκαρια περάσματα.
-
Νασσο
Και τι να κακό να κάνουν οι θεατές; Να κλέψουν τα δεδομένα της τηλεμετρία;
Το μόνο που συμφωνώ είναι οτι σε γενικές γραμμές τα πράγματα είναι βαρετά.
Αλλιώς στα βίντεο αλλιώς εκει.
Άλλωστε πριν από κάποιες σελίδες το έγραψα: σαν τον αγώνα τίποτε.Τέλος πάντων καλά είναι και στις δοκιμές άμα αγαπάς το σπορ.
-
Ο χρήστης nafpaktos έγραψε:
Οκ η ομάδα μπορεί να τηρεί κάποια μυστικότητα,οι άνθρωποι εκτός ομάδας που γνωρίζουν γιατί δεν πληροφορούν?Γιατί μπορεί να σέβονται την επιθυμία της ομάδας για μυστικότητα.
Εσύ και γω τίποτα. Αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα κάποιος από τους 20 θεατές να μην είναι θεατής
Τέλος πάντων, όποιος θέλει ας πάει, σίγουρα είναι και μία ευκαιρία να δει αυτοκίνητα, οδηγούς και ομάδα στο πιο χαλαρό. Αλλά καλό είναι μεταξύ μας να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις για εκλεκτούς και μη και άλλα τέτοια, οι λόγοι της όποιας ας πούμε μυστικοπάθειας είναι απλούστεροι.
(Τα λέω αυτά χωρίς να έχω ιδέα για τις δοκιμές και τα που και ποιός και πότε, δεδομένου ότι δεν είμαι καν στην Ελλάδα) -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ο Νασος (πρεπει να) εννοει το κυριως δρομο, πριν αρχισεις τις εξοδους.
Ακριβώς, ο δρόμος αυτός είναι ο:
Πρώτη διχάλα: δεν πάμε αριστερα/ευθεία για Χιονοδρομικό και στρίβουμε δεξιά στο χωματόδρομο.
Κανένα πρόβλημα δεν είχαν!
Μάλιστα στην αρχή του βίντεο θα δείτε οτι υπήρχαν διάφοροι τύποι που χάζευαν...όπως εγώ άλλωστε! Όταν πήγα στην 'ειδική', πέρασε κανονικά αλυτάρχης, μου ζήτησε να σεβαστώ τη δουλειά τους και την ασφάλεια, τους απάντησα οτι στο συγκεκριμένο σημείο είχα ορατότητα ακόμη και πότε θα σταματούσαν (γιατί έκαναν 3 διπλά περάσματα) και όλα οκ! Βέβαια ήμουν ο μόνος...Συνέχεια των πληροφοριών:
Η ομάδα θα μείνει στο ξενοδοχείο συνολικά 4 βράδια, πράγμα που σημαίνει οτι Τρίτη αναχωρούν. Πιθανότατα αύριο θα μετακινηθεί λίγο το πεδίο δοκιμών προς Γκούρα. Υπάρχει ένα κομμάτι σαφώς λιγότερο σφιχτό, πιο καλά πατημένο, πιο γρήγορο γενικά. Το έδαφος ποικίλει, υπάρχει καλό γαρμπίλι αλλά και τεράστιες πέτρες.Θα είμαι εκεί απ το πρωί
-
Ο χρήστης acro έγραψε:
Καλησπερα.
Ξερεις πάρα πολύ καλά τι σημαινει αυτό. Δεν το συνεχίζω. Ευχομαι αυριο να μην υπάρξει προβλημα.Δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο έτσι έπρεπε να γίνει. Και κυρίως δε βλέπω για ποιό λόγο είναι μεμπτό να παρέχονται πληροφορίες. Αν κάποιος είναι ηλίθιος και κάτσε δίπλα στο θώλο του αυτοκινήτου, ενώ αλλάζουν φρένα, δε σημαίνει οτι όλοι φέρονται με αυτό τον τρόπο. Και θεατές ΜΑΛΑΚΕΣ υπάρχουν στο Ακρόπολις και παντού, αλλά όλοι μας τελικά παίρνουμε τα βουνά.
Τα ράλλυ ανέκαθεν είχαν αυτή την επαφή με τον κόσμο, που καμία αποστειρωμένη Φ1 δε θα έχει ποτέ. Σήμερα ήμουν για λίγο στο σέρβις, βαρέθηκα, έφυγα, μπήκα στη διαδρομή, είδα μερικά περάσματα, το ευχαριστήθηκα. Ήμουν μόνος μου. Αν υπήρχε πολύς κόσμος, η διαδρομή θα έμενε συνεχώς κλειστή και δε θα μπαινε κανείς...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οκ η ομάδα μπορεί να τηρεί κάποια μυστικότητα,οι άνθρωποι εκτός ομάδας που γνωρίζουν γιατί δεν πληροφορούν?
Γιατί μπορεί να σέβονται την επιθυμία της ομάδας για μυστικότητα.
Εσύ και γω τίποτα. Αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα κάποιος από τους 20 θεατές να μην είναι θεατής
Τέλος πάντων, όποιος θέλει ας πάει, σίγουρα είναι και μία ευκαιρία να δει αυτοκίνητα, οδηγούς και ομάδα στο πιο χαλαρό. Αλλά καλό είναι μεταξύ μας να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις για εκλεκτούς και μη και άλλα τέτοια, οι λόγοι της όποιας ας πούμε μυστικοπάθειας είναι απλούστεροι.
(Τα λέω αυτά χωρίς να έχω ιδέα για τις δοκιμές και τα που και ποιός και πότε, δεδομένου ότι δεν είμαι καν στην Ελλάδα)Η ιστορία έχει αποδείξει ό,τι συνήθως η βιομηχανική κατασκοπεία γίνεται εκ των έσω.
Κάποιος 'λαλάει' με το ανάλογο χαρτζιλίκι πάντα.
Τώρα
Αν διανοηθώ ό,τι θα κλαπούν δεδομένα και μυστικά στην Γκούρα Κορινθίας, θα καταρεύσω!Και μιας και το φερε η κουβέντα.
Συνήθως στα αυτοκίνητα των δοκιμών παρατηρούμε μία κόκκινη δέσμη φωτός που χτυπάει το έδαφος και βγαίνει κάπου από τον προφυλακτήρα. Σαν να υπάρχει στην θέση του φαναριού ομίχλης μια πηγή φωτός που χτυπάει το έδαφος. Αυτό προφανώς είναι από την τηλεμετρία, αλλά μήπως ξέρεις τι είναι ακριβώς; -
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο έτσι έπρεπε να γίνει. Και κυρίως δε βλέπω για ποιό λόγο είναι μεμπτό να παρέχονται πληροφορίες. Αν κάποιος είναι ηλίθιος και κάτσε δίπλα στο θώλο του αυτοκινήτου, ενώ αλλάζουν φρένα, δε σημαίνει οτι όλοι φέρονται με αυτό τον τρόπο. Και θεατές ΜΑΛΑΚΕΣ υπάρχουν στο Ακρόπολις και παντού, αλλά όλοι μας τελικά παίρνουμε τα βουνά.
Σε αγωνα του παγκοσμιου (όπως στο Ακροπολις π.χ) υπάρχουν κριτες/ενδιαμεσοι/φυλακες που εχουν και την ευθυνη των θεατων.Επίσεις εαν σε αγωνα του παγκοσμιου,συμβει ατυχημα με θεατη,πιθανοτατα η εργοστασιακη να μη φερει καμια απολυτως ευθυνη.Σε ενα τεστ όμως;
Χωρια που μπορει να αντιμετωπιστουνε κι'άλλα προβληματα (λογω πολυκοσμίας-να παρκαρουν αυτοκινητα εκει που ενοχλουνε ή να μετακινούνται ανεξελεγκτα καποιοι στο οδοστρωμα αφου...μπορούνε) προκαλωντας καθυστερησεις στο ωραριο των δοκιμων (και πιστευω οτι το καθε λεπτο τους ειναι πολυτιμο).
Εν'πάσει περιπτωσει,για να επιλεγουν οι ομαδες να κανουν τα τεστ 'στη ζουλα',μαλλον ξερουν πολύ καλυτερα απο εμας το τι κανουν -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Συνήθως στα αυτοκίνητα των δοκιμών παρατηρούμε μία κόκκινη δέσμη φωτός που χτυπάει το έδαφος και βγαίνει κάπου από τον προφυλακτήρα. Σαν να υπάρχει στην θέση του φαναριού ομίχλης μια πηγή φωτός που χτυπάει το έδαφος. Αυτό προφανώς είναι από την τηλεμετρία, αλλά μήπως ξέρεις τι είναι ακριβώς;Δεν μπορώ να σου πω
Αισθητήρας ταχύτητας είναι με laser (ώστε να μην επηρεάζεται από πχ. σπινάρισμα των τροχών), στα σύγχρονα WRC απαγορεύεται αν θυμάμαι καλά.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο έτσι έπρεπε να γίνει. Και κυρίως δε βλέπω για ποιό λόγο είναι μεμπτό να παρέχονται πληροφορίες. Αν κάποιος είναι ηλίθιος και κάτσε δίπλα στο θώλο του αυτοκινήτου, ενώ αλλάζουν φρένα, δε σημαίνει οτι όλοι φέρονται με αυτό τον τρόπο. Και θεατές ΜΑΛΑΚΕΣ υπάρχουν στο Ακρόπολις και παντού, αλλά όλοι μας τελικά παίρνουμε τα βουνά.
Σε αγωνα του παγκοσμιου (όπως στο Ακροπολις π.χ) υπάρχουν κριτες/ενδιαμεσοι/φυλακες που εχουν και την ευθυνη των θεατων.Επίσεις εαν σε αγωνα του παγκοσμιου,συμβει ατυχημα με θεατη,πιθανοτατα η εργοστασιακη να μη φερει καμια απολυτως ευθυνη.Σε ενα τεστ όμως;
Χωρια που μπορει να αντιμετωπιστουνε κι'άλλα προβληματα (λογω πολυκοσμίας-να παρκαρουν αυτοκινητα εκει που ενοχλουνε ή να μετακινούνται ανεξελεγκτα καποιοι στο οδοστρωμα αφου...μπορούνε) προκαλωντας καθυστερησεις στο ωραριο των δοκιμων (και πιστευω οτι το καθε λεπτο τους ειναι πολυτιμο).
Εν'πάσει περιπτωσει,για να επιλεγουν οι ομαδες να κανουν τα τεστ 'στη ζουλα',μαλλον ξερουν πολύ καλυτερα απο εμας το τι κανουνΟι ομάδες επιλέγουν να δουλεύουν στη ζούλα για να έχουν την ησυχία τους. Ενδεχομένως και σε έναν αγώνα δίχως καθόλου θεατές να έβρισκαν θετικά - ξέρουμε πόσους ηλίθιους βλέπουμε σε κάθε Ακρόπολις και αλλού. Από κει και πέρα δε μπορεί καμία ομάδα να μου στερήσει το δικαίωμα να είμαι εκεί. Το να πάνε στο σέρβις 30 άνθρωποι δε λέει κάτι. Απ την άλλη οι διαδρομές συνήθως κλείνουν, οπότε δε βλέπω κάτι μεμπτό. Αν έχει κόσμο, δεν περνά κανείς, υπάρχει σχετική άδεια, οπότε πάλι κανένα πρόβλημα. Κι εγώ ο ίδιος χθες αν ήμουν μέρος μιας 'παρέας' 30-40 ατόμων που θέλαμε να πάμε να δούμε τα περάσματα, θα συμφωνούσα αν δε μας το επέτρεπαν. Άλλωστε δεν ασχολούνται οι ίδιες οι ομάδες με αυτά - έχουν συγκεκριμένους ανθρώπους που τα αναλαμβάνουν.
Τα μέτρα ασφάλειας είναι πολύ χαμηλότερα απ' ότι σε αγώνες και σίγουρα υπάρχουν ηλίθιοι που ενδεχομένως να δημιουργήσουν πρόβλημα, αλλά αυτό έχει να κάνει με την παιδεία του ηλίθιου, όχι το αν έχει κόσμο... -
Τα μέτρα ασφάλειας είναι πολύ χαμηλότερα απ' ότι σε αγώνες και σίγουρα υπάρχουν ηλίθιοι που ενδεχομένως να δημιουργήσουν πρόβλημα, αλλά αυτό έχει να κάνει με την παιδεία του ηλίθιου, όχι το αν έχει κόσμο...
ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ,ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ?
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Τα μέτρα ασφάλειας είναι πολύ χαμηλότερα απ' ότι σε αγώνες και σίγουρα υπάρχουν ηλίθιοι που ενδεχομένως να δημιουργήσουν πρόβλημα, αλλά αυτό έχει να κάνει με την παιδεία του ηλίθιου, όχι το αν έχει κόσμο...
Εντελως στατιστικα αν το δεις,οσο περισσοτεροι ανθρωποι παρεβρεθούνε τοσο περισσοτερες οι πιθανοτητες να υπάρχουν αναμεσα τους και αυτοι οι 'ηλιθιοι' που ισως δημιουργησουν προβληματα.
Διάφορα Νέα από το WRC