-
Ο χρήστης greo έγραψε:
[Παντως τα 55χιλιαρικα για τιμη εκκινησης δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα.τόσο έλεγε στο ρεπορτάζ...
-
Γειά σας,
Το camping είναι τρόπος ζωής και το τροχόσπιτο (αυτοκινούμενο ή ρυμουλκούμενο) όπως και η σκηνή ή η τροχοσκηνή είναι το μέσον.
Το camping όμως στην Ελλάδα είναι παρεξηγημένο και δεν έχει ζήτηση.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κάποιοι να το πολεμάνε και να έχουν την χειρότερη των εντυπώσεων, χαρακτηρίζοντας τους κατασκηνωτές ακόμα και ...γύφτους !!
Ο Έλληνας ξέρει το εξοχικό του και μιά ζωή παλεύει με κάθε τρόπο (θεμιτό ή όχι) να το αποκτήσει, ας είναι και παράγκα !
Έξω (κεντρ. Ευρώπη) τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, όπου τους καλοκαιρινούς μήνες, όλοι οι κεντρικοί οδικοί άξονες είναι γεμάτοι τροχόσπιτα. Έχει λοιπόν ζήτηση το τροχόσπιτο και λειτουργεί ο ανταγωνισμός, οπότε καλύτερες τιμές.
Το αυτοκινούμενο όμως είναι και αυτό ένα αυτοκίνητο και ...'κουβαλάει' επάνω του ότι χαράτσι κουβαλάει και ένα απλό Ι.Χ.
Δεν γνωρίζω, αλλά νομίζω ότι και οι (εδώ) τιμές ενοικίασης απλού Ι.Χ. είναι υψηλώτερες από τις έξω, άν και υπάρχουν και εδώ πολλές εταιρείες ενοικίασης Ι.Χ. , πόσο μάλλον όταν μιλάμε για αυτοκινούμενο.
Το πρόβλημα με τις απαγορεύσεις έχει να κάνει κυρίως με την καθαρότητα του χώρου και τον σεβασμό του περιβάλλοντος, παρά με το παρκάρισμα.
Ακόμα και το ρυμουλκούμενο πληρώνει τέλη κυκλοφορίας, κανονικά.
Τώρα όσον αφορά στις τιμές, ισχύει ότι ισχύει και στα Ι.Χ. αυτοκίνητα, είναι ακριβότερα από έξω.
Καλύτερη αγορά είναι η Γερμανία, έχει καλύτερες τιμές, αλλά πρέπει να βρείς την ...άκρη για την εισαγωγή του.
Οι τιμές είναι συνάρτηση του κυβισμού, του εξοπλισμού και του μήκους-όγκου του τροχόσπιτου αν μιλάμε για καινούργια, ειδάλλως παίζει και η παλαιότητα και η όλη κατάσταση αν μιλάμε για μεταχειρισμένα.
Υπόψη βέβαια ότι τα περισσότερα είναι με πετρέλαιο και σε Αθήνα - Θεσ/νίκη θα υπάρχει πρόβλημα.
Πάντως αν το ψάξει κανείς και έχει το μεράκι του camping, θα βρεί άκρη και καλύτερες τιμές, το internet είναι καλό εργαλείο !Ελπίζω να μην κούρασα.
Φιλικά
Μάξιμος
-
Νομίζω οτι το πετρελαιο ειναι μονοδρομος λόγω βάρους.....
-
Νομιζω οτι λογω ογκου εχουν αυξημενες τιμες στα φερρι-μποτς .
Για γκαραζ δεν εχω ακουσει.Ξερει κανεις ; -
Στα φερι μποουτ εχουν αυξημενες τιμες τα ανω των 6 μετρων (τουλαχιστον απο οσο ξερω). Γιαυτο και θα βρειτε πολλα στα 5,9 μετρα.
-
Γειά σας,
Εκτός του μήκους, παίζει ρόλο και το ύψος στα f/b.
Στην ΑΝΕΚ παίζει μόνο το μήκος, (μέχρι 5,5μ, μέχρι 7,5μ και πάνω από 7,5μ)
Στην MINOAN παίζει και το ύψος (μέχρι 6μ και μέχρι 2μ ύψος, μέχρι 6μ και πάνω από 2μ ύψος κλπ).
Το καλό είναι ότι έχουν camping on board (οι επιβάτες πληρώνουν κατάστρωμα και κοιμώνται στο τροχόσπιτο, δεν 'χρεώνονται' καμπίνα).
Τα SUPERFAST όμως δεν έχουν camping on board (σίγουρα) και νομίζω ότι υπολογίζουν και το ύψος.Φιλικά
Μάξιμος
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
[Παντως τα 55χιλιαρικα για τιμη εκκινησης δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα.
τόσο έλεγε στο ρεπορτάζ...
Λιγο που ειδα καποιους καταλογους, επιβεβαιωσα οτι οι περισσοτερες εταιριες εχουν πολλα μοντελα κατω των 50χιλ και καποια κατω των 40 χιλιαδων.
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
Φίλε πόσο περίπου τους στοίχισαν?Καινούρια ή μεταχεισμένα?
μεταχειρισμενα απο το εξωτερικο.
Ο ενας πηρε ενα 4Χ4 πετρελαιο και ο αλλος ενα απλο πετρελαιο.
τους στοιχισαν αρκετούτσικα.
Υπαρχει ενα περιοδικο γι αυτα... θα μαθω και θα σου πω
Ώπα!Εδώ είμαστε...
Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το 4χ4 αυτοκινούμενο και μέχρι τώρα έχουν πέσει στην αντίληψή μου δύο επιλογές:- Το καταπληκτικό VW Multivan TDi 4Motion
και
2)Το Mitsubishi Space Gear.
Και τα δύο δεν εισάγονται στη χώρα μας σαν καινούργια επισήμως,δυστυχώς...
Μπορείς να ρωτήσεις το φίλο σου 'πώς και γιατί;'
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων
Σταύρος
- Το καταπληκτικό VW Multivan TDi 4Motion
ΑΥΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΑ. ΤΖΑΜΠΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΜΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΑΣ