-
Γνωριζουμε κατι για τα agip??
-
Όχι τίποτα το ιδιαίτερο. Είναι Group III και τα θεωρώ καλύτερα των SELENIA. Αξιόλογα είναι το SINT 2000 10W40, SINT EVOLUTION 0W30 και 5W40. Τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά είναι συνήθη.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Όχι τίποτα το ιδιαίτερο. Είναι Group III και τα θεωρώ καλύτερα των SELENIA. Αξιόλογα είναι το SINT 2000 10W40, SINT EVOLUTION 0W30 και 5W40. Τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά είναι συνήθη.thank u!!
Μιλτο αυτο το 'κολπο' με τα 300V συνεχιζει!!
Οσο δεν περναει καποια θερμοκρασια το λαδι δεν καιει τιποτα!
οταν το πλακωνω πολυ καιει αισθητα πολυ!!
Κραταω ΜΙΑ ΕΠΙΦΤΛΑΞΗ στο οτι αλλα λαδια δεν τα εχω ζορισει τοσο πολυ (ειδικα καλοκαιρι με τοση ζεστη) αλλα και παλι μου φαινεται καπως... -
Flash Point
-
Flash PointΜακαρι!!
Εχω κανει μονο 1800km με αυτα τα λαδια και τα λυπαμαι να τα πεταξω αλλα δεν εχω και συμπληρωμα τωρα!
Οποτε θα παω για αλλα...Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πως γινεται στου αδελφου το 206 1.4 16V να δουλευει συνεχως το λαδι 100-120 σε εθνικη και μενα μολις πιανει 110 να γινεται πολεμος!!
ή δε δειχνει σωστα το οργανακι μου ή τι να πω..(στο 206 και 130 δειχνει αρκετες φορες!!
-
Στο δικό μου 206 1.6 16V βλέπω και 140C μετά από πολύ πίεση. Αν επιμείνω για περισσότερη ώρα φτάνει και στο κόκκινο. Φυσικά δεν περιμένω και να μην καίει λιπαντικό με τέτοια χρήση. Γι αυτό και θέλω να χρησιμοποιώ το καλύτερο λιπαντικό (καλύτερο=προστατευτικότερο).
Ο αδερφός σου ποιό λιπαντικό χρησιμοποιεί; -
Στο δικό μου 206 1.6 16V βλέπω και 140C μετά από πολύ πίεση. Αν επιμείνω για περισσότερη ώρα φτάνει και στο κόκκινο. Φυσικά δεν περιμένω και να μην καίει λιπαντικό με τέτοια χρήση. Γι αυτό και θέλω να χρησιμοποιώ το καλύτερο λιπαντικό (καλύτερο=προστατευτικότερο).
Ο αδερφός σου ποιό λιπαντικό χρησιμοποιεί;Προσφατα εκανε 2η αλλαγη λαδιων και του εβαλαν (συμφωνα με το χαρτι που μας εδωσαν στην αντιπροσωπεια) κατι 10/40, νομιζω total (δε θυμαμαι φουλ συνθετικα ή ημι..)
την πρωτη φορα ειχαν βαλει 15/50!!! (νομιζω shell αλλα δεν ειμαι σιγουρος!!)
Το αυτοκινητο πλεον εχει κοντα στα 30.000km και ΣΙΓΟΥΡΑ με τα 2α λαδια εχει χαμηλωτερες θερμοκρασιες (τωρα δεν ξερω αν φταινε τα λαδια ή το οτι κανει χιλιομετρα το μοτερ αλλα οι διαφορες ειναι αισθητοτατες!!)
και εκεινος με τα παλια λαδια ειχε δει και 140 στο οργανακι! με αρκετη πιεση σε εθνικη!
παντως σε εθνικη εως ποτε δεν πεφτει κατω απο 115 βαθμους (την γραμμη πριν τους 140) -
Δεν θυμάμαι αν σου το έχω πει... Αλλά ίσως να φταίει και το πολύ υψηλό HTHS του 300V 15W50. Σημαίνει ανθεκτικότερο φιλμ που υποχωρεί δυσκολότερα υπό πίεση. Ένα δυνατό 30άρι με υψηλό HTHS μπορεί να φτιάχνει φιλμ σαν σύνηθες 40άρι, ένα 40άρι σαν 50άρι και ένα 50άρι σαν 60άρι. Ένα τέτοιο φιλμ που λιπαντικά όπως το 300V φτιάχνουν μπορεί μεν να σου προσδώσει περισσή προστασία αλλά να αναγκάσει τα ελατήρια των πιστονιών να αναπηδάνε πάνω στο φιλμ κατά την κίνησή τους λόγω της αντίστασης του φιλμ στην θραύση του. Το αποτέλεσμα είναι να μένει περισσότερο λιπαντικό σαν φιλμ στον χώρο καύσης και έτσι να βλέπεις αυξημένη κατανάλωση. Φυσικά, όσο πιο πολλές σαλ ανεβάζεις τόσο πιο συχνές οι αναπηδήσεις των ελατηρίων (πιστονιών) και τόσο περισσότερο λιπαντικό καις.
-
Δεν θυμάμαι αν σου το έχω πει... Αλλά ίσως να φταίει και το πολύ υψηλό HTHS του 300V 15W50. Σημαίνει ανθεκτικότερο φιλμ που υποχωρεί δυσκολότερα υπό πίεση. Ένα δυνατό 30άρι με υψηλό HTHS μπορεί να φτιάχνει φιλμ σαν σύνηθες 40άρι, ένα 40άρι σαν 50άρι και ένα 50άρι σαν 60άρι. Ένα τέτοιο φιλμ που λιπαντικά όπως το 300V φτιάχνουν μπορεί μεν να σου προσδώσει περισσή προστασία αλλά να αναγκάσει τα ελατήρια των πιστονιών να αναπηδάνε πάνω στο φιλμ κατά την κίνησή τους λόγω της αντίστασης του φιλμ στην θραύση του. Το αποτέλεσμα είναι να μένει περισσότερο λιπαντικό σαν φιλμ στον χώρο καύσης και έτσι να βλέπεις αυξημένη κατανάλωση. Φυσικά, όσο πιο πολλές σαλ ανεβάζεις τόσο πιο συχνές οι αναπηδήσεις των ελατηρίων (πιστονιών) και τόσο περισσότερο λιπαντικό καις.Ναι μου το χες πει!
Ξερεις πιο ειναι το κουφο, που ειμαι σχδον σιγουρος οτι γινεται...δεν το καιει με τις ψηλες στροφες αλλα με τις ψηλες θερμοκρασιες!
Δηλαδη εχω παρατηρησει οτι οταν το δουλευω ρεπριζ 6000-8000 μεχρι να φτασει το λαδι 100-105 και κανω καποια χιλιομετρα και μετα το αφηνω να κρυωνει ειναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ!!Οταν ομως περασει τους 105-110 τοτε το καιει σαν τρελλο!!
-
Ο χρήστης romilos έγραψε:
Ο αδερφός σου ποιό λιπαντικό χρησιμοποιεί;Προσφατα εκανε 2η αλλαγη λαδιων και του εβαλαν (συμφωνα με το χαρτι που μας εδωσαν στην αντιπροσωπεια) κατι 10/40, νομιζω total (δε θυμαμαι φουλ συνθετικα ή ημι..)
Το αυτοκινητο πλεον εχει κοντα στα 30.000km και ΣΙΓΟΥΡΑ με τα 2α λαδια εχει χαμηλωτερες θερμοκρασιες (τωρα δεν ξερω αν φταινε τα λαδια ή το οτι κανει χιλιομετρα το μοτερ αλλα οι διαφορες ειναι αισθητοτατες!!)
και εκεινος με τα παλια λαδια ειχε δει και 140 στο οργανακι! με αρκετη πιεση σε εθνικη!
παντως σε εθνικη εως ποτε δεν πεφτει κατω απο 115 βαθμους (την γραμμη πριν τους 140)TOTAL QUARTZ 7000 10W40
Ημισυνθετικά δηλ Group II/III. Κάνουν την δουλειά τους αλλά αν το σκίζει ας πάει στα TOTAL QUARTZ 9000 5W40. Εϊναι καλύτερα παντού.
50άρι στον κινητήρα του να μην ξαναβάλει ΠΟΤΕ.
140C έως και κόκκινα την προ-AMSOIL εποχή έβλεπα εύκολα. Σε τέρμα πλακωμένο ταξίδι σήκωνα συχνά το πόδι για να βγω από το κόκκινο στο θερμόμετρο λαδιού. Μετά τα AMSOIL είδα 140C μόνο μία φορά στην πίστα με τέρμα πίεση κυνηγώντας χρόνο και με 30-35C εξωτερική θερμοκρασία, την ώρα που τελείωσα τις γύρες. Κόκκινα δεν έχω δει ποτέ ξανά, αλλά θεωρώ λογικό να τα φτάσω εάν για κάποιον λόγο επιμένω για περισσότερη ώρα στην πίεση.
Γενικά, το λεπτόρευστο λιπαντικό ανεβάζει πιο δύσκολα και κατεβάζει πιο εύκολα την θερμοκρασία του. Γι αυτό και σκέφτομαι σοβαρά να χρησιμοποιήσω στην επόμενη αλλαγή ένα κορυφαίο 30άρι για σκληρή χρήση. -
Ο χρήστης romilos έγραψε:
Οταν ομως περασει τους 105-110 τοτε το καιει σαν τρελλο!!
Είναι παράξενο. Παραπέμπει στο Flash Point πάντως...
-
παντως σε εθνικη εως ποτε δεν πεφτει κατω απο 115 βαθμους (την γραμμη πριν τους 140)TOTAL QUARTZ 7000 10W40
Ημισυνθετικά δηλ Group II/III. Κάνουν την δουλειά τους αλλά αν το σκίζει ας πάει στα TOTAL QUARTZ 9000 5W40. Εϊναι καλύτερα παντού.
50άρι στον κινητήρα του να μην ξαναβάλει ΠΟΤΕ.
140C έως και κόκκινα την προ-AMSOIL εποχή έβλεπα εύκολα. Σε τέρμα πλακωμένο ταξίδι σήκωνα συχνά το πόδι για να βγω από το κόκκινο στο θερμόμετρο λαδιού. Μετά τα AMSOIL είδα 140C μόνο μία φορά στην πίστα με τέρμα πίεση κυνηγώντας χρόνο και με 30-35C εξωτερική θερμοκρασία, την ώρα που τελείωσα τις γύρες. Κόκκινα δεν έχω δει ποτέ ξανά, αλλά θεωρώ λογικό να τα φτάσω εάν για κάποιον λόγο επιμένω για περισσότερη ώρα στην πίεση.
Γενικά, το λεπτόρευστο λιπαντικό ανεβάζει πιο δύσκολα και κατεβάζει πιο εύκολα την θερμοκρασία του. Γι αυτό και σκέφτομαι σοβαρά να χρησιμοποιήσω στην επόμενη αλλαγή ένα κορυφαίο 30άρι για σκληρή χρήση.Και μενα μου φανηκε καπως το 50αρι!!
Αλλα το ειχαν βαλει ηδη οι βλακες!!
τΑ ταξιδια εθνικης ειναι της ταξης των 70 χιλιομετρων (μικρα δηλαδη!)
Εσυ ποσο καταναλωση εχεις???
Αν θυμαμαι καλα του αδελφου μου δεν ειχε καψει ιδιαιτερα, εως καθλου... -
Οταν ομως περασει τους 105-110 τοτε το καιει σαν τρελλο!!
Είναι παράξενο. Παραπέμπει στο Flash Point πάντως...
Κανενα με 300 flash δεν υπαρχει???
Δηλαδη μου ερχεται μονο και μονο για πειραματικους λογους να βαλω ενα redline ή torco να δω τι γινεται!!!(αν και ειναι φαρμακεια...)
Αλλα αν το καιει και το αλλο, επειδη ειναι παχυ πχ....
μετα θα ξεμεινω για τον επομενο μηνα!! -
Μιλτο τα τορκο τα πιο φθηνα (sr1 ) λενε τιποτα ??
Ημισυνθετικα ειναι? -
Άσε τα TORCO για την περίπτωσή σου. Τα SR-1 δεν είναι Group IV/V όπως τα SR-5 τα οποία SR-5 έχουν χαμηλό Flash Point εκτός του 20W50 που όμως αγγίζει σε κινηματικό ιξώδες τα 60άρια. Αν θέλεις τις απόλυτες τιμές Flash Point, HTHS, Pour Point κλπ πας σε RED LINE. Εξαιρετικό και με φοβερή τιμή από Λαμπριανίδη είναι το AMSOIL Series 2000 20W50 Racing.
Επειδή, με τον κινητήρα σου το πράγμα μπερδεύτηκε, πριν από όλα κάνε ένα Flush Engine. Ίσως αυτό και μόνο να σου χρειάζεται!
Οι καταναλώσεις σε μένα είναι από τις ανοχές και μόνο. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα κατανάλωσης ακόμη και με απλά λιπαντικά. Αυτήν την στιγμή έχω συμπληρώσει 200ml σε 3000χλμ και αυτή είναι από τις μάλλον υψηλές καταναλώσεις μου.
-
flush engine?
-
Καθαριστικό κινητήρα (εσωτερικά). Το ρίχνεις στα λάδια, δουλεύεις το μοτέρ για 15-20 λεπτά σε χαμηλές στροφές, αδειάζεις (το αφήνεις για αρκετή ώρα να στραγγίξει) και μετά αλλάζεις φίλτρο-λάδια. Την 1η φορά θα αλλάξεις τα λάδια στο μισό χρονικό διάστημα και μετά συνεχίζεις κανονικά τις αλλαγές.
Είναι η καλύτερη κίνηση εάν θεωρείτε ότι ο κινητήρας σας είναι εσωτερικά βρώμικος (δηλ. για παλιό μοτέρ, ή αν έχετε χρησιμοποιήσει διάφορα φτηνά λάδια ή αν συνηθίζετε να κάνετε μακρινές αλλαγές που βγάζουν πάντα κουρασμένο το λάδι). Έχει ακόμη μεγαλύτερο νόημα αν αποφασίσετε να κινηθείτε σε ανώτερης ποιότητας λιπαντικό και βλέπετε παράδοξη συμπεριφορά από τον κινητήρα και τα καινούρια πολλά υποσχόμενα λάδια.
-
Είναι γερμανική εταιρία. Οι προδιαγραφές των συγκεκριμένων ROWE είναι για Group IV. Δεν ξέρω αν είναι 100% Group IV ή αν είναι Group III/IV σαν τα FUCHS TITAN SUPERSYN (που τώρα πια είναι Group III/IV και όχι σκέτα Group IV).
Για την τιμή τους δείχνουν άριστη αγορά πάντως!Καλημέρα.
Οπότε για το Sei 1.1 που έχω είναι υπέρ-αρκετά και σε τιμή super!
ΥΓ: Αλλαγές κάθε 7.500χλμ (με φίλτρο) με τα λάδια αυτά??
-
Miltellas αξίζει να ψάξω για τις τάπες που έχουν ένα μαγνήτη στην άκρη (για την μηχανή, όχι σασμάν)
που θα βρω?
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
ΥΓ: Αλλαγές κάθε 7.500χλμ (με φίλτρο) με τα λάδια αυτά??
Χαλαρά...
Περι λιπαντικών γενικώς