-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Πηγα σημερα να αλλαξω λαδια στη Fiat($%#@%*$#$%$# ) και μου εβαλαν σχεδον 1 λιτρο παραπανω λαδι σε σχεση με την ενδειξη max.Ειναι ανησυχητικο αυτο για την υγεια του κινητηρα?η δεν πρεπει να με απασχολει καθολου?Μα καλα, δεν τσεκαραν τον δεικτη πριν στο παραδοσουν?
Τοσα GP κανουν σερβις, δεν εχουν μαθει πως το αμαξι χωραει 3 μπουκαλια του λιτρου?
Το 1 λιτρο παραπανω απλα δεν χωραει...Μηπως δεν βλεπεις καλα τον δεικτη? Χωρις, παρεξηγηση, καμμια φορα λογω χρωματος λαδιου ,μπερδευεσαι.
Επισης, πως μετρας τη σταθμη? (Ζεστο, κρυο κτλ...)
Αν οντως εχει χωρεσει τοσο πολυ παραπανω, πρεπει να αφαιρεθει παντως...
-
Σκεψου οτι το μετρησα με ζεστο τον κινητηρα αρα αυτο σημαινει πως οταν ειναι κρυο η σταθμη θα ειναι ακομα πιο πανω.Ο κατασκευαστης λεει οτι χωραει 2.9 λιτρα μεσα και αυτοι μου εβαλαν ολο το πρωτο δοχειο(2L) και απο το δευτερο δεν πρεπει να εχουν μεινει παραπανω απο 200ml μεσα ενω θα επρεπε να ειναι τουλαχιστον 1 L μεσα.Εκτος αυτου στο δεικτη που μετρας το λαδι η σταθμη ειναι σχεδον σχεδον 2 χ max!!!(αυτο το μετρησα με ειδικο τροπο γιατι δεν γινεται διαφορετικα λογω του ξανθου χρωματος του λαδιου επειδη ειναι ακομα καινουργια).Θα παω αυριο να τους τα πω.Αληθεια το μπορει να παθει ενας κινητηρας απο υπερβολικη ποσοτητα λαδιου?
-
Σκεψου οτι το μετρησα με ζεστο τον κινητηρα αρα αυτο σημαινει πως οταν ειναι κρυο η σταθμη θα ειναι ακομα πιο πανω.Ο κατασκευαστης λεει οτι χωραει 2.9 λιτρα μεσα και αυτοι μου εβαλαν ολο το πρωτο δοχειο(2L) και απο το δευτερο δεν πρεπει να εχουν μεινει παραπανω απο 200ml μεσα ενω θα επρεπε να ειναι τουλαχιστον 1 L μεσα.Εκτος αυτου στο δεικτη που μετρας το λαδι η σταθμη ειναι σχεδον σχεδον 2 χ max!!!(αυτο το μετρησα με ειδικο τροπο γιατι δεν γινεται διαφορετικα λογω του ξανθου χρωματος του λαδιου επειδη ειναι ακομα καινουργια).Θα παω αυριο να τους τα πω.Αληθεια το μπορει να παθει ενας κινητηρας απο υπερβολικη ποσοτητα λαδιου?Αυτο λεω και εγω, γι'αυτο λεω μηπως δε μετρησες σωστα. Παω πασο ομως...
Απο την αλλη, πως χωρεσε ενα λιτρο παραπανω? -
Σαφέστατα και μπορείς να βάλεις ένα λίτρο παραπάνω. Μετά μπορεί να αφρίσει, να αρχίσουν τα προβλήματα απο τις τσιμούχες κλπ. Τα έχουν γράψει miltellas & leonp πριν κάποιο καιρό με λεπτομέρειες.
Πήγαινε και πες τους να στο αφαιρέσουν, όσο κόπο και αν τους κάνει. Αν σου λένε πως δεν είναι πρόβλημα να στο δώσουν γραπτώς (π.χ. πως σου έχουν βάλει ένα λίτρο παραπάνω αλλά θεωρούν πως αυτό δεν είναι πρόβλημα - σιγά μην το κάνουν). Έτσι θα μάθουν να προσέχουν. Εγώ πάντα τους λέω να βάλουν λιγότερο και πως θα το κοιτάξω την άλλη μέρα το πρωί. Σχεδόν πάντα μου λένε πως λένε πως θέλει και άλλο. Εγώ τους λέω να μην βάλουν - θα το κάνω μόνος μου. Την άλλη μέρα το πρωί συνήθως είναι μια χαρά, δηλαδή στα 3/4 ή στα 2/3 του δείκτη.Καλά ξεμπερδέματα.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Σκεψου οτι το μετρησα με ζεστο τον κινητηρα αρα αυτο σημαινει πως οταν ειναι κρυο η σταθμη θα ειναι ακομα πιο πανω.Ο κατασκευαστης λεει οτι χωραει 2.9 λιτρα μεσα και αυτοι μου εβαλαν ολο το πρωτο δοχειο(2L) και απο το δευτερο δεν πρεπει να εχουν μεινει παραπανω απο 200ml μεσα ενω θα επρεπε να ειναι τουλαχιστον 1 L μεσα.Εκτος αυτου στο δεικτη που μετρας το λαδι η σταθμη ειναι σχεδον σχεδον 2 χ max!!!(αυτο το μετρησα με ειδικο τροπο γιατι δεν γινεται διαφορετικα λογω του ξανθου χρωματος του λαδιου επειδη ειναι ακομα καινουργια).Θα παω αυριο να τους τα πω.Αληθεια το μπορει να παθει ενας κινητηρας απο υπερβολικη ποσοτητα λαδιου?
Αυτο λεω και εγω, γι'αυτο λεω μηπως δε μετρησες σωστα. Παω πασο ομως...
Απο την αλλη, πως χωρεσε ενα λιτρο παραπανω?Βασικα αυτο που εκανα ηταν το εξης:Δεν εβαλα ολη τη ραβδο μεσα και αφησα ενα μερος της εξω(περιπου 5 cm).Μετα ειδα που ηταν η σταθμη με την ραβδο εξω και προσθεσα το μηκος της ραβδου που προεξηχε.Δεν ξερω αν καταλαβες αλλα ειναι πολυ ευκολο ,απλως δεν μπορω να το εξηγησω καλα γραπτως.
-
Μπορεις να πας και σε ενα βενζιναδικο για να σου 'ρουφηξουν' την περιττη ποσοτητα... (Συνηθως τα Shell εχουν τετοιο μηχανημα)
-
Αν τα μετράς κρύα , η στάθμη είναι ελάχιστα χαμηλότερη. Όπως με τις συστολές-διαστολές των μετάλλων( γραμμές των τρένων) , έτσι και με τα υγρά.
Εκτός κι αν εννοείς αμέσως μετά το σβήσιμο του κινητήρα όταν τα λάδια δεν έχουν στραγγίσει ακόμη. -
Τελικα τα εβγαλα σε βενζιναδικο γιατι η Fiat ηταν κλειστη.Μου ειπαν οτι το Σαββατο κλεινουν λογω νομοθεσιας
-
Τελικα τα εβγαλα σε βενζιναδικο γιατι η Fiat ηταν κλειστη.Μου ειπαν οτι το Σαββατο κλεινουν λογω νομοθεσιαςΠοσο παραπανω εβαλαν τελικα?
-
Εμεις βγαλαμε 400 ml τουλαχιστον και ακομα ο δεικτης ηταν πανω απο το max αλλα το αφησαμε για καλο και για κακο.Πιστευω οτι τελικα μεσα πρεπει να ειχε γυρω στα 700-800 ml περιπου παραπανω απο το max.
-
Βγάλε κι άλλο για να έρθεις ανάμεσα στο min και το max.
Εγώ στη θέση σου αυτό θα έκανα... -
Κάτι ξέρει για να μιλάει ετούτος ^^^.
Προβολή προφίλ - Hammer_
Πιο ενεργή Θ. Ενότητα:
Περι λιπαντικών γενικώς
(94 Δημοσιεύσεις / 9.24% των δημοσιεύσεων των μελών ) -
Μiltellas και λοιποί φίλοι τα φώτα σας...
έχω εδώ και 9 μήνες και 8.000 χλμ τα Amsoil AMO 10W40 στο γαλλομοτεράκι μου (TU5JP4 1.6 110hp) και βαλβολίνη την Elf TRP 75W80.
Θέλω να τα αλλάξω και τα δύο. Το ερώτημα είναι ποιο μου είναι καλύτερο;Να συνεχίσω το AMSOIL AMO 10W40 ή να κοιτάξω και το Red Line’s synthetic engine oils 10W40 το οποίο στον Λαμπ δεν βλέπω να γράφει προδιαγραφές...κάνει;
Επίσης ποια η άποψή σας για την βαλβολίνη Red Line 75W80 Light Weight GL5 ...είναι λίγο ακριβή 17 ευρώ το ~λίτρο αλλά δεν με νοιάζει. Αυτό με κέντρισε...>It has excellent low-temperature flow which allows easier shifting when cold and good synchro compatibility.
αλλά είναι GL5 ενώ εμένα παίρνει GL4...
τα φώτα σας
-
Πρώτα σχετικά με την βαλβολίνη αν θες redline αυτή που σου κάνει η MTL.
Τώρα σχετικά με τα λάδια εγώ θα δοκίμαζα κάποιο 30άρι σε τόσο φρέσκο κινητήρα PSA. Είτε redline 5w30, είτε Motul x-max, είτε Amsoil SSO, είτε πολλά άλλα ... δές εδώ http://www.prcclub.gr/Topics/Lubricants ... 40C-4C.pdf
Εξαρτάται τι θες... -
στα λάδια θα μείνω μάλλον με τα ΑΜΟ. Καλά είναι.
η MTL έχει άλλο ιξώδες 70W80 GL-4...εγώ θέλω 75W80 GL-4 ...τι διάολο μόνο Elf TRP υπάρχει; -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Αν τα μετράς κρύα , η στάθμη είναι ελάχιστα χαμηλότερη.....ψηλότερη
Πέραν τούτου τα λάδια ελέγχονται με ζεστο κινητήρα και αμέσως μετα (ενα λεπτό) από σβήσιμο.
-
Ετοίμασα το δείγμα με τα virgin motul x-cess 5W-40 του Λαμπριάν .
Τώρα θα δούμε αν τα λαδάκια του είναι ΟΚ. Βέβαια είναι περισσεύματα από μπουκάλι 9 μηνών αλλά ...θα δείξει.Γέμισα την καρτούλα στο ΑΤΜ (μόνο 24e χρεώσανε , περίμενα συνολικά περισσότερο)
Αύριο πουρνό-πουρνό φεύγει για USA.Παίδες στα βιβλιοπωλεία κυκλοφορούν και φάκελοι με ειδική αντικραδασμική επένδυση με νάυλον κυψέλες αέρα, μόνο 0,30 λεπτά. Τα πράγματα απλουστεύουν ακόμη περισσότερο.
Ααα μπορούμε να στείλουμε και δείγματα από βαλβολίνες. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
στα λάδια θα μείνω μάλλον με τα ΑΜΟ. Καλά είναι.
η MTL έχει άλλο ιξώδες 70W80 GL-4...εγώ θέλω 75W80 GL-4 ...τι διάολο μόνο Elf TRP υπάρχει;Καλά είναι σίγουρα τα AMO, αλλά εξαρτάται τι χρήση κάνεις - ίσως να υπάρχει κάποιο ποιό κατάλληλο για σένα. Αν δεν μας πεις λεπτομέρειες δεν μπορούμε και εμείς να πούμε...
Τώρα σχετικά με τις βαλβολίνες πρέπει να κοιτάς το 2ο νούμερο. Το 70w σημαίνει ότι έχουν καλύτερη ροή κρύες συγκριτικά με τις 75w, δηλαδή θα λειτουργούν καλύτερα μέχρι να ζεσταθούν. 'Οταν ζεσταθούν - εφόσον είναι και οι δύο 80άρες - θα έχουν την ίδια συμπεριφορά.
Εγώ τις είχα βάλει δύο φορές σε 106 Rallye και δεν είχα παράπονο.
-
λοιπον το αμαξακι μου (skoda octavia turbo)εφτασε αισιως τα 160.000 χμ.
μεχρι τωρα εβαζα 0-40.Να αλαξω η να μεινω εκει που ειμαι? -
Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις .
Περι λιπαντικών γενικώς