-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Τα μεταφορικά θα ανέβουν, τα λάδια θα ανέβουν, ήδη έχω αποθέματα για 2 χρόνια και σκέφτομαι να τα ανεβάσω στα 3-4.
Πάντως με 5e σε λίγο δε θα βρίσκεις τίποτα.
Για τα Lamco δε έχω την παραμικρή ιδέα. Το μόνο 'κουφό' της υπόθεσης είναι οτι ταιριάζουν γάντι στο mail του Λαμπ. lamco@hol.gr .
Τώρα που το σκέφτομαι , 5W40 εσύ;; σε κινητήρα με 400.000 χλμ !! πάει σε 'χαλάσαμε' κι εσένα. Πές μας εντυπώσεις ,ΟΚ;
Στο matiz έως τώρα έχω δώσει 1200e μόνο για λάδια κινητήρα.
211.500 χλμ με αλλαγές κάθε 5-6000 χλμ και κόστος 30e περίπου την αλλάγή. Τα πρώτα 6.5 χρόνια με άρμεγαν κανονικά αφού πλήρωνα σχεδόν 10e το λίτρο είτε στην αντιπροσωπεία, είτε απ' έξω.(300V ,mobil 1,bp 7000 ,agip 2000 ,πειραματόζωο είναι το καημένο).
Μετά βρήκα άκρη στην Κομοτηνή με 6e , ειδικά τους τελευταίους 14 μήνες όμως έχω βρεί τη χαρά μου , you know why .Κατοχη εχουμε?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Από τα συνθετικά του ονόματος μπορεί να είναι δικά του λάδια (φασόν). Δικαιολογεί τη καλύτερη τιμή.
Λάδια για τόσα πολλά χρόνια δεν αγοράζω, μπορεί να αλλάξω αμάξι
Εχετε απολυτα δικιο, το lamcom ειναι Λαμπριανιδης company.
Τους πηρα τηλεφωνο και μου το ειπαν, λενε πως τα συσκευαζουν στο Ισραηλ......Εβραιοι....μην τους υποστηριζετε!
Γνωμη μου ειναι να τα αποφυγεις, ο Λαμπ ειναι εμπορος και αποσκοπει στο κερδος, αμφιβαλω αν ειναι τιποτα της προκοπης αυτα, προτιμησε τα επωνυμα, με κατι παραπανω παιρνεις motul 8100 5w40 -
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Κατοχη εχουμε?
Μπα, στερητικό σύνδρομο τύπου Jerry Fletcher(Mel Gibson) στο Conspiracy Theory.
ΠΡΕΠΕΙ να αγοράζω κάθε λίγο και λιγάκι λάδια αλλιώς αισθάνομαι unhuppy.. -
ΠΡΕΠΕΙ να αγοράζω κάθε λίγο και λιγάκι λάδια.Μ' αυτή τη φράση έχεις ξεπεράσει και τον κουκ.
-
Σήμερα παρέλαβα τα liqui moly .
Αποδείχτηκε οτι ο Λαμπ. έκανε πατάτα αφού αντί για API SL και ACEA-04 μου έστειλαν API SJ με ACEA-98 .
Άντε να δούμε πως θα ξεμπλέξουμε, τους έστειλα mail και περιμένω απάντηση για τη διαδικασία της επιστροφής.
Αυτή τη σαβούρα δεν τη θέλω. -
Αποδείχτηκε οτι ο Λαμπ. έκανε πατάτα αφού αντί για API SL και ACEA-04 μου έστειλαν API SJ με ACEA-98 .
Άντε να δούμε πως θα ξεμπλέξουμε, τους έστειλα mail και περιμένω απάντηση για τη διαδικασία της επιστροφής.
Αυτή τη σαβούρα δεν τη θέλω.Αλλος ενας εμπορος που κοιταει μονο την τσεπη του και οχι τον καταναλωτη
Για αυτο δεν εχω κανει λεφτα εγω απο την δουλεια μου, επρεπε και εγω να γινω 'απατεωνας' και να τους ριχνω για να κονομαω!
Και καλα εσυ την ειδες την 'πατατα' γιατι εισαι γνωστης, ποσοι αλλοι ομως την εχουν πατησει? -
Aπο που ειπαμε μπορουμε να προμηθευτουμε προιοντα Amsoil στην Θεσσαλονικη?
-
RedLine
είσαι λίγο υπερβολικός. Σε όλα τα καταστήματα που κάνουν τέτοιου είδους αποστολές μπορεί να γίνουν λάθη. Εδώ κιθάρα παραγγέλνεις και μπορεί να σου στείλουν λάθος μοντέλο. Shit happens.
Το πόσο καλός επαγγελματίας είναι θα φανεί στη διαδικασία της επιστροφής. -
Άκρη βρέθηκε και μάλιστα άμεσα, αλλά δε φαίνεται να ήταν απλό λάθος...
Είχα πάρει και κάποια επιπλέον πραγματάκια μαζί οπότε ήρθαν με μεταφορική και με την ίδια μεταφορική τα έστειλα πίσω με χρεώση στον παραλήπτη μετά από συνενόηση με το trade-wind του Λαμπ.
Είχα χρησιμοποιήσει visa electron και μου είπαν οτι θα βάλουν τα χρήματα πίσω στο λογαρισμό μου... αντί να να πουν οτι θα στείλουν τα σωστά λάδια.
Προφανώς δεν έχουν να στείλουν τέτοια.
Μου κακοφάνηκε που στα mail δε ζήτησαν ένα συγνώμη ή 'λυπόμαστε για την ταλαιπωρία' αλλά τουλάχιστον απάντησαν στο πρώτο μου mail μέσα σε 5 λεπτά και κανονίσαμε γρήγορα τα διαδικαστικά.
Βέβαια αν εγώ στο δεύτερο δρομολόγιο για τη μεταφορική είχα τρακάρει ή πατήσει κανέναν..... -
Και υστερα λεει ο charmak66 οτι ειμαι υπερβολικος!
Την κανανε την μ@λ@κι@ τους προφανως εκ του πονηρου, σου λεει οποιος τσιμπησει εχει καλως -
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Αυτή τη σαβούρα δεν τη θέλω.Αλλος ενας εμπορος που κοιταει μονο την τσεπη του και οχι τον καταναλωτη
Για αυτο δεν εχω κανει λεφτα εγω απο την δουλεια μου, επρεπε και εγω να γινω 'απατεωνας' και να τους ριχνω για να κονομαω!
Και καλα εσυ την ειδες την 'πατατα' γιατι εισαι γνωστης, ποσοι αλλοι ομως την εχουν πατησει?Αμέσως 'απατεώνας έμπορος'. Αποκλείεις τη πιθανότητα να έγινε λάθος; Γιατί εγώ όσες φορές έχω παραγγείλει πήρα αυτά τα λάδια που είχε στη φωτογραφία (τα ίδια που υπήρχαν στην αγορά) και σε πολύ καλύτερες τιμές. Δωράκι (αποσμητικό αυτοκινήτου) έβαζε μέσα στη παραγγελία και πολλά αυτοκόλλητα (η εξωλέμβιά μου γράφει με φωσφοριζέ φούξια γράμματα RED LINE ).
Δεν θέλω να κάνουμε συγκρίσεις τιμών ούτε τον διαφημίζω και πολύ καλά έκανε ο Γιάννης και τα έστειλε πίσω.
-
Πάντως η Red Line δεν είναι παραγωγός. Δίνει την συνταγή και ζητάει προσφορές, έτσι φτιάχνει τα λάδια της σε όποιον προσφέρει την καλύτερη τιμή. Όπως ακριβώς δουλεύουν και οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Είναι πολύ καλά λάδια, αλλά όχι τα καλύτερα, είναι όμως Best value for money.
-
Έχει RED LINE αυτοκόλλητο επειδή είναι ωραίο, Amsoil / Valvoline 15W40 βάζω (μέχρι στιγμής)
-
Παιδιά **λάθος,λάθος,λάθος **δικό μου, εκ παραδρομής έγραψα τα παραπάνω. Η Amsoil δεν είναι παραγωγός, η Red Line είναι παραγωγός. sorry again.
-
Τα φώτα σας. Το sx4 έχει 5.300 χλμ. Στα 5000 έκανα την πρώτη αλλαγή λαδιών και βάλαμε motul 8100 x-cess 5-40W. Το αμάξι σχεδόν δεν κινείται παρά μόνο τα ΣΚ. Σήμερα έχοντας να το κινήσω σχεδόν 1,5 εβδομάδα μπαίνω μέσα και βάζω εμπρός. Εξωτ. θερμοκαρία +11. Με το που εκκινεί ο κινητήρας για μισό δευτερόλεπτο ακουγόταν ένα μεταλικό 'τακ-τακ-τακ'.Μετά κανονικά ο κινητήρας, δεν ακουγόταν τίποτα. Πριν λίγο που το ξαναέβαλα με θερμοκρασία +9 δεν ακούστηκε τίποτα. Ερώτηση, μήπως είναι το αρκετά λεπτόρευστο λάδι που με τον καιρό έκατσε και μέχρι να ανέβει, ακούστηκε για κλάσματα δευτερολέπτου? Αν ακόυγεται αυτό είναι κακό?
-
Είναι γεγονός οτι ένα λεπτό λάδι αφήνει μικρότερο-λεπτότερο στρώμα λιπαντικού πάνω στα μεταλλικά μέρη όταν σβύνεις τη μηχανή. Με τον καιρό και τη βαρύτητα τα μόρια γλυστρούν και το στρώμα γίνεται ακόμη λεπτότερο.
Πρίν από λίγο τελείωσα το διάβασμα μιας πολύ ενδιαφέρουσας 'συζήτησης' στο rennlist porsche forum ανάμεσα στον Doug Hillary που υποστήριζε τα λεπτά λάδια και έναν μηχανικό(JET951) με μακρά πείρα στις porsche που υποστήριζε τα 20W50.
http://forums.rennlist.com/rennforums/s ... 882&page=3Η ταπεινή μου γνώμη είναι οτι το 5W40 είναι αρκετό όταν η μηχανή δουλεύει σωστά. Αν όμως κάτι πάει στραβά όπως διαρροή επιπλέον καυσίμου από τα μπεκ ή πρόβλημα στα μπουζί ή οδήγηση για πολλούς γύρους στην πίστα, τότε το επιπλέον άκαυστο καύσιμο που φυσικά καταλήγει στο λάδι έχει ως αποτέλεσμα να το λεπταίνει σε επικίνδυνο βαθμό.
-
Κωνσταντίνε μπορεί να είναι το φίλτρο λαδιού που (κακώς) άδειασε και μέχρι να γεμίσει άκουσες το κινητήρα να δουλεύει χωρίς λάδι. Το φίλτρο έχει βαλβίδα για να μην αδειάζει. Μη δίνεις πολύ σημασία, μπορεί να φτιάξει (το φίλτρο) και να δουλεύει καλύτερα. Αν το κάνει κάθε μέρα ίσως θα έπρεπε να αλλάξεις το φίλτρο.
Γιάννη ...Porsche. Δεν ξέρεις τι χρήση έχουν και η πίστα είναι πολύ πιο απαιτητική στο λάδι. Για τους εκκεντροφόρους, δεν είναι τόσο θέμα ιξώδους αλλά έλλειψη προσθέτων - με SM εμφανίζεται το πρόβλημα και γι αυτό σε κάθε αλλαγή βάζουν και ένα βελτιωτικό λαδιού που έχει τέτοια πρόσθετα (ή βάζουν SL).
To 20W50 έχει τη παλιά καλή συνταγή και δεν δημιουργεί τέτοια προβλήματα
( ...μόνο τα κλασσικά προβλήματα ) -
Λεωνίδα στο φίλτρο πήγε το μυαλό μου και εμένα , θυμούμενος σχετική συζήτηση στο φόρουμ πρόσφατα. Να φτιάξει το φίλτρο μόνο του γίνεται και αυτό ? Είναι σύνηθες πρβλ. δλδ και όχι κατασκευαστικό της μηχανής.
-
Νομίζω ότι υπάρχουν φίλτρα με βαλβίδα και φίλτρα χωρίς βαλβίδα, ισχύει αυτό ? μήπως του έβαλαν φίλτρο χωρίς βαλβίδα με την αλλαγή των λαδιών ? πάντως ότι και να συμβαίνει θέλει άλλαγμα.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Νομίζω ότι υπάρχουν φίλτρα με βαλβίδα και φίλτρα χωρίς βαλβίδαΝαι, γιατί αυτά που βιδώνουν από τη κάτω πλευρά του κινητήρα δεν χρειάζονται βαλβίδα (δεν μπορεί να αδειάσουν) ενώ αυτά που βιδώνουν στο πλάι ή από πάνω χρειάζονται βαλβίδα.
Περι λιπαντικών γενικώς