-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Από όσο γνωρίζω μπορεί να στα στείλει μέσα σε 24 ώρες. Αλλά γιατί δεν ρωτάς τον ίδιο τον έμπορο;ηταν αργα...
θα τον καλεσω σημερα το πρωι. -
τι διαφορά έχουν τα Amsoil σειρά XL και σειρά AMO?
Σκέφτομαι να δοκιμάσω κάτι για το ΜΧ-5 απο τα Μ1 που έβαζα πάντα.. -
M1 και άγιος ο θεός !!!
-
Καλημέρα.
Δεν ξέρω άν εδώ είναι το κατάλληλο μέρος για την παρακάτω ερώτηση αλλά θα το τολμήσω.....
Λοιπόν, στο Almera N16 1.5L ('2005) που έχω, όσο καιρό ήμουν Ελλάς, η αντιπροσωπεία άλλαζε τα λάδια κάθε 7.500χλμ (& σέρβις γενικό κάθε 15.000χλμ) και έβαζε κάτι ημισυνθετικά της Nissan σε ρευστότητα 15W40.
Tώρα που βρίσκομαι Γερμανία & θα μείνω κάποια χρόνια με το αμάξι μου, η εδώ αντιπροσωπεία, στην 1η αλλαγή λαδιών (εδώ) που έκανα για να βάλω λάδια για πιο κρύο περιβάλλον, έβαλαν λάδι ELF Evolution SXR 5-30 και μου είπε επί λέξη 'Θα το φέρνετε για αλλαγή λαδιών κάθε 15.000χλμ & για σέρβις κάθε 30.000χλμ'.
Να συνεχίσω την πολιτική αλλαγών Ελλάδος ή από τούδε & στο εξής να τηρήσω το Γερμανικό πρόγραμμα? Τα λάδια αυτά αντέχουν για 15.000χλμ?
Sorry αν ρωτώ σε λάθος μέρος...
-
Κοίτα απο δική μου εμπειρία θα σου πρότεινα οτι οσο καλό φούλ συνθετικό λάδι και αν βάλεις, μην υπερβεις τα 10.000 χλμ ή 6 μήνες.
Καλύτερα να αγόραζες λάδια (τα οποία αρκετά παιδιά προτείνουν απο εδώ) και αφού ανοίξεις το owners manual και διαβάσεις ποιο είναι το ιξώδες που προτείνει το εργοστάσιο στις συγκεκριμένες θερμοκρασίες που επικρατούν στο μέρος που το οδηγείς.Ένα Μobil1 0W-40 πιθανώς να σε κάλυπτε, εδώ εγώ το χρησιμοποιώ στην Αθήνα αν και στα πλακώματα μου το τσιμπάει λίγο καθότι λεπτό (αλλά φήμες λένε καλύτερα να στο καίει λίγο παρά να είναι παχύρευστο και να μην φτάνει την ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας του και να μην προστατεύει κατάλληλα)
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Κοίτα απο δική μου εμπειρία θα σου πρότεινα οτι οσο καλό φούλ συνθετικό λάδι και αν βάλεις, μην υπερβεις τα 10.000 χλμ ή 6 μήνες.
Καλύτερα να αγόραζες λάδια (τα οποία αρκετά παιδιά προτείνουν απο εδώ) και αφού ανοίξεις το owners manual και διαβάσεις ποιο είναι το ιξώδες που προτείνει το εργοστάσιο στις συγκεκριμένες θερμοκρασίες που επικρατούν στο μέρος που το οδηγείς.Ένα Μobil1 0W-40 πιθανώς να σε κάλυπτε, εδώ εγώ το χρησιμοποιώ στην Αθήνα αν και στα πλακώματα μου το τσιμπάει λίγο καθότι λεπτό (αλλά φήμες λένε καλύτερα να στο καίει λίγο παρά να είναι παχύρευστο και να μην φτάνει την ιδανική θερμοκρασία λειτουργίας του και να μην προστατεύει κατάλληλα)
To manual προτείνει ακριβώς το ιξώδες που μου έβαλαν εδώ, το 5W30. To ερώτημά μου επικεντρώνεται στη συχνότητα αλλαγής λαδιών που πρέπει να ακολουθήσω (& σέρβις)....
-
Και σου λέω εξαρτάται απο τα λάδια που θα βάλεις μέσα..
το 5W-30 είναι το ιξώδες, δλδ σε απλή μετάφραση, το 5 υποδηλώνει πόσο ρευστό μπορεί να είναι στο πολύ κρύο και το 30 πόσο αντέχει στην πολύ ζέστη..
Αυτό που πρέπει να κοιτάξεις είναι η μάρκα και το μοντέλο των λιπαντικών που θα βάλεις στο μοτέρ σου. Καλύτερα θα ήταν αν αγόραζες τα λάδια απο έξω και τους τα πήγαινες να στα βάλουν (όπως κάνω εγώ)
Αρκεί πάντα οι προδιαγραφές των λαδιών (αναγράφονται στο πίσω μέρος της συσκευασίας) να καλύπτουν τις προδιαγραφές που ζητάει η Nissan στο manual, π.χ API SF, ΜΒ229, etc..etc, για να μην έχεις πρόβλημα με θέματα εγγύησης στο συνεργείο. -
Θα μας πει ο Μίλτος που το έχει ψάξει περισσότερο, αλλά το Elf που σου έβαλαν πρέπει να είναι αρκετά καλό λάδι. Τα χιλιόμετρα που σου είπαν για αλλαγή είναι (κατά τη γνώμη μου) πολλά, και αν ήμουν στη θέση σου θα άλλαξα λάδι κάθε 10.000 και θα έκανα service κάθε 30.000 όπως πρότειναν. Δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα με τις πιο συχνές αλλάγες, ε;
Όσο για το ποιό είναι το καλύτερο 30άρι λάδι που θα μπορούσες να βάλεις, δεν είμαι ο ειδικός, οπότε θα σου απαντήσουν άλλοι!
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Και σου λέω εξαρτάται απο τα λάδια που θα βάλεις μέσα..το 5W-30 είναι το ιξώδες, δλδ σε απλή μετάφραση, το 5 υποδηλώνει πόσο ρευστό μπορεί να είναι στο πολύ κρύο και το 30 πόσο αντέχει στην πολύ ζέστη..
Αυτό που πρέπει να κοιτάξεις είναι η μάρκα και το μοντέλο των λιπαντικών που θα βάλεις στο μοτέρ σου. Καλύτερα θα ήταν αν αγόραζες τα λάδια απο έξω και τους τα πήγαινες να στα βάλουν (όπως κάνω εγώ)
Αρκεί πάντα οι προδιαγραφές των λαδιών (αναγράφονται στο πίσω μέρος της συσκευασίας) να καλύπτουν τις προδιαγραφές που ζητάει η Nissan στο manual, π.χ API SF, ΜΒ229, etc..etc, για να μην έχεις πρόβλημα με θέματα εγγύησης στο συνεργείο.Όπως προανέφερα, το λάδι είναι το Elf Evolution SXR 5W-30 με προδιαγραφές ACEA 2004: A5/B5 & API:SL/CF, και είναι εντος προδιαγραφών της εταιρίας.
Xαρακτηριστικά:
Viscosity 40 C = 56.1
Viscosity 100 C = 9.85
Viscosity Index = 163
Pour Point = -45
Flash Point = 236 -
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Θα μας πει ο Μίλτος που το έχει ψάξει περισσότερο, αλλά το Elf που σου έβαλαν πρέπει να είναι αρκετά καλό λάδι. Τα χιλιόμετρα που σου είπαν για αλλαγή είναι (κατά τη γνώμη μου) πολλά, και αν ήμουν στη θέση σου θα άλλαξα λάδι κάθε 10.000 και θα έκανα service κάθε 30.000 όπως πρότειναν. Δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα με τις πιο συχνές αλλάγες, ε;Όσο για το ποιό είναι το καλύτερο 30άρι λάδι που θα μπορούσες να βάλεις, δεν είμαι ο ειδικός, οπότε θα σου απαντήσουν άλλοι!
Ναί, νομίζω πως δεν έχουν πρόβλημα με τις συχνότερες αλλαγές, απλά δεν ήθελα να είμαι υπερβολικός ώς πρός τα χιλιόμετρα (είτε πολύ νωρίς, είτε πολύ αργα).
Άλλο λάδι δεν ξέρω εαν μπορώ να τους πάω για αλλαγή λαδιών μιας και είμαι εντός εγγυήσεως και ίσως δεν επιτρέπεται....ίσως λέω
-
Φαίνεται καλό λάδι ικανό να αντέξει 15.000 χλμ. ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε οτι τα καύσιμα στη Γερμανία είναι πολύ καλύτερης ποιότητας από τα Ελληνικά.
Ενδεικτικά :
Flash point: 236 C
TBN(καθαριστικά) :11,5 δηλ. το max που μπορεί να περιέχει ένα λάδι που προορίζεται κυρίως για κινητήρες βενζίνης. -
Το ELF EVOLUTION SXR 5W30 είναι πολύ καλό 30ρι, πολύ καλύτερο ποιοτικώς και καμία σχέση σαν σύνθεση από το 15W40 που βάζει η αντιπροσωπεία της NISSAN στην Ελλάδα. Γενικά τα λεπτά λιπαντικά αντέχουν περισσότερο στην φθορά του ιξώδους και όταν αναφερόμαστε σε ευρωπαϊκά 30ρια είναι κατά κανόνα 100% συνθετικά (από GrIII και πάνω).
Λόγω της συνεργασίας Renault-Nissan το επίσημο δίκτυο της Nissan στην Ευρώπη προτείνει ELF και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι για τους κινητήρες των Nissan. Εάν θέλεις ακόμη καλύτερο 30ρι από την ELF (για σκληρή χρήση) μπορείς να δοκιμάσεις το ELF EXCELLIUM FULL-TECH 0W30 που καλύπτει και την ACEA A3 (προδιαγραφή που κατά κανόνα δυσκολεύονται να καλύψουν τα 30ρια αν δεν είναι full Group IV/V) και λογικά θα το βρίσκεις εύκολα στο δίκτυο της Nissan στην Ευρώπη (αλλά επίσης λογικά θα είναι και ακριβότερα). -
Το ELF EVOLUTION SXR 5W30 είναι πολύ καλό 30ρι, πολύ καλύτερο ποιοτικώς και καμία σχέση σαν σύνθεση από το 15W40 που βάζει η αντιπροσωπεία της NISSAN στην Ελλάδα. Γενικά τα λεπτά λιπαντικά αντέχουν περισσότερο στην φθορά του ιξώδους και όταν αναφερόμαστε σε ευρωπαϊκά 30ρια είναι κατά κανόνα 100% συνθετικά (από GrIII και πάνω).
Λόγω της συνεργασίας Renault-Nissan το επίσημο δίκτυο της Nissan στην Ευρώπη προτείνει ELF και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι για τους κινητήρες των Nissan. Εάν θέλεις ακόμη καλύτερο 30ρι από την ELF (για σκληρή χρήση) μπορείς να δοκιμάσεις το ELF EXCELLIUM FULL-TECH 0W30 που καλύπτει και την ACEA A3 (προδιαγραφή που κατά κανόνα δυσκολεύονται να καλύψουν τα 30ρια αν δεν είναι full Group IV/V) και λογικά θα το βρίσκεις εύκολα στο δίκτυο της Nissan στην Ευρώπη (αλλά επίσης λογικά θα είναι και ακριβότερα).Ευχαριστώ για την απάντηση, αναλυτικότατη όπως μας συνηθίζεις!!
Για τη συχνότητα αλλαγών λαδιού καμμιά πρόταση??
-
Τα καλά λιπαντικά μπορούν εύκολα και 15000χλμ σε καθαρό κινητήρα υπό προβλεπόμενες συνθήκες χρήσης. Αλλά επειδή μέχρι τώρα ήσουν Ελλάδα δοκίμασε (ειδικά την 1η φορά λόγω Ελλάδος και μέτριου ποιοτικώς λιπαντικού) την σίγουρη συνταγή των 10000χλμ ή 6 μηνών (ό,τι έρθει πρώτο) και παρατηρώντας την λειτουργία του κινητήρα μετά την αλλαγή αποφασίζεις εάν τραβάει μακρύτερα ή όχι η αλλαγή. Υπόψιν, ότι αν κάνεις χημική ανάλυση θα πάρεις την σωστότερη απάντηση αλλά επειδή αυτό είναι κομματάκι μη πρακτικό θα 'ακούς το αυτί σου'.
-
Τα καλά λιπαντικά μπορούν εύκολα και 15000χλμ σε καθαρό κινητήρα υπό προβλεπόμενες συνθήκες χρήσης. Αλλά επειδή μέχρι τώρα ήσουν Ελλάδα δοκίμασε (ειδικά την 1η φορά λόγω Ελλάδος και μέτριου ποιοτικώς λιπαντικού) την σίγουρη συνταγή των 10000χλμ ή 6 μηνών (ό,τι έρθει πρώτο) και παρατηρώντας την λειτουργία του κινητήρα μετά την αλλαγή αποφασίζεις εάν τραβάει μακρύτερα ή όχι η αλλαγή. Υπόψιν, ότι αν κάνεις χημική ανάλυση θα πάρεις την σωστότερη απάντηση αλλά επειδή αυτό είναι κομματάκι μη πρακτικό θα 'ακούς το αυτί σου'.6 μηνες δεν ειναι ΠΟΛΥ μικρο διαστημα για να αλλαξεις λαδια σε συγχρονο κινητηρα? Δε μιλαμε για μοτερ με 400 αλογα και κοφτη στις 9000 σαλ.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Τα καλά λιπαντικά μπορούν εύκολα και 15000χλμ σε καθαρό κινητήρα υπό προβλεπόμενες συνθήκες χρήσης. Αλλά επειδή μέχρι τώρα ήσουν Ελλάδα δοκίμασε (ειδικά την 1η φορά λόγω Ελλάδος και μέτριου ποιοτικώς λιπαντικού) την σίγουρη συνταγή των 10000χλμ ή 6 μηνών (ό,τι έρθει πρώτο) και παρατηρώντας την λειτουργία του κινητήρα μετά την αλλαγή αποφασίζεις εάν τραβάει μακρύτερα ή όχι η αλλαγή. Υπόψιν, ότι αν κάνεις χημική ανάλυση θα πάρεις την σωστότερη απάντηση αλλά επειδή αυτό είναι κομματάκι μη πρακτικό θα 'ακούς το αυτί σου'.
6 μηνες δεν ειναι ΠΟΛΥ μικρο διαστημα για να αλλαξεις λαδια σε συγχρονο κινητηρα? Δε μιλαμε για μοτερ με 400 αλογα και κοφτη στις 9000 σαλ.
Αν θές να έχεις το κινητήρα σου για μια ζωή, χωρίς να ανοίξουν και άλλο οι ανοχές του, είναι καλό διάστημα!
-
Ο χρήστης GIANNIS206 έγραψε:
6 μηνες δεν ειναι ΠΟΛΥ μικρο διαστημα για να αλλαξεις λαδια σε συγχρονο κινητηρα? Δε μιλαμε για μοτερ με 400 αλογα και κοφτη στις 9000 σαλ.
Αν θές να έχεις το κινητήρα σου για μια ζωή, χωρίς να ανοίξουν και άλλο οι ανοχές του, είναι καλό διάστημα!
μα το λαδι δε παθαινει τιποτα σε 6 μηνες!
δε μιλαω για καποιον που κανει 15000χλμ το 6μηνο, σκεψου οτι μπορει να κανει και 5000χλμ. -
Eυχαριστώ παιδιά.....θα δώ τι θα κάνω....μάλλον για 15.000χλμ λέω....
ΥΓ: Εξάλου δεν θα το κρατήσω και πάνω απο 5 έτη τ'αμάξι
-
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... 760#804760
Ξέρουμε κάτι?
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
τι διαφορά έχουν τα Amsoil σειρά XL και σειρά AMO?
Σκέφτομαι να δοκιμάσω κάτι για το ΜΧ-5 απο τα Μ1 που έβαζα πάντα..H σειρά XL είναι η σειρά Group III της AMSOIL.
100% Group III.
Αλλά είναι και τα μοναδικά AMSOIL που παίρνουν επίσημες πιστοποιήσεις κατά API (αν σε ενδιαφέρει).
Περι λιπαντικών γενικώς