-
Ναι..κοιτα μην μπεις αναποδα...
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Ναι..κοιτα μην μπεις αναποδα...Εσύ δλδ αμα δεν την πείς την εξυπνάδα σου....Να λές πιο πολλά τέτοια τώρα που πιάσανε οι ζέστες....
Δεν με πλήρωσε για να τα πώ, αυθόρμητα τα ειπα
Περιμένω πληρωμή μην χαίρεσαι τζάμπα -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εσύ δλδ αμα δεν την πείς την εξυπνάδα σου....Να λές πιο πολλά τέτοια τώρα που πιάσανε οι ζέστες....
Περιμένω πληρωμή μην χαίρεσαι τζάμπαΔεν ειναι εξυπναδες ,συμπτωματα ειναι που παραπεμπουν αλλου
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Εσύ δλδ αμα δεν την πείς την εξυπνάδα σου....Να λές πιο πολλά τέτοια τώρα που πιάσανε οι ζέστες....
Περιμένω πληρωμή μην χαίρεσαι τζάμπαΔεν ειναι εξυπναδες ,συμπτωματα ειναι που παραπεμπουν αλλου
Για πες γιατί σε βλέπω ενημερωμένο
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Για πες γιατί σε βλέπω ενημερωμένο
Αρκετα προβληματα εχει ας μη του δημιουργησουμε και αλλα
-
τι λετε εδω ρε καθικια?
αφηστε με να συγκεντρωθω να διαβασω!!
-
τι λετε εδω ρε καθικια?αφηστε με να συγκεντρωθω να διαβασω!!
Εμεις σε αφηνουμε ,το αλλο δεν σε αφηνει να συγκεντρωθεις
-
Κατι ξερεις εσυ οντως τελικα...
Ποιο ειναι αυτο το ''αλλο'' βρε?
-
Κατι ξερεις εσυ οντως τελικα...Ποιο ειναι αυτο το ''αλλο'' βρε?
Ακριβως αυτο που ψαχνεις μανιωδως , αλλα δεν σου καθεται
-
α να χαθεις..βρωμικο μυαλο...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Περιμένω πληρωμή μην χαίρεσαι τζάμπα
Λεγε πόσα ρε εκμεταλλευτη
-
koutsan & traveller,
ευχαριστω για τις απαντησεις.
Υπαρχει καποια διαφορα στη συμπεριφορα αρσενικου/θηλυκου;
Τι απο τα δυο συνιστατε;
Γκουγκλισα αυτα που μου προτεινατε, και φαινονται ολα πολυ καταλληλα για αυτο που ψαχνω. Μπαινω σε διλλημμα και βαλε....
Εχετε ιδεα για το κοστος αγορας ενος κουταβιου απο τα προτεινομενα; -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
koutsan & traveller,
Τι απο τα δυο συνιστατε;Aφού δεν το θέλεις για φύλαξη, χτυπητές διαφορές δεν υπάρχουν. Γενικά τα θηλυκά είναι πιο 'γλυκά' στη συμπεριφορά τους , μαθαίνουν σχετικά πιο εύκολα και σίγουρα είναι λιγότερο ξεροκέφαλα. Είναι όμως και πιο μικρόσωμα ενώ θα πρέπει να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα την περίοδο που είναι να ζευγαρώσουν μήπως έχεις τίποτα ανεπιθύμητες καταστάσεις
Εχετε ιδεα για το κοστος αγορας ενος κουταβιου απο τα προτεινομενα;
Υπάρχουν διαφορές στις τιμές των pet-shop και των εκτροφέων και μάλιστα σημαντικές. Μια καλή λύση είναι και οι αγγελίες ιδιωτών που για διαφόρους λόγους θέλουν να πουλήσουν κάποια κουτάβια.
Υπάρχουν διαφορές τιμών και ανάμεσα στις ράτσες. Ένας καλός γερμανικός ποιμενικός κοστίζει αρκετά περισσότερο από ένα καλό μπόξερ ενώ δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα Λαμπραντόρ και στα Γκόλντεν. ΙΜΗΟ πρέπει πρώτα να καταλήξεις σε ράτσα και μετά ψάχνεις για τιμές. -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
koutsan & traveller,
Τι απο τα δυο συνιστατε;
Γκουγκλισα αυτα που μου προτεινατε, και φαινονται ολα πολυ καταλληλα για αυτο που ψαχνω. Μπαινω σε διλλημμα και βαλε....
Εχετε ιδεα για το κοστος αγορας ενος κουταβιου απο τα προτεινομενα;Eπειδη φαινεσαι αποφασισμενος να αποκτησεις σκυλο σχετικα μεγαλου μεγεθους ,θα ηθελα να σου επισημανω και καποια προβληματα που θα αντιμετωπισεις κυριως στην αρχη .Ο σκυλος οσο ειναι κουταβι κανει αρκετες ζημιες , απο ασημαντες μεχρι και σοβαρες .Σκαψιμο στον κηπο ,σπασιμο γλαστρων , ξεριζωμα φυτων , κοψιμο ποτιστικου συστηματος ,εαν του πεσουν δε και τιποτα παπουτσια μονο τα κορδονια θα βρεις . Δεν θελω να σε αποθαρυνω αλλα να σε προετοιμασω .
Επισης ηθελα να ξερεις οτι εχουμε επιθετικη συμπεριφορα του ποιμενικου και εναντιον του ιδιοκτητη ,οταν νομιζει οτι απειλουνται κυριως τα παιδια .
Γιατι δεν ψαχνεις λιγο στις αγγελιες τοσα κουταβια και σκυλια χαριζουν. -
- To κουτάβι όσο είναι μικρό (μερικών εβδομάδων ) δεν κάνει καθόλου ζημιές για τον απλούστατο λόγο ότι κοιμάται πολύ. Μεγαλώνοντας έχει πολλή ενέργεια που κάπου πρέπει να τη διοχετεύσει. Εάν κανείς δεν ασχοληθεί μαζί του είναι λογικό η ενέργειά του να διοχετευθεί στις γλάστρες και οπουδήποτε αλλού. Ανάλογα φαινόμενα μπορεί να παρατηρηθούν και σε κλειστό χώρο (υπάρχουν άτομα που έχουν μείνει χωρίς καναπέδες σπίτι τους).
Εάν όμως ασχοληθεί κάποιος στοιχειωδώς με το κουτάβι αυτό θα καταναλώσει όλη του την ενέργεια στο παιχνίδι με τον ιδιοκτήτη του ή με τα παιδιά του ή κι εγώ δεν ξέρω με ποιον άλλο και δε θα γίνει απολύτως τίποτα. Υπάρχουν χιλίων ειδών παιχνίδια και γενικά ασχολίες που μπορεί να κάνει κάποιος με ένα σκύλο ώστε και ο σκύλος να περνάει καλά και ο κήπος να είναι στη θέση του. Στο δικό μου τον κήπο μεγάλωσε ένας τσομπάνος κι ένας βόρειος σκύλος και δεν έπαθε απολύτως τίποτα εκτός από 2-3 μικρες λακκούβες αλλά μόνο εκεί που υπάρχει χώμα και όχι στο γρασιδι. 'Κρύβουν' φαγητό εκεί αλλά όχι συχνά. Μόνο όταν είναι κρέας και μόνο μερικές φορές.
-Ισχύει μόνο όταν κάποιος 'σηκώσει χέρι' σε παιδί μπροστά στο σκύλο (και όχι σε όλους τους σκύλους.)
Όποτε είναι λογική η αντίδραση του σκύλου. Δικό του θέμα είναι η προστασία του παιδιού. Τα άλλα δεν τον αφορούν. - To κουτάβι όσο είναι μικρό (μερικών εβδομάδων ) δεν κάνει καθόλου ζημιές για τον απλούστατο λόγο ότι κοιμάται πολύ. Μεγαλώνοντας έχει πολλή ενέργεια που κάπου πρέπει να τη διοχετεύσει. Εάν κανείς δεν ασχοληθεί μαζί του είναι λογικό η ενέργειά του να διοχετευθεί στις γλάστρες και οπουδήποτε αλλού. Ανάλογα φαινόμενα μπορεί να παρατηρηθούν και σε κλειστό χώρο (υπάρχουν άτομα που έχουν μείνει χωρίς καναπέδες σπίτι τους).
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Επισης ηθελα να ξερεις οτι εχουμε επιθετικη συμπεριφορα του ποιμενικου και εναντιον του ιδιοκτητη ,οταν νομιζει οτι απειλουνται κυριως τα παιδια .
O ποιμενικός δυσκολα θα επιτεθεί σε αφεντικό. Από τη δική μου εμπειρία (το ζουζουνι μας είναι 3,5 χρονών ) είναι σαν παιδάκι μικρο όταν μας βλέπει. Ακουει απόλυτα, άμα του φωνάζεις κατεβάζει τα αυτια και έρχεται και σου τριβεται. Αλλά τα ενστικτα του παραμένουν άγρια και πολλές φορες θα σε εκπλήξει, όταν θεωρεί ότι υπάρχει κινδυνος γινεται τόσο αγριος που καμια φορά φοβίζει και μένα!
Εγω για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να τον πάω βόλτα! Θέλει αντρα. Είναι μεγαλόσωμος πολύ (47 κιλά). Και άμα δει γατα ή άλλο σκυλί στο δρόμο δεν μπορώ να τον κρατησω με το τίποτα!!!
Τέλος δεν ξερω αν είναι μόνο ο δικός μας αλλά είναι ζηλιαρης τρομερός! Εχει επιτεθεί σε φίλο μου που με είχε αγκαλιά (στο τσακ τον κρατησα και του κανε μια γρατζουνια μονο στο χερι), κλαίει ακόμα και όταν ο μπαμπάς μου με χαιδευει και τον σπρωχνει να με αφήσει! Τραγική περίπτωση!!
YΓ. Προσωπική συμβουλή, να απευθυνθεις σε εκπαιδευτη μόλις πάρεις το κουταβακι. Θα σου πει πολλά μικρά αλλά σημαντικά! Αλλιώς μπορεί να αντιμετωπίσεις προβληματα 'κακομαθημενου' σκυλιου.
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Eγω για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να τον πάω βόλτα! Θέλει αντρα.Τελικα αργησαμε λιγο αλλα βρεθηκε ακρη στο θεμα 'Τελικα τι θελουν οι γυναικες'
-
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
YΓ. Προσωπική συμβουλή, να απευθυνθεις σε εκπαιδευτη μόλις πάρεις το κουταβακι. Θα σου πει πολλά μικρά αλλά σημαντικά! Αλλιώς μπορεί να αντιμετωπίσεις προβληματα 'κακομαθημενου' σκυλιου.
Το σκυλί το μαθαίνεις απο κουταβι ότι ΕΝΑΣ είναι το αφεντικό,και αυτός ο ένας είσαι ΕΣΥ.Αν αφησεις να γίνει αυτος το αφεντικό,τήν φούτσισες.
ΔΕΝ θα του επιτρέψεις ποτε να αναλάβει αυτος τα ηνία,διότι,αυτομάτως,σε υποβιβάζει σε ιεραρχικά κατωτερό του.*
Τοτε παίρνει πρωτοβουλίες,προκαλει ζημιές,επιτίθεται στο αφεντικό του,κ.λπ.*η κοινωνική φύση του σκύλου είναι αγελαία και με ΕΝΑΝ αρχηγο στην αγέλη.Την αρχη αυτην την διεκδικούνε όλα τα μέλημκι'όποιος τα καταφερει καλύτερα γίνεται αρχηγός.Το ίδιο και με την συναναστροφη του με ανθρωπους.Η ίδια του η φύση είναι τέτοια.Η θα είναι ο αρχηγός ή θα είναι ο πιστος υπηρετης του αρχηγού.
-
edit
Τι Κατοικίδιο Συντηρούμε?