-
Ο χρήστης thodor έγραψε:
Σε μερικές φάσεις (ελεώ και ΣΚ) πέφτω σε safe mode . Τουτέστιν, την πέφτω στο κρεβάτι (πράγμα που το έκανα μόνο όταν ήμουν άρρωστος) και βλέπω τηλεόραση ντοκιματερ / DVD με τις ώρες γιατί αλλιώς μπορεί μεν να μην βγω από το σπίτι να πάω να αγοράσω τσιγάρα, αλλά θα φάω ότι βρω μπροστά μου, και μολις ταλειώσουν όλα θα αρχίσω να τρώω και τα πιάτα
-
Ο χρήστης thodor έγραψε:
Οι γιατροί μο είπαν STOP
Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό . . . και να ειναι απλά η σύνηθης ιατρική συμβουλή . . .
Εγώ είμαι στην 5η μέρα σήμερα . . .
Σε μερικές φάσεις (ελεώ και ΣΚ) πέφτω σε safe mode . Τουτέστιν, την πέφτω στο κρεβάτι (πράγμα που το έκανα μόνο όταν ήμουν άρρωστος) και βλέπω τηλεόραση ντοκιματερ / DVD με τις ώρες γιατί αλλιώς μπορεί μεν να μην βγω από το σπίτι να πάω να αγοράσω τσιγάρα, αλλά θα φάω ότι βρω μπροστά μου, και μολις ταλειώσουν όλα θα αρχίσω να τρώω και τα πιάτα
Μια χαρά είσαι, μην μασάς. Η εξάρτηση πλέον είναι μόνο στο μυαλό σου(θέλει περισσότερο καιρό για να απεξαρτηθείς από εκεί). Άρχισε και λίγο βάδισμα(έστω και 20') το βραδάκι ή καμιά ωρίτσα γυμναστήριο ή μπάλα ή κάτι που να θέλει λίγη(έστω ελάχιστη) προσπάθεια, 3 φορές την εβδομάδα, και ποιός σε πιάνει.
@toyotaman: ελπίζω να είσαι καλά, φίλε.(άσε που αν το κόψεις, καλύτερα θα είναι ο οργανισμός σου γενικά, αυτό είναι βέβαιο). Έστω και με προτροπή του γιατρού, καλύτερα να το κόψεις τώρα παρά όταν κάποια μελλοντική κατάσταση δεν θα σώζεται(και για τους πνεύμονες αν βρεθεί... σκούρα τα πράγματα).
Ρε παιδιά, επίσημα ιατρικά βιβλία αναφέρουν, πλέον, ότι 9/10 καρκίνος των πνευμόνων οφείλεται στο κάπνισμα και το άλλο 1/10 σε δουλειές επιβαρυντικές(ορυχεία, καθαριστές για φούρνους/σόμπες/μπουριά) και σε βρώμικο περιβάλλον.
-
Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια μαγική συνταγή για να κόψει κανείς το κάπνισμα, πάντως εγώ 3 φορές που μου 'χει έρθει και το 'χω προσπαθήσει δεν κράτησε πάνω από μιάμιση βδομάδα. Και στις τρεις περιπτώσεις μου ήρθε να το κόψω εκεί που κάπνιζα ή μόλις είχα ανάψει τσιγάρο. Αλλά το 'πρώτο' μου τσιγάρο το έκανα πάντα βράδυ και πάντα μετά από πολύ ποτό και φτου κι απ' την αρχή... Ακόμα κι όταν είμαι άρρωστος καπνίζω τα GR τα λευκά, προφανώς γιατί μου λείπει η κίνηση. Τώρα καπνίζω από ένα πακέτο τουλάχιστον ημερισίως. Όταν βγαίνω και πίνω τότε κάνω στάνταρ μίσο πακέτο και βάλε.
-
Υπήρξαν περίοδοι που έκανα 2+ πακέτα για μεγάλο διάστημα, μέχρι να ξαναπέσω στο 1+. Τέλος πάντων, λίγο η αφέλεια και απερισκεψία και λίγο διάφορες καταστάσεις, έκανα ότι έκανα, το χόρτασα το κάπνισμα για πολλά χρόνια: αρκετά, δεν μου λείπει, δεν νοιώθω στερημένος.
-
Γυρισα προσφατα απο Αυστρια,το καπνισμα ζει και βασιλευει,και μαλιστα κατα το ελληνικο συστημα δηλαδη στο ενα τραπεζι πεφτει ντουμάνιασμα,στο διπλανο στα 30cm ειναι για μη καπνίζοντες!
-
Μια βδομάδα 'καθαρός' . . .
Μέχρι στιγμής δεν μπορώ να πω ότι έχω ζοριστεί πάρα πολύ, . . . τουλάχιστον όχι τόσο όσο θα περίμενα. . . Ελπίζω να μην αλλάξουν τα πράγματα στην συνέχεια.
Στο γραφείο δε μπορούν να το πιστέψουν, πως είναι δυνατόν απο τα τρία (... και βάλε ) πακέτα να το έχω κόψει έστω και για μια βδομάδα . . . .
Λίγο το φαγητό πρέπει να ρυθμίσω τώρα. . . και να συνεχίσω να πηγαίνω γυμναστήριο και να μη βαρεθώ . . .και όλα θα είναι ΟΚ! ! ! !
-
good job!
-
Μπράβο Θόδωρε.
Αν δεν το έχεις συνειδητοποιήσει ακόμα,να σου πώ ότι είσαι πλέον 'πρώην καπνιστης'.Το κάπνισμα το έχεις κόψει.Το τελείωσες.
Το μόνο που μπορει να σε κάνει να το ξαναρχίσεις θα είναι κάποια στιγμή απέραντης,ανόθευτης,αγνής και παρθένας κουταμάρας,όπως αυτες που μας έχουνε χτυπήσει κάποιους απο εμας παλιώτερα.ΝΕΞΤ!!!
-
Μπράβο!
Εύχομαι να κρατήσει για πάντα! -
Mπράβο Θοδωρή. Πολύ σημαντική και σωστή απόφαση πήρες.
Και ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ που έφτασες μέχρι εδώ. Καλή συνέχεια!!!
-
Σας ευχαριστώ όλους παιδιά . . .
Θεωρώ πως είναι ακόμη η αρχή, αλλά πιστευώ ότι θα τα καταφέρω . . .
Άμα παραστρατήσω . . θα σας ενημερώσω . . . για την απαραίτητη διαπόμπευση
(αλλες φορές, μεχρι τέτοια ώρα στο PC για δουλειά θα άναβα το επόμενο πριν σβήσω το προηγούμενο )
-
ποσους εχουμε σταματησει απο τον καρκινο μεσα απο το θρεντ...
το πλεον παραγωγικο του φορουμ!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ποσους εχουμε σταματησει απο τον καρκινο μεσα απο το θρεντ...Δηλαδή;
Εννοείς κάπνισμα = καρκίνος;
Έχεις στοιχεία; ( )
( )
-
Σαν ναρκωτικό επιδρά το τσιγάρο στον εγκέφαλο
Το κάπνισμα προκαλεί τις ίδιες μεταβολές στον ανθρώπινο εγκέφαλο, όπως και η χρήση ψυχοτρόπων ναρκωτικών ουσιών, σαν την κοκαΐνη
ΒΡΕΤΑΝΟΙ επιστήμονες συνέκριναν εγκεφαλικούς ιστούς αποθανώντων καπνιστών, πρώην καπνιστών και μη-καπνιστών. Τα δεδομένα της μελέτης, που δημοσιεύθηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Journal of Neuroscience, δείχνουν ότι το κάπνισμα προκαλεί αλλοιώσεις του εγκεφάλου, που είναι εμφανείς ακόμη και πολλά χρόνια αφότου ο άνθρωπος κόψει το τσιγάρο. Βρετανός ειδικός υποστηρίζει ότι οι αλλλαγές αυτές μπορεί να αποκαλύψουν γιατί οι καπνιστές δυσκολεύονται να εγκαταλείψουν τη βλαβερή συνήθεια και γιατί πολλές φορές «ξανακυλούν» στο κάπνισμα.
Οι ερευνητές του βρετανικού Εθνικού Ινστιτούτου Κατάχρησης Ναρκωτικών Ουσιών (Nida) εξέτασαν δείγματα ανθρώπινων εγκεφαλικών ιστών από δύο σημεία του εγκεφάλου, που παίζουν καθοριστικό ρόλο στον έλεγχο των εθιστικών συμπεριφορών. Οκτώ δείγματα ελήφθησαν από ανθρώπους που κάπνιζαν μέχρι το θάνατό τους, οκτώ από ανθρώπους που κάπνιζαν 25 χρόνια πριν το θάνατό τους και οκτώ από μη-καπνιστές. Ολοι τους πέθαναν από αίτια που δεν είχαν άμεση σχέση με το κάπνισμα.
Υποτροπή
Η επιστημονική ομάδα εξέτασε τα επίπεδα δύο ενζύμων - της πρωτεΐνης κινάση Α και της αδενυλάτης κυκλάσης. Και τα δύο ένζυμα αυτά μεταφράζουν χημικά μηνύματα, όπως της ντοπαμίνης, που βρίσκονται εκτός κυττάρων, σε μορφή που να γίνονται αντιληπτά από το κύτταρο.
Ανακαλύφθηκε έτσι ότι οι καπνιστές έχουν υψηλότερα επίπεδα των ενζύμων αυτών στο τμήμα του εγκεφάλου, που διαχειρίζεται τις πληροφορίες που σχετίζονται με τα κίνητρα και την ανταμοιβή. Στην περιοχή αυτή του εγκεφάλου επενεργούν σχεδόν όλες οι παράνομες ναρκωτικές ουσίες.
Τα επίπεδα των δύο ενζύμων, όμως, βρέθηκαν αυξημένα και σε περιοχή του εγκεφάλου, που επηρεάζεται από τη ντοπαμίνη, που επενεργεί ως «χημική ανταμοιβή» σε καπνιστές ή πρώην καπνιστές. Ανάλογες μεταβολές είχαν παρατηρηθεί και στους εγκεφάλους εργαστηριακών ποντικών, που είχαν δεχθεί κοκαΐνη και μορφίνη σε ενέσιμη μορφή.
Η επιστημονική ομάδα, με επικεφαλής της τον δρ Μπρους Χόουπ, ανέφερε: «Η μελέτη επιβεβαιώνει ότι η νευροπροσαρμογή (οι μεταβολές του εγκεφάλου) που παρατηρήθηκαν σε ζώα μπορεί να υπάρχουν και σε ανθρώπινους εγκεφάλους». Η επιστημονική ομάδα τόνισε επίσης ότι οι διαφορές που παρατηρούνται σε εγκεφάλους καπνιστών και μη-καπνιστών «μπορεί να συνεισφέρουν σε μακροπρόθεσμες μεταβολές των περιοχών εκείνων του εγκεφάλου, που ρυθμίζουν την αίσθηση της ανταμοιβής και του εθισμού». Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι αλλαγές αυτές παραμένουν, ακόμη και μετά τη διακοπή του καπνίσματος, ενώ η ύπαρξή τους μπορεί να παίζει καθοριστικό ρόλο στην υποτροπή των πρώην καπνιστών.
Ο δρ Τζον Στέιπλετον, του ινστιτούτου Nida στο Λονδίνο, λέει: «Θα ήταν πολύ περίεργο, εάν η καθημερινή λήψη μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικού, όπως η νικοτίνη, δεν προκαλούσε μόνιμες μεταβολές της εγκεφαλικής λειτουργίας. Η νέα μελέτη μας φέρνει πιο κοντά στον εντοπισμό των μεταβολών αυτών. Η ερώτηση-κλειδί, όμως, παραμένει και αφορά την ευθύνη των αλλαγών αυτών στη δυσκολία του ανθρώπου να κόψει το κάπνισμα».
*www.kathimerini.gr με πληροφορίες από BBC *
-
Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
Δηλαδή;
Έχεις στοιχεία; ( )
( )
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Δηλαδή;
Έχεις στοιχεία; ( )
( )
EDIT: Αστο καλυτερα..μην καταλαβει κανεις(λανθασμενα) οτι επικροτουμε το καπνισμα!
-
Είμαι, πλέον, σε γραφείο που απαγορεύται το κάπνισμα. Αυτό είναι καλό.
Περιόρισα το κάπνισμα, αισθητά, και πολύ το χαίρομαι!Για να καπνίσουμε βγαίνουμε σε ένα μπαλκόνι ή πάμε στον 2ο όροφο.
Και τώρα η υπερβολή που πάντα υπάρχει.
Υπάρχει συνάδελφος που ενοχλείται όταν καπνίζουμε έξω, γιατί, λέει, μυρίζει τον καπνό!!!! Σημειώστε ότι αναμεσα στα γραφεία και το μπακλόνι υπάρχει και ακόμα μια αίθουσα!!!
Λογικό?!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Υπάρχει συνάδελφος που ενοχλείται όταν καπνίζουμε έξω, γιατί, λέει, μυρίζει τον καπνό!!!! Σημειώστε ότι αναμεσα στα γραφεία και το μπακλόνι υπάρχει και ακόμα μια αίθουσα!!!
Λογικό?!!!
Λογικο , αν ειναι και αυτος στο μπαλκονι μαζι σας...
Πολυ ευαισθητους συναδελφους εχετε... Η πλακα ειναι να σου πει οτι τον ενοχλει και ο καπνος απο το πακετο των τσιγαρων που εχεις στο συρταρι σου...
-
-
Eξαιρετικό,δε λέω,αλλά,δε μας λές και τι είναι/λέει;
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ