-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
1,2 ,3 τα γνωριζω.Απλα γραψε φαουλ λογω κακης διατυπωσης.
Καλα λεω γω με τις λεξεις παιζουμε.
4,για το ορο μηχανημα του σατανα με προλαβες ειπα να μη γινω υπερβολικος.
Και τελος ναι ελληναρας το εβγαλε το συστημα
http://www.hxos.gr/show_page.php?page_id=573&cat_id=85
Για τα κρεμαστα ηχεια που ρωτησα δε μου ειπες καρντια μουΛοιπόν ένας από τους πρώτους ψηφιακούς ισοσταθμιστές που κυκλοφόρησε ποτέ ήταν Ελληνικός. Είχε κυκλοφορήσει από την Roister στα μέσα της δεκαετίας του '90 και ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας της Roister με τον Καθηγητή κο. Ιωάννη Μουρτζόπουλο από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Το μηχάνημα ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του.
Από τότε και μέχρι σήμερα πολλοί έχουν μπει στο παιχνίδι της ψηφιακής ισοστάθμισης αλλά μπορούμε να λέμε ότι είμασταν από τους πρωτοπόρους.
Τώρα, για τις ανησυχίες περί επέμβασης στον ήχο. Ο ψηφιακός ισοσταθμιστής προσπαθεί ουσιαστικά να εκμηδενίσει την επίδραση του χώρου στο σύστημα. Τα σπίτια μας δυστυχώς δεν είναι ανηχοϊκοί θάλαμοι, οπότε όλα τα ωραία διαγραμματάκια που βλέπουμε με την απόκριση ενός ηχείου απλά δεν ισχύουν σε ένα σύνηθες οικιακό περιβάλλον. Οι επιλεκτικές ανακλάσεις του ήχου στο δωμάτιο μας αλλοιώνουν την αρχική ηχητική πληροφορία. Η δουλειά του ισοσταθμιστή είναι να μας απαλλάξει το δυνατός από τις περισσότερες αλλοιώσεις. Οι διαφορετικές προσεγγίσεις είναι πάρα πολλές και θα μας πάρει πολύ χρόνο να τις αναλύσουμε.
Δείτε όμως σχετικά:
-
Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
καλα υπαρχει αντρας που σκεφτεται ετσι?'θα αρεσουν τα ηχεια στη γυναικα μου?Θα την εμποδιζει η θεση τους να...ξεσκονιζει?'
ημαρτο ρε σεις...
Όταν θα παντρευτείς και εσύ θα καταλάβεις...
-
καλα υπαρχει αντρας που σκεφτεται ετσι?'θα αρεσουν τα ηχεια στη γυναικα μου?Θα την εμποδιζει η θεση τους να...ξεσκονιζει?'
ημαρτο ρε σεις...
Μα το θέμα δεν είναι αν το σκεφτόμαστε εμείς. 'Αυτές' όμως έτσι λειτουργούν (η πλειοψηφία τουλάχιστον).
-
Mπορει να ειναι και θεμα ηλικιας.Καμμια απο τις σχεσεις μου δεν ειχε τετοια κολληματα με τα ηχεια(βεβαια δεν συγκατοικουσαμε κιολας)Παντως η νεα γενια σκεφτεται διαφορετικα.Αν και τωρα που το σκεφτομαι ειχα δωσει ομηρικες μαχες για να μη μεινει το hi fi της οικογενειας στο σαλονι και να το παρω στο δωματιο μου.(τελικα το πηρε ο αδερφος μου )
Τωρα βεβαια αν μιλαμε για 7.1 setup αντιλαμβανομαι οτι τα πραματα θα νε λιιιιγο πιο περιεργα
-
Εγώ είμαι πολύ ευτυχής που η μέλλουσα συμβία έχει αποδεχτεί πλήρως τα διάφορα ηχεία μου στο χώρο (τα μικρά ok για τα κυρίως που είναι πάνω από 1 μέτρο ανησυχούσα) και επίσης έχει αποδεχτεί ότι η θέση τους στον χώρο είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας και επίπονης μελέτης και ακροάσεων, αλφαδιού κλπ κλπ και είναι μη διαπραγματεύσιμη. Επίσης έχει αποδεχτεί ότι το ηχείο το ακούμε αλλά: δεν το αγγίζουμε, δεν το χαϊδεύουμε, δεν το ξεσκονίζουμε, δεν ακουμπάμε πράματα επάνω του και γενικά αφήνουμε μια ζώνη 10 εκατοστών γύρω του (no go zone). Βέβαια αν διέθετα μικρότερο χώρο ίσως να είχε κάποιες αντιρρήσεις αλλά προς το παρόν είμαστε καλά και δείχνει σημάδια που με γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον! Γενικά έχουμε αλληλοσεβασμό για τα βίτσια του άλλου!
Κρεμαστά ηχεία από το ταβάνι μου φαίνεται δύσκολο και στην πράξη αλλά και αισθητικά για σπίτι. Έστω κρέμασμα σε βίδα ή βιδωτή βάση στον τοίχο. Ίσως σε βάση με βραχίονα ώστε να απομακρύνει το ηχείο από τον τοίχο αλλά δεν ξέρω αν ηχητικά αυτό είναι επαρκές (υποπτεύομαι έλλειψη σταθερότητας). Αλλά αντί για κρεμαστά ηχεία πρέπει να υπάρχουν τρόποι πιο εύκολοι και ηχητικά εξίσου ή και περισσότερο ικανοποιητικοί. Δηλαδή ακούμπισμα του ηχείου πάνω σε βάση ή έπιπλο ή σε ράφι (bookshelf) ή ίσως στήριγμα στα πλάγια κάποιου σύνθετου.
Γενικά σε ακούμπισμα πάνω σε έπιπλο/ράφι συνιστάται και η στήριξη με λίγο blu-tak για να μην δονείται ή κουνιέται αλλά και να απομονώνει το ηχείο (το είχα κάνει σε φίλο και πραγματικά βελτιώνει τον ήχο). -
Mπορει να ειναι και θεμα ηλικιας.Καμμια απο τις σχεσεις μου δεν ειχε τετοια κολληματα με τα ηχεια**(βεβαια δεν συγκατοικουσαμε κιολας)**Παντως η νεα γενια σκεφτεται διαφορετικα.Αν και τωρα που το σκεφτομαι ειχα δωσει ομηρικες μαχες για να μη μεινει το hi fi της οικογενειας στο σαλονι και να το παρω στο δωματιο μου.(τελικα το πηρε ο αδερφος μου )Τωρα βεβαια αν μιλαμε για 7.1 setup αντιλαμβανομαι οτι τα πραματα θα νε λιιιιγο πιο περιεργα
Οι μαγικές λέξεις που εξηγούν γιατί δεν είχες πρόβλημα.
Όσο για το 'λιιιιγο πιο περίεργο' του 7.1 άστα να πάνε. Μόνο με συμβόλαιο θα σιγουρευτείς ότι δε θα σου κάνει τη ζωή πατίνι.
Στο δικό μου 'παραδοσιακό' 5.1 υπάρχουν στο σαλόνι 11, μαζί με το υπογούφερ ηχεία, με περίπου 70 μέτρα καλώδιο από το οποίο ορατά δεν είναι πάνω από δυο μέτρα.
Κάποιο έπος που λέγεται Οδύσσεια το έχεις ακούει; Ε κάπως έτσι σε διάρκεια ήταν οι 'διαπραγματεύσεις' για να μπουν όλα αυτά.(Συμβουλή πρώτα τοποθέτησε τα και μετά βρες τη γυναίκα και πήγαινέ την σπίτι. )
-
Η, την ώρα που θα χαζεύετε τις φωτογραφίες των ανιψιών σου που κρατάς στο πορτοφόλι σου, βγάλε και αυτή:
και πέστης ότι είναι από τότε που έφτιαχνες το ηχοσύστημα στο σπίτι σου.
Αφού συνέλθει από τη λιποθυμία, πες της ότι κάνεις πλάκα κι ότι η πραγματικότητα είναι πιο 'απαλή'. Θα δεχτεί μετά χαράς τα 7.1 ηχειάκια.
-
οι γυναικες ειναι σαν τα υγρα..
καταλαμβανουν ΟΛΟ τον χωρο του δοχειου στο οποιο τις βαλεις..
ειτε εχεις ηχεια απο πριν, ειτε δεν εχεις θα βρουν τροπο...
αν εχεις ηδη κανει εγκατασταση θα αρχισει να σου λεει
πωπω πολυ ακατασταστο ειναι ρε παιδι μου
και τοση σκονη
απαπα
να μαζεψουμε καποια στιγμη να συγυρισουμε...
μα τι τα θες αυτα τα καλωδια κατω στο πατωμα.. κοντεψα να σκοτοθω τις προαλλες
και παει λεγοντας.. -
Οντως ολες τα ιδια κουσουρια εχουν ρε γμτ
Αμ το αλλο το χουι παλι,να βαζουν πετσετακια κι οτιδηποτε τους κατεβει στα ηχεια και τις φετες?
Σιχαινομαι επισης τα περιττα λουσα γενικα.Πεντε πραγματα απλα κι ομορφα.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
(Συμβουλή πρώτα τοποθέτησε τα και μετά βρες τη γυναίκα και πήγαινέ την σπίτι. )
Αααα δε καταλαβε καλα,αμα θελει αμα δε θελει ας κατασκηνωσει σε σκυλαδικο
-
Ας χωθώ και εγώ εδώ...
Λοιπόν, στο σπίτι έχουμε έναν sansui πολυκάναλο ενισχυτη, αρκετά έως πολύ παλιό, παρέα με κάτι ψιλομουφέξ ηχεία. Επειδή τελευταία μας κάνει κάτι ιστορίες, λέμε να πάμε για αλλαγή του συνόλου ενισχυτή-ηχεία-tuner.
Τι θα προτείνατε, σε μέση λύση τιμής;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τι θα προτείνατε, σε μέση λύση τιμής;
Define μέση λύση τιμής!
-
Μέχρι 800-1000 κάνουμε τίποτα για ενισχυτή-ηχεία;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μέχρι 800-1000 κάνουμε τίποτα για ενισχυτή-ηχεία;Ναι αμέ παίρνεις τα χαρτόκουτα από τα μηχανήματα.
Σε αυτά τα χρήματα μιλάμε για χαμηλή κατηγορία τιμής κι όχι μέση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε μπορείς να βρεις καλά για τα χρήματά τους μηχανήματα.
Ψάχνω και επανέρχομαι. -
Οκ...
-
Η τιμή του είναι τσιμπημένη για το επίπεδο που ψάχνεις, αλλά ο Advance Acoustic MAP305DA είναι πολύ καλός.
Να κι ένα review.
Τα 880
-
Οι μαγικές λέξεις που εξηγούν γιατί δεν είχες πρόβλημα.
Όσο για το 'λιιιιγο πιο περίεργο' του 7.1 άστα να πάνε. Μόνο με συμβόλαιο θα σιγουρευτείς ότι δε θα σου κάνει τη ζωή πατίνι.
Στο δικό μου 'παραδοσιακό' 5.1 υπάρχουν στο σαλόνι 11, μαζί με το υπογούφερ ηχεία, με περίπου 70 μέτρα καλώδιο από το οποίο ορατά δεν είναι πάνω από δυο μέτρα.
Κάποιο έπος που λέγεται Οδύσσεια το έχεις ακούει; Ε κάπως έτσι σε διάρκεια ήταν οι 'διαπραγματεύσεις' για να μπουν όλα αυτά.(Συμβουλή πρώτα τοποθέτησε τα και μετά βρες τη γυναίκα και πήγαινέ την σπίτι
Μα γιατι ρε γμτ ? Τα συγχρονα ηχεια και κομψα ειναι και ομορφα Και δεν αναφερομαι στα Grande Utopia με το bird's eye φινιρισμα.Τα diamond 9.1 που εχω δει απο κοντα και ομορφα ειναι και για ξυλινα μπορει να περασουν.Βεβαια οι περισσοτεροι θα αγοραζαμε με γνωμονα τις επιδοσεις οποτε θα καταληγαμε με τα γνωστα μαυρα κουτια.
-
Τα diamond 9.1 που εχω δει απο κοντα και ομορφα ειναι και για ξυλινα μπορει να περασουν.Είναι ξύλινα.
Στην αρχή σκέφτηκα να προτείνω τα μεγάλα τους αδερφάκια (9.2) στο δόκτωρα, αλλά μετά θεώρησα σωστότερο να προτείνω κάτι πιο ξεχωριστό.
Κάτι που ξέχασα να γράψω πριν: θα μπορούσαμε να γεμίσουμε ένα φόρουμ ολόκληρο με πιθανές προτάσεις και λύσεις. Δυστυχώς, αυτά είναι απολύτως υποκειμενικά. Αν δεν ακούσεις ο ίδιος κάποια δείγματα, να κατασταλάξεις στο τι είναι αυτό που ζητάς από τα μηχανήματα, ό,τι και να λέμε οι υπόλοιποι δεν έχει σημασία.
-
Απλά Νικόλα δεν έχω ιδέα από οικιακό hi-fi, και προκειμένου να βγω εντελώς τυφλά στην αγορά, θεώρησα καλύτερο να πάρω έναν μπούσουλα.
Omikrone, Θεσσαλονίκη πού μπορώ να πάω για να ακούσω αυτά που ανέφερε ο Νικόλας;
-
Τα Basicbass δεν μπορείς να τα ακούσεις σε έκθεση, δυστυχώς (είχα ξεχάσει ότι είσαι εκεί). Θα ρωτήσω μήπως υπάρχει πιθανότητα να τα έχει κάποιος στη Θεσ/κη όπου θα μπορείς να τα ακούσεις.
Καλός ο μπούσουλας, αλλά τις περισσότερες φορές σε μπερδεύει περισσότερο.
Home Hi-Fi