-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Δημοκρατία, αντίστοιχη της Αθηναϊκής πολιτείας, είναι αδύνατον να υπάρξει στις μέρες μας, λόγω μεγεθών.
Λογικό, πού να βρεις τόσους σκλάβους, άσε που έχουνε σηκώσει κεφάλι και οι γυναίκες και θέλουν να ψηφίζουν
Oύτε τόσους αργόσχολους που να κάθονται να μιλάνε και να ακούνε με τις ώρες (γι' αυτό τους περιορίσαμε σε 300).
Μην παίρνεις όρκο για αυτό, μόνο σε αυτό το forum είμαστε κάμποσες εκατοντάδες
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Λιάκο μ' συμφωνώ με τον Χάρη.Αναμενόμενο.
...και ο Παρθενώνας με λεφτά των Συμμάχων έγινε. Όταν οι Αθηναίοι αποφάσισαν, για καλύτερη ασφάλεια, να μεταφέρουν τα λεφτά, από την Δήλο στην Αθήνα!
Ναι ρε, αλλά έφτιαξαν τον Παρθενώνα. Τον Παρθενώνα. Όχι μια τρύπα στο χώμα, 3.000.000 μέτρα βαθειά.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...και ο Παρθενώνας με λεφτά των Συμμάχων έγινε. Όταν οι Αθηναίοι αποφάσισαν, για καλύτερη ασφάλεια, να μεταφέρουν τα λεφτά, από την Δήλο στην Αθήνα!
Ναι ρε, αλλά έφτιαξαν τον Παρθενώνα. Τον Παρθενώνα. Όχι μια τρύπα στο χώμα, 3.000.000 μέτρα βαθειά.
Kαι άλλοι φτιάξαν τον πύργο του Άιφελ, το άγαλμα της Ελευθερίας, τους δίδυμους πύργους της Κουάλα Λουμπούρ και πάει λέγοντας.
Από πλευράς κινήτρου, το ίδιο είναι.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
...και ο Παρθενώνας με λεφτά των Συμμάχων έγινε. Όταν οι Αθηναίοι αποφάσισαν, για καλύτερη ασφάλεια, να μεταφέρουν τα λεφτά, από την Δήλο στην Αθήνα!
Ναι ρε, αλλά έφτιαξαν τον Παρθενώνα. Τον Παρθενώνα. Όχι μια τρύπα στο χώμα, 3.000.000 μέτρα βαθειά.
Kαι άλλοι φτιάξαν τον πύργο του Άιφελ, το άγαλμα της Ελευθερίας, τους δίδυμους πύργους της Κουάλα Λουμπούρ και πάει λέγοντας.
Από πλευράς κινήτρου, το ίδιο είναι.
Μπα με αυτη τη σκεψη και οι ΗΠΑ προοδευουν τον πολιτισμο. (που πολλοι διαφωνουν εδω αλλα ειμαι σιγουρος και οι συμμαχοι των Αθηναιων ειχαν μια πολυ σχετικη γνωμη )
Στα ματια μου ειναι κλασσικο πως να μην βλογαμε τα γενια μας;Νικος
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εντάξει, οι μοναδικές διαφορές του τότε με το σήμερα είναι ότι:- δεν παίρνουν τους κατοίκους στα πάτρια ως σκλάβους (έχουν ήδη πολλούς φάκιν νίγκαρς).
- δεν τσαμπουνάγανε οι παλιοί τρίχες περί ελευθερίας, δικαιοσύνης και δημοκρατίας ('σας σκίζουμε γιατί μπορούμε, σκάστε τώρα')
Ενδιαφερον πως χρησιμοποιεις ακριβως το ονομα που οι μεγαλυτεροι ρατσιστες αποκαλουν τους μαυρους...
Και φυσικα λυπηρο που αποδεικνυει ποσο ασχετοι εισαστε μερικοι με το θεμα του ρατσισμου εν ΗΠΑ.
Νικος
-
Χρησιμοποιήθηκαν επίτηδες οι συγκεκριμένες λέξεις. Απορώ που δεν το κατάλαβες.
Όσον αφορά τον ρατσισμό, κάποιος στις ΗΠΑ μπορεί να καταστραφεί αν πει έναν μαύρο 'νέγρο' ή 'αράπη', όμως τα γκέτο κατοικούνται κατά συντριπτική πλειοψηφία από έγχρωμους, οι βρωμοδουλειές (πχ οι πόλεμοι) γίνονται από στρατιώτες που αλιεύονται κυρίως από τους έγχρωμους, το κοινωνικό κράτος πλήττεται διαρκώς και αυτό αφορά κυρίως ασθενείς κοινωνικές ομάδες, όπως τους έγχρωμους. Πολιτικά, όχι όμως και ουσιαστικά σωστοί λοιπόν.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Μπα με αυτη τη σκεψη και οι ΗΠΑ προοδευουν τον πολιτισμο....Το σημερινό 'πολιτισμό', Νίκο. Και όχι μόνο οι ΗΠΑ, αλλά και όλοι οι σύμμαχοί τους. ΟΧΙ τον **Πολιτισμό **της Αρχαίας Ελλάδας και Αθήνας. Ομοιότητες όσες και η τότε Δημοκρατία με τη σημερινή...
-
Τι σας κανει εσας παιδια, να νομιζετε οτι εκτος απο εντοπιοτητα, εχουμε και οποιαδηποτε αλλη σχεση με τους αυτοχθονες που ζουσαν εδω, πριν 2000 Χρονια ??
-
Τι σε κάνει να νομίζεις ότι το νομίζουμε αυτό;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Ναι ρε, αλλά έφτιαξαν τον Παρθενώνα. Τον Παρθενώνα. Όχι μια τρύπα στο χώμα, 3.000.000 μέτρα βαθειά.
(Κανω το δικηγορο του διαβολου, ε? ) σε 2 χιλιαδες χρονια το 'Απολο', το ipod, το viagra( ), τα Windows, ο Τσομσκι, ο Ελροι μπορει να μνημονευονται σαν τον Παρθενωνα, τον Αριστοτελη ή τον Σοφοκλη. Αν ανεφερες σ' εναν Ολυνθιο του 400 π.Χ. τον Παρθενωνα, πιθανοτατα θα το ακουγες το μπινελικι σου
Η αξια του σημερα φαινεται μονο αυριο, φιλε -
Εδώ θα είσαι κι εδώ θα είμαι. * Θα τα ξαναπούμε τότε.
*Σε άλλη μορφή ίσως και ίσως, απλά, **κάπου **εδώ, αλλά εδώ.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εδώ θα είσαι κι εδώ θα είμαι. * Θα τα ξαναπούμε τότε.*Σε άλλη μορφή ίσως και ίσως, απλά, **κάπου **εδώ, αλλά εδώ.
Εχεις κατι υπ' οψιν?
Ελπιζω μονο να μην εχω γινει μουμιοποιημενο σκηνωμαΚι επειδη ειμαστε στο 'τις οιδεν' και λεμε για δημοκρατιες κλπ., παντα επικαιρος Πανουτσος:
***Do not disturb **Αν τέσσερις φίλοι είμαστε σε ένα δωμάτιο και η ασφάλεια καεί, τι θα κάνουμε; Το πιθανότερο θα είναι να ρωτάμε ο ένας τον άλλο πού βρίσκεται το κουτί της ΔΕΗ. Αν είμαστε δέκα άγνωστοι και η ασφάλεια καεί, τι θα κάνουμε; Πάλι θα ρωτήσουμε πού πέφτει το κουτί, αλλά θα βάλουμε το χέρι στην τσέπη για να μη μας σηκώσουν το πορτοφόλι. Αν όμως είμαστε μια δεκάδα χιλιάδες, κανένας δεν θα σκεφτεί το κουτί, αλλά όλοι το πορτοφόλι. Γιατί όλοι είμαστε άγνωστοι, ανόμοιοι και βρεθήκαμε στον ίδιο χώρο.
Οποιος θέλει να εξετάσει το πρόβλημα της πλειοψηφίας να θέλει κάμερες και της μειοψηφίας να είναι έτοιμη να βγει στον δρόμο και να τις σπάσει, πρέπει να αντιμετωπίσει και την κρίση της δημοκρατίας. Ενός συστήματος που φτιάχτηκε για να μπορούν να αποφασίζουν 30.000 ομοειδείς και έφτασε να προσπαθεί να ταιριάξει τα συμφέροντα των πιο ετερόκλητων κοινωνικών ομάδων. Ενα σύστημα που φτιάχτηκε για μπορούν να αποφασίζουν 30.000 Αθηναίοι πολίτες ποιον στρατηγό θέλουν, τον οποίο δεν εμπιστεύονταν για την εκλογή ούτε των δικαστικών, σήμερα πρέπει να καθορίζει τον τρόπο της καθημερινής ζωής μας. Το θέμα με τις κάμερες θέτει καθαρά το πρόβλημα της δημοκρατίας στις κοινωνίες των εκατομμυρίων. Ας υποθέσουμε ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων τις θέλει. Ας υποθέσουμε ότι μια μειοψηφία δεν τις αντέχει.
Τώρα τι γίνεται; Η μειοψηφία πρέπει να νιώθει καταπιεσμένη μια ζωή επειδή ζει σε μια χώρα που η πλειοψηφία αποτελείται από φοβισμένα κουνέλια ή η πλειοψηφία να νιώθει ότι διακυβεύεται η ασφάλεια της, επειδή μερικές χιλιάδες αριστεριστές προσπαθούν να βρουν το νόημα της αντίστασης στις κάμερες; Και πόσο η μειοψηφία είναι έτοιμη να σεβαστεί τη θέληση της πλειοψηφίας, από τη στιγμή που ενοχλούνται οι ευαισθησίες της;
«Αλλά η δημοκρατία δεν είναι το τέλειο πολίτευμα, αλλά είναι το τελειότερο από όσα έχουμε», είναι ο συνηθισμένος αντίλογος σε τέτοια αδιέξοδα. Ας μου επιτραπεί με τον καιρό να πιστεύω ότι πιθανότατα να μην ισχύει. Από το να αποφασίζουν για μένα συνταξιούχοι που τρομοκρατημένοι παρακολουθούν τις ειδήσεις στα κανάλια και θέλουν κάμερες ή μουστοαριστεριστές που παρακολουθούν όποιον πιτσιρικά πετάει μολότοφ, σαν να έβλεπαν γκόμενα, προτιμώ να αποφασίζει για μένα η σύγκλητος του Αριστοτελείου, ο σύλλογος συλλεκτών κόμικ «Ο Κόναν, ο βάρβαρος», ο εξωραϊστικός σύλλογος «Ο Ωραίος Φιλοππάπος». Σέβομαι όποιον μικρό αριθμό ατόμων έχει ομοιότητες με εμένα. Ανέχομαι τη δικτατορία των ανομοίων με τους οποίους μπλέχτηκα. Αλλά να σεβαστώ τις επιθυμίες και τις αποφάσεις τους, όχι πολύ τους πάει. Το κατάστημα έχει προ πολλού κλείσει και η ταμπελίτσα «Do not disturb» αφορά όλους. *
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Λιάκο μ' συμφωνώ με τον Χάρη.
Αναμενόμενο.
...και ο Παρθενώνας με λεφτά των Συμμάχων έγινε. Όταν οι Αθηναίοι αποφάσισαν, για καλύτερη ασφάλεια, να μεταφέρουν τα λεφτά, από την Δήλο στην Αθήνα!
Ναι ρε, αλλά έφτιαξαν τον Παρθενώνα. Τον Παρθενώνα. Όχι μια τρύπα στο χώμα, 3.000.000 μέτρα βαθειά.
Ο Παρθενώνας έχει αξία τώρα.
Τότε, μάλλον σύμβολο καταπίεσης θα ήταν για πολλούς.
Σε κάθε περίπτωση ρε Ηλία, με ξένα λεφτά το έχτισαν!!Κάτι ακόμα.
Σπάρτη και Αθήνα, ήταν οι υπερδυνάμεις της εποχής.
Όπως άκουσα σε ντοκυμανταίρ (και μου άρεσε)...αν δεις σήμερα την Σπάρτη, θα θεωρήσεις ότι έκανε 10 φορές λιγότερα από όσα πραγματικά έκανε. Αν δεις την Αθήνα, θα νομίζεις ότι έκανε 10 φορές περισσότερα από όσα πραγματικά έκανε! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Κάτι ακόμα.
Σπάρτη και Αθήνα, ήταν οι υπερδυνάμεις της εποχής.
Όπως άκουσα σε ντοκυμανταίρ (και μου άρεσε)...αν δεις σήμερα την Σπάρτη, θα θεωρήσεις ότι έκανε 10 φορές λιγότερα από όσα πραγματικά έκανε. Αν δεις την Αθήνα, θα νομίζεις ότι έκανε 10 φορές περισσότερα από όσα πραγματικά έκανε!Όλα είναι θέμα μάρκετινγκ!
Η Αθήνα, λόγω του εμπορίου, είχε πολλούς επισκέπτες και στους οποίους θα έπρεπε να δώσει την εικόνα της παντοδύναμης πόλης. Αυτό επιτυγχανοταν και μέσω όλων αυτών των κατασκευών που προκαλούν θαυμασμό ακόμη και σήμερα (πόσο μάλλον τότε).Αντίθετα, οι Σπαρτιάτες δεν είχαν σχέσεις με ξένους, ενώ φρόντιζαν να εντυπωσιάζουν με 'άλλους' τρόπους.
-
http://news.contra.gr/News/140335.html
*'.................................
Ο κ. Σανιδάς δήλωσε ότι «εξετάστηκε το πρόβλημα της έκτασης που έχει πάρει το φαινόμενο των επεισοδίων μέσα και έξω από τα Πανεπιστήμια και το πως μπορεί αν όχι να εξαλειφθεί, τουλάχιστον να περιοριστεί».Για το συλλαλητήριο της Τετάρτης, έχει γίνει ένας διαφορετικός σχεδιασμός με τη συνδρομή των πρυτανικών αρχών, της ΕΛΑΣ και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ενώ παρόντες θα είναι και οι αρμόδιοι εισαγγελείς.
**Κατά τη συνάντηση, αναζητήθηκε λύση και για το ανεξάρτητο κτίριο των 250 τ.μ. που βρίσκεται μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου και τελεί υπό κατάληψη εδώ και 15 χρόνια. *..........................'
15 χρόνια;;; 'ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!!!'
-
Κολοκύθια Μάνο των ελληνικών ΜΜΕ.
Ανακάλυψαν το κτίριο της σχολής καλών τεχνών στη Λέλας Καραγιάννη που τελεί υπό κατάληψη από το 1988. Βέβαια κανείς δεν αναφέρει ότι το κτίριο δε χρησιμοποιείται και έχει εγκαταληφθεί από τη δεκαετία του '60.
Ψιλά γράμματα. Εδώ βλέπουμε την ίδια μολότωφ να εκτοξεύεται έξω από την πύλη της Στουρνάρη εις πενταπλούν και οκταπλούν, για να μας πείσουν ότι η Αθήνα τελεί υπό εμφύλιο πόλεμο, στο 'λαβράκι' της '15ετούς κατάληψης' θα κολλήσουμε;Να δω πότε θα φάνε την πετριά οι υπεύθυνοι... π.χ. οι παρατρεχάμενοι των δελτίων ειδήσεων.
-
Απολύει 10.000 προς ικανοποίηση της Γουόλ Στριτ
Του Μ.ΛΙΤΣΗ
Στην περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας, προχωρά η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία στον κόσμο Pfizer, αναζητώντας φάρμακο... για να ικανοποιήσει τις προσδοκίες της Γουόλ Στριτ.
Η Pfizer δείχνει την πόρτα σε 10.000 εργαζομένους όχι επειδή έχει ζημιές, αλλά επειδή τα κέρδη της δεν πιάνουν το στόχο της Γουόλ Στριτ!
Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer ανακοίνωσε προχθές ότι περικόπτει άλλες 7.800 θέσεις εργασίας, στις επιπλέον 2.200 θέσεις εργασίας (σύνολο 10.000) που είχε ανακοινώσει μόλις ένα μήνα πριν. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το 10% του εργατικού δυναμικού της επιχείρησης σε ολόκληρο τον κόσμο.Η γνωστή φαρμακοβιομηχανία θα προχωρήσει ακόμη σε κλείσιμο δύο εργοστασίων και τριών ερευνητικών κέντρων στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, η Pfizer μελετά το ενδεχόμενο να κλείσει επίσης τα ερευνητικά της κέντρα στην Ιαπωνία και τη Γαλλία και να πουλήσει ένα από τα εργοστάσιά της στη Γερμανία.
Οι απολύσεις αυτές θα εξοικονομήσουν στην εταιρεία μέχρι το 2008 ένα δισ. δολάρια. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι απολύσεις δεν ανακοινώνονται επειδή η Pfizer έχει ζημιές, αλλά επειδή τα κέρδη της δεν πιάνουν το στόχο της Γουόλ Στριτ!
Οπως διαβάζουμε στις ανταποκρίσεις των διεθνών πρακτορείων, οι πωλήσεις του φαρμάκου κατά της χοληστερίνης Lipitor έφθασαν στα 12,9 δισ. δολάρια το 2006, καταγράφοντας αύξηση 6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Το ποσό αυτό είναι μάλιστα ρεκόρ για το νούμερο ένα σε πωλήσεις φάρμακο στον κόσμο, αλλά... μικρότερο του στόχου των 13 δισ. δολαρίων που είχε θέσει η εταιρεία!
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 24/01/2007
-
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ...
ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ(ΤΩΝ ΝΕΩΝ) ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ(ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ)
Ν.Ε.Τ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/01/2007 00:00
ΕΚΠΟΜΠΗ: **Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ
**Η Έλλη Παππά, η σύντροφος του Νίκου Μπελογιάννη συναντά τoν Μανώλη Κοττάκη.
Η εκπομπή ξεκινάει με τη συγκινητική απαγγελία ποιήματος που η Έλλη Παππά διάβαζε στον Νίκο Μπελογιάννη. Θυμάται συγκινητικές στιγμές αλλά και διαλόγους που είχε μαζί του. Εξιστορεί τα δύσκολα 13 χρόνια που πέρασε στη φυλακή, μετά τη σύλληψή της τον Δεκέμβριο του 1950, για την εξορία επί δικτατορίας, για την Αριστερά και τη σημερινή κατάσταση. Η Έλλη Παππά σερφάρει στο ίντερνετ και συνομιλεί με νέα παιδιά, μεταφέροντας τις πολύχρονες εμπειρίες της, προσαρμόζοντας στο σήμερα διαχρονικές αξίες ζωής.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ 16/12/2006
http://www.enet.gr/online/online_hprint ... id=9429716
Πώς είναι να περιμένεις από ώρα σε ώρα έναν τέτοιο θάνατο;«Οταν είσαι εκεί, το ξέρεις, το έχεις αποδεχτεί, ότι κάποια στιγμή μπορεί να συμβεί αυτό, να χτυπήσει η πόρτα και να σε πάρουν -πολλές γυναίκες σκοτώθηκαν έτσι. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο· αν κάνεις, θα προδώσεις... Το τραγικό για μένα είναι ότι δεν πήγα μαζί με τον Νίκο. Διότι αυτό ήθελα. Να πεθάνω, να φύγω μαζί του».
- Παρ' ότι είχατε το παιδί;
«Ναι. Το παιδί θα ζούσε, ίσως και καλύτερα χωρίς εμένα, και όταν μεγάλωνε, θα καταλάβαινε... Οι γυναίκες στη φυλακή το αγαπούσαν απ' την αρχή -όταν με σήκωσαν απ' του Αβέρωφ και με πήγαν στο μπουντρούμι της Καλλιθέας για εκτέλεση, αυτές το έκρυψαν για μέρες όπου μπορούσαν: από θάλαμο σε θάλαμο, κάτω από τα ράντζα των κρατουμένων, αρρώστησε σοβαρά από το πήγαιν'-έλα, 6 μηνών παιδάκι ήταν, και το γιάτρεψαν. Γιατί αυτοί, οι ασφαλίτες, με το πρόσχημα ότι θα το φέρουν σε μένα, ζητούσουν να το πάρουν...»
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ο Παρθενώνας έχει αξία τώρα.
Τότε, μάλλον σύμβολο καταπίεσης θα ήταν για πολλούς.
Σε κάθε περίπτωση ρε Ηλία, με ξένα λεφτά το έχτισαν!!Και οι σημερινοί Αθηναίοι με ξένα λεφτά πλουτίζουν, αλλά ο Παρθενώνας **χτίστηκε **σαν σύμβολο, κάτι που και οι επόμενες γενιές θα θαυμάζουν. Κι έδωσε δουλειά (και χρήματα) σε πολλούς φτωχούς της εποχής, μην ξεχνάμε ότι ένα από τα σκεπτικά πίσω από τα δημόσια έργα ήταν ακριβώς να βρουν δουλειά οι μη έχοντες. Και φωτίζει τον κόσμο ακόμα.
Τα σημερινά 'μνημεία' γίνονται όσο πιό ασφαλή και απροσπέλαστα γίνεται και είναι βέβαιο ότι μερικές μόνο γενιές αργότερα πέφτουν θύματα της 'λογικής' που τα κατασκευάζει: Ξεχνιούνται κι ερημώνουν. >Κάτι ακόμα.Σπάρτη και Αθήνα, ήταν οι υπερδυνάμεις της εποχής.
Όπως άκουσα σε ντοκυμανταίρ (και μου άρεσε)...αν δεις σήμερα την Σπάρτη, θα θεωρήσεις ότι έκανε 10 φορές λιγότερα από όσα πραγματικά έκανε. Αν δεις την Αθήνα, θα νομίζεις ότι έκανε 10 φορές περισσότερα από όσα πραγματικά έκανε!Η Σπάρτη άφησε κληρονομιά στον Κόσμο τις Πύλες της Φωτιάς. Φτάνει και περισσεύει για να δείξει τι έκαναν και ποιοί ήσαν, πιστεύω.
Όπως έγραψε ο ... γιός μου (και μ' άφησε κάγκελο, μια και φαινόταν αδιάφορος), 'εκεί πέθαναν κι εκεί θα ζουν για πάντα'.Κι ένα τελευταίο: Το ότι σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την ΗΠΑμερική βλέπεις ... τον Παρθενώνα (δλδ την προσπάθεια να του μοιάσουν) να είναι τυχαίο;
-
Ο χρήστης SAXOGUS2 έγραψε:
Απολύει 10.000 προς ικανοποίηση της Γουόλ ΣτριτΤου Μ.ΛΙΤΣΗ
Στην περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας, προχωρά η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία στον κόσμο Pfizer, αναζητώντας φάρμακο... για να ικανοποιήσει τις προσδοκίες της Γουόλ Στριτ.
Η Pfizer δείχνει την πόρτα σε 10.000 εργαζομένους όχι επειδή έχει ζημιές, αλλά επειδή τα κέρδη της δεν πιάνουν το στόχο της Γουόλ Στριτ!
Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer ανακοίνωσε προχθές ότι περικόπτει άλλες 7.800 θέσεις εργασίας, στις επιπλέον 2.200 θέσεις εργασίας (σύνολο 10.000) που είχε ανακοινώσει μόλις ένα μήνα πριν. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το 10% του εργατικού δυναμικού της επιχείρησης σε ολόκληρο τον κόσμο.Η γνωστή φαρμακοβιομηχανία θα προχωρήσει ακόμη σε κλείσιμο δύο εργοστασίων και τριών ερευνητικών κέντρων στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, η Pfizer μελετά το ενδεχόμενο να κλείσει επίσης τα ερευνητικά της κέντρα στην Ιαπωνία και τη Γαλλία και να πουλήσει ένα από τα εργοστάσιά της στη Γερμανία.
Οι απολύσεις αυτές θα εξοικονομήσουν στην εταιρεία μέχρι το 2008 ένα δισ. δολάρια. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι απολύσεις δεν ανακοινώνονται επειδή η Pfizer έχει ζημιές, αλλά επειδή τα κέρδη της δεν πιάνουν το στόχο της Γουόλ Στριτ!
Οπως διαβάζουμε στις ανταποκρίσεις των διεθνών πρακτορείων, οι πωλήσεις του φαρμάκου κατά της χοληστερίνης Lipitor έφθασαν στα 12,9 δισ. δολάρια το 2006, καταγράφοντας αύξηση 6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Το ποσό αυτό είναι μάλιστα ρεκόρ για το νούμερο ένα σε πωλήσεις φάρμακο στον κόσμο, αλλά... μικρότερο του στόχου των 13 δισ. δολαρίων που είχε θέσει η εταιρεία!
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 24/01/2007
Η Wall Street ακολουθεί τις επιταγές των επενδυτών, πολλές φορές μικρομεσαίων εισοδημάτων που τοποθέτησαν σε μια επιχείρηση τα λίγα λεφτουδάκια που κατάφεραν να εξοικονομήσουν από την σκληρή δουλειά τους και αναμένουν την καλύτερη δυνατή απόδοση.
Και εγώ, αν είχα επενδύσει μέρος των αποταμιεύσεων μου (του κόπου μου) στο χρηματιστήριο θα ανέμενα την καλύτερη δυνατή απόδοση. Και αν αυτό δεν μου το παρείχε μια επιχείρηση, θα έπαιρνα τα λεφτά μου και θα τα τοποθετούσα κάπου αλλού.
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ?... [#2]