-
Χαιρετω το φορουμ. Αποφασισα να τοποθετησω φιμε τζαμια στο corolla μου , εκανα μια σχετικη ερευνα και αποφασισα να βαλω τα llumar titanium στα πλαινα και πισω τζαμια και τα titanium light στο παρμπριζ. Θα ηθελα να ρωτησω αυτους που εχουν τοποθετησει τα συγκεκριμενα στο παρμπριζ αν περιοριζουν αισθητα την ορατοτητα τις βραδυνες ωρες. Να πω και την αληθεια ακομα δεν αποφασισει σιγουρα αν θα βαλω και μπροστα για αυτο και ρωταω αυτους που εχουν εμπειρια να πουν τη γνωμη τους.
-
Χαιρετω το φορουμ. Αποφασισα να τοποθετησω φιμε τζαμια στο corolla μου , εκανα μια σχετικη ερευνα και αποφασισα να βαλω τα llumar titanium στα πλαινα και πισω τζαμια και τα titanium light στο παρμπριζ. Θα ηθελα να ρωτησω αυτους που εχουν τοποθετησει τα συγκεκριμενα στο παρμπριζ αν περιοριζουν αισθητα την ορατοτητα τις βραδυνες ωρες. Να πω και την αληθεια ακομα δεν αποφασισει σιγουρα αν θα βαλω και μπροστα για αυτο και ρωταω αυτους που εχουν εμπειρια να πουν τη γνωμη τους.
-
-
πριν βάλεις στο παρμπρίζ κάνε ένα κόπο να συμβουλευτείς την ασφαλιστική σου ή και κάποιο δικηγόρο. Γενικώς 'παίζει ένα θέμα' με μεμβράνη στο παρμπρίζ.
Μη γίνει καμιά μλκία και μετά τρέχεις εκ των υστέρων...
EDIT υπήρχαν κανά δυο thread εδώ που εξηγούσαν πολλά, διάφοροι με εμπειρία. Μεταξύ άλλων διάβαζα (γιατί δεν ξέρω) ότι πλέον δεν κάνουν τοποθέτηση οι περισσότεροι 'εφαρμοστές' στο παρμπρίζ (για τον ανωτέρω λόγο με ασφαλιστική), αλλά φαντάζομαι για να το γράφεις θα έχεις βρεί κάποιον. Αν πάντως θέλεις παρά ταύτα να βάλεις στο παρμπρίζ γιατί σε νοιάζει κυρίως προστασία από ήλιο, υπάρχουν και τελείως διαφανείς με πολύ υψηλή προστασία από UV και Infrared και σε llumar και σε πολύ πιο ακρβή (αλλά ίσως πιο καλή) v-cool.
-
προσπαθησε να οδηγησεις με σκουρα γυαλια ηλιου το βραδυ και τσεκαρε μονος σου (μονο πες μας ποτε θα το κανεις, να μεινουμε μεσα)
επισης καλο θα ηταν να μας πεις ποιο καταστημα της llumar θα σου κανει εγκατασταση μεμβρανης (και ειδικα αυτης που εχεις επιλεξει) στο παρ-μπριζ, να το εχουμε στα υπ-οψιν μας..
φανταζομαι θα σου ειπαν οτι ειναι παρανομο και δεν το κανουν, ετσι? -
Φιλε μου καταρχην προφανως και εχω βρει καποιον για την τοποθετηση στο παρμπριζ. Με απασχολει αυτο που λες για την ασφαλιστικη καλυψη και εχω σκοπο να ρωτησω τον ασφαλιστη αν ξερει κατι για αυτο. Ο λογος που θελω να βαλω και μπροστα ειναι ακριβως αυτος που λες για προστασια. Εκει που κανονισα να τις βαλω αλλα και στο site της llummar που ειδα οι πιο ανοιχτες ειναι οι titanium light.
-
Προς τον φιλο tm . Μπορεις να πεις σε παρακαλω γιατι λες 'ειδικα αυτης που εχεις επιλεξει' γιατι απο οτι ειδα και μου ειπαν ειναι οι πιο ανοιχτες . Υπαρχουν και καποιες αλλες πιο ανοιχτες που δεν τις ξερω?
Παντα φιλικα. -
Ο χρήστης basilis55 έγραψε:
Φιλε μου καταρχην προφανως και εχω βρει καποιον για την τοποθετηση στο παρμπριζ. Με απασχολει αυτο που λες για την ασφαλιστικη καλυψη και εχω σκοπο να ρωτησω τον ασφαλιστη αν ξερει κατι για αυτο. Ο λογος που θελω να βαλω και μπροστα ειναι ακριβως αυτος που λες για προστασια. Εκει που κανονισα να τις βαλω αλλα και στο site της llummar που ειδα οι πιο ανοιχτες ειναι οι titanium light.οι πιο ανοιχτες ειναι οι clima
δεν μας ειπες αν σε ενημερωσαν πως ειναι παρανομες, ομως.. (παντα για τοποθετηση στο παρ-μπριζ)
επισης δεν μας ειπες τον 'επαγγελματια'...το λεει και στο site
-
Φιλε μου το καταστημα που θα μου τις τοποθετησει ειναι στην Κορινθο και δεν μου ειπε οτι ειναι παρανομες αλλα με ενημερωσε οτι μπορει να εχω προβλημα με την καλυψη της ασφαλειας σε περιπτωση ατυχηματος. Αλλα μου ειπε οτι και για αυτο δεν υπαρχει καποιος νομος που να το λεει απλα οι ασφαλιστικες παντα ψαχνουν αφορμη για να μη σε καλυψουν.
-
το site της llumar ειναι σαφες..
αναφερει ακριβως τι νομοθεσια ισχυει για τις μεμβρανες....
ειναι στα τεχνικα
απο εκει και περα το κανεις εις γνωσιν σου (μπορεις να αρπαξεις και κληση, π.χ. απο αστυνομια)...
λιγο πιο κατω (στα τεχνικα) εχει ερωτησεις και απαντησεις, οπου αναφερει ΣΑΦΩΣ οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η τοποθετηση μεμβρανης στο παρ-μπριζ...παραθετω το Link
http://www.kin.gr/new_pages/Texnikes_epexigiseis.html
αν πας εκει, λοιπον, θα δεις, οτι δεν ειναι θεμα ασφαλιστικης, αλλα θεμα Κ.Ο.Κ.
αυτα βεβαια σε περιπτωση που σε ενδιαφερουν..
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
οι πιο ανοιχτες ειναι οι clima
δεν μας ειπες αν σε ενημερωσαν πως ειναι παρανομες, ομως.. (παντα για τοποθετηση στο παρ-μπριζ)
+1
Οι clima (όπως και οι v-cool) είναι οι μοναδικές που 'φέροντε' ως πρακτικά διαφανείς.
Πάντως απ' όσο διάβαζα πέραν της 'σκουρότητας' μεγαλύτερο πρόβλημα ίσως δημιουργούν ορισμένες 'αντανακλάσεις' που αναπτύσσονται το βράδυ αν έχεις απέναντί σου φώτα σε έναν μη φωτισμένο δρόμο.
Στην πόλη αυτό μπορεί να μην είναι πρόβλημα (λίγοι μη φωτισμένοι διπλής κατεύθυνσης δρόμοι) αλλά στην εθνική που τα μεγαλύτερα τμήματα δεν είναι φωτισμένα και δεν υπάρχει και διαχωριστικό (βλ Αθήνα - Πάτρα) αυτό μπορεί να είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα
Είναι που είναι κουραστικό αν έχει πυκνή ροή από το αντίθετο ρεύμα, και με τα καλορυθμισμένα φώτα που έχουν πολλοί , αν σου δημιουργεί και επιπρόσθετες αντανακλάσεις η μεμβράνη στο παρμπρίζ...
Τα παραπάνω τα διάβασα και δεν τα γράφω μη ίδια εμπειρία. Επίσης αν βάλεις στο παρμπρίζ μην ξεχάσεις να τους πεις να σου αφήσουν κάποιο τετραγωνάκι 'ακάλυπτο' γιατί τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχει η μεμβράνη ενδέχεται να σου δημιουργούν προβλήματα σε τηλεχειρισμούς (GPS, μηχανάκι διοδίων, parking, συναγερμού κλπ).
-
Κοιτα φιλε μου απο οτι εχω καταλαβει το 'απαγορεύεται η τοποθέτηση στο μπροστινό παρμπρίζ' ειναι συμπερασμα τους απο το νομο ο οποιος ειναι ξεκαθαρος και λεει ''τα διαφανή μέρη του αυτοκινήτου, επιβάλλεται να είναι κατασκευασμένα κατά τρόπο ώστε να είναι ορατός ο οδηγός και οι επιβαίνοντες'' . Αν ξερεις κατι αλλο στο νομο που δεν το ξερω με ευχαριστηση να το ακουσω γιατι δεν θελω να κανω κατι που ειναι παρανομο.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
οι πιο ανοιχτες ειναι οι clima
+1
Οι clima (όπως και οι v-cool) είναι οι μοναδικές που 'φέροντε' ως πρακτικά διαφανείς.
Πάντως απ' όσο διάβαζα πέραν της 'σκουρότητας' μεγαλύτερο πρόβλημα ίσως δημιουργούν ορισμένες 'αντανακλάσεις' που αναπτύσσονται το βράδυ αν έχεις απέναντί σου φώτα σε έναν μη φωτισμένο δρόμο.
Στην πόλη αυτό μπορεί να μην είναι πρόβλημα (λίγοι μη φωτισμένοι διπλής κατεύθυνσης δρόμοι) αλλά στην εθνική που τα μεγαλύτερα τμήματα δεν είναι φωτισμένα και δεν υπάρχει και διαχωριστικό (βλ Αθήνα - Πάτρα) αυτό μπορεί να είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα
Είναι που είναι κουραστικό αν έχει πυκνή ροή από το αντίθετο ρεύμα, και με τα καλορυθμισμένα φώτα που έχουν πολλοί , αν σου δημιουργεί και επιπρόσθετες αντανακλάσεις η μεμβράνη στο παρμπρίζ...
Τα παραπάνω τα διάβασα και δεν τα γράφω μη ίδια εμπειρία. Επίσης αν βάλεις στο παρμπρίζ μην ξεχάσεις να τους πεις να σου αφήσουν κάποιο τετραγωνάκι 'ακάλυπτο' γιατί τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχει η μεμβράνη ενδέχεται να σου δημιουργούν προβλήματα σε τηλεχειρισμούς (GPS, μηχανάκι διοδίων, parking, συναγερμού κλπ).
Φιλε μπορεις να μου πεις αν ξερεις αν αυτες τισ αντανακλασεις που λες θα τις εχω και αν τοποθετησω τισ clima οι οποιες ειναι τελειως ανοιχτες?
-
Ο χρήστης basilis55 έγραψε:
Κοιτα φιλε μου απο οτι εχω καταλαβει το 'απαγορεύεται η τοποθέτηση στο μπροστινό παρμπρίζ' ειναι συμπερασμα τους απο το νομο ο οποιος ειναι ξεκαθαρος και λεει ''τα διαφανή μέρη του αυτοκινήτου, επιβάλλεται να είναι κατασκευασμένα κατά τρόπο ώστε να είναι ορατός ο οδηγός και οι επιβαίνοντες'' . Αν ξερεις κατι αλλο στο νομο που δεν το ξερω με ευχαριστηση να το ακουσω γιατι δεν θελω να κανω κατι που ειναι παρανομο.οταν η ιδια εταιρεια λεει απαγορευεται εγω στην θεση σου ΔΕΝ θα το εκανα παντως.. απο εκει και περα εχω δει πολλους που βαζουν και μαλιστα σκουρες..
στο παρ-μπριζ δεν βαζουν ΟΥΤΕ την κλιμα.
δεν ειναι αντανακλασεις, περισσοτερο διαθλασεις θα ελεγα και ισως να οφειλεται στα μεταλλικα στοιχεια που εχουν οι μεμβρανες (υποθεση κανω)..
απαντηση στην ερωτηση σου ειναι πως ναι. το κανουν και οι clima, τις οποιες εχω τοποθετησει εγω. Το καταλαβαινεις τη νυχτα (προφανως) κοιταζοντας απο τον καθρεπτη πισω τα αυτοκινητα.
περα απο το παρανομο-νομιμο, δεν ειναι ασφαλες. Αυτος ειναι πολυ σημαντικος λογος - πιστευω - να μην βαλεις στο παρ-μπριζ... οπως ακριβως σου ειπα και στην αρχη... θα οδηγουσες με γυαλια ηλιου τη νυχτα? (περα απο το θεμα με τις διαθλασεις) -
Δυστυχώς δεν ξέρω. Δεν έχω οδηγήσει κάποιο αυτοκίνητο που να τις διέθετε για να σου πω. ΑΠλώς μετέφερα διάφορα που είχα διαβάσει. Νομίζω πάντως πως οι αντανακλάσεις δεν οφείλονται στην 'σκουρότητα' αλλά στα μεταλλικά στοιχεία που περιέχουν.
Όσον αφορά στο παρμπρίζ ιδού ο ΚΟΚ :
ΑΡΘΡΟ 81 : Μηχανισμοί, εξαρτήματα και συσκευές οχημάτων
- Τα διαφανή μέρη των αυτοκινήτων οχημάτων και των ρυμαυλκούμενων, τα οποία αποτελούν τμήμα του αμαξώματος αυτών, περιλαμβανομένου και του ανεμοθώρακα ως και οποιουδήποτε εσωτερικού χωρίσματος, επιβάλλεται να είναι κατασκευασμένα κατά τρόπον ώστε αφ' ενός μεν σε περίπτωση θραύσης τους ο κίνδυνος τραυματισμού προοώπων να μειώνεται στο ελάχιστο, αφ' ετέρου δε να είναι ορατός τόσο ο οδηγός όσο και οι επιβαίνοντες αυτού.
Ειδικότερα, τα διαφανή μέρη του ανεμοθώρακα πρέπει να είναι κατασκευασμένα από τέτοια ύλη ώστε:
α) Η διαφάνεια του ανεμοθώρακα να μην ελαττώνεται με την πάροδο του χρόνου.
β) Να μην παραμορφώνουν τις εικόνες των αντικειμένων που φαίνονται διαμέσου του ανεμοθώρακα.
γ) Σε περίπτωση θραύσης τους, ο οδηγός να έχει ικανή καθαρή θέα της οδού.
- Το αυτοκίνητο όχημα, το οποίο έχει ανεμοθώρακα διαστάσεων και οχήματος ώστε ο οδηγός να μην μπορεί να βλέπει κανονικά μπροστά του, παρό μόνο μέσα από το διαφανές μέρος του ανεμοθώρακα, επιβάλλεται να είναι εφοδίασμένο με έναν τουλάχιστον αποτελεσματικό καθαριστήρα του ανεμοθώρακα, τοποθετημένο σε κατάλληλη θέση και ο οποίος να λειτουργεί κατά τρόπον ώστε να μην απαιτείται διαρκής ενέργεια του οδηγού.
Απαγορεύεται η τοποθέτηση ή ανάρτηση μπροστά ή πίσω από τον ανεμοθώρακα, ως και η επικόλληση σε αυτόν αντικειμένων που περιορίζουν την ορατότητα του οδηγού.
Σ.Σ.
Το 7γ είναι θέμα. Από την μεμβράνη δεν θα 'πέσει' το τζάμι και έτσι δεν θα έχει 'καθαρή θέα'Η δεύτερη παράγραφος του 8 είναι θέμα ερμηνείας....
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
[...]
δεν ειναι αντανακλασεις, περισσοτερο διαθλασεις θα ελεγα[...]Σωστός, διαθλάσεις. Την αντανάκλαση την βλέπει ο απέναντι όχι εσύ.
EDIT : Υ.Γ. όταν η ίδια η εταιρεία λέει απαγορεύεται, χάνοντας έτσι σημαντικά χρήματα, λες να είναι θέμα δικής τους ερμηνείας; Ή να έχουν συμβεί περιστατικά που βρέθηκαν να έχουν νομικές ευθύνες; Γιατί, με τη δική μου λογική, αν ήταν θέμα ερμηνείας είμαι σίγουρος πως θα βρίσκαν την ερμηνεία πυο τους αποφέρει το μεγλύτερο κέρδος. Εκτός κι αν άλλαξε η κατάσταση και οι εταιρείες ενδιαφέρονται για το καλό μας περισσότερο απ' ότι για το κέρδος τους
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Κοιτα φιλε μου απο οτι εχω καταλαβει το 'απαγορεύεται η τοποθέτηση στο μπροστινό παρμπρίζ' ειναι συμπερασμα τους απο το νομο ο οποιος ειναι ξεκαθαρος και λεει ''τα διαφανή μέρη του αυτοκινήτου, επιβάλλεται να είναι κατασκευασμένα κατά τρόπο ώστε να είναι ορατός ο οδηγός και οι επιβαίνοντες'' . Αν ξερεις κατι αλλο στο νομο που δεν το ξερω με ευχαριστηση να το ακουσω γιατι δεν θελω να κανω κατι που ειναι παρανομο.
οταν η ιδια εταιρεια λεει απαγορευεται εγω στην θεση σου ΔΕΝ θα το εκανα παντως.. απο εκει και περα εχω δει πολλους που βαζουν και μαλιστα σκουρες..
στο παρ-μπριζ δεν βαζουν ΟΥΤΕ την κλιμα.
δεν ειναι αντανακλασεις, περισσοτερο διαθλασεις θα ελεγα και ισως να οφειλεται στα μεταλλικα στοιχεια που εχουν οι μεμβρανες (υποθεση κανω)..
απαντηση στην ερωτηση σου ειναι πως ναι. το κανουν και οι clima, τις οποιες εχω τοποθετησει εγω. Το καταλαβαινεις τη νυχτα (προφανως) κοιταζοντας απο τον καθρεπτη πισω τα αυτοκινητα.
περα απο το παρανομο-νομιμο, δεν ειναι ασφαλες. Αυτος ειναι πολυ σημαντικος λογος - πιστευω - να μην βαλεις στο παρ-μπριζ... οπως ακριβως σου ειπα και στην αρχη... θα οδηγουσες με γυαλια ηλιου τη νυχτα? (περα απο το θεμα με τις διαθλασεις)Φιλε tm να ξεκαθαρισω οτι μπροστα σκεφτομαι να τις βαλω μονο και μονο για λογους προστασιας και οχι για οτιδηποτε αλλο .Το αν θα εχω προβλημα με την αστυνομια δεν με απασχολει γιατι εδω στην επαρχια τα πραγματα ειναι λιγο διαφορετικα απο Αθηνα. Οταν οπως λες και εσυ υπαρχουν πολλα αυτοκινητα με φιμε πολυ σκουρες μπροστα δεν μπορει να γραψει εμενα που θα εχω βαλει το τελειως διαφανο μονο για να προστασια του αυτοκινητου. Για αυτον ακριβως το λογο ανοιξα το θεμα και ρωταω μονο αν επηρεαζει την ορατοτητα και τιποτα αλλο. Τελοσπαντων θελω να ρωτησω εσενα που εχεις βαλεις τις clima αν επαιρνες καινουργιο αυτοκινητο (και λεω καινουργιο γιατι εκει παιζει μεγαλυτερο ρολο η προστασια ) και το αυτοκινητο το ειχες ολη μερα στο δρομο και οχι σε γκαραζ θα εβαζες τις clima μπροστα για λογους προστασιας ή οχι? Λαβε σαν δεδομενο ανασταλτικο παραγοντα μονο την ορατοτητα και οχι τα προβληματα νομιμα-παρανομα κτλ. Αυτο που με ενδιαφερει προτιστως δηλαδη ειναι η ασφαλεια κατα την οδηγηση.
-
προστασια ποιανου πραγματος?
οχι, δεν θα εβαζα μπροστα με τιποτα
και η πιο ανοιχτη που ειναι η clima, σκουραινει το παραθυρο.. Δεν ειναι διαφανη τελειως.
προστασια για την περιουσια σου, μια ηλιοπροστασια και καθαρισες...
κατι μου λεει οτι θα βαλεις, ομως, ουτως ή αλλως -
Οταν λες ηλιοπραστασια τι εννοεις ?
-
αυτα που βαζουν στο αυτοκινητο το καλοκαιρι για να μη ζεσταινεται τοσο
Ορατοτητα μετα την τοποθετηση μεμβρανων στο παρμπριζ