-
Ο χρήστης gTsiros έγραψε:
σκατά να φάνε όλα τα ζώα που στον αυτοκινητόδρομο πηγαίνουν στη μεσαία λωρίδα όταν η δεξιά είναι άδεια. για χιλιόμετρα!τί θα κάνουμε με δ'αύτους;;;
Πστ μάστορα, κι εγώ ένα τέτοιο ζώον είμαι. Για πρόσεξε τα λόγια σου.
Αν πηγαίνεις στη μεσαία έχεις σαφώς μεγαλύτερα περιθώρια ελιγμού αν σου πεταχτεί ο,τιδήποτε από την άκρη του δρόμου, από το να πήγαινες στη δεξιά. Και όταν ο δρόμος είναι άδειος ποιο το πρόβλημα (μιλάμε για αυτοκινητόδρομο με 3 λωρίδες ανά κατεύθυνση)?
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
σκατά να φάνε όλα τα ζώα που στον αυτοκινητόδρομο πηγαίνουν στη μεσαία λωρίδα όταν η δεξιά είναι άδεια. για χιλιόμετρα!
τί θα κάνουμε με δ'αύτους;;;
Πστ μάστορα, κι εγώ ένα τέτοιο ζώον είμαι. Για πρόσεξε τα λόγια σου.
Αν πηγαίνεις στη μεσαία έχεις σαφώς μεγαλύτερα περιθώρια ελιγμού αν σου πεταχτεί ο,τιδήποτε από την άκρη του δρόμου, από το να πήγαινες στη δεξιά. Και όταν ο δρόμος είναι άδειος ποιο το πρόβλημα (μιλάμε για αυτοκινητόδρομο με 3 λωρίδες ανά κατεύθυνση)?
+1.
Kαι δυστυχώς στην Ελλάδα είναι πολύ διαφορετικές συνθήκες στους αυτοκινητόδρομους. Στην Ιταλία δεν μου πετάχτηκε ποτέ τρακτέρ από δεξιά, εδώ άπειρες φορές.
-
Τρακτέρ στον αυτοκινητόδρομο;
-
Αυτοκινητόδρομος όχι ακριβώς, αλλά τουλάχιστον 7 φορές θυμάμαι να έχω σημειώσει στον δρόμο Θεσσαλονίκης/Χαλκιδικής να μου μπαίνει από δεξιά, περνώντας το χαντάκι ή τις κοπάνες που έχουν ανοίξει.
-
συνεχίστε, έτσι άδεια η δεξιά για μένα... και άδειος ο δρόμος και νόμιμος είμαι...
-
Ο χρήστης gTsiros έγραψε:
συνεχίστε, έτσι άδεια η δεξιά για μένα... και άδειος ο δρόμος και νόμιμος είμαι...Αδεια η δεξιά για σένα, άδεια η αριστερή για μας.
-
gTsiros δεν γουστάρω να θεωρούμαι παράνομος και να προσπερνώ από δεξιά. Έτσι απλά συμβιβάζομαι και θεωρώ το δρόμο 3 λωρίδων ως δρόμο 2 λωρίδων και είμαι πάντα μεταξύ μεσαίας και αριστερής.
Φυσικά όταν είναι άδειος ο δρόμος είμαι τέρμα δεξιά. Ακούγεται πάντως ηλίθιο να είμαι δεξιά λωρίδα με 140, κάποιος στη μεσαία να πηγαίνει με 100 και να αλλάζω 2 λωρίδες για να τον προσπεράσω!!Συμπερασματικά: ανάλογα τα κέφια μου!
(πραγματικά απορώ ΤΙ το επικίνδυνο έχει αυτή η δεξιά λωρίδα και την αποφεύγουν όλοι, μήπως δαγκώνει;)
(επίσης αναρωτιέμαι γιατί 'γαληνεύει' έτσι όταν έχει κίνηση και τη χρησιμοποιούν όλοι παρέα με τη ΛΕΑ...)
-
Εγω παντως εχω την ιδια αποψη με τον gTsiros. Ταξιδευω με 100-120 στην -σχεδον αδεια- δε3ια κ προσπερναω παρα πολλους. Ποσο πανε μερικοι? 80-90? Στη μεσαια??? Ημαρτον!
Βγαινω μεσαια για να προσπερασω μερικα φορτηγα κ συνεχιζω ανετα το τα3ιδι μου. Ειναι πιο αγχωτικο πιστευω να κοιτας συνεχεια κα8ρεφτες για να προσπερασεις απο αριστερα, να πρεπει να ανοι3εις μεχρι 150 για να περασεις ολο το κομβοι της μεσαιας λωριδας κ να εχεις κ τον αλλο που ερχεται με 160 κ φωτα...Ολα αυτα με μετρια κινηση κ με νορμαλ ταχυτητα.
Οταν ειναι αδειος ο δρομος παιζει να παιρνω κ τις καμπες με γραμμες χρησιμοποιωντας και τις 3 λωριδες.
ΥΓ: Μια φορα χτυπησαμε σκυλο με τον πατερα μου κ ηταν στην αριστερη σε αδειο δρομο. So what?
-
Ο χρήστης alexx έγραψε:
gTsiros δεν γουστάρω να θεωρούμαι παράνομος και να προσπερνώ από δεξιά.Σε αυτοκινητόδρομο, που η κίνηση γίνεται σε στοίχους, ΔΕΝ είναι παράνομο να προσπεράσεις από δεξιά.-
-
Είναι τελείως μπλεγμένο το θέμα αν προσπερνάς ή δεν προσπερνάς. Με την ίδια λογική δεν υπάρχει ΠΟΤΕ προσπέρασμα γιατί απλά κινείσαι σε στίχους... Άρα ακόμα και οι σφήνες είναι κίνηση σε στίχους, διαφορετικούς κάθε φορά!
-
Ο χρήστης alexx έγραψε:
Είναι τελείως μπλεγμένο το θέμα αν προσπερνάς ή δεν προσπερνάς. Με την ίδια λογική δεν υπάρχει ΠΟΤΕ προσπέρασμα γιατί απλά κινείσαι σε στίχους... Άρα ακόμα και οι σφήνες είναι κίνηση σε στίχους, διαφορετικούς κάθε φορά!Καθόλου μπλεγμένο δεν είναι. Όταν ο δρόμος έχεις πάνω από 2 λωρίδες μπορείς να προσπεράσεις από οπουδήποτε. Αν έχει μία λωρίδα μπορείς να προσπεράσεις ΜΟΝΟ από αριστερά.
-
Ποιον κώδικα ακριβώς διάβασες;;
-
Ο χρήστης alexx έγραψε:
Ποιον κώδικα ακριβώς διάβασες;;Ειρωνία ε; Δε βαριέσαι, ας κάνω μια προσπάθεια ΑΚΟΜΑ.
Ο κώδικας λέει ότι 'Το προσπέρασμα από δεξιά επιτρέπεται:
- ...
- ...
- Όταν η κίνηση γίνεται σε παράλληλους στοίχους.'
-
Ο χρήστης alexx έγραψε:
Ποιον κώδικα ακριβώς διάβασες;;+1.
Κίνηση σε παράλληλους στοίχους δεν είναι ανοιχτός αυτοκινητόδρομος, είναι πηγμένος αυτοκινητόδρομος ή κίνηση στην πόλη. Και δεν θεωρείται προσπέραση, απλά κίνηση στο ρεύμα σου.
Και δεν είναι ειρωνία, A-Viper7, είναι χαλαρό χιούμορ.
Η δεξιά του αυτοκινητόδρομου των 3 λωρίδων, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ για 140 χαω.
-
Υπάρχει τόοση προσπάθεια για παρερμηνεία του κώδικα πραγματικά απορώ!
Άλλο να πηγαίνουν και οι 3 λωρίδες με μια ταχύτητα και να ακολουθείς φυσιολογικά, κι άλλο προσπαθώντας να περάσεις πιο γρήγορα να αλλάζεις λωρίδα. ΑΥΤΟ θεωρείται προσπέραση.
Τώρα το να λες ότι προσπέραση από τα δεξιά δεν είναι παράνομη γιατί δεν θεωρείται προσπέραση επειδή είναι σε παράλληλο στίχο, είναι παράλογο!
Το μόνο που δέχομαι είναι η δυσδιάκριτη και λεπτή γραμμή ανάμεσα στο 'προσπερνάω' και 'ακολουθώ τη ροή της λωρίδας μου'
-
Ο χρήστης alexx έγραψε:
(πραγματικά απορώ ΤΙ το επικίνδυνο έχει αυτή η δεξιά λωρίδα και την αποφεύγουν όλοι, μήπως δαγκώνει;)
Να σου πω τι ΔΕΝ έχει αρχικά... άσφαλτο Λόγω φορτηγών και φυσικά κακοτεχνιών έχει πολλά περισσότερα μπαλώματα, λακούβες, ανωμαλίες από τις υπόλοιπες.
Το επικίνδυνο είναι στους άλλους που δεν έχουν ιδέα πως να εισέρχονται σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, δεν ξέρουν τι σημαίνει λωρίδα επιτάχυνσης κα μπαίνουν αέρα με.... 40 στη δεξιά
-
Για αρχή θα διαφωνήσω με τον ililias που είπε ότι η δεξιά λωρίδα δεν είναι για 140χαω.
Οι λωρίδες δεν έχουν διαφορετικό όριο ταχύτητας εκτός αν υπάρχει ανάλογη σήμανση.
Έτσι κι αλλιώς καμία λωρίδα δεν είναι για 140χαω γιατί δεν προβλέπεται αυτή η ταχύτητα για ελληνική τουλάχιστον άσφαλτο.Η ποιότητα της ασφάλτου δεξιάς λωρίδας στην Αττική Οδό είναι κακή; Γιατί κανείς δεν τη χρησιμοποιεί; Εμένα μια χαρά μου φαίνεται.
Ας κάνουμε την εξαίρεσή μας σε δρόμο με χαλασμένη δεξιά (ασφάλεια πάνω απ'όλα) αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα!Επίσης αυτοί που μπαίνουν με 40 που λες είναι περίπτωση σαν αυτούς που περνάνε με κόκκινο ή αυτούς που δεν κοιτάνε το στοπ. Τι θες να κάνουμε να αλλάξουμε τελείως τον τρόπο οδήγησής μας για να προσαρμοστούμε στους ηλιθίους;;
-
Ο χρήστης alexx έγραψε:
Η ποιότητα της ασφάλτου δεξιάς λωρίδας στην Αττική Οδό είναι κακή; Γιατί κανείς δεν τη χρησιμοποιεί; Εμένα μια χαρά μου φαίνεται.
Ας κάνουμε την εξαίρεσή μας σε δρόμο με χαλασμένη δεξιά (ασφάλεια πάνω απ'όλα) αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα!Σ'αυτό έχεις δίκιο. Όπου η άσφαλτος είναι καλή και δεξιά άδεια, εγώ κινούμαι με 120 δεξιά, προσπερνώντας τα φορτηγά από τη μεσαία. Αλλά δυστυχώς στην ΕΟ Αθηνών Λαμίας (που χρησιμοποιώ πιο συχνά από την Κορίνθου) στο 50% του μήκους η δεξιά είναι εντελώς χαλασμένη. Σε αρκετά σημεία είναι ακόμα και η μεσαία παναθεμά τους...
Επίσης αυτοί που μπαίνουν με 40 που λες είναι περίπτωση σαν αυτούς που περνάνε με κόκκινο ή αυτούς που δεν κοιτάνε το στοπ. Τι θες να κάνουμε να αλλάξουμε τελείως τον τρόπο οδήγησής μας για να προσαρμοστούμε στους ηλιθίους;;
Επειδή μια σύγκρουση στην ΕΟ δεν είναι απλώς 'φαναράκια', οφείλουμε να αλλάξουμε την οδηγησή μας και να λάβουμε υπόψη τους δυνάμει δολοφόνους. Σε πολυσύχναστες διασταυρώσεις προτιμώ τη μεσαία, έτσι κι αλλιώς δεν εμποδίζω κανέναν αφού κινούμαι με τη ροή της μεσαίας τότε.
Γενικά κάνω cruising στην δεξιά, εκτός αν αυτή είναι εντελώς χάλια οπότε πάω στη μεσαία. Η αριστερή προφανώς και δεν είναι για cruising παρά το γεγονός ότι μερικοί κάπως έτσι την χρησιμοποιούν, είτε είναι παππούδες που πάνε με 70-80 είτε 'γρήγοροι' (φλας, εκτυφλωτικοί προβολείς και προβολάκια ομίχλης μόνιμα αναμμένα) που πάνε με 160+.
-
ΟΚ εγώ δεν διαφωνώ...
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
gTsiros δεν γουστάρω να θεωρούμαι παράνομος και να προσπερνώ από δεξιά.
Σε αυτοκινητόδρομο, που η κίνηση γίνεται σε στοίχους, ΔΕΝ είναι παράνομο να προσπεράσεις από δεξιά.-
αναφερεται ρητα στον κωδικα..Κινηση στην τερμα δεξια λωριδα και προσπερασμα απο την μεσαια και την αριστερη.Παρανομος αν προσπερασες απο τα δεξια
Ζώα ζώα ζώα [#3]