-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μου αρέσει που παρακάτω απαντάς μόνος σου.
Άσε που κι εκεί και στην υπόλοιπη Σκανδιναβία, τελικά, τις πούλησαν...ΥΓ. Το διδακτορικό δεν 'παίζει' επειδή είναι διδακτορικό, αλλά σαν 'ένδειξη' ύπαρξης συνειδητοποιημένων καταναλωτών. Ανθρώπων που ξέρουν τι θέλουν, βρε αδελφέ, που δεν βρίζουν το μαλάκα την ίδια στιγμή που τον στηρίζουν...
Απανταω μονος μου γιατι προβληματιζομαι (παντα προβληματιζομαι)...
Την αναπτυξη την πετυχαν, παντως, πριν τις πουλησουν. Σιγα-σιγα παρασυρονται κι αυτοι απο το ρευμα των καιρων και το κοινωνικο κρατος, που με τοσο κοπο αλλα και τοσο θεαματικα αποτελεσματα χτισανε, λιγο-λιγο αποδομειται.
(μπες στην ενοτητα 'λογοτεχνικα βιβλια', παρε το βιβλιο για το οποιο λεω στην τελευταια σελιδα κι οταν εχεις χρονο ριξ' του ενα βλεφαρο - μετα το ξανασυζηταμε ) -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Σιγα-σιγα παρασυρονται κι αυτοι απο το ρευμα των καιρων και το κοινωνικο κρατος, που με τοσο κοπο αλλα και τοσο θεαματικα αποτελεσματα χτισανε, λιγο-λιγο αποδομειται.
(μπες στην ενοτητα 'λογοτεχνικα βιβλια', παρε το βιβλιο για το οποιο λεω στην τελευταια σελιδα κι οταν εχεις χρονο ριξ' του ενα βλεφαρο - μετα το ξανασυζηταμε )Τελικά μήπως το 'κοινωνικό κράτος' δεν είναι τόσο ουτοπικό και τέλειο όπως νομίζουμε εμείς οι 'απ' έξω'; Γιατί αυτή η στροφή στην πολιτική των συγκεκριμένων χωρών;
-
Για την ακρίβεια: στροφή στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων. Στις εκλογές προτιμήθηκαν συνδυασμοί που πρόκριναν άλλα μοντέλα. Θα πρέπει να απασχολήσει το γιατί κάτι τόσο πολυδιαφημισμένο καταργήθηκε εκ των έσω, ελπίζω χωρίς επιχειρήματα που παραπέμπουν στις τζειμσμποντικές αναλύσεις για τις 'αιτίες' της πτώσης των ανατολικοευρωπαϊκών σοσιαλιστικών παραδείσων.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Σιγα-σιγα παρασυρονται κι αυτοι απο το ρευμα των καιρων και το κοινωνικο κρατος, που με τοσο κοπο αλλα και τοσο θεαματικα αποτελεσματα χτισανε, λιγο-λιγο αποδομειται.
(μπες στην ενοτητα 'λογοτεχνικα βιβλια', παρε το βιβλιο για το οποιο λεω στην τελευταια σελιδα κι οταν εχεις χρονο ριξ' του ενα βλεφαρο - μετα το ξανασυζηταμε )Τελικά μήπως το 'κοινωνικό κράτος' δεν είναι τόσο ουτοπικό και τέλειο όπως νομίζουμε εμείς οι 'απ' έξω'; Γιατί αυτή η στροφή στην πολιτική των συγκεκριμένων χωρών;
Ευκολη η απαντηση
'Παγκοσμιοποιηση' ειναι ο γενικος ορος (μαλλον αδοκιμος κατα τη γνωμη μου - 'Αυτοκρατορια' τον ονομαζουν δυο σοφοι της εποχης μας)ΥΓ. Επισης το 'κοινωνικο κρατος' προϋποθετει κατι που ολο και λιγοστευει στις μερες μας: κοινωνικη συνειδηση. Αυτη η ελλειψη ειναι ο βατηρας για τους σπριντερ του 'αυτοκρατορικου' ολοκληρωτισμου
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ευκολη η απαντηση
'Παγκοσμιοποιηση' ειναι ο γενικος ορος (μαλλον αδοκιμος κατα τη γνωμη μου - 'Αυτοκρατορια' τον ονομαζουν δυο σοφοι της εποχης μας)ΥΓ. Επισης το 'κοινωνικο κρατος' προϋποθετει κατι που ολο και λιγοστευει στις μερες μας: κοινωνικη συνειδηση. Αυτη η ελλειψη ειναι ο βατηρας για τους σπριντερ του 'αυτοκρατορικου' ολοκληρωτισμου
Θα μου γνωρίσει κανείς επιτέλους αυτή την κυρία Παγκοσμιοποίηση; Για όλα αυτή φταίει και δεν έχω καταλάβει τι σημαίνει. Εσύ έχεις;
Η δεύτερη απάντηση μου φαίνεται πολύ πιο σαφής και λογική. Βαρέθηκαν να πληρώνουν, ίσως και το κοινωνικό κράτος να ήταν υπερβολικά 'κοινωνικό'...
-
Θα μου γνωρίσει κανείς επιτέλους αυτή την κυρία Παγκοσμιοποίηση; Για όλα αυτή φταίει και δεν έχω καταλάβει τι σημαίνει. Εσύ έχεις;Νομιζω Αλλα θα στο γραψω αλλη ωρα που να μη δοκιμαζομαι απο τις συνεπειες της στη δουλεια μου (ή θα το συζητησουμε οταν κατεβεις στο Νοτο ). Παντως σου ειπα οτι ο ορος ειναι αδοκιμος. Τον χρησιμοποιουμε γιατι τον συνηθισαμε
Η δεύτερη απάντηση μου φαίνεται πολύ πιο σαφής και λογική. Βαρέθηκαν να πληρώνουν, ίσως και το κοινωνικό κράτος να ήταν υπερβολικά 'κοινωνικό'...
Ετσι.... Ομως αυτο ειναι το δευτερο επιπεδο. Καποιοι πατησαν (και πατανε) σ' αυτα τα ενστικτα του ανθρωπου, ωστε να εφαρμοσουν την πολιτικη τους. Ημερομηνια-σταθμος τις σκανδιναβικες χωρες (αλλα, τελικα, για την Ευρωπη ολοκληρη) ηταν η δολοφονια του Παλμε. Συμβολιζε πολλα περισσοτερα απ' οσα βραχυπροθεσμα προκαλεσε.....
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Θα μου γνωρίσει κανείς επιτέλους αυτή την κυρία Παγκοσμιοποίηση; Για όλα αυτή φταίει και δεν έχω καταλάβει τι σημαίνει. Εσύ έχεις;
Νομιζω Αλλα θα στο γραψω αλλη ωρα που να μη δοκιμαζομαι απο τις συνεπειες της στη δουλεια μου (ή θα το συζητησουμε οταν κατεβεις στο Νοτο ). Παντως σου ειπα οτι ο ορος ειναι αδοκιμος. Τον χρησιμοποιουμε γιατι τον συνηθισαμε
Eγώ νομίζω πως είναι ένας όρος εντυπωσιακός και αρκούντως αριστερίζων, για να μπορούμε να τα φορτώνουμε όλα εκεί, χωρίς να το πολυψάχνουμε.
Η παγκοσμοιοποίηση είναι όρος για να περιγράψει τις αλλεπιδράσεις μεταξύ κρατών, κοινωνιών και οικονομιών, έτσι;
Και πώς εξηγεί αυτό την στροφή των Σουηδών; Είδαν τους άλλους και ζήλεψαν; Κάποια βαθύτερη, εσωτερική αλλαγή συντελέστηκε, καθότι πάντα ξεχώριζαν στον εν λόγω τομέα.
Και γω σε 3 ώρες δίνω μάθημα, αλλά δεν το κάνω θέμα.
-
H παγκοσμιοποίηση είναι σημειολογικός όρος. Είναι αυτό που διαφοροποιεί τη δεξιά από την αριστερή θεώρηση της παγκοσμιότητας (για την οποία ενώ οι αριστεροί θα έπρεπε να συνεχίσουν να είναι περήφανοι έχουν καταντήσει να ντρέπονται). Με λίγα λόγια η παγκοσμιοποίηση αφορά την άρση των συνόρων σε επίπεδο εμπορίου και επιχειρήσεων, αλλά όχι λαών και πολιτισμών. Είναι η οικονομική φιλοσοφία που επιτρέπει τη διασπορά των μονάδων παραγωγής σε χώρες εφοριακούς παραδείσους ή με άθλιες εργασιακές συνθήκες και ανύπαρκτο εργατικό δίκαιο, με σκοπό τη συμπίεση του κόστους και την κατακόρυφη αύξηση του κέρδους. Γι' αυτό αποτελεί 'κατάρα' για τον κόσμο, ο οποίος δυστυχώς την αντιλαμβάνεται μόνο ως μία αφηρημένη έννοια που όμως έχει αρχίσει εδώ στη Δύση να τον πονάει (άσχετα αν ψωνίζει τζαμπέ κινέζικα πουκαμισάκια και λίαν συντόμως κινέζικα SUVλάκια).
Θα μπορούσαμε να το λέμε 'υπεροικονομία' ή 'παγκοσμιοποιημένο εμπόριο' ή 'εμπορικό διεθνισμό' ή κάποιο άλλο βαρύγδουπο νεολογισμό.
-
Eγώ νομίζω πως είναι ένας όρος εντυπωσιακός και αρκούντως αριστερίζων, για να μπορούμε να τα φορτώνουμε όλα εκεί, χωρίς να το πολυψάχνουμε.Μην κολλας σε τιτλους. Ο Πετρος τα εξηγει αρκετα καλα
Και μη γινεσαι εγκαθετοςΚαι πώς εξηγεί αυτό την στροφή των Σουηδών; Είδαν τους άλλους και ζήλεψαν; Κάποια βαθύτερη, εσωτερική αλλαγή συντελέστηκε, καθότι πάντα ξεχώριζαν στον εν λόγω τομέα.
Καμια βαθυτερη, εσωτερικη αλλαγη. Υποσχεσεις μονο για περισσοτερα προσωπικα οφελη, που σε καμια περιπτωση δε συμβαδιζουν με το κοινωνικο συμφερον Ειναι στη φυση του ανθρωπου να ζηταει το κατι παραπανω για την παρτη του χωρις να νοιαζεται για τον διπλανο του. Εκει πατανε οι λογιω-λογιω 'μεταρρυθμιστες'.
Τελικα, βεβαια, συντελειται αυτη 'βαθυτερη, εσωτερικη αλλαγη' που μας επηρεαζει δυσμενως ολους...
Σου ειπα οτι οι αλλαγες προεκυψαν μετα τη δολοφονια του Παλμε. ΤΙΠΟΤΑ δεν ειναι τυχαιο. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Και πώς εξηγεί αυτό την στροφή των Σουηδών; Είδαν τους άλλους και ζήλεψαν; Κάποια βαθύτερη, εσωτερική αλλαγή συντελέστηκε, καθότι πάντα ξεχώριζαν στον εν λόγω τομέα.
Καμια βαθυτερη, εσωτερικη αλλαγη. Υποσχεσεις μονο για περισσοτερα προσωπικα οφελη, που σε καμια περιπτωση δε συμβαδιζουν με το κοινωνικο συμφερον ....
Μπάαααα. Μάλλον είδαν (αντίθετα με κάτι άλλους) ότι ή θα 'πουληθούν' ή θα κλείσουν.
Ας πούμε ότι είσαι η Έρικσον. Είσαι στο χρηματιστήριο και, μια μέρα, ανακαλύπτεις ότι ένα πολύ καλό ποσοστό σου το έχει αγοράσει πχ ο ililias. Πας στη συνέλευση των μετόχων και τον βλέπεις απέναντί σου, να σου προσφέρει συγχώνευση με την εταιρία του, την τεχνογνωσία του και τριπλάσια τιμή για τις μετοχές σου από την αξία τους. Τι κάνεις, φίλτατε Asimov; Του λες 'όχι, γιατί έχουμε κοινωνικό κράτος'; Και η συνέλευση των μετόχων, τι πιστεύεις ότι θα πει;;;;
Edit
Όσον αφορά τον ΟΤΕ, τι επένδυση νομίζετε ότι θα χρειαστεί να κάνει μια εταιρία (αυτού του ililias που λέγαμε προηγουμένως), ώστε να προσφέρει τις ίδιες υπηρεσίες αλλά φθηνότερες και με καλύτερη εξυπηρέτηση, τα επόμενα 5 - 6 χρόνια; Κι αν αρχίσει να την κάνει, θα ενδιαφερθεί μετά να αγοράσει το πτώμα;
Κι αν τον δούμε, κάποτε στο εγγύς μέλλον, να ακολουθεί το 'μεγάλο' εργοστάσιο της ΕΒΖ, που λέγαμε στο άλλο θέμα;edit 2
Το 'ωραίο πλιάτσικο' το πήρα όταν το πρότεινες. Ελπίζω να προλάβω να το αρχίσω φέτος. (Η αρχή είναι το πρόβλημα, μετά ... τα τελειώνω εύκολα.) -
Του λες 'όχι, γιατί έχουμε κοινωνικό κράτος'; Και η συνέλευση των μετόχων, τι πιστεύεις ότι θα πει;;;;
Πιστευω οτι θα συμφωνουσε μια χαρουλα
Αλλο τι πιστευω, ομως, οτι θα κανει κι αλλο τι θα επρεπε...(OK, ΙΜΗΟ): 'Frankly my dear, i don't give a damn!'Edit
Όσον αφορά τον ΟΤΕ, τι επένδυση νομίζετε ότι θα χρειαστεί να κάνει μια εταιρία (αυτού του ililias που λέγαμε προηγουμένως), ώστε να προσφέρει τις ίδιες υπηρεσίες αλλά φθηνότερες και με καλύτερη εξυπηρέτηση, τα επόμενα 5 - 6 χρόνια; Κι αν αρχίσει να την κάνει, θα ενδιαφερθεί μετά να αγοράσει το πτώμα;
Κι αν τον δούμε, κάποτε στο εγγύς μέλλον, να ακολουθεί το 'μεγάλο' εργοστάσιο της ΕΒΖ, που λέγαμε στο άλλο θέμα;Επενδυση, τεραστια, μαλλον αδυνατη. Τις ιδιες υπηρεσιες, φθηνοτερες και με καλυτερη εξυπηρετηση;........
....Δεν θα ξεχασω ποτε εκεινο το μεσημερι του Φλεβαρη με την τριπλη υπουργικη συνεντευξη τυπουedit 2
Το 'ωραίο πλιάτσικο' το πήρα όταν το πρότεινες. Ελπίζω να προλάβω να το αρχίσω φέτος. (Η αρχή είναι το πρόβλημα, μετά ... τα τελειώνω εύκολα.)ΥΓ. Ο ΟΤΕ δεν ειναι κι ουτε προκειται ποτε να γινει ΕΒΖ. Εξυπνος ανθρωπος εισαι, καταλαβαινεις τις - χαωδεις - διαφορες
-
Όσον αφορά τον ΟΤΕ, τι επένδυση νομίζετε ότι θα χρειαστεί να κάνει μια εταιρία (αυτού του ililias που λέγαμε προηγουμένως), ώστε να προσφέρει τις ίδιες υπηρεσίες αλλά φθηνότερες και με καλύτερη εξυπηρέτηση, τα επόμενα 5 - 6 χρόνια;Απαντηση: Μυθικά ποσα.Και πολλα χρονια.
Ο ΟΤΕ ειναι στημενος-ετοιμος με το πανελλαδικο δικτυο του.
-
**Tiger **+ Asimov
Ο ΟΤΕ είναι μια τρίχα ξέρετε-από-που μιας μεγάλης εταιρίας τηλεπικοινωνιών της νέας εποχής. Η μόνη του σταθερή αξία είναι τα ... ακίνητά του, που τα πληρώνουν οι Έλληνες πανάκριβα, ΠΟΛΛΑ χρόνια τώρα.
Όσο για τις υπηρεσίες που προσφέρει και πόσο τις κοστολογεί, μόνο ένα έχω να πω: Αρκεί στις ιδιωτικές να είναι λίγο φθηνότερες από τον ΟΤΕ για να θησαυρίζουν.
Στο Σχιστό και στα Λιόσια βρίσκονται θαμμένα ολόκληρα φορτία τηλεφωνικών κλπ συσκευών του ΟΤΕ, οι οποίες αγοράζονταν και θάβονταν σχεδόν αμέσως, γιατί ήσαν άχρηστες. -
Στο Σχιστό και στα Λιόσια βρίσκονται θαμμένα ολόκληρα φορτία τηλεφωνικών κλπ συσκευών του ΟΤΕ, οι οποίες αγοράζονταν και θάβονταν σχεδόν αμέσως, γιατί ήσαν άχρηστες.
Α γεια σου!
Τι φταιει η δυσμοιρη η επιχειρηση αμα το χ λαμογιο επαιρνε μιζες ή αλλες διευκολυνσεις για να ψωνιζει απο τον ψ Κοκκαλη; Ποσω μαλλον αν το λαμογιο ηταν Υπουργος, Πρωθυπουργος ή τελος παντων 'το χαφιεδοτσουρμο, αυτοι που αποτελουνε τον εθνικο κορμο'.
Ας το παραδεχτουνε λοιπον. Την πουλανε γιατι δεν μπορουνε ν' αποτρεψουνε την κακοδιοικηση. Τη ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ κακοδιοικηση. Και βαζουνε και κατι στην τσεπη....Τα αλλα ειναι προφασεις εν αμαρτιαις.-
-
Χρηστάρα είσαι αθώος γμτ.
Πως θα βγάλεις το λαμόγιο από Δημόσιο Οργανισμό κράτους που διοικείται* από λαμόγια;;;;;;;
edit
*και κατοικείται -
Οπως περιτρανα αποδειχτηκε στην υποθεση Vodafone* τα λαμογια κατοικοεδρευουν παντου. Απο τα τρισαθλια γραφεια μουχλιασμενων υπουργειων μεχρι τις κυριλε, ντιζαινατες αιθουσες συνεδριασεων των κολλοσιαιων πολυεθνικων Πως θα ξεριζωσεις το attitude 'λαμογιο' και τα παθη/πειρασμους απο τον ανθρωπο πρεπει να ειναι το ερωτημα....
Οπως κατ' επαναληψη ειπαμε σε αλλα τοπικ, δεν ειναι το καθεστως (ΝΠΔΔ, ΔΕΚΟ, ΝΠΙΔ, ιδιωτης ή ο,τι) το προβλημα, αλλα Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΥΓ. Δεν ειμαι αθωος, προβληματισμενος ειμαι
*σε μια ευνομουμενη πολιτεια καποιους ιδιωτες ΚΑΙ δημοσιους λειτουργους, που τωρα τρωνε στο Μυλο και πινουν το ποτο τους στο Galaxy θα τους ειχαν κρεμασει
-
Πως θα βγάλεις το λαμόγιο από Δημόσιο Οργανισμό κράτους που διοικείται* από λαμόγια;;;;;;;
edit
*και κατοικείταιΆρα; Που καταλήγουμε; Μια ζωή έτσι θα μαστε και δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα κλπ;
Χρηστάρα είσαι αθώος γμτ.
Μετά φταίω εγώ που το παίζω εγκάθετος.
-
Άρα; Που καταλήγουμε; Μια ζωή έτσι θα μαστε και δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα κλπ;Και είχα αρχίσει να πιστεύω ότι με καταλαβαίνεις...
Όχι βέβαια! Καταλήγουμε ότι αν θέλουμε να αλλάξει κάτι δεν περιμένουμε να το αλλάξει 'κάποιος'. Σταματάμε τη γκρίνια, σηκώνουμε τα μανίκια και φύγαμε. Εχουμε ολόκληρη ζωή μπροστά μας.
(μόνο μη δει ο kouk την τελευταία πρόταση)
-
Είσαι με τα καλά σου ρε!!!???
Ο μόνος τρόπος για να πάμε μπροστά (λέμε τώρα) είναι να αναλάβει κάποιος που δεν θα σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Και θα δεις, Χάρη, για πότε θα κοπούν και αναλύσεις και μελέτες και...και...
Μιλάμε για πούλημα του ΟΤΕ και της ΟΑ, στηριζόμενοι στην εικόνα που μας έχουν δημιουργήσει αυτοί που θέλουν να πουληθεί!!!
Ξεχνώντας τα πάντα!
Να μη μιλήσω για τους 'εναλλακτικούς'!!!
-
Άρα; Που καταλήγουμε; Μια ζωή έτσι θα μαστε και δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα κλπ;
Και είχα αρχίσει να πιστεύω ότι με καταλαβαίνεις...
Όχι βέβαια! Καταλήγουμε ότι αν θέλουμε να αλλάξει κάτι δεν περιμένουμε να το αλλάξει 'κάποιος'. Σταματάμε τη γκρίνια, σηκώνουμε τα μανίκια και φύγαμε. Εχουμε ολόκληρη ζωή μπροστά μας.
(μόνο μη δει ο kouk την τελευταία πρόταση)
Απλά μου έκανε εντύπωση η φράση σου. Πάντως πιστεύω πως ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει παρά ελάχιστα πράγματα. Και είναι σαφώς πιο εύκολο να κολυμπήσεις προς το ρεύμα, παρά αντίθετα προς αυτό...
:iconcool:
Είσαι με τα καλά σου ρε!!!???
Ο μόνος τρόπος για να πάμε μπροστά (λέμε τώρα) είναι να αναλάβει κάποιος που δεν θα σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Και θα δεις, Χάρη, για πότε θα κοπούν και αναλύσεις και μελέτες και...και...
Μιλάμε για πούλημα του ΟΤΕ και της ΟΑ, στηριζόμενοι στην εικόνα που μας έχουν δημιουργήσει αυτοί που θέλουν να πουληθεί!!!
Ξεχνώντας τα πάντα!
Να μη μιλήσω για τους 'εναλλακτικούς'!!!
Κάτι σαν την 'επανάσταση';
Γιατί να μην πωληθεί; (περί ΟΤΕ)