-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
adis4gr δεν σε πιάνωρωτησες τι εχουν οι αλλοι...δε με νοιαζει!!!
εμενα με νοιαζει τι κανει η ελλαδα και γιατι εχασε σπουδαια ευκαιρια...
ο κακιουζης εδωσε το συνθημα για του χρονου...
-
funkyreverend δεν έχουμε σέντερ;
Δύο έχουμε και πολύ καλούς μάλιστα. Ποια άλλη ομάδα έχει;
Ηγέτη όντως δεν έχουμε, όμως αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Μάλλον πλεονέκτημα είναι. Μήπως έχουμε μείνει στον Γκάλη;
Σουτέρ έχουμε τον Ζήση απλά δεν έπαιζε. Για τον Χατζηβρέττα συμφωνώ απόλυτα.Και επαναλαμβάνω: Έχουμε μεγάλα προβλήματα και χίλιες δυο αδυναμίες και βγαίνουμε πρωταθλητές Ευρώπης και δευτεραθλητές κόσμου; Έ ας συμπληρώσουμε όλοι μαζί και ένα Λόττο τότε.
Έχουμε πολύ μακρύ δρόμο ακόμα για να πάμε που; Στην κορυφή είμαστε. -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ρωτησες τι εχουν οι αλλοι...δε με νοιαζει!!!εμενα με νοιαζει τι κανει η ελλαδα και γιατι εχασε σπουδαια ευκαιρια...
Έχασε σπουδαία ευκαιρία γιατί απλά έκανε μία τραγική εμφάνιση.
Όταν λέω οι άλλοι μας συγκρίνω με τους κορυφαίους. Και αφού δεν υστερούμε συγκρινόμενοι με αυτούς προφανώς δεν έχουμε χτυπητές αδυναμίες. -
Ο χρήστης ripper έγραψε:
ρωτησες τι εχουν οι αλλοι...δε με νοιαζει!!!
εμενα με νοιαζει τι κανει η ελλαδα και γιατι εχασε σπουδαια ευκαιρια...
Έχασε σπουδαία ευκαιρία γιατί απλά έκανε μία τραγική εμφάνιση.
Όταν λέω οι άλλοι μας συγκρίνω με τους κορυφαίους. Και αφού δεν υστερούμε συγκρινόμενοι με αυτούς προφανώς δεν έχουμε χτυπητές αδυναμίες.δηλαδη εσυ ειδες μια εθνικη που δεν ειχε χτυπητες αδυναμιες?
μαλλον αλλιως βλεπω εγω το μπασκετ και αλλιως εσυ η οι υπολοιποι...
-
Τι να σου πω. Χτυπητές αδυναμίες εγώ βλέπω στον Άρη πχ.
Μακάρι να είναι σαν αυτές τις εθνικής! -
Σε ολα μαζι σου, εκτος αυτού......
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Κι έπειτα εάν δεις τη διάδοχη κατάσταση (φαντάζομαι ότι θα πήρες μάτι το Εφήβων) μπόμπερ δεν υπάρχειΣάκοτα (αρκει να ξυπνησει ο δικος σου... )
Η Εθνική μας έχει μεγάλα προβλήματα και έχω την εντύπωση ότι σε λίγο διαφορετικές εποχές, ή με λίγο αλλοιωμένο τον ανταγωνισμό, δεν θα διστάζαμε να περάσουμε και 2η Ντιζόν, όχι να κυνηγάμε 2η θέση σε παγκόσμιο.
Σοβαρό σέντερ δεν έχουμε. Ηγέτη που θα πάρει σταθερά τα δύσκολα σουτ και θα αποφορτίσει όλη την ομάδα από άγχη και ίσως θα τραβήξει μερικά double team παραπάνω δεν έχουμε. Μας λείπουν σουτέρ με σταθερό χέρι σε κίνηση (ο Χατζηβρέττας προοριζόταν για τέτοια πράγματα, αλλά μια μεταγραφή τον καθήλωσε επιθετικά και τον μετέτρεψε σε παίκτη ειδικών αποστολών, κοινώς ρολίστα) και βλέπω τον Διαμαντίδη και λίγο τον Παπαλουκά να φτάνουν να πηδάνε για κόψιμο στο λόου ποστ, όπου θα έπρεπε οι 'ψηλοί' μας να κόβουν και να ράβουν.
Διαφωνώ σε όλα έκτος από τα περί σουτερ (εν μερει) και Χατζηβρέττα.
Αυτό που δεν εχει γινει κατανοητό στον πολύ κόσμο, ειναι οτι η εθνική στήθηκε ΕΤΣΙ. Αυτος ειναι ο χαρακτηρας της, αυτος ειναι ο τροπος παιχνιδιού της. Αν προσθετες ή αφαιρουσες στοιχεια από το παιχνίδι της μπορεί και να χαλαγες τη μαγια. Ακομα και η υπαρξη του Χατζηβρεττα (με την οποια προσωπικα διαφωνω) ειναι κομματι ενος οικοδομηματος που αν ειχε ενα εστω τουβλο αλλου τυπου μπορει και να μην εστεκε τοσο καλα. Στηθηκε ετσι με τα υπερ και τα κατα. Πρεπει να τα ζυγισουμε, να αποφασισουμε αν μας αρεσει. Εμενα μου αρεσει, μου εφερε δυο μεταλλια….
Μπορω να θυμηθω ομαδες κι ομαδαρες με, θεωρητικα, ολα τα χαρακτηριστικα ενος πρωταθλητη, που τις συνεχομενες επιτυχιες αυτης της ομαδας δεν τις ειδαν ουτε με το κυαλι. Η Ισπανια ακομα ακομα, μια ζωη ομαδαρα κατεβαζε, μια ζωη στους αγωνες καταταξης, αντε στο μικρο τελικο, κατεληγε.
Η δικια μας ομαδα με τρια μολις (3) χρονια ζωης (μετα την τραγικη περιπετεια με Ιωαννιδη) και χωρις ουσιαστικη υποστηριξη από την ομοσπονδια*, πηρε σε τρεις διοργανωσεις μια 5η (2004), μια 1η (2005) και μια 2η (2006) θέση.
Μειονεκτηματα εχει, αλλα στο συγχρονο μπασκετ μειονεκτηματα εχουν ολες οι ομαδες. Θα κανει μεγαλες νικες, αλλα θα κανει και μεγαλες ηττες, οπως ολες οι ομαδες. Η (σπουδαια) Ισπανια, περσι επαιζε στο μικρό τελικο, εκανε μια ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ από τη Γερμανια του ενος παικτη (εστω κι αν αυτος ηταν ο Νοβιτσκι). Συμβαινουν αυτα.*Ομοσπονδια: Διαβαζα προχθες κατι και γελουσα. Οι σημαντικοτεροι παικτες αυτης της ομαδας (Διαμαντιδης, Παπαλουκάς) και αρκετοι αλλοι που ειτε ηταν στη δωδεκαδα (Ντικουδης, Χατζηβρεττας, Τσαρτσαρης) ειτε κοπηκαν στο παραπεντε (Μπουρουσης) ΔΕΝ ειναι προιοντα του απαρχαιωμενου αναπτυξιακου προγραμματος της. Στην εποχη τους κριθηκαν… αχρηστοι από αχρηστα λαμογια που κατειχαν τα ποστα. Ο καθε σωληνας καπηλευεται τις επιτυχιες και κοροιδευει τον κοσμο που (φυσιολογικα) δεν γνωριζει λεπτομερειες.
-
Κρίμα για το παιχνίδι της Κυριακής (όπου γίναμε λίγο ρεζίλι σε εκατομύρια θεατές που θα αναρωτιόνταν 'αυτοί κερδίσαν την US of A';).
Μπράβο για την εκπληκτική, μέχρι την Κυριακή, πορεία της Εθνικής. Τόσες νίκες, δεν είναι τυχαίες οπότε θα έχουμε και συνέχεια.
Καλή η δεύτερη θέση αλλά η καρδιά θέλει πάντα την πρώτη.
ΥΓ Ένα καλό της δεύτερης θέσης ήταν οτι αποφύγαμε τους (μέχρι αναγούλας) ρωμαικού τύπου πανηγυρισμούς και κίτς υπερβολές. Δεν είδαμε όλους τους πολιτικούς-τεμπέληδες να τρέχουν (απο την παραλία-σκάφος-κτλ) να παραστούν σε τελετές-τραγωδία για να μα θυμίσουν το ρόλο που παίξανε στον θρίαμβο. Δεν είδαμε πληθυσμιακές ομάδες που δεν βλέπουν 5’ παιχνίδι σε ένα χρόνο (π.χ. το 95% των γυναικών), να αλαλάζουν στους δρόμους σαν παντοτινοί φίλαθλοι. Καί άλλα φαιδρά, παροδικά και επιφανειακά.
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
ΥΓ Ένα καλό της δεύτερης θέσης ήταν οτι αποφύγαμε τους (μέχρι αναγούλας) ρωμαικού τύπου πανηγυρισμούς και κίτς υπερβολές. Δεν είδαμε όλους τους πολιτικούς-τεμπέληδες να τρέχουν (απο την παραλία-σκάφος-κτλ) να παραστούν σε τελετές-τραγωδία για να μα θυμίσουν το ρόλο που παίξανε στον θρίαμβο. Δεν είδαμε πληθυσμιακές ομάδες που δεν βλέπουν 5’ παιχνίδι σε ένα χρόνο (π.χ. το 95% των γυναικών), να αλαλάζουν στους δρόμους σαν παντοτινοί φίλαθλοι. Καί άλλα φαιδρά, παροδικά και επιφανειακά.
Συμφωνώ απολύτως...
-
Ούτε και εορτασμούς στο παναθηναϊκό στάδιο με χριστόδουλους
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
funkyreverend δεν έχουμε σέντερ;
Δύο έχουμε και πολύ καλούς μάλιστα. Ποια άλλη ομάδα έχει;
Ηγέτη όντως δεν έχουμε, όμως αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Μάλλον πλεονέκτημα είναι. Μήπως έχουμε μείνει στον Γκάλη;
Σουτέρ έχουμε τον Ζήση απλά δεν έπαιζε. Για τον Χατζηβρέττα συμφωνώ απόλυτα.Και επαναλαμβάνω: Έχουμε μεγάλα προβλήματα και χίλιες δυο αδυναμίες και βγαίνουμε πρωταθλητές Ευρώπης και δευτεραθλητές κόσμου; Έ ας συμπληρώσουμε όλοι μαζί και ένα Λόττο τότε.
Έχουμε πολύ μακρύ δρόμο ακόμα για να πάμε που; Στην κορυφή είμαστε.Ποιοι είναι οι σέντερ μας; Ο Λάζαρος της μιας κίνησης (πίβοτ με βήμα από αριστερά) και του τρελού κυνηγιού στο ριμπάουντ και το αντίπαλο σουτ; Ο ένας πρέπει να είναι αυτός! Επειδή είσαι αρειανός από ότι κατάλαβα, θυμάσαι καθόλου Ορτίθ - Σάκλφορντ κλπ. πώς, αν και φαινομενικά τεμπέληδες, 'καθάριζαν' τη ρακέτα; Ο Λάζαρος ΔΕΝ μπορεί, εδώ και 6 χρόνια δεν αποδίδει παραπάνω από ότι όταν τον γνωρίσαμε στον Ηρακλή, ουσιαστικά μηδέν εξέλιξη. Τα ίδια και για το δικό μας 'ψηλό', τον Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος έχει χρόνο ακόμα να εξελιχθεί, αλλά ειδικά με καμιά μεταγραφή προς την Αθήνα, θα βάλει ταφόπλακα στην πρόοδό του. Ο δεύτερος ποιος είναι; Ελπίζω όχι ο Σοφοκλής ούτε ο Τσαρτσαρής! Ίσως ο Ντικούδης, αλλά λόγω σωματοδομής και παιχνιδιού, μάλλον σαν 4αρι θα τον κατέτασσα. Ο Δήμος είναι εξαιρετικός παίκτης και κρίμα που δεν τον είδαμε περισσότερο...
Ηγέτη δεν έχουμε. Δεν είναι η εποχή του Γκάλη, αν είχαμε όμως στον τελικό με τους Ισπανούς ή και σε οποιαδήποτε φάση τα πράγματα στράβωναν (ή απλά δεν έμπαιναν τα σουτ μας), κάποιος θα ήταν εκεί για να σηκώσει το βάρος.
Ο Ζήσης καλός σουτέρ, αλλά αν θέλεις τη γνώμη μου, έχει δρόμο ακόμα για να θεωρηθεί ΜΟΝΙΜΗ υπολογίσιμη δύναμη. Ο λόγος; Στατικό και πάλι σουτ, όπως όλοι οι Έλληνες παίχτες και σε όλα τα ελληνικά γήπεδα. Τον βλέπω και αυτόν να συνεχίζει την καριέρα του ως παίκτης ειδικών αποστολών άμυνας...
Για την τελευταία σου ερώτηση: Ο Φάντζιο νομίζω είχε πει 'Κάθε χρόνο παίρνει κάποιος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όχι όμως ότι είναι και Παγκόσμιος Πρωταθλητής'. Έτσι και η Ελλάδα, είναι μεν στην κορυφή του κόσμου, αλλά σε αυτό συνέτεινε λίγο και η πτώση άλλων παραδοσιακά μεγάλων δυνάμεων...δεν είναι ότι γίναμε εμείς Dream Team ξαφνικά...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Συμφωνώ απολύτως...
Ε, εντάξει, δεν είναι και λόγος αυτός για να μην πάρεις την κούπα...
Πάντως ακόμα και έτσι, πάλι από πολιτικό σε αρχιμανδρίτη και από κοινοτάρχη σε πλανητάρχη θα τους τραβήξουν τους διεθνείς μας, πάλι μαζεύτηκαν στο αεροδρόμιο κοριτσάκια που δεν έχουν δει ποτέ τους μπάσκετ, πάλι είχαμε κιτς υπερβολές... Αλλά μήπως στην τελική δεν είναι και τόσο κακό αυτό? Ένας στους χίλιους αυτούς 'πανηγυριστές' να γίνει πραγματικός φίλος του μπάσκετ, κέρδος είναι για το μπασκετάκι μας, τη στιγμή μάλιστα που τα γηπεδάκια στις γειτονιές όλο και πιο άδεια ήταν...
Εγώ πάντως ήμουν στο αεροδρόμιο χτες και για να χειροκροτήσω, αλλά και για προσωπικούς λόγους... Ελπίζω να μην καταταγώ στους 'πανηγυριστές'...
-
taurus
Θα ανεβάσεις καμια φωτογραφία με το μετάλλιο έτσι;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Για την τελευταία σου ερώτηση: Ο Φάντζιο νομίζω είχε πει 'Κάθε χρόνο παίρνει κάποιος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όχι όμως ότι είναι και Παγκόσμιος Πρωταθλητής'. Έτσι και η Ελλάδα, είναι μεν στην κορυφή του κόσμου, αλλά σε αυτό συνέτεινε λίγο και η πτώση άλλων παραδοσιακά μεγάλων δυνάμεων...δεν είναι ότι γίναμε εμείς Dream Team ξαφνικά...Τώρα είσαι άδικος... Με αυτή τη λογική, μπορούμε να απαξιώσουμε την επιτυχία της Ισπανίας, αυτή της Αργεντινής στους Ολυμπιακούς, της Γιουγκοσλαβίας στο προηγούμενο Παγκόσμιο, λόγω έλλειψης ή πτώσης των άλλων πρώην και νυν υπερδυνάμεων...
Όπως και εκείνη της Γαλλίας και της Ιταλίας στα Μουντιάλ και της Εθνικης μας στο Γιούρο...
Και ο Λεμπ, ελλειψη δεύτερου (σχεδόν δηλαδή, 1,5 αντίπαλο έχει) έχει σαρώσει τα πάντα... Δεν λογίζεται σαν Παγκόσμιος Πρωταθλητής?
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
taurusΘα ανεβάσεις καμια φωτογραφία με το μετάλλιο έτσι;
Κάτι θα κάνω...
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Έχουμε πολύ μακρύ δρόμο ακόμα, για να πάμε που; Στην κορυφή είμαστε.Πρέπει να πάρουν το επόμενο Ευρωπαικό, το Χρυσό στο Πεκίνο, και το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο για ν' αποδείξουν την αξία τους.Μέχρι τώρα, ....'ντάξ'... κάτι πήγανε να καταφέρουν, αλλα τελικά το χέσανε....
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ε, εντάξει, δεν είναι και λόγος αυτός για να μην πάρεις την κούπα...
.....Εγώ πάντως ήμουν στο αεροδρόμιο χτες και για να χειροκροτήσω, αλλά και για προσωπικούς λόγους... Ελπίζω να μην καταταγώ στους 'πανηγυριστές'...
Οχι, νομίζω οι πραγματικοί φίλαθλοι ξεχωρίζουν, δεν ξέρω πώς ακριβώς.
Με τους άλλους 99% έχω πρόβλημα (αισθητικό, ηθικό, κτλ.). Α! ξέχασα και τα ιδιωτικά κανάλια! Οχετός υπερβολής, τόνοι ρατσισμού και έλλειψη μέτρου, μνήμης, κρίσης, κτλ.
Τεσπά, όπως είπες, ας παίρναμε (και) το χρυσό, και τ’άλλα τα παλεύαμε!
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Για την τελευταία σου ερώτηση: Ο Φάντζιο νομίζω είχε πει 'Κάθε χρόνο παίρνει κάποιος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όχι όμως ότι είναι και Παγκόσμιος Πρωταθλητής'. Έτσι και η Ελλάδα, είναι μεν στην κορυφή του κόσμου, αλλά σε αυτό συνέτεινε λίγο και η πτώση άλλων παραδοσιακά μεγάλων δυνάμεων...δεν είναι ότι γίναμε εμείς Dream Team ξαφνικά...
Τώρα είσαι άδικος... Με αυτή τη λογική, μπορούμε να απαξιώσουμε την επιτυχία της Ισπανίας, αυτή της Αργεντινής στους Ολυμπιακούς, της Γιουγκοσλαβίας στο προηγούμενο Παγκόσμιο, λόγω έλλειψης ή πτώσης των άλλων πρώην και νυν υπερδυνάμεων...
Όπως και εκείνη της Γαλλίας και της Ιταλίας στα Μουντιάλ και της Εθνικης μας στο Γιούρο...
Και ο Λεμπ, ελλειψη δεύτερου (σχεδόν δηλαδή, 1,5 αντίπαλο έχει) έχει σαρώσει τα πάντα... Δεν λογίζεται σαν Παγκόσμιος Πρωταθλητής?
Ώπα ώπα, λίγη παρερμηνεία βλέπω!
Δεν είπε ο άνθρωπος ότι όλοι μπαίνουν στο ίδιο σακί! π.χ. Ο Σουμάχερ ή ο Ρόσσι, οι οποίοι πρωταγωνιστούν σχεδόν ΠΑΝΤΑ (ειδικά ο 2ος από τη στιγή που δεν ανήκει στην ισχυρότερη ομάδα) είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές. Οι Γιουγκοσλάβοι, ειδικά τον καιρό που ήταν πάνω κάθε χρονιά, μετά τον πόλεμο και πριν αρχίσουν τα πειράματα με τους μικρούς και...τον Ράισεβιτς ήταν Πρωταθλητές. Οι Bulls και στις δύο τριετίες τους ήταν πρωταθλητές και κανείς δεν μπορούσε να τους κουνήσει από το θρόνο, αντίστοιχα με τους Celtics κλπ. Ο Λεμπ είναι Παγκόσμιος γιατί τα έχει σαρώσει όλα και μάλιστα με δικτατορικούς ρυθμούς.
Στην περίπτωση της Ελλάδας (ή και της Ισπανίας αν θέλεις και της Αργεντινής) πρέπει να αποδείξουν αυτές οι ομάδες ότι έχουν τη δύναμη και το ταλέντο να παραμείνουν για πολλά χρόνια στις θέσεις των βάθρων. Και πρέπει να το αποδείξουν, κατά τη γνώμη μου, γιατί έχω την εντύπωση ότι πολλές ομάδες φέτος και πέρσι δεν πήγαν ολοταχώς και ευτυχώς δεν μας δημιούργησαν προβλήματα...Όταν ο Γκαρμπαχόθα (άκου όνομα) μπαίνει στην καλύτερη 5αδα, επίτρεψέ μου να πιστεύω ότι το επίπεδο του φετινού παγκοσμίου ήταν λίγο 'περίεργο'.
Αυτό είναι άποψή μου φυσικά και επισημαίνω ότι επιμένω, γιατί μερικοί νομίζουν ότι οι Έλληνες παίκτες είναι πλέον στο Πάνθεον της Καλαθόσφαιρας και περιμένουν να ενταχθούν στο Hall of Fame. Δεν είναι έτσι όμως...
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
.....
ΥΓ Ένα καλό της δεύτερης θέσης ήταν οτι αποφύγαμε τους (μέχρι αναγούλας) ρωμαικού τύπου πανηγυρισμούς και κίτς υπερβολές. Δεν είδαμε όλους τους πολιτικούς-τεμπέληδες να τρέχουν (απο την παραλία-σκάφος-κτλ) να παραστούν σε τελετές-τραγωδία για να μα θυμίσουν το ρόλο που παίξανε στον θρίαμβο. Δεν είδαμε πληθυσμιακές ομάδες που δεν βλέπουν 5’ παιχνίδι σε ένα χρόνο (π.χ. το 95% των γυναικών), να αλαλάζουν στους δρόμους σαν παντοτινοί φίλαθλοι. Καί άλλα φαιδρά, παροδικά και επιφανειακά.Δεν σε κανουνε να ντρεπεσαι ολες αυτες οι συμπεριφορες? και μετα εχουν αδικο να μας δειχνουν και τα ξενα καναλια ως τριτοκοσμικους?
μακαρι να ειχαμε καποιο καλυτερο λογο να πανυγηριζαμε
Ενιωσα οτι δεν ειμαστε μονοι οταν ειδα τους Φινλανδους να πανυγηριζουν για τους Lordi, ονομασανε πλατεια και cola με το 'lordi', χεχε
-
funkyreverend
Γιατί? Δεν έχουμε αποδείξει ότι είμαστε μεγάλη δύναμη? Ξεχνάμε τις 4άδες στο Παγκόσμιο με όλους μέσα? Εντάξει, υπήρξε και πτώση... Αλλά είναι όλα αυτά μέσα στο πρόγραμμα...
Μακάρι και άλλες ελληνικές ομάδες, είτε σε συλλογικό, είτε σε εθνικό επίπεδο να είχαν την διάρκεια της Εθνικής μπάσκετ... Αντε, βάζω και την εθνική του πόλο μέσα...
-
Οι -παγκόσμιοι- Σέρβοι που ήταν; Η άλλη μεγάλη υπερδύναμη Ρωσία; -δεν ταξίδεψε καν- Κροάτες που μας έριχναν 40άρες; Λιθουανοί;
Η εθνική έπαιξε και νίκησε όλες τις ομάδες στις θέσεις 5,6,7 και 8η η Γερμανία. Εκεί φαίνεται η διαφορά επιπέδου των ομάδων που έπαιξε η εθνική κι οι υπόλοιπες της 4άδας, που είχαν -τελικά- πολύ ευκολότερο έργο στους ομίλους και στα Χ παιχνίδια.
Τα πρώτα σοβαρά παιχνίδια έγιναν στα ημιτελικά, αφού αυτές οι 4 ομάδες είχαν πολύ μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες
Βasket:Εθνική Ελλάδος-Mundobasket 2006 Ιαπωνια...