-
ωράια, θα το τυπώσω και θα το κάνω σκονάκι! Ευχαριστώ!!!
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
Εγώ έχω πρόβλημα με το να ψήνω αυγόφετες. Ποιό είναι το μυστικό;
χτυπας το αυγο σαν να κανεις ομελετα και αφηνεις τις φετες να μουλιασουν καλα
οχι ακριβώς..
Βάζεις λίιγο γάλα στο αυγό (αφου το χτυπήσεις όπως λέει ο Λουλούδης).
Το ψωμί το βουτάς για λίγο, να πάρει αυγό, αλλά να μην μουλιάσει.
Το τηγανίζεις σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει.Θα καταλάβεις ότι το πέτυχες όταν το τηγανισμένο ψωμί είναι πολύ μαλακό. Σαν κρέπα.
Συνοδεύεται από ζάχαρη ή διάφορα σιρόπια.
Μεγάλη μου αδυναμία οι αυγοφέτες!
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
την παλεύω...
Ολο στην Οικιακή Οικονομία κόβομαι, αλλά που θα πάει θα την μάθω την σταυροβελονιάΕσύ καλά είσαι...έχεις προχωρήσει αρκετά..
Εγώ στα διαγωνίσματα δε θυμάμαι ποτέ πως βγαίνει από το πουλόβερ η τσίχλα...ΤΟ βάζεις στην κατάψυξη, και μετά την ξύνεις!
Έντιτ:
-
Ευτυχώς δεν είστε συμμαθητές μου γιατί όλο στην καζούρα θα με είχατε...
-
Γιατί ρε καρυοθραύστη;
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Εγώ έχω πρόβλημα με το να ψήνω αυγόφετες. Ποιό είναι το μυστικό;
χτυπας το αυγο σαν να κανεις ομελετα και αφηνεις τις φετες να μουλιασουν καλα
οχι ακριβώς..
Βάζεις λίιγο γάλα στο αυγό (αφου το χτυπήσεις όπως λέει ο Λουλούδης).
Το ψωμί το βουτάς για λίγο, να πάρει αυγό, αλλά να μην μουλιάσει.
Το τηγανίζεις σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει.Θα καταλάβεις ότι το πέτυχες όταν το τηγανισμένο ψωμί είναι πολύ μαλακό. Σαν κρέπα.
Συνοδεύεται από ζάχαρη ή διάφορα σιρόπια.
Μεγάλη μου αδυναμία οι αυγοφέτες!
γιαττι ρε κουκε?
- το γαλα νομιζω δεν ειναι υποχρεωτικο, οπως και στην ομελετα αλλοι την κανουν με γαλα , αλλοι χωρις.
2)ο χρονος που θα αφησει το ψωμι μεσα παιζει απο το ποσο λιγουρι εισαι (δλδ ποσο μεγαλη/χοντρη φετα εκοψες). παντως μια καλη λυση ειναι να χρησιμοποιεις ψωμι για τοστ εχουν παντα σταθερο ογκο.
θα συμφωνησω με κουκο για τη ζαχαρη , δοκιμασε τες ομως και με φετα
- το γαλα νομιζω δεν ειναι υποχρεωτικο, οπως και στην ομελετα αλλοι την κανουν με γαλα , αλλοι χωρις.
-
Εγώ με το ζόρι πλένω τα δόντια μου... Τι σταυροβελονιές και αυγόφετες λέτε εδώ...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Εγώ έχω πρόβλημα με το να ψήνω αυγόφετες. Ποιό είναι το μυστικό;
χτυπας το αυγο σαν να κανεις ομελετα και αφηνεις τις φετες να μουλιασουν καλα
οχι ακριβώς..
Βάζεις λίιγο γάλα στο αυγό (αφου το χτυπήσεις όπως λέει ο Λουλούδης).
Το ψωμί το βουτάς για λίγο, να πάρει αυγό, αλλά να μην μουλιάσει.
Το τηγανίζεις σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει.Θα καταλάβεις ότι το πέτυχες όταν το τηγανισμένο ψωμί είναι πολύ μαλακό. Σαν κρέπα.
Συνοδεύεται από ζάχαρη ή διάφορα σιρόπια.
Μεγάλη μου αδυναμία οι αυγοφέτες!
Ο Νίκος Τσελεμεντές, ένα διάσημος σεφ από το νησί της Σίφνου που έζησε στις αρχές του 20ου αιώνα, έγραψε τον τόμο που έγινε η βίβλος κάθε νοικοκυράς μέχρι πρόσφατα.
Κύριε Τσελεμεντέ σας θαυμάζω από μικρός...αλλά έχω ένα πρόβλημα..δεν μπορώ να πετύχω τις μελιτζάνες..και είναι μεγάλη μου αδυναμία..λόγω...χρώματος...θα μου πείτε τη συνταγή μιας και έχετε εμπειρία;;
drdino
Ευχαριστώ θα το δοκιμάσω και θα σου πω...
-
FlowerPower
Αν δε το μουλιάσεις με γάλα δεν πρόκειται το αυγό να διαπεράσει ολόκληρη την φέτα. Το γάλα αμβλύνει τις δυνάμεις συνοχής που υπάρχουν στη φέτα και ευνοεί την ανάπτυξη δυνάμεων συνάφειας
-
Να σαι καλά, για ότι άλλο λεκέ, εδώ είμαστε! Καρυοθραύστη, τι τάξη είσαι; Πάντως και τα δόντια βασικό πράγμα, υπάρχουν άλλοι που ούε αυτό δεν κάνουν!
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
Εγώ έχω πρόβλημα με το να ψήνω αυγόφετες. Ποιό είναι το μυστικό;
χτυπας το αυγο σαν να κανεις ομελετα και αφηνεις τις φετες να μουλιασουν καλα
οχι ακριβώς..
Βάζεις λίιγο γάλα στο αυγό (αφου το χτυπήσεις όπως λέει ο Λουλούδης).
Το ψωμί το βουτάς για λίγο, να πάρει αυγό, αλλά να μην μουλιάσει.
Το τηγανίζεις σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει.Θα καταλάβεις ότι το πέτυχες όταν το τηγανισμένο ψωμί είναι πολύ μαλακό. Σαν κρέπα.
Συνοδεύεται από ζάχαρη ή διάφορα σιρόπια.
Μεγάλη μου αδυναμία οι αυγοφέτες!
γιαττι ρε κουκε?
- το γαλα νομιζω δεν ειναι υποχρεωτικο, οπως και στην ομελετα αλλοι την κανουν με γαλα , αλλοι χωρις.
2)ο χρονος που θα αφησει το ψωμι μεσα παιζει απο το ποσο λιγουρι εισαι (δλδ ποσο μεγαλη/χοντρη φετα εκοψες). παντως μια καλη λυση ειναι να χρησιμοποιεις ψωμι για τοστ εχουν παντα σταθερο ογκο.
θα συμφωνησω με κουκο για τη ζαχαρη , δοκιμασε τες ομως και με φετα
Το γάλα βοηθάει να πιάσει το αυγό αλλά και να μαλακώσει το ψωμί Λουλούδη!
Βέβαια, περί ορέξεως...κολοκυθόπιττα!
Ας δοκιμάσει τις συνταγές ο dr και μας λέει.ΥΓ Εγκάθετα σχόλια γνωστών χρηστών περί μελιτζανών δεν τα σχολιάζω. Αν θέλουν, ας αγοράσουν το βιβλίο μου!
- το γαλα νομιζω δεν ειναι υποχρεωτικο, οπως και στην ομελετα αλλοι την κανουν με γαλα , αλλοι χωρις.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
ΥΓ Εγκάθετα σχόλια γνωστών χρηστών περί μελιτζανών δεν τα σχολιάζω. Αν θέλουν, ας αγοράσουν το βιβλίο μου!
Ξέρω ξέρω,να πάρουμε το βιβλίο για να ξεχρεώσεις το βάψιμο ε;;
-
Ετσι Ετσι !!!
-
skye,hrdoukas, όντως κορυφαίο τραγούδι, πωπω!
Τις αυγόφετες για την οικιακή οικονομία τις ήθελα, αλλά πάσα προσφορά δεκτή! Θα κάνω μερικές, και θα σας κεράσω μαζί με το κοκορέτσι που σας χρωστάω!
-
θελει κανεις κοκκινα σταφυλια αργεντινης?
μολις τα βαλα σε μπολακι, φρεσκα φρεσκα -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
και θα σας κεράσω μαζί με το κοκορέτσι που σας χρωστάω!Εγώ πρώτα έχω να περάσω να φάω ψητά απ το Νάσο..Μιας και θα μαι Σαλονίκη θα μου δώκει το STI και θα περάσω για τα..περαιτέρω...(κοκορέτσια,γαρδούμπες κλπ)
-
Για σταφίδα Κορινθίας δεν θα έλεγα όχι...έχεις και κρασάκι?
-
Ο χρήστης FlowerPower έγραψε:
:shifty:θελει κανεις κοκκινα σταφυλια αργεντινης?
μολις τα βαλα σε μπολακι, φρεσκα φρεσκακαμιά σταβλίσια αργεντινής δεν παίζει??
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Για σταφίδα Κορινθίας δεν θα έλεγα όχι...έχεις και κρασάκι?οχι επειδη ειναι μερα 'the calm before the storm' --> αυριο τηνιακο
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
:shifty:
θελει κανεις κοκκινα σταφυλια αργεντινης?
μολις τα βαλα σε μπολακι, φρεσκα φρεσκακαμιά σταβλίσια αργεντινής δεν παίζει??
..και Ολλανδίας καλή είναι!
Pub-Σουβλατζίδικο: Ολονυχτίς κ Ολημερίς!! [#1]